Противопаразитно хапче
Публикувано: 10 June 2006 - 01:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 June 2006 - 01:46 PM
Цитат
Пак ще кажа. Противопаразитните не са отрови и бих спорил с всеки колега, който каже на някого "да не си трови кучето с хапчета".
Паразитите са опасни не само за кучетата, не забравяйте това!!!!
Няма паразити, отделящи сезонно яйца.
Напротив- за Празимек Д- пише в показания "филариоза на сърцето" , което не e особено издържано като израз, но мисля е ясно .

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 10 June 2006 - 01:53 PM
Цитат
Цитат
Комарите заразяват чрез ухапване с Дирофилария иммитис ,сърдечен паразит по месоядните.Лечението е скъпо и с риск за живота.А при напреднало опаразитяване лечението е невъзможно и изходът е фатален.
Агалина,
Моля те, кажи ми името на препарата, съдържащ тази съставка.
Гледах по анимал планет сърце на куче заразено и умряло от Дирофилария - имаше повече червеи отколкото сърце s).
Дронтал + веднъж месечно достатъчен ли е?
Сега с тези дъждове полянките в градинките стават на блата, та няма нужда да сме толкова на юг и до блата и реки, за да има риск n).
Бих искала да апелирам към всички - бъдете отговорни!
Благодаря ти от сърце за апела!Присъединявам се.После е жестоко- правете профилактика.
Празимек Д е с напълно достатъчно съдържание на Абамектин- производно на айвермектинните антибиотици за профилактика срещу дирофилариоза.Дронталът не помага.
Специализираното е таблети Heartguard .Или инжектиране с айвомек по 0, 2 мг /кг /ж. т. на месец през лятото.

Публикувано: 10 June 2006 - 02:03 PM
Цитат
Мисля, че най- новият Фронтлайн спот он отблъсва и комарите.Но не знам колко е ефективно ,срещу и какъв брой ухапвания като сериознa защита от инвазия с ларви.

Публикувано: 10 June 2006 - 02:15 PM
Цитат
Цитат
Няма препарат, който да действа толкова дълго. Всички с едно изключение само /ивермектин/ действат за кратко време след като са били дадени. ТЕ УБИВАТ ПАРАЗИТИТЕ НА МОМЕНТА. НЯМА ЗАЩИТА ОТ РЕИНВАЗИРАНЕ. На практика едно куче би могло да се зарази с тении и глисти само дни след като е било обезпаразитявано. Помислете върху това и ще разберете защо препоръчвам обезпаразитяване на по-къси интервали.
Никой не ми отговори на въпроса възможно ли е кучето да има много тении и глисти, а в изпражненията да няма яйца.
Има такъв препарат комбиниран.В момента не ми е под ръка ,но съм ползвала- производителят е щвейцарска фирма.Ще проверя точно и ще пиша.Дава се на 6 месеца.Абсолютно сигурна.
А айвермектините действат около 28 дни активно срещу заразяване.Теоретично и според повечето автори.
Някои паразити имат различно по време узряване на младите форми.По- бързо в топлия сезон.Но независимо от сезона - снасят през цялата година.
На последния въпрос- твърдо "да".

Публикувано: 10 June 2006 - 03:27 PM
Наистина така пише:
Показания
"При инвазия с цестоди /тении/, нематоди /кръгли червеи/, филариоза на сърцето, бълхи, въшки, пасищни кърлежи, при краста, /вкючително ушна краста/ и особено при комплексно опаразитяване. "
Текста обаче не е съвсем точен.
Ако кучето е вече инвазирано, препарата не би станал за лечение или би могъл да се ползва, но с доста голям риск. Ако е за профилактика, не е означено точно как да се дава.....За бълхи и кърлежи ефекта е неигурен. За краста, особенодемодикоза не бих препоръчал да се разчита на Празимек, но това е дълга тема.
На българслия пазар няма медикамент, освен ивермекти с продължително действие срещу паразити. Известни са ми и други препарати с удължено действие, които обаче не се продават в България. Милбемицин и саламектин например / Interceptor , Revolution/ например.
Няма обаче препарат който да има остатъчно предпазно действие за тении!!!!! А Някои от тях са най опасни за човеците.
Фронтлайн комбо /"новия фронтлайн" не действа на комари.
Публикувано: 10 June 2006 - 09:28 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 10 June 2006 - 09:33 PM
Та значи не е фронтлайн- бе не бях сигурна аз.Ще проверя утре на кой етикет нов имаше и комари ,че го мернах и аз.
П.П.Извинете, че се отплеснах за гнусните сърдечни червеи, но се борих здраво с тази гад- мразя ги.

Публикувано: 14 June 2006 - 11:46 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 14 June 2006 - 11:49 AM
Цитат
незнам до колко е ефективен
Адвантикс е - проверих . 1super
Но съм скептик по отношение на времетраене и защита за брой ухапвания за периода като превенция срещу заразяване с ларви на Dirofilaria Immitis.

Публикувано: 14 June 2006 - 12:09 PM
Цитат
Основно проблеми със сърцето- аритмия , забързан или забавен ритъм , това в начално опаразитяване , после кашлица ,белодробни проблеми ,отоци, умора ,нежелание за физически упражнения ,по- късно отоци, отслабване, космени аномалии ,алопеция, еозинофилия ,алергични ....На рентген се вижда добре особения рисунък на белодробните съдове .При ехо на сърце- със сигурност става почти ясно.Ако можете - доплер.Най- добре бърз кръвен тест специфичен и на микроскоп - за ларви .Имайте предвид ,че излъчвателсtвото се влияе ot от нахранване ,пълнолуние и т.н. специфики.
Всичко това пиша на прима виста- не съм правила справка.Но материали имам бол- ако някой иска- веднага ще ги предоставя.Имам всичко за прилагането на Иммитицид- аутопсионни протоколи на всеки пореден ден и в зависимост от състоянието.Брой червеи в сърцето и реакции.Всички странични проблеми от лечението и т.н.

Публикувано: 15 June 2006 - 08:19 AM
Как ги открих ме:понеделник след обед леко разсройство,вторник всичко е ок,ама аз съм от тея дето досаждат на ветовете, worthy помолих за проба и ето го резултата,паразити.Док ни даде прахче за три дни и каза спокойно.
Публикувано: 18 June 2006 - 11:48 AM
Представете си, че кучето е изяло парче черен дроб, бял дроб или друго в което има няколко милиона зародиши на кучешка тения. Представете си, че до тогава е било свободно от паразити. Ако на 25 ден след случая се направи изследване на изпражнения за да се търсят яйца на паразити то такива може и да няма. Тенията все още няма да е достатъчно пораснала и полово зряла, че да отделя яйца.
И ако разчитате на това, ще оставите противопаразитните за след Х месеца, "за да не се уврежда черния дроб".
Извода от това трябва да бъде??????? Кой ще каже?????
Публикувано: 18 June 2006 - 12:24 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 June 2006 - 04:14 PM
Цитат
Мдам. Това ако имаш 6-7 резервни черни дроба за кучето си. n)
Омръзна ми вече от тези приказки за паразити. 20 години се мотая около всякакви кучета и котки, не познавам нито един човек с тения, глисти, или пък куче със сърдечни паразити и прочее... Проблемът изобщо не е толкова сериозен, за колкото се опитват да ми го натрапят. Обезпаразитявам веднъж на 3 месеца и не по-често и храня кучетата си с гранула. Как пък веднъж някой не е изакал поне един глист. Мдам.
Публикувано: 18 June 2006 - 04:25 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 19 June 2006 - 08:13 AM
Цитат
Manus, за котките дирофиларията- не важи.Те пък имат некви други гади ,които не знам.Само се сещам за сиамката на приятелка, на която след упорита кашлица и откриха ангилостронгилус вазарум или нещо такова - пак в белия дроб .
А за празимека Д или неаргарда- то е само април-септември.
Insilt, с цялото ми уважение - ама хич не си права.И това с обезпарaзитяването не е световен заговор на фармацевтичните компании срещу черните дробчета на животните ни.Защото ти не познаваш заразени ,но аз познавам 3 песа с дирофилария - от които едното моето ,а другите на близки приятели, като освен клиничните признаци с очите си видях и 3те позитивни теста, както и 2те за ларви под микроскопа (щото и аз съм Тома Неверни ).И 3 пъти пусках проба на паразитолога под различно име -нали знаеш -точно на мен ли...А и сетих се -миналата година ме пита как е минало нашето лечение на кучето и една близка с арж.договци- но те заминаха да се лекуват в чужбина.
А пък с другите глисти - що народ изрева ,че са завъдили в къщи- но те поне се махат лесно .Докторите по- горе казаха колко е цикъла на размножаване и че може да стане заразяване и дни след хапчето.
Освен това ,като прилагах лечението ,бях събрала материали като за дисертация - особено изчетох токсичните дози вредни за живота на кучето- те са около 200 пъти над терапевтичните .
Айде - дирофилариозата не води до смърт при хората (а само при кучетата) - паразитите умират в човека прeди зрял стадий и само се получават малки лезии по черния дроб.Пък и заразяването става само чрез комар, не от животно.По- важно е останалите паразити ,с които се заразяват и хората чрез общуването с животни.Защото аз обезпаразитявам домашните ми животни ,редовно давам и на бездомните ,за които съм поела ангажимент- но си настъпвам лайнца и ги разнасям и дишам прахоляка на улиците-където ходят хиляди кучета с пощадени черни дробове от собствениците им.
Лошото в този случай е, че като не обезпaразитяваме -освен своето здраве ,рискуваме и това на другите хора.Това вече не е само лично - като да лекувам ли диариата ,ми ако щеш я лекувай- това е опасно.Щото за тениите просто не ми се мисли.
п.п.Мога да подпиша декларация, че не съм свързана роднински или с цел обогатяване с производители или търговци на лекарства b)

Вход

Горе
Цитиране +