Как да накарам кучето ми да е малко по злобно към хора?
Публикувано: 08 October 2011 - 03:58 PM
Публикувано: 08 October 2011 - 05:37 PM
п.п.Послушание не означава като го извикаш и да дойде,а контрол върху всяко действие на кучето и дори върху инстинктите му.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 08 October 2011 - 10:13 PM
Публикувано: 09 October 2011 - 01:14 PM
sttr1, в 08 October 2011 - 11:57 PM, написа:
Добре нищо не прави на котките тогава накарайте кучето да седне пуснете едно куче ако кучето издържи и не тръгне по другото куче можете да кажете че кучето ви има идеално послушание което мен лично ме съмнява :) Аз ви казах по-добре не го учете на това щом кучето не е било ваше още от бебе :)
Публикувано: 09 October 2011 - 02:12 PM
Victor_, в 09 October 2011 - 01:14 PM, написа:
sttr1, в 08 October 2011 - 11:57 PM, написа:
Добре нищо не прави на котките тогава накарайте кучето да седне пуснете едно куче ако кучето издържи и не тръгне по другото куче можете да кажете че кучето ви има идеално послушание което мен лично ме съмнява :) Аз ви казах по-добре не го учете на това щом кучето не е било ваше още от бебе :)
еми попринцип слуша ще пробвам това и ще пиша пак :)
Публикувано: 14 October 2011 - 09:28 PM
Публикувано: 14 October 2011 - 09:41 PM
До колкото разбирам кучето е мъжко? Според мен кастрацията ще смекчи агресията към другите кучета. По- добре поработи над този проблем, социализирай го, работи с него в положителна насока!
Публикувано: 14 October 2011 - 10:54 PM
Публикувано: 14 October 2011 - 11:30 PM
Вземи прочети за развъждането и кастрацията! В кастрацията няма нищо лошо, точно обратното- може да видиш само позитивни неща след направата й.
При агресивно куче не се препоръчва заплождане... агресията не е следствен процес, също така се прехвърля чрез гените и т.н... ЧЕТИ!!!
И спирам да пиша в тази тема защото сериозно започвам да се дразня!
Публикувано: 14 October 2011 - 11:42 PM
Tali, в 14 October 2011 - 11:30 PM, написа:
Вземи прочети за развъждането и кастрацията! В кастрацията няма нищо лошо, точно обратното- може да видиш само позитивни неща след направата й.
При агресивно куче не се препоръчва заплождане... агресията не е следствен процес, също така се прехвърля чрез гените и т.н... ЧЕТИ!!!
И спирам да пиша в тази тема защото сериозно започвам да се дразня!
Пак ти казвам кучето не е злобно към хора до сега си е играло с 3-4 вида кучета и се било само с едно което го нападна
Публикувано: 15 October 2011 - 07:14 AM
Tali, в 14 October 2011 - 09:30 PM, написа:
Това е лъжа! Нищо позитивно няма в едно осакатяване пък било то хормонално а не двигателно.Единственото позитивно е кастрацията на женско куче при необходимост заради развиване на пиометра за да му се спаси живота. Ако менталните промени които настъпват в следствие на кастрация за вас са позитиви за мен са осакатяване.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 October 2011 - 06:27 PM
Тали добте обученото куче със стопанин ,който контролира кучето си не е оръжие и не е опасно за околните.Кучето би атакувало само при подадена команда,както казахме трябва и контрол от страна на водача.
Не всички кучета са домаши любимци!Овчарката си има развито чувство за териториална агресия.До колкото разбирам кучето не е при вас от бебе,затова може още да не е свикнало ,че това е неговия дом и то трябва да го охранява.
Публикувано: 15 October 2011 - 06:58 PM
ShiBumi_GirL, в 15 October 2011 - 06:27 PM, написа:
Тали добте обученото куче със стопанин ,който контролира кучето си не е оръжие и не е опасно за околните.Кучето би атакувало само при подадена команда,както казахме трябва и контрол от страна на водача.
Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват и не знам защо, но не гласувам особено доверие на потребителя отворил темата. Не го познавам лично, нищо не знам за него- просто предчуствие! Както искате го разбираите!
sttr1, нищо лично!
Публикувано: 15 October 2011 - 07:09 PM
Tali, в 15 October 2011 - 04:58 PM, написа:
Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват
sttr1, нищо лично!

Публикувано: 15 October 2011 - 09:38 PM
Tali, в 15 October 2011 - 06:58 PM, написа:
Разбирам и знам, но не всеки заслужава така обучено куче... Някои хора злоупотребяват и не знам защо, но не гласувам особено доверие на потребителя отворил темата. Не го познавам лично, нищо не знам за него- просто предчуствие! Както искате го разбираите!
sttr1, нищо лично!
О боже не ми гласувал доверие и не всеки заслужавал такова куче и точно аз не съм заслужавал такова куче само ми кажи защо точно аз не заслужавам такова куче каква е причината?
Публикувано: 15 October 2011 - 10:20 PM
Имаш ли идея от от къде се почва за да се стигне до ЗАЩИТА(а не нападение).Прочети малко из форума,образовай се!Тогава потърси специалист за да работите заедно.
С най-добри чувства

Публикувано: 15 October 2011 - 10:22 PM
ShiBumi_GirL, в 15 October 2011 - 10:20 PM, написа:
Имаш ли идея от от къде се почва за да се стигне до ЗАЩИТА(а не нападение).Прочети малко из форума,образовай се!Тогава потърси специалист за да работите заедно.
С най-добри чувства

добре де не злобно агресивно или дргуят вариянт е все някой ден да ми го откраднат защото е прекалено лигаво