Dog.bg Форуми : Затварянето на ГБПЖ в Русе

Към съдържанието

"Величието на една нация, нейният морален прогрес може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните.”
Махатма Ганди

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Затварянето на ГБПЖ в Русе закононарушения

#101 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2011 - 04:37 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 04:32 PM, написа:

Да,знам че в Сеславци има такса.Разбираемо е, ако Общината иска да си върне вложеното,т.е.плащаш -затова че осиновяваш кастрирано и чипирано куче.

и от кога така???

нещо си в грешка и то голяма

#102 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2011 - 05:07 PM

Показване на мнениетоAnuk, в 05 October 2011 - 04:37 PM, написа:

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 04:32 PM, написа:

Да,знам че в Сеславци има такса.Разбираемо е, ако Общината иска да си върне вложеното,т.е.плащаш -затова че осиновяваш кастрирано и чипирано куче.

и от кога така???

нещо си в грешка и то голяма

Може и да съм в грешка ,но моя приятелка искаше да осинови от Сеславци ,поискаха и 34 лв/ако не бъркам точната сума/,когато отиде обаче да вземе кучето и да плати,го нямаше.Уж било върнато вече ....
User's Signature

Помощ за животните

#103 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2011 - 05:16 PM

Никакви такси няма в Сеславци, защото по закон осиновяването от общинските приюти е безплатно. Блуокеан говори за осиновяване от сдружение.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 05:33 PM

Показване на мнениетоdikari, в 05 October 2011 - 05:16 PM, написа:

Никакви такси няма в Сеславци, защото по закон осиновяването от общинските приюти е безплатно. Блуокеан говори за осиновяване от сдружение.

Знам добре за какво говори Син океан.И таксите съвсем не са 20 лева-повярвайте.Аз ви казвам ,че искаха пари,от Сеславци,пък вие ако щете вярвайте...аз си осинових скоро от друг приют-и не платих нищо!!!!!!!!!!
User's Signature

Помощ за животните

#105 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 05:37 PM

Няма такси в Сеславци, друго е ако са искали да получат нещо незаконно :db_046:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 October 2011 - 05:40 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 05:33 PM, написа:

...аз си осинових скоро от друг приют-и не платих нищо!!!!!!!!!!

А какво ще "платят" кучетата от приюта в Русе???
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#107 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 06:04 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 05 October 2011 - 05:40 PM, написа:

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 05:33 PM, написа:

...аз си осинових скоро от друг приют-и не платих нищо!!!!!!!!!!

А какво ще "платят" кучетата от приюта в Русе???

Не знам какво визирате с това "платят"но аз взех моето точно от там,и не заплатих нито стотинка.От Общинския приют в Русе
User's Signature

Помощ за животните

#108 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 October 2011 - 06:28 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 06:04 PM, написа:

Не знам какво визирате с това "платят"но аз взех моето точно от там,и не заплатих нито стотинка.От Общинския приют в Русе

Ще се опитам да питам по-просто.Какво ще се случи с 250-то кучета, след евентуално затваряне на приюта, или за това не сте мислили, вие просто обичате животните...
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#109 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2011 - 06:48 PM

Ще бродят по съседни села и ще чакат навесите и керемидите. Когато станат готови и приютът заработи, ще се ширят по 1 куче в дворче, толкова ще са живите. Но нови ще дойдат, ще се народят, няма страшно.
По-гнусно нещо дори и убийците на кучетата не са им причинявали. Ташев, как спите спокойно след подобна мерзост?
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 06:54 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 05 October 2011 - 02:13 PM, написа:

Но по-статистиката им, да- били осиновени 3000 кучета,по 300,400 Е ,които получава за куче...

kiriaki ти в ред ли си?!300-400 евро за куче!При осиновяване на куче (и котка също) от приют в чужбина се плаща такса.Всеки приют сам си определя таксата,в повечето случаи в зависимост от възрастта на животинката - бебе,над 1 година и възрастно - над 7-8 години.Най-скъпи са бебетата,но до сега сума над 180 евро не съм срещала.За 300-400 евро можеш да си купиш куче от "развъдник" (разбирай без родословие).Че то ако бяха такива таксите в приютите никой нямаше да осиновява от там.

Не знам какви са условията в русенския приют,но Г-н Ташев като толкова Ви е "пукало и сте били загрижен" за кучетата да бяхте отишли да помогнете за подобряване на условията им на живот!Мил Ви е дала пример как става - вземате дъски и чук и действително им осигурявате навеса,с който парадирате в момента.

След като сте толкова загрижен за благоденствието на животните по родните приюти и явно много ефективен,предлагам да разширите дейността си (да не се ограничавате само с Русенския частен приют) и да издействате навеси, и нормални условия за живот и на другите нещастници.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#111 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 05 October 2011 - 07:21 PM

Аз имам куче осиновено от Сеславци - няма такси. В закона го пише, че се дават безвъзмездно. А би трябвало да има.

Ако има желаещи да разберат защо - заповядайте да спонсорирате едно куче по пътя от улицата до нов дом.

По повод приюта - жалко за кучетата. Жалко и за "проверяващите", не се получиха хора от тях.

#112 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 08:52 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 October 2011 - 01:46 PM, написа:

Gregoriani, много моля, да се научите как се цитират цитати. А именно - оставят се изречение, две, останалото се съкращава. Това, което правите, прави форума нечетяем.
Следващи постове с огромни цитати в тях, ще бъдат изтривани!

Ами какво да направя като се налага да обясняван надълго и нашироко :-))))))

#113 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 04 October 2011 - 02:20 PM, написа:

Аз аз аз ... бла бла бла ... аз аз аз ....

Досадно! Що не отиде да направиш ИЗНЕНАДВАЩА проверка на Попова? О, да, забравих - няма кой да ти пуска злобинки... :dry: Толкова сте жалки, че чак вече ми става смешно. Издействал навес! Ама бравос! Поклон и аплодисменти! Що не отидеш сега да издействаш нормални операции и отношение за животните при Попова? Ето тогава ще получиш признание. Вземи свърши нещата като хората, а? Ако можеш, де...

Кириаки... Ти па кой си, че сме ти "познати лица"??? Непознато човече с претенции за нещо повече??? Разсмя ме, ще сънувам хубави сънища...

Ми нападате мене, затова е АЗ АЗ

За останалато се поргижи ТИ, и само ТИ, след като не искаш да чъваш АЗ АЗ.

#114 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 08:58 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 05 October 2011 - 08:53 PM, написа:

Дааа, на теб не ти е по "възможностите", но всички знаят защо :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 05 October 2011 - 06:00 AM, написа:

Григо, чети де. Преди 2 години е имало проверка и са се опитали да затворят приюта по подобни обвинения. Тогава управлението е успяло да се пребори, че наредбата е изтълкувана грешно и е оспорила успешно постановлението. Не е имало препоръки, за определен срок да се направи нещо си! Сега се прави съвсем нова проверка и пак с нагласата да се хващат за глупости от наредбата. Дали управлението ще успее да се пребори е друг въпрос.

Стига с това "2 години не са изпълнили изискванията", защото е лъжа!

Значи Димитров лъже - това е казано в изявлението му в във ФЕЙСА, и никой не иска да го ГОНИ или затваря - САМО да си оправи нещата. Толкова ли е сложно да се разбере

#116 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 05 October 2011 - 02:46 AM, написа:

В тази тема единствено исках да разбера дали Георги Ташев е въпросния Георги Ташев и какво става с кучетата след затварянето, за Мима писах единствено защото Виолета Добрева бе набъркана ни в клин, ни в ръкав от друг потребител ...

Доколкото че в форума са били публикувани снимки, за които не се знаело откъде са и всички са се възмущавали и когато се е разбрало, че това са снимки от въпросния приют темата е била изтирита - категорично не е вярно, темата си е в Архив и в всеки един момент може да бъде върната. Бе изтрита поради разправии, нямащи нищо с темата и с публикувани в нея снимки, темата бе "ГБПЖ- НОМИНИРАНИ ЗА ГОЛЯМАТА НАГРАДА "ЗЛАТНАТА ЛАПА" НА TASSO ЗА 2011г." и никой не се е възмущавал от снимките, под тях има само един пост.

Много хора забравят как преди някъде две години именно всички сдружения от Русе успяха да затворят Общинския приют в града и да го променят към по добро. Е .. тогава Георги Ташев го нямаше още, за това се бориха сдружения именно от града, всички заедно ... поне по мой спомен. Тогава всички бяха добри и всички бяха заедно, днес явно вече са разделени ... дано да разберат, че само обединени могат да помогнат повече. Както и да е, това са техни неща и надали някой е наясно кое, как и защо е причина за явното разделение днес, мога само да им пожелая да намерят сили за съвместна работа за доброто на животните.

Законите не трябва да са над човека, а да са за хората и за доброто на животните. И съм напълно съгласен с gabipap - те трябва да важат еднакво за всички - и за държавното, и за частното и за "наш човек". Сега излиза, че едва ли не всички приюти в България са наред, само този е .. по така, защото няма "навеси" !

А това категорично не е така, както знаят всички. И за това остава привкуса за необективност, лична вражда и разправии, които нормално не допадат на повечето хора.

амин - ДАНО СЕ РАЗБЕРАТ

#117 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:09 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 05 October 2011 - 12:58 PM, написа:

Показване на мнениетоGregoriani, в 05 October 2011 - 08:53 PM, написа:

Дааа, на теб не ти е по "възможностите", но всички знаят защо :ab_041:

НАДАЛИ ЗНАЕШ...

#118 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:11 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 05 October 2011 - 06:18 AM, написа:

Показване на мнениетоblueocean, в 05 October 2011 - 01:00 PM, написа:

Григо, чети де. Преди 2 години е имало проверка и са се опитали да затворят приюта по подобни обвинения. Тогава управлението е успяло да се пребори, че наредбата е изтълкувана грешно и е оспорила успешно постановлението. Не е имало препоръки, за определен срок да се направи нещо си! Сега се прави съвсем нова проверка и пак с нагласата да се хващат за глупости от наредбата. Дали управлението ще успее да се пребори е друг въпрос.

Стига с това "2 години не са изпълнили изискванията", защото е лъжа!

Извинявам се...Бях останала с впечатление, че са имали 2 години да си оправят там , каквото и да е.Много се обърках в такъв случай, а и сега виждам, какво са писали Дениц и Мил и рядко ми се случва, но останах без думи.
Не знам...Принципно, когато се затваря приют за преустройство или каквото и да било, обитаващите се настаняват в съседни или където може, ама предвид това, че казвате,че въпросният е един от най хубавите и поносими...Който се е захванал с това нещо, да си мисли и анализира, на финала дали си е струвало всичко това и най вече животинки, какво ги чака.Ужасна работа направо.Напускам темата, защото явно в крайна сметка наистина съм се откъснала от Българската действителност и не е редно когато не съм съвсем наясно с нещата да се бъркам където не ми е работа.Едно е сигурно, че съжалявам, ако 250 кучета се окаже, че са с неизвестно бъдеще.Моля се да не стане на финала вместо да се изпишат вежди, да се избодат очи.Жалко. :dh_188:

ЯВНО СА БИЛИ И ПРЕНАСЕЛЕНИ
http://www.vesti.bg/...=40&oid=4177531

#119 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 09:13 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 October 2011 - 06:26 AM, написа:

Аз нямам идея какви са условията в приюта и дали са добри. Не съм била там. Знам, че кучетата там имаха подслон, храна, ветеринарна грижа и шанс за дом. Имаха тези неща в минало време.
Със сигурност е имало нужда от подобряване на условията, но начинът не е този! Който е задействал закриването на приюта изобщо не се интересувал от това. А закриването на който и да е приют е престъпление в морален аспект.

НЕ Е ЗАТВОРЕН ВО ВЕК И ВЕКОВ, оправят си условията - почват да работят.
Сега разбирам че са били и пренаселени.
http://www.vesti.bg/...=40&oid=4177531
явно се приближивава към Сеславци

#120 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 09:14 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 05 October 2011 - 09:05 PM, написа:

и никой не иска да го ГОНИ или затваря - САМО да си оправи нещата. Толкова ли е сложно да се разбере

О, да, и един мармот увива шоколада в станиол.
Ти май НЕ ЗНАЕШ КАКВО СИ НАПРАВИЛ. Или се правиш, че не знаеш.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни