Проверки в София за паспорти на кучетата
Публикувано: 21 October 2011 - 03:40 PM
Всички плащаме данък смет например,и предполагам на никой от нас общината или държавата не ни е купила нито тоалетните чинии,нито препаратите,нито метлите.Има едни кофи,къде за разделно,къде не,в които да си изхвърлиш боклука ако искаш.
В тия кофи можеш да си изхвърлиш и фекалиите на кучето/както стана ясно/ и фасовете.
Иначе,оправдания за това защо да не изчистим,бол.Кой бил с дете,кой не знам си какво....тук май прочетох,че една потребителка пък излизала само с рокля без чанта лятото и видите ли нямало къде да си сложи паспорта на кучето за да го покаже.
Така ще си направите нещата,че да можете да си почиствате без да се оправдавате с деца,време или рокли.Иначе,просто не си взимате куче.
Преди години,когато моите деца бяха малки, се бяхме сформирали една групичка майки "лайнометки".
На площадката преди да извадим децата от количките замитахме фасове,шишета и фекалии,сипвахме ги в един чувал/понеже нямаше наблизо кофа/ и децата ни играеха на чисто.
И така всеки път.Нито ни тежеше,нито пък ревяхме че никой нищо не е направил за нас.
Плащахме ли данъци?-плащахме.Мръсно ли беше?-мръсно беше.Имаше две алтернативи:да си седим на мръсно въпреки многобройните жалби и запитвания или да си изчистим.
Няма на света служба по чистотата,която да успее да изчисти след всички които мърлят,ако никой не пази чисто.

Публикувано: 21 October 2011 - 10:45 PM

В тоя форум пишат няколко трезво мислещи май и всички ги сочат с пръст

Публикувано: 21 October 2011 - 11:10 PM
Георги Симеонов, в 21 October 2011 - 10:45 PM, написа:

Привет!

Публикувано: 23 October 2011 - 08:04 AM
Danyto, в 21 October 2011 - 04:39 PM, написа:
Освен да дойда да те потупам и теб по гърдичките, че явно не си си достатъчна...
Лек ден

Че няма смисъл,няма,вярно е.
За мен е достатъчно "домашните ми любимци" да обитават здравословна и хигиенична среда,пък дали ти ще дойдеш да ме потупаш не е цел номер едно в живота ми.
Цитат

Колата,както и кучето се "отглежда" и "води" по правила,така че да не представлява косвена или пряка опасност за останалите коли или кучета.
Колата,както и кучето изисква определено време и средства за "поддръжка" които ако не могат да бъдат осигурени,най-малккото си личи от далече.
Проблемът е,че дори и специални кошчета да има,определени стопани винаги ще намерят ново оправдение зад което да скрият егоизма или мързела си.Или и двете.
А наистина може да е много по-различно.

Публикувано: 23 October 2011 - 10:38 AM
Трябва да има и кучевръзи пред магазините , и моловете задълж.
Вчера вързах моето за една туба за чадъри , и щом влязох
отвън се чу адски грохот . Алехандро е мръднал и повлякъл тубата която се оказа без вода вътре , това го уплаши и се понесе по главната с грохот , и скорост близка до светлинната .
Граждани и селяни се разбягаха като кокошки , гонени от див петел.
Накрая поводът се уви около краката на една жена , , и след викане на полиция , ( излъгах я че съм агент под прикритие , и тя млъкна ) я освободих

Ужас .
Публикувано: 23 October 2011 - 10:49 AM
Публикувано: 23 October 2011 - 12:09 PM
emilvr,да не се обиждаме на "гавновози".Ние с големите поне от срам ги събираме,вие с малките се правите,че нищо не е станало.А и големите се виждат от далече,малките се усещат като ги настъпиш.Така че,нас да ни освободят от данък

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 23 October 2011 - 01:41 PM

Публикувано: 23 October 2011 - 05:43 PM
emilvr, в 23 October 2011 - 08:38 AM, написа:
Трябва да има и кучевръзи пред магазините , и моловете задълж.
Вчера вързах моето за една туба за чадъри , и щом влязох
отвън се чу адски грохот . Алехандро е мръднал и повлякъл тубата която се оказа без вода вътре , това го уплаши и се понесе по главната с грохот , и скорост близка до светлинната .
Граждани и селяни се разбягаха като кокошки , гонени от див петел.
Накрая поводът се уви около краката на една жена , , и след викане на полиция , ( излъгах я че съм агент под прикритие , и тя млъкна ) я освободих

Ужас .
Следващия път много внимавай като влизаш да си купиш хляба да не си излезеш без да видиш кучето. То така ги крадат и препродават. Аз мога да си го позволя щото моето не е пекинез че и хапе. Но не всички живеем във Враца, където като ти го гепят пекинеза да можеш да изревеш и да ти посочат с пръст накъде е тръгна крадеца.
Моето, докато влизам да си взема в магазина за хляб, ми го пазят/наглеждат продавачките от съседните магазини или синчето леко в страни.
Моля те, не започвай отново да ми даваш акъл как трябва да е. Гледай си пекито и не го води в СФ-то, но недей да ни даваш и на нас акъл КАК трябва да е.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 23 October 2011 - 06:45 PM
Публикувано: 23 October 2011 - 07:23 PM

А не разбирам също какъв е и проблемът да се носи паспорта - една малка чантичка през рамо, в голям джоб, кой където иска. Всички тези оправдания - не било удобно, нямало къде да си ги нося, и тем подобни, са само оправдания от хора, които или ги нямат, или не са си направили труда да отидат до Общината да си направят регистрацията и да си платят или не данъка.
Колеги "кучкари", хайде да не си говорим празни приказки - има си разпоредби, нека да ги спазваме. И по улиците има дупки, но не сме си спряли колите и не сме пропуснали да си платим данъците им. И нека да имаме толерантност един към друг вътре в нашата "общност", а не да се хлъзгаме в собствените си л......а, за да имаме очи да искаме прояви на търпимост и толерантност и към нас от страна на хората около нас!! Защото не живеем сами...................
Публикувано: 23 October 2011 - 07:31 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 04 November 2011 - 05:22 PM

Просто не мога да си представя, че ще го оставя! Нося си салфетки, защото се разграждат по-лесто от пликчетата и защото мога да избърша по-добре! Много кучкари не събират, и като предложа да дам салфетка и ми казват " аз съм лош стопанин и не събирам" и дотам! Значи съзнават, че е лошо и пак го правят!
Публикувано: 24 November 2011 - 08:11 PM
Тук не можах да видя забранените зони, а диагонален поглед върху приложените документи не ми даде представа - как се озовавам на тези места и имам ли право да се разхождам из квартала (с кучето) без санкция? Днес сутринта към 0730 от столичния инспекторат ме спраха и поразпитаха, както и ми показаха зоните за разхождане на кучетата. Лелките/дамите не показаха други документи, но бяха учудващо любезни (особено предвид ранния час) и обясниха част от нещата за кучетата - едната каза, че и наморник трябвало да сложа, но другата обаче оспори, че щом сме на къс повод постоянно нямало проблем. Но от техните обяснения и от тези на общината, останах с вчепетлението за телепортация до местата. Отделно самите места за разхождане на кучета не са съвсем адекватни, говоря за тези във Връбница, ама и част от другите май и те така.
Та, ще бъда благодарен, ако някой запознат сподели как стоят нещата със забранените зони и придвижването из кварталите с кучето.

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 25 November 2011 - 11:15 AM
Публикувано: 25 November 2011 - 11:27 AM

Публикувано: 25 November 2011 - 12:13 PM
Ники Колев, в 25 November 2011 - 11:27 AM, написа:

Абсолютно. И моя ветеринар клатеше глава, като стана дума за регистрация. Вика "Къде да ги регистрирам, като няма готов регистър". Абе положението е ...
Интересно ако си нося паспорта и кучето ми е регистрирано, а нямам бележка за платен данък - какво ще направят проверяващите?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 25 November 2011 - 12:23 PM
Цитат
Според наредбата, аз трябва да си разхождам кучето в
Цитат
Дали някой може да ми каже къде точно трябва да си разхождам кучето, като това пространство е просто тротоара пред двата блока, с ширина 2 метра

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн