Противопаразитно хапче
Публикувано: 26 June 2006 - 09:38 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 26 June 2006 - 10:24 PM
Цитат
Има породи при които Празимека е СМЪРТОНОСЕН !!! Така че внимавайте!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 27 June 2006 - 07:56 AM
Иначе за "гладното" - вечерта се дава по-малко и най-вече не-мазна храна. Сутринта не се храни, дава се хапче; следобед вече може да яде кучо...
Иначе, чисто технически, докторът е прав - храносмилането е "бавен" процес и голяма част от погълнатото вечерта сутрин още е в стомаха, не е стигнало до червата; особено гранулирани (сухи) храни, които изискват време да се напоят с течност.
В случая с храненето, ще цитирам по спомени от "едно време" защо трябва да е на гладно - това зависи от препарата, който е основна съставна на даденото обезпаразитяващо. Някои (даже повечето) отровни за глистите вещества влизат в реакция с мазнини и образуват безвредни съединения, които "не действат". Това е причината препаратът да се дава на гладно. Очевидно Дронтал и подобните съдържат друг вид вещества, на които това не им пречи. Не претендирам да съм права (докторите да ме поправят, ако греша!).
---
Някъде по-горе имаше въпрос за ваксините. ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ дава за ваксинациите оптимална схема, свързана с най-доброто "възприемане" на организма на съставките на ваксината. Стандартните схеми са 42-60-90 дни, като третата последна ваксина съдържа бяс, а той не се поставя на възраст по-малка от 90 дни. Някои производители - Pfizer например - дават схема на поставяне три пъти през 20 дни. Други производители предлагат поливалентна ваксина без бяс и тя може да се поставя по схема през 15 или 18 дни, т.е. третата ваксина е примерно на 75-80 дни. Всичко зависи от това какви ваксини използва конкретният ветеринар, към коя схема се придържа... така че трябва да бъде попитан докторът.

Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 27 June 2006 - 02:48 PM
Това според мен е прекалено! bl) Личния ни вет е казал "Празимек Д" през три месеца!
На всичкото отгоре пишеше да се избягва всякакъв контакт между детето и кучето! Който е в моето положение (с дете и куче), ще разбере, че това е почти абсурдно! Старая се да ги държа далеч един от друг, ама малчото умира за кучо и постоянно се търсят взаимно b)
Изрично бях питала (даже и в този форум се допитвах) за допълнителни мерки при бебе! Спазих всички указания и даже използвам отново случая да благодаря на Vabank!!!! bravoS bravoS bravoS angelpik w)
Публикувано: 27 June 2006 - 03:17 PM
Тая брошурка за 8-те пъти годишно я имам и, в интерес на истината, както малко по-горе казах, на месец и нещо обезпаразитявам понеже постоянно сме по изложби и параноясвам да не си донесем нещо интересно оттам - по същата причина "припокривам" ваксини и препарати срещу паразити.
Що се отнася до човек-куче и дете-куче, споделяйки нормално статистическо наблюдение, бих казала, че: ако човек се грижи нормално и непараноично за кучето си, при редовни контакти с детето - "забърсва" козината с влажно кърпелче, мие, чисти, дезинфекцира колкото е разумно и прочие стандартни мерки в стил "не ходи с кални обувки в стаята, в която детето пълзи..."... то шансът бебето да прихване нещо е по-голям от: носен от вятъра прах (всъщност НАЙ-ЧЕСТ източник на всякакви гадости), пипане на трева, пясък, пръст, боклуци навън (за по-големи вече дечица), пипане на собствените обущета, колела на количка и тъй нататък, да не споменаваме за мръсните ръце на всякакви гости. В крайна сметка, купувайки си хляб от магазина, човек МОЖЕ да очаква да си намери мишка в него... и е по-добре да не питаме какво има в салама... преди известно време се оказа, че съм приготвила "космати" принцеси - в каймата имаше косми и те не бяха нито на кучетата, нито мои (моите и печени са къдрави...). Такива ми ти работи. b)
П.П. Последното задълго ми е убило желанието да правя такова нещо (принцеси де) и още не съм рискувала повторен опит. Все пак кучешките косми в супата са нормално нещо l) , но съвсем чужди козини в каймата... bl)

Публикувано: 27 June 2006 - 03:23 PM
колкото до дете куче аз съм отгледала сина си с куче и освен редовните обезпаразитявания нищо допълнително...а редовно се ближеха по носовете r)

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 04 July 2006 - 12:28 PM
Преди две седмици сложих на моя пинчер капки Фронтлайн,вета ми даде разфасовка от най-малката за 2 кг. куче и каза да намажа цялото количество зад ушичките на вратлето.Така и направих!Но малко след това може би 3-4 дни,кученцето започна да се чеше много,все едно има куп бълхи...една нощ нослето отгоре му се изду стана като гърбица-на сутринта му нямаше нищо,от две вечери си гони опашката да си я хапе през ноща се стряска и започва да я ближе чак я е протрил,кожичката му е суха и има пърхут, възможно ли е да прави някаква алергична реакция от Фронтлайна и какво да правя??

Публикувано: 04 July 2006 - 12:32 PM
Най-добре го хващай и отивайте при ветеринаря.
Публикувано: 04 July 2006 - 12:39 PM
Да капки бяха-пипета и като се има в предвид че целия е една педя-всъщност го намазах и по гръбнака-така че да неможе да го ближе!

Публикувано: 04 July 2006 - 01:47 PM
Цитат
В България има прекрасни бързи тестове за дирофилария на Animal Genetics. На същата фирма има и тестове за парво, гана, корона, бяс, бруцелоза и т.н. В рамките на 5-10 мин резултатът е готов с точност до 95%.
А това, че докторите в България предпочитат да лекуват на принципа "проба-грешка" си е вече съвсем друг въпрос. Защо да прави тестове. Лупай антибиотици, пък като умре ще измислиш нещо. Понякога ми иде да отстрелям някой такъв доктор.
Публикувано: 05 July 2006 - 04:39 PM
Иначе щеше да е по-лесно да се прави тест за гана примерно през няколко седмици, а не да се ваксинира кучето... не е СЪЩОТО като принцип на действие на препарата, но е еднакво като принцип на профилактика.

Публикувано: 05 July 2006 - 10:02 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 July 2006 - 01:46 PM
Цитат
Иначе щеше да е по-лесно да се прави тест за гана примерно през няколко седмици, а не да се ваксинира кучето... не е СЪЩОТО като принцип на действие на препарата, но е еднакво като принцип на профилактика.
Специално за Гана има тестове за антитела CDV ab. Така че не е никакъв проблем да го тестваш.
Ваксинацията преди навършване на 6 седмици често е неефективна, поради несъвместимост с антителата, които все още съществуват в тялото на бебето, предадени от майката по време на бременността. Поради това малък процент кученца(5%) не развиват имунитет срещу коронавирус и малко по-гоялм процент (17%) не развиват имунитет срещу парвовироза. Рутинните тестове за антитела срещу гана и парвовироза се основават на хемаглутинов инхибитор
(за парвовирозата) и неутрализация на серум (при ганата).Това е едновременно скъпа и времеемка процедура (необходими са 4 дни), която може да се извърши само в специализирани лаборатории. Аниген успява да произведе по-ефективна и удобна технология за установяване на наличието на антитела, като проверява специфични антитела (IgG). По време на лечение на инфекция от парвовироза или гана, титърът на антителата се покачва, а титърът на вирусите се намалява. Това означава, че знаейки титърът на IgG, може да се направи прогноза за състоянието на кучето.
Публикувано: 09 July 2006 - 10:30 AM
Освен антителен тест може да се направи и антигенен- преди го правиха по имунофлуорисцентен метод на урина- сега не знам дали още работят.Но при този метод се виждат вирусните частици светещи-даже доцентът ме извика да погледна пробата на кучето.Резултатът може да излезе за няколко часа.Недостатък на този метод е обаче ако вече е бил приложен серум с антитела ,които да се свържат с антигена и да не вижда добре.
За последното Ви изречение- това с покачването титъра на антителата (казвате специфичните lgG) и намаляването на титъра на вируса.Ето какво прочетох: " Серологичните изследвания за покачване на титрите на неутрализиращите и преципитиращите антитела през боледуването не са много сигурни ,тъй като високи титри често се установяват и в началото на заболяването ,без да се покачват по- нататък.Доказването на специфични lgM антитела сигурно говори за една скорошна инфекция ,тъй като те перзистират до 3 месеца от инфектирането.....Антителата се появяват между 10-20 ден p.i. и скоро достигат своя максимум. LgM и lgG се появяват почти едновременно , но докато lgM се загубват след около 3 месеца ,lgM остaват с години и са много по- отговорни за протективния имунитет."(" A ктуални вирусни инфекции по кучетата и котките", Х.Хараламбиев).Та понеже Вие казвате за теста - "специфични антитела" - грешка при изписването ли имате или при този тест се търсят lgG ?Това ми е много интересно, макар че не съм вет.Може на ЛС или май имаше тема Гана.
Край на ОФФ-а

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 May 2007 - 08:34 PM
da m kazete ne6to za alergiite pri frenskite byldoci az imam zenska koiato pravi niakva alergia i ne se znae ot kakvo s kakvo li ne e lekyvana dori s prednizilon zapo4na da i opada kozinata dadox i 4ast ot kazata za isledvane ni6to ne otkrixa

Вход

Горе
Цитиране +