Dog.bg Форуми : Противопаразитно хапче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Противопаразитно хапче

#41 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2006 - 01:35 PM

Дронтал не действа на дирофиларии.
Скалибор е каишка, която отблъсква така наречените флеботомуси, или пясъчни мухи. Не и комари.

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 June 2006 - 01:41 PM

Забравих марката на каишката - но на опаковката си пишеше, че отблъсква и комари. Но не е тази, за която вие говорите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 June 2006 - 01:46 PM

Цитат

Макар че фирмата производител не е отбелязала това в листовката на Празимек, то той може да се ползва за профилактика на  дирофилариоза. Ивермектин се ползва за профилактика на дирофилариоза всеки месец един месец преди и един след появата на комари.
    Пак ще кажа. Противопаразитните не са отрови и бих спорил с всеки колега, който каже на някого "да не си трови кучето с хапчета".
Паразитите са опасни не само за кучетата, не забравяйте това!!!!

Няма паразити, отделящи сезонно яйца.

Напротив- за Празимек Д- пише в показания "филариоза на сърцето" , което не e особено издържано като израз, но мисля е ясно .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#44 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 01:53 PM

Цитат

Цитат

.... давайте веднъж месечно препарат с айвомек  .Особено важи за районите около блата и реки и най- вече в южните райони  (макар че ние се заразихме в София ) и абсолютно задължително за дворните кучета и късокосместите.
Комарите заразяват чрез ухапване с Дирофилария иммитис ,сърдечен паразит по месоядните.Лечението е скъпо и с риск за живота.А при  напреднало опаразитяване  лечението е невъзможно и  изходът е фатален.

Агалина,
Моля те, кажи ми името на препарата, съдържащ тази съставка.
Гледах по анимал планет сърце на куче заразено и умряло от Дирофилария - имаше повече червеи отколкото сърце s).
Дронтал + веднъж месечно достатъчен ли е?
Сега с тези дъждове полянките в градинките стават на блата, та няма нужда да сме толкова на юг и до блата и реки, за да има риск n).
Бих искала да апелирам към всички - бъдете отговорни!

Благодаря ти от сърце за апела!Присъединявам се.После е жестоко- правете профилактика.
Празимек Д е с напълно достатъчно съдържание на Абамектин- производно на айвермектинните антибиотици за профилактика срещу дирофилариоза.Дронталът не помага.
Специализираното е таблети Heartguard .Или инжектиране с айвомек по 0, 2 мг /кг /ж. т. на месец през лятото.
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 02:03 PM

Цитат

Между другото - когато купувах противопаразитни каишки на кучетата - ми предложиха такива, които отблъскват комарите. Гледах глупаво и неразбиращо, а и продавачката явно не знаеше защо е нужно. Е, вече знам.

Мисля, че най- новият Фронтлайн спот он отблъсва и комарите.Но не знам колко е ефективно ,срещу и какъв брой ухапвания като сериознa защита от инвазия с ларви.
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 02:15 PM

Цитат

Цитат

.А за срока, за който лекарствата действат- пише го производителят -някои са на 3 ,на 6 мес и т.н.

Няма препарат, който да действа толкова дълго. Всички с едно изключение само /ивермектин/ действат за кратко време след като са били дадени. ТЕ УБИВАТ ПАРАЗИТИТЕ НА МОМЕНТА. НЯМА ЗАЩИТА ОТ РЕИНВАЗИРАНЕ. На практика едно куче би могло да се зарази с тении и глисти само дни след като е било обезпаразитявано. Помислете върху това и ще разберете защо препоръчвам обезпаразитяване на по-къси интервали.

Никой не ми отговори на въпроса възможно ли е кучето да има много тении и глисти, а в изпражненията да няма яйца.

Има такъв препарат комбиниран.В момента не ми е под ръка ,но съм ползвала- производителят е щвейцарска фирма.Ще проверя точно и ще пиша.Дава се на 6 месеца.Абсолютно сигурна.
А айвермектините действат около 28 дни активно срещу заразяване.Теоретично и според повечето автори.
Някои паразити имат различно по време узряване на младите форми.По- бързо в топлия сезон.Но независимо от сезона - снасят през цялата година.
На последния въпрос- твърдо "да".
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 03:27 PM

"Напротив- за Празимек Д- пише в показания "филариоза на сърцето"."

Наистина така пише:

Показания
"При инвазия с цестоди /тении/, нематоди /кръгли червеи/, филариоза на сърцето, бълхи, въшки, пасищни кърлежи, при краста, /вкючително ушна краста/ и особено при комплексно опаразитяване. "

Текста обаче не е съвсем точен.
Ако кучето е вече инвазирано, препарата не би станал за лечение или би могъл да се ползва, но с доста голям риск. Ако е за профилактика, не е означено точно как да се дава.....За бълхи и кърлежи ефекта е неигурен. За краста, особенодемодикоза не бих препоръчал да се разчита на Празимек, но това е дълга тема.

На българслия пазар няма медикамент, освен ивермекти с продължително действие срещу паразити. Известни са ми и други препарати с удължено действие, които обаче не се продават в България. Милбемицин и саламектин например / Interceptor , Revolution/ например.

Няма обаче препарат който да има остатъчно предпазно действие за тении!!!!! А Някои от тях са най опасни за човеците.

Фронтлайн комбо /"новия фронтлайн" не действа на комари.

#48 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:28 PM

А за препарата АЗИПИРИН какво ще кажете?
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#49 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2006 - 09:33 PM

За показанията "филариоза" на листовката на Празимек Д.Искам само да уточня ,че става за лечение.Айвермектините се използват за премахване на незрелите форми на паразита.За възрастните се използват в последните години препарати съдържащи арсеник.Съществуват 2 основни школи (американската и френската), които имат различен подход при лечението на дирофилариоза.Едните първо премахват червеите ,а след това и незрелите ,а другите работят точно по обратния метод- първо ларвите ,после възрастните.Опасно е третирането на червеите ,защото при смъртта им се рискува главно запушване на артерии с фрагментираните глисти.Айвомекът избива само ларвите и това не е опасно за кучето.
Та значи не е фронтлайн- бе не бях сигурна аз.Ще проверя утре на кой етикет нов имаше и комари ,че го мернах и аз.

П.П.Извинете, че се отплеснах за гнусните сърдечни червеи, но се борих здраво с тази гад- мразя ги.
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 05:56 AM

може би си видяла Адвантикс, той е срещу комари 1super
незнам до колко е ефективен

#51 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2006 - 11:46 AM

a kakvi biaha simptomite na jivotnoto s dirofilariata?
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#52 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2006 - 11:49 AM

Цитат

може би си видяла Адвантикс, той е срещу комари 1super
незнам до колко е ефективен

Адвантикс е - проверих . 1super
Но съм скептик по отношение на времетраене и защита за брой ухапвания за периода като превенция срещу заразяване с ларви на Dirofilaria Immitis.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2006 - 12:09 PM

Цитат

a kakvi biaha simptomite na jivotnoto s dirofilariata?

Основно проблеми със сърцето- аритмия , забързан или забавен ритъм , това в начално опаразитяване , после кашлица ,белодробни проблеми ,отоци, умора ,нежелание за физически упражнения ,по- късно отоци, отслабване, космени аномалии ,алопеция, еозинофилия ,алергични ....На рентген се вижда добре особения рисунък на белодробните съдове .При ехо на сърце- със сигурност става почти ясно.Ако можете - доплер.Най- добре бърз кръвен тест специфичен и на микроскоп - за ларви .Имайте предвид ,че излъчвателсtвото се влияе ot от нахранване ,пълнолуние и т.н. специфики.
Всичко това пиша на прима виста- не съм правила справка.Но материали имам бол- ако някой иска- веднага ще ги предоставя.Имам всичко за прилагането на Иммитицид- аутопсионни протоколи на всеки пореден ден и в зависимост от състоянието.Брой червеи в сърцето и реакции.Всички странични проблеми от лечението и т.н.
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   mark antony Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 June 2006 - 08:19 AM

Здравейте,лабрадора ми има чревни паразити ELMERIA,някой да има инфо?
Как ги открих ме:понеделник след обед леко разсройство,вторник всичко е ок,ама аз съм от тея дето досаждат на ветовете, worthy помолих за проба и ето го резултата,паразити.Док ни даде прахче за три дни и каза спокойно.

#55 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2006 - 11:48 AM

Да събудя малко темата:)

Представете си, че кучето е изяло парче черен дроб, бял дроб или друго в което има няколко милиона зародиши на кучешка тения. Представете си, че до тогава е било свободно от паразити. Ако на 25 ден след случая се направи изследване на изпражнения за да се търсят яйца на паразити то такива може и да няма. Тенията все още няма да е достатъчно пораснала и полово зряла, че да отделя яйца.
И ако разчитате на това, ще оставите противопаразитните за след Х месеца, "за да не се уврежда черния дроб".

Извода от това трябва да бъде??????? Кой ще каже?????

#56 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2006 - 12:24 PM

Много да внимаваме и да не даваме на кучето черен, бял или какъвто и да било дроб b) /само гранулки/
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#57 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2006 - 12:34 PM

я да направим опит за извод: най добрата профилактика е ежемесечно даване на Празимек Д/Ц за породите които нямат противопоказание за този медикамент?

#58 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2006 - 04:14 PM

Цитат

я да направим опит за извод: най добрата профилактика е ежемесечно даване на Празимек Д/Ц за породите които нямат противопоказание за този медикамент?

Мдам. Това ако имаш 6-7 резервни черни дроба за кучето си. n)

Омръзна ми вече от тези приказки за паразити. 20 години се мотая около всякакви кучета и котки, не познавам нито един човек с тения, глисти, или пък куче със сърдечни паразити и прочее... Проблемът изобщо не е толкова сериозен, за колкото се опитват да ми го натрапят. Обезпаразитявам веднъж на 3 месеца и не по-често и храня кучетата си с гранула. Как пък веднъж някой не е изакал поне един глист. Мдам.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2006 - 04:25 PM

Аз също на своя глава минах на 3-месечно обезпаразитяване. Нашият доктор държи да го правим на 2 месеца. Убеждава ме, че сегашните хапове не били толкова вредни, като тези, преди години, т.е не увреждали стомаха и черния дроб. А предишният, при когото водех старото ни куче, ми казваше, че няма нужда да го тровя толкова често и му давахме хапчетата на 5-6 месечен интервал. Не знам кой е прав, но аз много- много не долюбвам химията и затова и взех решението.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#60 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2006 - 08:13 AM

Цитат

Manus, за котките дирофиларията- не важи.Те пък имат некви други гади ,които не знам.Само се сещам за сиамката на приятелка, на която след упорита кашлица и откриха ангилостронгилус вазарум или нещо такова - пак в белия дроб .
А за празимека Д или неаргарда- то е само април-септември.
Insilt, с цялото ми уважение - ама хич не си права.И това с обезпарaзитяването не е световен заговор на фармацевтичните компании срещу черните дробчета на животните ни.Защото ти не познаваш заразени ,но аз познавам 3 песа с дирофилария - от които едното моето ,а другите на близки приятели, като освен клиничните признаци с очите си видях и 3те позитивни теста, както и 2те за ларви под микроскопа (щото и аз съм Тома Неверни ).И 3 пъти пусках проба на паразитолога под различно име -нали знаеш -точно на мен ли...А и сетих се -миналата година ме пита как е минало нашето лечение на кучето и една близка с арж.договци- но те заминаха да се лекуват в чужбина.
А пък с другите глисти - що народ изрева ,че са завъдили в къщи- но те поне се махат лесно .Докторите по- горе казаха колко е цикъла на размножаване и че може да стане заразяване и дни след хапчето.
Освен това ,като прилагах лечението ,бях събрала материали като за дисертация - особено изчетох токсичните дози вредни за живота на кучето- те са около 200 пъти над терапевтичните .
Айде - дирофилариозата не води до смърт при хората (а само при кучетата) - паразитите умират в човека прeди зрял стадий и само се получават малки лезии по черния дроб.Пък и заразяването става само чрез комар, не от животно.По- важно е останалите паразити ,с които се заразяват и хората чрез общуването с животни.Защото аз обезпаразитявам домашните ми животни ,редовно давам и на бездомните ,за които съм поела ангажимент- но си настъпвам лайнца и ги разнасям и дишам прахоляка на улиците-където ходят хиляди кучета с пощадени черни дробове от собствениците им.
Лошото в този случай е, че като не обезпaразитяваме -освен своето здраве ,рискуваме и това на другите хора.Това вече не е само лично - като да лекувам ли диариата ,ми ако щеш я лекувай- това е опасно.Щото за тениите просто не ми се мисли.
п.п.Мога да подпиша декларация, че не съм свързана роднински или с цел обогатяване с производители или търговци на лекарства b)
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни