Направо гълта
Публикувано: 10 June 2006 - 07:38 PM
А и още нещо да попитам : това вредно ли е по някакъв начин, и как може да се предпази или да се отучи ? или изобщо има ли такъв вариант ?
Публикувано: 10 June 2006 - 09:03 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 June 2006 - 09:08 PM
Не мисля и че е много полезно за малките породи да гълтат направо. Е, поне при нас се оказва, че не е!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 10 June 2006 - 09:28 PM
Преди много години Сарка омете кило кайма за по-малко от минута. Открадна я разбира се l)
Публикувано: 11 June 2006 - 07:53 AM
А когато му подам от ръка (което всъщност избягвам) и му кажа "ЛЕКО", той хваща храната с точно два зъба и внимателно се отмества в страни и започва да дъвче още по-бавно от всякога l) Не разбира, че му казвам леко, за да не ме гризне oleeee
Публикувано: 11 June 2006 - 08:18 AM
С една дума е много ама много стистнат b)
Публикувано: 12 June 2006 - 02:19 PM
А за наградките и т.н. - просто го израстна.
Публикувано: 12 June 2006 - 02:45 PM
Ще взема да направя едно филмче днес-утре да видите какво се казва лапане и истерия - един голдън, който е маниак и губи ума си като види храна. Отваря чувал с поглед и за секунди пъха цялата си глава вътре, буквално загребва с цялата си уста, колкото може. После естествено започва да дъвче, то му пада от устата, той се опитва хем да събере падналото от земята, хем да сдъвче това, което му е в устата. Дави се и плюе...абе, направо си е опасно!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 June 2006 - 03:10 PM
Цитат
Леле как се разхилих на това описание b) То не е за смях, ама.......
Не знам как може да се отучи да прави това, и кой ли ще седне да му дава гранулка по гранулка. За друго в момента не се сещам r)
Публикувано: 12 June 2006 - 03:23 PM
Преди излапа всичко, после като повърне-цели-целенички гранулите, направо да ги върнеш в зоомагазина. b)
Сега дъвче.СТранно ми е , малко без апетит го прави, може и заради жегите, но си хрупа топчетата. b)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 12 June 2006 - 04:04 PM
И като му стане тежко след като набъбнат - охка, пъшка и отказваше да яде по два дена след това. Като порасна запояна да лапа по7-8 гранули и да си ги носи в къщичката - изпюва ги и си ги хапваше бавно една по една...
Та може на някое спокойно място да ги пробвате вашите лакомии w) 1super
Публикувано: 15 June 2006 - 08:55 PM
Публикувано: 20 July 2006 - 12:31 AM
Ако лакомото гълтане е проблем / например при едрите породи и при кучетата, застрашени от подуване и превъртане на стомаха / има две простички решения - прочетох ги на английския форум в темата за превъртането:
1. В купата с храната се слагат няколко големи и кръгли речни камъни, които не позволяват на кучето да яде прекалено бързо. Това изглежда на пръв поглед малко варварско, но е за предпочитане пред бързата и мъчителна смърт от превъртане на стомаха, вследствие на бързо и лакомо ядене. s)
2. Храната се слага в широка тава и се разстила - така кучето яде по-бавно и поглъща по-малко количество наведнъж.
Публикувано: 05 July 2008 - 01:44 PM