Dog.bg Форуми : Английски булдог - говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (147 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Английски булдог - говорилня

#2761 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2010 - 04:03 PM

Показване на мнениетоdevabo, в 24 May 2010 - 11:33 PM, написа:

Днес станахме на 42 дни.Имаме още проблеми , но трябва да се преборим.Следващият път много неща ще са по - различни ако имам късмет и ще търся съвети и от всички Вас развъдчици.Мен не ме е срам да питам ако знам ,че ще помогна на булдоче.Поздрави!

:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
Трябва да се пита и няма нищо срамно в това, да потърсиш съвет от колега, който има повече опит в тази дейност!!!
Както сама се убеждаваш, тази порода, няма нищо общо с която и да е друга, има много специфични особености и е много трудна за развъждане! Никой не се е родил научен, всеки е минал по този труден път и продължава да минава, и всеки път има нови изненади...!!!
Колкото по-дълго време си се занимавал с развъждането на дадена порода, толкова по-навътре си с проблемите й и съответно с начините за справяне с тях!
Лично аз съм си голяма паника :ab_041:...!!!
Никога не съм се притеснявала да потърся съвет от колеги, които имат повече опит от мен! Даже и да съм наясно със ситуацията и със справянето с даден проблем, пак се обаждам за да споделя и да попитам..., винаги искам да чуя и друго мнение..., дет се вика нищо не се знае, винаги е възможно да получа и по-добър съвет!!!
Затова не трябва да се притесняваме да питаме, не трябва да се притесняваме да споделяме и за проблемите си! Само така ще можеме да трупаме необходимият опит и да вървим напред!
Отново ти желая успех и стискам палци..., ще се справиш!!!

#2762 Потребителят е офлайн   devabo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 11:13 PM

Здравейте на всички!

Не мога да не се похваля с новата прелест в развъдника ми.Вече съм притежател на още едно женско бомбонче.
Кучката е превъзходна с много твърд характер,но и като всяко бебе прави безброй бели.Играе по цял ден с кученцата от моето кучило в двора и се чувства според мен прекрасно.Казва се Кралица Елизабет и дано е кралица не само на сърцето ми , а и на изложбите в годините напред.Мноооооооооооооого е ЯКА! :ae_085: :zz_225: :af_089:

#2763 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2010 - 11:19 PM

devabo Честито!
Ще ни зарадваш ли със снимки на малката дебелака ? :wub: :wb_052:

Цитат

Казва се Кралица Елизабет и дано е кралица не само на сърцето ми , а и на изложбите в годините напред.

пожелавам ти го :ba_025:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2764 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 09:50 AM

devabo, честито и от мен!!! Куини наистина е страхотна красавица :ba_025:
Тя е едно от най-качествените кучета в кучилото!
На този етап от развитието и,тя изглежда отлично и лично аз нямам забележки относно нейният екстериор за момента! Дано да продължи да се развива по същият начин и за напред, и съм убедена, че ще има с какво да се гордееш по изложбите /както и аз разбира се /, и ще оправдае даденото и от теб име Queen Elizabeth!!!
Много се радвам и за това, че такова хубаво куче попадна в ръцете на ръзвъдчик!!!
Да ти е жива и здрава, и попътен вятър, и на двете ви :ba_025:
УСПЕХ!!!

#2765 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 12:12 PM

Не знам дали е тук мястото - но да питам.
Проблем ли е този дундю да живее на 5 етаж без асансьор. В смисъл - проблем ли е преодоляването на такъв брой стъли при излизане за разходка.

#2766 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 12:23 PM

Показване на мнениетоkle500, в 02 June 2010 - 12:17 PM, написа:

Не знам дали е тук мястото - но да питам.
Проблем ли е този дундю да живее на 5 етаж без асансьор. В смисъл - проблем ли е преодоляването на такъв брой стъли при излизане за разходка.

Проблем е при слизането надолу, заради много тежка предница на Булдог много се товарят предните лапи, което може да доведе до много неприятни последствия. За изкачването се свиква, моят се качва на 5 етаж без проблем по стълби, дори и сега през лятото, но слизаме винаги с асансьор! :ea_103:
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2767 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 04:02 PM

По принцип, слизането по стълби не е добре за която и да е порода / не само за булдога/, по време на растежа.
Не смятам обаче, че ще има проблем, ако кучето се води бавно и внимателно на повод, в смисъл да не му се позволява да тича и скача, когато слиза по стълбите.
Моите кучета по цял ден тичат нагоре - надолу по стълбите и нямат проблем. Просто, когато слизате бъдете внимателни и не му позволявайте да тича и скача!

#2768 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 04:25 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 02 June 2010 - 04:07 PM, написа:

Моите кучета по цял ден тичат нагоре - надолу по стълбите и нямат проблем. Просто, когато слизате бъдете внимателни и не му позволявайте да тича и скача!

Да, но Вашите кучета не слизат от 5-ти етаж изведнъж :md_064: и така понеее 3 пъти на ден! Едно е да се минат 20 стъпала, друго е 5-ти етаж.

Ако все пак решите да си вземете такова куче, носете го надолу по стълбите на ръце, колкото се може повече, то след 5-6 месец ще е малко трудничко :ab_041:

П.С. всеки случай е различен обаче, има кучета с по-лека костна структура и за тях не е толкова фатално, ако обаче ще пусна моето куче да се спуска по стълби по 3 пъти на ден, страх ме е да си пмисля, какво ще стане :dry:
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2769 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 05:00 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 02 June 2010 - 04:07 PM, написа:

По принцип, слизането по стълби не е добре за която и да е порода / не само за булдога/, по време на растежа.
Не смятам обаче, че ще има проблем, ако кучето се води бавно и внимателно на повод, в смисъл да не му се позволява да тича и скача, когато слиза по стълбите.

Благодаря ти, направо се бях притеснил. :ba_025:
Мойта баба /френски булдог/ до последно си вървеше самичка по стълбите... Е малко изплезваше езика на края, но за 13г. куче си беше във форма.

#2770 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 05:11 PM

Показване на мнениетоPersona Grata, в 02 June 2010 - 02:30 PM, написа:

Да, но Вашите кучета не слизат от 5-ти етаж изведнъж :md_064: и така понеее 3 пъти на ден! Едно е да се минат 20 стъпала, друго е 5-ти етаж.

Ако все пак решите да си вземете такова куче, носете го надолу по стълбите на ръце, колкото се може повече, то след 5-6 месец ще е малко трудничко :ab_041:
П.С. всеки случай е различен обаче, има кучета с по-лека костна структура и за тях не е толкова фатално, ако обаче ще пусна моето куче да се спуска по стълби по 3 пъти на ден, страх ме е да си пмисля, какво ще стане :dry:

Виж сега, твоето куче си е щуро, то тича и скача без да се замисля :ae_085: Просто си го представям... , ако го пуснеш надолу по стълбите..., та той ще прескача по 3 стъпала наведнъж :ab_041:...затова така мислиш!
Представи си обаче, че го водиш на повод бавно по стълбите, какъв ще му е проблема тогава - никакъв :ae_085:

#2771 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 05:16 PM

Цитат

name='StyleBullet' date='02 June 2010 - 05:16 PM'
Представи си обаче, че го водиш на повод бавно надолу по стълбите, какъв ще му е проблема тогава - никакъв :ae_085:

Амиииии 35-тте му килограма ( ако не са и повече ) дето му товарят предницата в този момент, нищо друго :ab_041:

И да, "ходене бавно и спокойно на повод" не касае моето куче, или аз що го пребия, или той мене, обикновено той мене, защото аз пак съм с изкълчен крак :ab_041: :eg_033:

Душичка на мама :wub: :wub: :wub: много си го обичам, купувайте Булдоци, хорааа, това са най готини човешки същества, ако ви е скучен живота , просто ще се родите наново!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2772 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 05:25 PM

Показване на мнениетоPersona Grata, в 02 June 2010 - 03:21 PM, написа:

И да, "ходене бавно и спокойно на повод" не касае моето куче, или аз що го пребия, или той мене, обикновено той мене, защото аз пак съм с изкълчен крак :ab_041: :eg_033:

Хахахахаха, точно това исках да кажа :ab_041: :ab_041: :ab_041:
За Принц бавно и спокойно не съществува :ab_041: ...той си е малко луд :db_046: ...ама кой знае пък, с възрастта може и да улегне..., преди да те е пребил :ab_041: :db_046:

#2773 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 05:35 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 02 June 2010 - 05:30 PM, написа:

...ама кой знае пък, с възрастта може и да улегне..., преди да те е пребил :ab_041: :db_046:

О дано, стискайте ми палци, господа! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Въпреки че преди няколко дена един изключително добър и известен хендлер при нас (при който заведох кучето си в надежда, че ще го кротне, да го научи да си показва зъбите без да скача по съдията и да са опитва да го захапе за гащите :eg_033: ) ми каза, че е мислил и таквоз чудо не беше виждал, от всичките му кучета с които е работил, камо ли Булдоци . :dh_188: мислех, че аз правя нещо грешно и не ми растът ръцете от правилното място, но никакви антидействия на човека не му влияят на Принц, не може даже в стойка да го постави - ИГРАЕ се , лудува и нищо не го интересуваааа :af_089: :af_089: :af_089:

/засега наблюдавам тенденция за "влошаване" на положението - все по "весел" и игрив става, по темпераментен, така че не знам на каква възраст трябва да стане, че да улегне малко! :ab_041: /
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2774 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:18 PM

Показване на мнениетоPersona Grata, в 02 June 2010 - 05:21 PM, написа:

Цитат

name='StyleBullet' date='02 June 2010 - 05:16 PM'
Представи си обаче, че го водиш на повод бавно надолу по стълбите, какъв ще му е проблема тогава - никакъв :ae_085:

Касае,касае...
Моето си вървеше само и се спираше на всяка площадка да ме изчаква... :zb_050:

#2775 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:21 PM

...ееееее, ама виж сега, Той ПРИНЦ ли е, или не... :ab_041:
...с какви човешки действия искаш да се съобразява :ab_041: ...правилно, Вие ще се съобразявате с ПРИНЦА!!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#2776 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:27 PM

Така е, но умните принцове от приказките са се вслушвали в думите на шутовете, които са ги обгрижвали... :md_064:
пп тва шегичка, някой да не се засегне
:ea_103:

#2777 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:36 PM

Показване на мнениетоkle500, в 02 June 2010 - 04:32 PM, написа:

Така е, но умните принцове от приказките са се вслушвали в думите на шутовете, които са ги обгрижвали... :md_064:
пп тва шегичка, някой да не се засегне
:ea_103:

Споко, ние разбираме от шегички... :wink: :ab_041:

#2778 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:54 PM

Търся си и аз господар /ка/, за предпочитане по-тъмен.
Някой ако се сеща за някой благородник без кралство да сподели... :smile:

#2779 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 08:03 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 02 June 2010 - 06:26 PM, написа:

...ееееее, ама виж сега, Той ПРИНЦ ли е, или не... :ab_041:
...с какви човешки действия искаш да се съобразява :ab_041: ...правилно, Вие ще се съобразявате с ПРИНЦА!!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Оффф, исках значи да му сменя името още като беше малък, и умувах умувах какво да бъде то и ми идваха наум само Стайл Буллет Президент и Стайл Буллет Премиер ... :ab_041: и сега си мисля, че ако се казваше Президент, щеше да е тотално неадекватен :ab_041: :ab_041: :ab_041: що не ми дойде наум Стайл Буллет Послушко или нещо от сорта :eg_033: знаех ли аз тогава, че Булдога е едно диво куче :ab_041: :ab_041: :ab_041:

П.С. към развъдчиците: ВНИМАВАЙТЕ друг път как си кръщавате кучетата! :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#2780 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2010 - 08:07 PM

Показване на мнениетоkle500, в 02 June 2010 - 06:23 PM, написа:

Моето си вървеше само и се спираше на всяка площадка да ме изчаква... :zb_050:

Мечти, мечти ...... :af_089: :af_089: :af_089:
Аз докато се спусна по 1 стъпало, Принц вече ще е на другия край на София :ab_041: и му дреме много много :af_089:
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

• (147 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »