Dog.bg Форуми : Противопаразитно хапче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Противопаразитно хапче

#81 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 26 June 2006 - 09:38 PM

Всички хапчета имат упътвания.Четете ги!Повечето изискват 8часа след и 6ч.преди хапчето никакво хранене.Но Празимек-д,май не го изискваше.За всеки случай,четете упътването,освен ако вашият вет. не ви е препоръчал друго.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#82 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 10:24 PM

Цитат

Всички хапчета имат упътвания.Четете ги!Повечето изискват 8часа след и 6ч.преди хапчето никакво хранене.Но Празимек-д,май не го изискваше.За всеки случай,четете упътването,освен ако вашият вет. не ви е препоръчал друго.

Има породи при които Празимека е СМЪРТОНОСЕН !!! Така че внимавайте!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#83 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2006 - 07:56 AM

Дронтал + и Цестал могат да се дават и в нахранено състояние (поне така пише). Мисля, че и за Празимек се отнасяше същото.
Иначе за "гладното" - вечерта се дава по-малко и най-вече не-мазна храна. Сутринта не се храни, дава се хапче; следобед вече може да яде кучо...
Иначе, чисто технически, докторът е прав - храносмилането е "бавен" процес и голяма част от погълнатото вечерта сутрин още е в стомаха, не е стигнало до червата; особено гранулирани (сухи) храни, които изискват време да се напоят с течност.
В случая с храненето, ще цитирам по спомени от "едно време" защо трябва да е на гладно - това зависи от препарата, който е основна съставна на даденото обезпаразитяващо. Някои (даже повечето) отровни за глистите вещества влизат в реакция с мазнини и образуват безвредни съединения, които "не действат". Това е причината препаратът да се дава на гладно. Очевидно Дронтал и подобните съдържат друг вид вещества, на които това не им пречи. Не претендирам да съм права (докторите да ме поправят, ако греша!).
---
Някъде по-горе имаше въпрос за ваксините. ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ дава за ваксинациите оптимална схема, свързана с най-доброто "възприемане" на организма на съставките на ваксината. Стандартните схеми са 42-60-90 дни, като третата последна ваксина съдържа бяс, а той не се поставя на възраст по-малка от 90 дни. Някои производители - Pfizer например - дават схема на поставяне три пъти през 20 дни. Други производители предлагат поливалентна ваксина без бяс и тя може да се поставя по схема през 15 или 18 дни, т.е. третата ваксина е примерно на 75-80 дни. Всичко зависи от това какви ваксини използва конкретният ветеринар, към коя схема се придържа... така че трябва да бъде попитан докторът.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#84 Потребителят е офлайн   Andie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2006 - 02:48 PM

Онзи ден ми падна шапката в болницата! Бях отишла да сменявам личния лекар на малкото (сина ми е на 1 г. и 6 м.) и се зачетох в диплянка за кучовците и бебетата. Там пишеше, че за да се обезопаси по-добре детето, кучето трябва да се обезпаразитява поне 8 (осем) пъти годишно! ouu ouu ouu
Това според мен е прекалено! bl) Личния ни вет е казал "Празимек Д" през три месеца!
На всичкото отгоре пишеше да се избягва всякакъв контакт между детето и кучето! Който е в моето положение (с дете и куче), ще разбере, че това е почти абсурдно! Старая се да ги държа далеч един от друг, ама малчото умира за кучо и постоянно се търсят взаимно b)
Изрично бях питала (даже и в този форум се допитвах) за допълнителни мерки при бебе! Спазих всички указания и даже използвам отново случая да благодаря на Vabank!!!! bravoS bravoS bravoS angelpik w)

#85 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2006 - 03:17 PM

*поклонче, усмивчица, поклонче* victoryVVV
Тая брошурка за 8-те пъти годишно я имам и, в интерес на истината, както малко по-горе казах, на месец и нещо обезпаразитявам понеже постоянно сме по изложби и параноясвам да не си донесем нещо интересно оттам - по същата причина "припокривам" ваксини и препарати срещу паразити.
Що се отнася до човек-куче и дете-куче, споделяйки нормално статистическо наблюдение, бих казала, че: ако човек се грижи нормално и непараноично за кучето си, при редовни контакти с детето - "забърсва" козината с влажно кърпелче, мие, чисти, дезинфекцира колкото е разумно и прочие стандартни мерки в стил "не ходи с кални обувки в стаята, в която детето пълзи..."... то шансът бебето да прихване нещо е по-голям от: носен от вятъра прах (всъщност НАЙ-ЧЕСТ източник на всякакви гадости), пипане на трева, пясък, пръст, боклуци навън (за по-големи вече дечица), пипане на собствените обущета, колела на количка и тъй нататък, да не споменаваме за мръсните ръце на всякакви гости. В крайна сметка, купувайки си хляб от магазина, човек МОЖЕ да очаква да си намери мишка в него... и е по-добре да не питаме какво има в салама... преди известно време се оказа, че съм приготвила "космати" принцеси - в каймата имаше косми и те не бяха нито на кучетата, нито мои (моите и печени са къдрави...). Такива ми ти работи. b)
П.П. Последното задълго ми е убило желанието да правя такова нещо (принцеси де) и още не съм рискувала повторен опит. Все пак кучешките косми в супата са нормално нещо l) , но съвсем чужди козини в каймата... bl)
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2006 - 03:23 PM

абе друго си е вкуса на собствените кучешки косми b) b)

колкото до дете куче аз съм отгледала сина си с куче и освен редовните обезпаразитявания нищо допълнително...а редовно се ближеха по носовете r)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#87 Потребителят е офлайн   Andie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 02:52 PM

Детенце ми е такъм чистник, че като види или открие купчина косъмчета (сега сменяме козина) или пък има случайно по биберона му косъм носи и вика "ъъъ" b) b) b)

С две думи: "на мама чистника" bravoS

#88 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 12:28 PM

bl) За да не отварям друга тема -ще попитам тук !
Преди две седмици сложих на моя пинчер капки Фронтлайн,вета ми даде разфасовка от най-малката за 2 кг. куче и каза да намажа цялото количество зад ушичките на вратлето.Така и направих!Но малко след това може би 3-4 дни,кученцето започна да се чеше много,все едно има куп бълхи...една нощ нослето отгоре му се изду стана като гърбица-на сутринта му нямаше нищо,от две вечери си гони опашката да си я хапе през ноща се стряска и започва да я ближе чак я е протрил,кожичката му е суха и има пърхут, възможно ли е да прави някаква алергична реакция от Фронтлайна и какво да правя??
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   кремена76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 12:32 PM

Заведи го на лекар, може и да е алергичен. Капки имаш предвид пипета ли? Незнам защо е казал зад ушите да го намажеш, по принцип се накапва по дължината на гръбначния стълб като разтвориш козината и накапваш по кожата.
Най-добре го хващай и отивайте при ветеринаря.

#90 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 12:39 PM

bl) Ами лошото е че при нас добрите ветеринари са малко кът и не са се сблъсквали с такива новости...та не могат да ми дадът конкретен отговор алергично ли е или не!,а кученцето си хапва нормално,жизнено е само това почесване ме притеснява....
Да капки бяха-пипета и като се има в предвид че целия е една педя-всъщност го намазах и по гръбнака-така че да неможе да го ближе!
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 01:47 PM

Цитат

само ще вмъкна малко данни относно дирофиларията, тъй като съм се срещал с това заболяване нееднократно. Врайони където е има се третира от април до октомври с айвомек в доза 50 микрограма на килограм всеки месец. Презумцията е да се унищожават ларвните форми пренасяни от комари. А иначе lia дано не си лекар!

В България има прекрасни бързи тестове за дирофилария на Animal Genetics. На същата фирма има и тестове за парво, гана, корона, бяс, бруцелоза и т.н. В рамките на 5-10 мин резултатът е готов с точност до 95%.
А това, че докторите в България предпочитат да лекуват на принципа "проба-грешка" си е вече съвсем друг въпрос. Защо да прави тестове. Лупай антибиотици, пък като умре ще измислиш нещо. Понякога ми иде да отстрелям някой такъв доктор.

#92 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 12:13 PM

Да не смесваме нещата. Прекрасните тестове са си за тестване. Противопаразитните хапчета са за профилактика или лечение.

#93 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 04:39 PM

Мдам, съгласна съм с този коментар. В случая айвермектинът действа като "ваксина" (неправилно се изразявам), т.е. изтребва де що има ПРЕДИ да се е стигнало дотам, че да има нужда от тест. А тестът... може да докаже, че кучето има сърдечни глисти, т.е. вече е заразено.
Иначе щеше да е по-лесно да се прави тест за гана примерно през няколко седмици, а не да се ваксинира кучето... не е СЪЩОТО като принцип на действие на препарата, но е еднакво като принцип на профилактика.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 July 2006 - 10:02 PM

Ако вече е бил приложен айвомек, дори и еднократно- не правете бързия кръвен тест за дирофилариоза.Ще даде фалшиво отрицателен резултат.Защото тези тестове са направени да реагират на някакъв формон произведен от женските глисти ,а айвомека ги стерилизира.Тоест може да има възрастни форми- червеи в сърцето и белодробната артерия, но теста за тях да е отрицателен.В такъв случай при съмнение за възрастни форми и приложен вече айвомек- лекарите препоръчват УЗИ на сърце и косвените кръвни и др. методи за търсене на опаразитяване.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#95 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 01:46 PM

Цитат

Мдам, съгласна съм с този коментар. В случая айвермектинът действа като "ваксина" (неправилно се изразявам), т.е. изтребва де що има ПРЕДИ да се е стигнало дотам, че да има нужда от тест. А тестът... може да докаже, че кучето има сърдечни глисти, т.е. вече е заразено.
Иначе щеше да е по-лесно да се прави тест за гана примерно през няколко седмици, а не да се ваксинира кучето... не е СЪЩОТО като принцип на действие на препарата, но е еднакво като принцип на профилактика.

Специално за Гана има тестове за антитела CDV ab. Така че не е никакъв проблем да го тестваш.

Ваксинацията преди навършване на 6 седмици често е неефективна, поради несъвместимост с антителата, които все още съществуват в тялото на бебето, предадени от майката по време на бременността. Поради това малък процент кученца(5%) не развиват имунитет срещу коронавирус и малко по-гоялм процент (17%) не развиват имунитет срещу парвовироза. Рутинните тестове за антитела срещу гана и парвовироза се основават на хемаглутинов инхибитор
(за парвовирозата) и неутрализация на серум (при ганата).Това е едновременно скъпа и времеемка процедура (необходими са 4 дни), която може да се извърши само в специализирани лаборатории. Аниген успява да произведе по-ефективна и удобна технология за установяване на наличието на антитела, като проверява специфични антитела (IgG). По време на лечение на инфекция от парвовироза или гана, титърът на антителата се покачва, а титърът на вирусите се намалява. Това означава, че знаейки титърът на IgG, може да се направи прогноза за състоянието на кучето.

#96 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 July 2006 - 10:30 AM

Офф.
Освен антителен тест може да се направи и антигенен- преди го правиха по имунофлуорисцентен метод на урина- сега не знам дали още работят.Но при този метод се виждат вирусните частици светещи-даже доцентът ме извика да погледна пробата на кучето.Резултатът може да излезе за няколко часа.Недостатък на този метод е обаче ако вече е бил приложен серум с антитела ,които да се свържат с антигена и да не вижда добре.
За последното Ви изречение- това с покачването титъра на антителата (казвате специфичните lgG) и намаляването на титъра на вируса.Ето какво прочетох: " Серологичните изследвания за покачване на титрите на неутрализиращите и преципитиращите антитела през боледуването не са много сигурни ,тъй като високи титри често се установяват и в началото на заболяването ,без да се покачват по- нататък.Доказването на специфични lgM антитела сигурно говори за една скорошна инфекция ,тъй като те перзистират до 3 месеца от инфектирането.....Антителата се появяват между 10-20 ден p.i. и скоро достигат своя максимум. LgM и lgG се появяват почти едновременно , но докато lgM се загубват след около 3 месеца ,lgM остaват с години и са много по- отговорни за протективния имунитет."(" A ктуални вирусни инфекции по кучетата и котките", Х.Хараламбиев).Та понеже Вие казвате за теста - "специфични антитела" - грешка при изписването ли имате или при този тест се търсят lgG ?Това ми е много интересно, макар че не съм вет.Може на ЛС или май имаше тема Гана.
Край на ОФФ-а
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#97 Потребителят е офлайн   zahar4ee Икона

Публикувано: 13 May 2007 - 08:34 PM

az imam fr.byldog koito pravi niakva alergia i ne moga da razbera ot kakvo zapo4na da my opada kozinata parvo go lekyvaxa s prednizilon sega smenix veterinara nai dobria v grada koito go lekyva s prednizilon i me kara da go maza s niakav preparat s otvratitelen miriz no ne vizdam efekt dadox my 4ast ot kozinkata za izsledvane no ni6to ne otkrixa niakakvi saveti

da m kazete ne6to za alergiite pri frenskite byldoci az imam zenska koiato pravi niakva alergia i ne se znae ot kakvo s kakvo li ne e lekyvana dori s prednizilon zapo4na da i opada kozinata dadox i 4ast ot kazata za isledvane ni6to ne otkrixa

#98 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 May 2007 - 02:26 PM

Щом не се повлиява на преднизолон значи може да не е алергия...
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни