Dog.bg Форуми : Противопаразитно хапче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Противопаразитно хапче

#61 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2006 - 09:33 AM

Цитат

Проблемът изобщо не е толкова сериозен, за колкото се опитват да ми го натрапят.

1super на теб и на мен - НЯМА, ама на тези дето имат кучета от няколко месеца 100%
От няколко дни следя темата bl) днес ходих до три клиники да им задам въпроса: - На три месеца или на всеки да се дава противопаразитно хапче. И от трите места получих категоричен отговор - На три! Мойте ветеринари - даже ме навяха и насяха fow
-Откъде го измисли това? Като искаш носини акитата през 10 дни да ги изследваме, че да спиш спокойно NNN

Пък и в крайна сметка всяко куче си има личен слуга + личен ветеринар 1super ами те да си решават и да поемат отговорноста за него d)

#62 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 12:54 PM

Със следващите си въпроси нямам за цел да се заяждам, а да върна дискусията към по-конкретен вид.
Предпочитанията, личните чувства и мнения са нещо, което никой не може да оспори и да ни отнеме, но те не внасят яснота, а само нажежават атмосферата.
Нека говорим с ФАКТИ.

Кети,
освен че те "навяха и насяха" твоите ветеринари обясниха ли КОНКРЕТНО защо на три месеца?

Ени,
освен, че не "долюбваш химията" (това си е твое право), какъв друг аргумент ще изтъкнеш - още повече, че твоят доктор ти е казал, че лекарствата са вече по-пречистени.

Инсулт,
твоят опит е супер - искрено се надявам и аз да живея толкова дълго сред кучета и котки и един паразит да не видя.
Но моето куче изкара паразити като малко, освен това не мога да обезпаразитя бездомните при блока, нито домашните дето ги чистят веднъж на щестмесечие. А като каза Агалина - ходим, настъпваме и донасяме.
Казваш, ще обезпаразитяваш "ако имаш 6-7 резервни черни дроба за кучето си".
Дай конкретни факти как обезпаразитяващите Drontal+ и за Heartgard вредят на черния дроб.

Още веднъж искам да ви кажа, че НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ. Само искам обосновано мнение.

#63 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 01:31 PM

Ами, НЕ, сварих да им кажа - довиждане и лека работа.
Но си спомням, че преди 7години когато се запознах с тях покрай нюфа, ми обесняваха, че през тези три месеца и да се появи (недай си боже) паразит - няма да навреди на кучето. И ако след обезпаразитяване се забележе нещо, кучето ще се обезпаразитява три поредни пъти през 14 дни, след което се правят изследвания и ако всичко е наред пак се започва през 3 месеца.

#64 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 06:27 PM

Цитат

Ени,
освен, че не "долюбваш химията" (това си е твое право), какъв друг аргумент ще изтъкнеш - още повече, че твоят доктор ти е казал, че лекарствата са вече по-пречистени.

Ами, той аргумента не е мой, а пак на вет.доктор, предишният ни - той казваше, че няма нужда да тровя кучето толкова често, а да го обезпаразитявам на 5-6 месеца. Написала съм го в предния пост. И аз просто си взех решение някъде по средата, да не е на 5-6 месеца, но да не е и на два. Това е. Щом самите специалисти са на различни мнения, какво остава за дилетанти като мен. s)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#65 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 June 2006 - 06:41 PM

Mini, keti го е казала по-горе - ако искаш да си сигурна, че няма паразити - носи проби. Другото си е гълтане на химии нахалос. Като нищо да си права, че Дронталът е чудно лекарство, което не вреди. Само че аз все си мисля, че колкото по-малко отрови, толкова по-добре. (Доколкото си спомням Дронталът разрушаваше само обвивката на паразитите и така ги убиваше, като имаше цял куп предимства пред евтините обезпаразитяващи. Но и аз, както и Eni имам лекар, на когото вярвам. С него сме решили, че няма да блъскаме кучетата всеки месец.) Разбира се, кутретата трябва да се обезпаразитяват - не за друго, а защото на тях няколко глиста могат да им направят голяма беля.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 10:06 PM

Благодаря за отговорите w).
Най-вече, че не решихте, че се заяждам.
Кети го беше казала по-горе - " Пък и в крайна сметка всяко куче си има личен слуга + личен ветеринар - ами те да си решават и да поемат отговорноста за него".
Та като личен слуга и отговорник за моето куче и моето бъдещо дете и по-препоръка на ветеринарния и хуманния лекар ще си "тровя" животинката всеки месец.

#67 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2006 - 10:22 AM

Ako изследванията за паразити са отрицателни, това не значи, че ги няма.
Всички налични на пазара противопаразитни лекарства са много по-ниско токсични от парацетамола, витамин Д и други "безобидни'' средства. Въпрос на доза.
Кучетата могат да се заразят с тении само ако изяждат нетермично обработени животни или части от тях.
С паразити могат да се заразяват и хора, които нямат кучета.

#68 Потребителят е офлайн   lia Икона

Публикувано: 21 June 2006 - 10:25 PM

[FONT=Times][I] Здравейте, нова съм във форума ,ала искам да изразя категорично мнение по темата-противопаразитното хапче се дава веднъж на всеки три месеца,което е период малко по- кратък от този,който е необходим за развитие на паразитите до възрастен стадий(с отделяне на яйца).Тоест всяко куче се поглъща яйца на паразити почти ежедневно),яйцата след това преминават през цикъл на развитие (различен за всеки вид паразити),през който стадиите ларва 1,ларва 2 ,ларва 3 се развиват в повечето случай в различни части на тялото-най-често в белия дроб или в стената на червата !!!където хапчето НЕ ДЕЙСТВА.Така че няма смисъл при веднъж "изчистено "от паразити животно да се дава хапче всеки месец.Ако не вреди, то това е най-малко харчене на излишни пари.Хапчето се дава тогава ,когато се предполага ,че паразитите са започнали жизнения си стадии в червата,но преди да са станали възрастни и да снасят яйца-т.е веднъж на 3 месеца.
Малките обаче трябва да се обезпаразитяват с меко лекарствено средство на всеки 10 дни докато не сме сигурни ,че са напълно изчистени.Това е така, защото те се заразяват с голямо количество паразити с млякото на мама и признаците се появяват около отбиването-40 ден(паразитите вече са се развили).Най добрата профилактика в това отношение е обезпаразитяване на мама 2 седмици преди и две седмици след раждането с препарата Триантелм.

#69 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 June 2006 - 11:02 PM

Искам да уточня - защото продължава да се пише за "хапче всеки месец".Моля - прочетете темата по- горе- Всеки месец се прилагагат САМО айвермектини, като профилактика срещу заразяване с дирофилария .Това се прави само в сезона на разпространение на комарите-в Бг е май- август (стеснено) .И ако живеете или посещавате, ловувате в райони с повишен риск- реки ,блата или кучето ви е дворно, и /или късокосместо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#70 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2006 - 08:36 PM

Не е зле да си преговорите или прочетете за препатентния период на повечето паразити. За да видите, че съвсем не е 3 месеца.
Дипилидиум 2 седмици.
Tenia hidatigena 36 - 73 дни.
Multiceps multiceps 1- 2 месеца.
Еchinococcus granulosus 48 дни. /според други данни 32 дни минимум/
Аncilostoma caninum 14 - 16 дни.

Данните са от учебник по паразитология и инвазионни болести за студенти по ветеринарна медицина. 1986 година.

Унцинария???
Токсокара???
Трихоцефалоза?????
Нека някой да посочи цифри на местата на въпросителните.

lia, ДАНО НЕ СИ ЛЕКАР!!!!!

#71 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 June 2006 - 10:18 PM

само ще вмъкна малко данни относно дирофиларията, тъй като съм се срещал с това заболяване нееднократно. Врайони където е има се третира от април до октомври с айвомек в доза 50 микрограма на килограм всеки месец. Презумцията е да се унищожават ларвните форми пренасяни от комари. А иначе lia дано не си лекар!
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#72 Потребителят е офлайн   Aneliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 01:10 PM

Здравейте, някой да ми кажв нещо за обезпаразитяващото CESTAL + ( предписа ми го ветеринарният лекар) , досега на моето куче съм му давала един път от него преди около месец,достатъчно ли е и кога трябва да и дам пак? Тя е на 74 дена.
Благодяря предварително!
User's Signature

www.putfile.com/anika85[br]Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#73 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 01:55 PM

Лично мнение: на възраст под 60 дни по-ефективно, удобно и приятно за даване е "Дронтал пупи" (сиропче), при дребни породи има "икономическа" изгода да се дава и до 3 м. възраст, но на куче над 10 кг. на 2 месеца и нещо примерно вече е безсмислено от финансова гледна точка.
Повечето хапчелъци според листовките си са за над 3 м. възраст (това трябва да се гледа) - т.е. вредни са за кучета-бебета и даването на хапче на бебе под 90 дни е... де да знам и аз, по-скоро резервен вариант. Специално за Цестал ще проверя тия дни какво пише на опаковката.
Иначе аз лично предпочитам да обезпаразитявам с него - съставът (поне по идея) е същият като на Дронтал+, но хапчето е 3 пъти по-евтино, което все пак си е от значение, доколкото не се прави компромис спрямо качеството.
Иначе схемата за обезпаразитяване на малки кученца е горе-долу такава:
15 дни - дронталче пъпи
30 дни - пак същото
42 дни - първа бебешка ваксина
ако бебетата са изкарвали глисти при второто обезпаразитяване - още едно, 7 дни след ваксинацията (на 53 дни максимум); ако са изкарали УЖАСНО много глисти, най-разумно е да се отложи ваксината и да се обезпаразитят поне още веднъж около 45 дни; ваксините се поставят на физически здрави и СВОБОДНИ ОТ ПАРАЗИТИ животни, иначе не се дава гаранция за изграждането на имунитета, т.е. най-вероятно ще похабим ваксината и/или ще има тежки странични ефекти, защото паразитите са "изяли" имунната система на бебето.
60 дни - втора бебешка ваксина
75 дни - редовно обезпаразитяване (най-добре с дронтал пъпи, ако не - с хапче според килограмажа)
90 дни - трета ваксина
И оттам вече в зависимост от това дали на 75 дни са изкарани глисти или не, може да се продължи през 15 дни до пълно изчистване или да се мине на нормална схема на обезпаразитяване през два-три месеца (кой както предпочита).
В интерес на истината, аз лично съм привърженик на обезпаразитяването на всеки месец и нещо, първо защото упорито се плаша от тении r) и предпочитам, ако хвана такава, да не е от моите собствени кучета; и второ, защото почти всеки месец по няколко пъти сме на изложби, по всякакви странни места, общуват с други - включително чужбински - кучета и гледам да се презастраховам и с препаратите за бълхи, и с обезпаразитяването, пък и ваксините гледам да са винаги сложени около месец преди датата на предишното ваксиниране. А и като знам какво изкарват бебетата-кучета от обезпаразитени родители... брр, благодаря. Наскоро за първи път за 15-годишна практика с бебета се сблъсках с уникален за мен случай: кучило, което НЕ ИЗКАРА никакви глисти след обезпаразитяване, което беше правилно направено, с редовен (по идея) препарат и даден според килограмажа. Все още се чудя препаратът бил ли е редовен b) или е нещо развален.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#74 Потребителят е офлайн   Aneliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 02:27 PM

Благодаря ти VEBANK, аз като и дадох на Айра обезпаразитяващото, не видях да е изкарала глисти и мисля да и дам пак Цестал+,но утре (защото вече е яла) , и освен това искам да и бият третата ваксина по- рано от 3- тият месец на 83 дена, ще има ли някакъв проблем за кученцето, и още нещо, вярно ли е , че 10 дена след 3 ваксина не може още да излиза навън?

Благодаря предварително!

Прикачени файлове

User's Signature

www.putfile.com/anika85[br]Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#75 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 03:09 PM

bl) Аз изчетох темата и знам че хапчетата се дават на гладно,но искам да попитам колко часа кучето не трябва да е яло за да се даде хапчето,защото аз му го давам горе долу на 24 часа гладуване-достатъчно ли е това?
И ако може докторите да напишат нещо като таблица например за една година във времето и освен това на какви изследвания или тестове е хубаво да направим през това време за откриването на паразити ?
Предварително ви благодаря!!
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 03:19 PM

Aneliq, мойте ветеринари са ме съветвали поне 14 дни след последната ваксина да не излиза кучето на вън. Ще получиш и други отговори 1super

Анче, ти ще го умориш от глад бе oleeee
от 9ч. до 12ч. знам аз. А след обезпаразитяването още 2 часа гладуване.

#77 Потребителят е офлайн   Aneliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 03:21 PM

Някаде в темата четох , че хапчето се дава сутрин на гладно ,и не трябва да яде минимум 3 часа
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   Aneliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 03:23 PM

Благодаря ти keti super best
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 03:28 PM

bl) Е да ама нашия доктор ни каза че ако вечерта сме го хранили-сутринта коремчето ще е още пълно......и аз за по-сигурно bl) знам ли???Затова питам!!
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2006 - 05:03 PM

Да бе, пълно oleeee дебелото му черво да е пълно - по ще се съглася ouu

Мисля, че е опасно след 24часа гладуване да се дава обезпаразитяващо хапче - нали се сещаш за проблема на Аби, дето ни изкара ангелите...-] точно от тези две неща - гладуване и хапче.
То тогава след 26-27 часа, трябва като бебе да го захранваш oleeee

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни