Dog.bg Форуми : Как да накарам кучето ми да е малко по злобно към хора?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да накарам кучето ми да е малко по злобно към хора? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2011 - 03:58 PM

Значи имам немска овчарка която е страшно добра към всички хора незнам защо е така може би заради предишния собственик взех го февруари този месец на 2 години е и е страшно лигав към хора но много злобен към други животни искам да стане малко по злобен към хора той се гали в тях а това не е добре какво точно да направя за да се озлоби поне малко?

#2 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 October 2011 - 05:08 PM

потърси помощ от професионалист,злобата е нож с две остриета..други неща трябва да научи преди да се "озлоби"

#3 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 05:37 PM

Мдаа,така нареченото озлобяване е много опасно ако не можеш да контролираш кучето.Първо е послушанието тогава озлобяването.Второто без първото е като спортна кола без спирачки,рано или късно някой ще пострада.

п.п.Послушание не означава като го извикаш и да дойде,а контрол върху всяко действие на кучето и дори върху инстинктите му.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#4 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 10:13 PM

Хаха едва ли си обеден че го искаш.Тя е на 2 години можеш да потърсиш мнението на професионалист не е малка вече и ще може да ти обясни и да ти помогне но помисли добре дали го искаш и дали ще се справиш със това !!! Накарай някой да тръгне да тича ако тя тръгне след него а ти неможеш да я спреш със Не или Тук просто по-добре недей !!! Иделаното послушание е на първо място нали ти казах горе ако успееш да я накраш да те послуша ок след това накарай я да седне ии пусни една котка пред нея ако не успееш да я накараш да не тръгва след нея тогава действай.По-добре недей да ти кажа аз :)

#5 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 11:57 PM

Еми попринцип ме слуша колкото до котките на тях нищо не им прави и дори го разхождам без каишка естествено разхождам за 10 минути там където няма кучета

#6 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 11:37 AM

Показване на мнениетоsttr1, в 08 October 2011 - 11:57 PM, написа:

... естествено разхождам за 10 минути там където няма кучета

Не виждам нищо естествено в това!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 01:14 PM

Еми попринцип ме слуша колкото до котките на тях нищо не им прави и дори го разхождам без каишка естествено разхождам за 10 минути там където няма кучета

Добре нищо не прави на котките тогава накарайте кучето да седне пуснете едно куче ако кучето издържи и не тръгне по другото куче можете да кажете че кучето ви има идеално послушание което мен лично ме съмнява :) Аз ви казах по-добре не го учете на това щом кучето не е било ваше още от бебе :)

#8 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 02:12 PM

Показване на мнениетоVictor_, в 09 October 2011 - 01:14 PM, написа:

Добре нищо не прави на котките тогава накарайте кучето да седне пуснете едно куче ако кучето издържи и не тръгне по другото куче можете да кажете че кучето ви има идеално послушание което мен лично ме съмнява :) Аз ви казах по-добре не го учете на това щом кучето не е било ваше още от бебе :)

еми попринцип слуша ще пробвам това и ще пиша пак :)

#9 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 09:28 PM

хора кажете верно как не смея да го пусна срещу друго куче защото ако не ме послуша ще трябва да ходя по ветеринари и така нататък а пък и не искам което и да е друго куче да пострада освен това не искам ако някой влезне в двора кучето да почне да му се радва така че ако има някъкъв вариянт моля кажете :)

#10 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2011 - 09:41 PM

Средно положение няма!!! Или си гледай доброто куче, или го озлоби и свиквай да го водиш с наморник, да го лишиш от свободното тичане из поляните и играта с другите кучета просто защото може да ухапе някой човек... А домашно куче /а и не само/ ухапе ли човек, знаеш какво следва! Не мога да разбера защо по дяволите хората причиняват това на кучетата си... Не става въпрос за месец, година, две... мислиш ли, че ще можеш да държиш контрола над това куче в продължение на още 12 години или повече /дай Боже/ без да ухапе някого инцидентно или да стане нещастен случай заради сегашните ти прищявки...?
До колкото разбирам кучето е мъжко? Според мен кастрацията ще смекчи агресията към другите кучета. По- добре поработи над този проблем, социализирай го, работи с него в положителна насока!

#11 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 10:54 PM

ама разбираш ли просто не искам някой да влезне в двора и да ми открадне кучето и то нищо да не направи да му маха опашка до колкото това с агресията към кучета не знам до колко е злобно било се е един път защото един човек го водеше без каишка (тогава аз все още водех мойто с каишка) и другото куче го нападна има поне 3ма човека който си пускат кучетата така но не знам към кой ще се озлоби и към кой не не искам мойто или някое друго куче да пострада затова няма да си правя експерименти да го пускам срещу друго куче.А колкото до кастрацията я се представи на тебе да ти го направят а и все пак е на 2 години искам да има поне 2-3 наследника

#12 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2011 - 11:30 PM

Ти на колко години си ако не е тайна?
Вземи прочети за развъждането и кастрацията! В кастрацията няма нищо лошо, точно обратното- може да видиш само позитивни неща след направата й.
При агресивно куче не се препоръчва заплождане... агресията не е следствен процес, също така се прехвърля чрез гените и т.н... ЧЕТИ!!!
И спирам да пиша в тази тема защото сериозно започвам да се дразня!

#13 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 11:42 PM

Показване на мнениетоTali, в 14 October 2011 - 11:30 PM, написа:

Ти на колко години си ако не е тайна?
Вземи прочети за развъждането и кастрацията! В кастрацията няма нищо лошо, точно обратното- може да видиш само позитивни неща след направата й.
При агресивно куче не се препоръчва заплождане... агресията не е следствен процес, също така се прехвърля чрез гените и т.н... ЧЕТИ!!!
И спирам да пиша в тази тема защото сериозно започвам да се дразня!

Пак ти казвам кучето не е злобно към хора до сега си е играло с 3-4 вида кучета и се било само с едно което го нападна

#14 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 07:14 AM

Показване на мнениетоTali, в 14 October 2011 - 09:30 PM, написа:

В кастрацията няма нищо лошо, точно обратното- може да видиш само позитивни неща след направата й.

Това е лъжа! Нищо позитивно няма в едно осакатяване пък било то хормонално а не двигателно.Единственото позитивно е кастрацията на женско куче при необходимост заради развиване на пиометра за да му се спаси живота. Ако менталните промени които настъпват в следствие на кастрация за вас са позитиви за мен са осакатяване.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#15 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 October 2011 - 06:27 PM

Приятелю потърси специалист,който да работи с теб и кучето.Който ще научи и двама Ви що е то общо послушание,а едва след това може да преминете в обучение за защита.
Тали добте обученото куче със стопанин ,който контролира кучето си не е оръжие и не е опасно за околните.Кучето би атакувало само при подадена команда,както казахме трябва и контрол от страна на водача.
Не всички кучета са домаши любимци!Овчарката си има развито чувство за териториална агресия.До колкото разбирам кучето не е при вас от бебе,затова може още да не е свикнало ,че това е неговия дом и то трябва да го охранява.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 October 2011 - 06:58 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2011 - 06:27 PM, написа:

Тали добте обученото куче със стопанин ,който контролира кучето си не е оръжие и не е опасно за околните.Кучето би атакувало само при подадена команда,както казахме трябва и контрол от страна на водача.

Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват и не знам защо, но не гласувам особено доверие на потребителя отворил темата. Не го познавам лично, нищо не знам за него- просто предчуствие! Както искате го разбираите!

sttr1, нищо лично!

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2011 - 07:09 PM

Показване на мнениетоTali, в 15 October 2011 - 04:58 PM, написа:

Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват

sttr1, нищо лично!

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 09:38 PM

Показване на мнениетоTali, в 15 October 2011 - 06:58 PM, написа:

Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват и не знам защо, но не гласувам особено доверие на потребителя отворил темата. Не го познавам лично, нищо не знам за него- просто предчуствие! Както искате го разбираите!

sttr1, нищо лично!

О боже не ми гласувал доверие и не всеки заслужавал такова куче и точно аз не съм заслужавал такова куче само ми кажи защо точно аз не заслужавам такова куче каква е причината?

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2011 - 10:20 PM

Начина по който мислиш и се изразяваш?Злобно куче?Знаеш ли какво е това?Не!
Имаш ли идея от от къде се почва за да се стигне до ЗАЩИТА(а не нападение).Прочети малко из форума,образовай се!Тогава потърси специалист за да работите заедно.
С най-добри чувства :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   sttr1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2011 - 10:20 PM, написа:

Начина по който мислиш и се изразяваш?Злобно куче?Знаеш ли какво е това?Не!
Имаш ли идея от от къде се почва за да се стигне до ЗАЩИТА(а не нападение).Прочети малко из форума,образовай се!Тогава потърси специалист за да работите заедно.
С най-добри чувства :rc_036:

добре де не злобно агресивно или дргуят вариянт е все някой ден да ми го откраднат защото е прекалено лигаво

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни