Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2011 - 10:21 PM

Показване на мнениетоagalina, в 06 December 2011 - 09:47 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 December 2011 - 06:51 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 06 December 2011 - 03:41 PM, написа:

Който е задавал повече въпроси или е проявявал "нездрав" интерес е бил ... заплашван с съд и с адвоката на Камен Литов, някакъв си Чаморски, не запомних името му. Цялата абвеатура - изгонване от БРФК, спиране на родословия, недопускане до изложби - всичко това е било в арсенала на заплахите, само и само да не се шуми и да не се разбира.

Адвокатът е Чаворски, за протокола. А пишещата тук МЕДУНИ е неговата съпруга Нели Чаворска.

Историята с този човек е дълга и забавна. Като лице, което е "приятел" на един много близък мой човек, г-на Чаворски навремето ни беше препоръчан като някой, който ще ни помогне да решим спора между функциониращия преди няколко години Национален Голдън ретривър клуб и недоволния от неудобните ни въпроси г-н Литов.
Забравил ли си ,че същият адвокат ни беше препоръчван от наш общ познат навремето , за да разбиваме с негова помощ Зоомилосърдието и СО? ...верно са навързани черва.Пфу!

Управителен съвет на НФФе - котешкото БРФК

г-жа Камелия Босилкова – Председател

г-жа Иванка Герасимова – Заместник-председател

г-жа Анна АбуАммо – Секретар

г-н Христо Симеонов – Международен секретар

г-жа Нели Чаворска – член на УС

http://www.nffe-bg.com/about-bg.html

Само май при акварумните рибки и папагалите няма някой Чаворски :md_064:

#422 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2011 - 11:13 PM

Адвокатът е Чаворски, за протокола. А пишещата тук МЕДУНИ е неговата съпруга Нели Чаворска.

Историята с този човек е дълга и забавна...

Орлине, Орлинееееее, голям смешник си!!!

Защо сами си измествате темата? Какво общо имам аз с вас и вашите простотии?
Нещо лично имаш ли да ми казваш?
На съпруга ми ли нещо искаш да кажеш? Ми обади му се по телефона, смелчаго. Какво се перчиш тук като паун?

Да, имам нюфаундленд от въпросния развъдник - КАСТРИРАН. И какво от това?

Показване на мнениетоMushrooom, в 06 December 2011 - 08:21 PM, написа:

Управителен съвет на НФФе - котешкото БРФК

г-жа Камелия Босилкова – Председател

г-жа Иванка Герасимова – Заместник-председател

г-жа Анна АбуАммо – Секретар

г-н Христо Симеонов – Международен секретар

Да, член съм на УС на НФФе!!! И какво от това? Какво общо има това с темата?

Показване на мнениетоMushrooom, в 06 December 2011 - 08:21 PM, написа:

Е тук не позна, потребителю Mushrooom!
И там има Чаворски. :db_046: :re_037:
Ей ти една рибка от домашния аквариум :ab_041: :ab_041: :ab_041:
За протокола, щом има такъв. :db_046:

Качена снимка

Нели Чаворска
User's Signature

Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 12:31 AM

Извинявайте потребителко MEDUNI, имате общо с темата, вашия клуб развъждащ болни кучета и то от ГОРД се напъва баш на това събрание да влезе и да обогати и без това изстрадалата ни от кражби, пропита от корупция федерация.

Извинявайте за рибките. Папагалите имат да черпят. :db_046:

И така и така сте тук моля прескочете до Нюф темата да ни осветлите по някой наболяли въпроси, е ако има какво да кажете де, то е ясно, че нямате, но.....можете да изсмучете нещо от пръстите! :wb_052:

Михаил Вълчев

#424 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 09:35 AM

Показване на мнениетоMEDUNI, в 06 December 2011 - 11:13 PM, написа:

Историята с този човек е дълга и забавна...

Орлине, Орлинееееее, голям смешник си!!!

Защо сами си измествате темата? Какво общо имам аз с вас и вашите простотии?
Нещо лично имаш ли да ми казваш?
На съпруга ми ли нещо искаш да кажеш? Ми обади му се по телефона, смелчаго. Какво се перчиш тук като паун?

Да, имам нюфаундленд от въпросния развъдник - КАСТРИРАН. И какво от това?

Нели Чаворска

Смешник съм, казваш, а г-жа Чаворска? Умната ти и несмешна глава друго освен епитет не можа ли да роди? Пък и май само на теб ти е смешничко, да не кажа, че се правиш, че ти е таковинко...

И щото задаваш някакви въпроси, на които отговорите само за теб са една енигма, да ти обясня (дето се вика - БЛАГОДАРЯ ЗА ВЪПРОСА!):

Никой тук (изключая хората с проблемите с алкохола и на тези, на които им е наредено да го правят) не измества темата. А тя е: ОС на БРФК и това, че всички ние е крайно време да потърсим сметка на УС на организацията, която от дълги години спонсорираме. И защото съпругът ти е от същата тази клика и защото в момента получава хонорари от същите тези наши пари, ето затова "не си изместваме сами темата" ... и защото ти като негова съпруга си пиеш кафето със същите тези наши пари - ето защо "не си изместваме сами темата" . Дотук с личното нещо, дето имам да ти кажа.

С адвоката Чаворски последно си казахме нещо лично, когато преди няколко години ни излъга, гледайки ни в очите мен, Стела Райчева и Петър Кобаков (УС на НГРК), казвайки ни: "НГРК е редовно приет член на БРФК. Ей сега ще го разкатая аз тоя Камен! Тоя за какъв се мисли!? " ... е, последиците от този разговор са повече от очевидни: НГРК е със замразени права, а адвокатът Чаворски е на хонорар при г-на Литов. Париците са един много сериозен аргумент да започнат да ти се размиват понятията "добро" и "лошо"

Апропо, как е вашето голдънче, надявам се то поне да е в добро здраве, след като сте изгубили интерес към тази порода и на дневен ред са хрътки, нюфове, котки и рибки ... после мина време, взехте си нюфаундленд, там също щяхте да сваляте лошия клуб, уж в името на по-добрия, а именно ВАШИЯ клуб. Е каква стана тя, в крайна сметка: и двата ви клуба са замесени в едни и същи л*йна.

Моралът не започва от днес, г-жа Чаворска - Медуни. И ако вашето семейство сега е на хранилката при довчерашния ви враг, това си е само за ваша сметка. Аз от Добрия дядо една стотинка не съм взел и никога няма ва взема. Такива като него са силни вече толкова години заради хорската алчност и меркантилност, заради желанието ви за власт и измислено обществено положение.

Единственото от което се притесняват хора като вас е гласността и от това, довчерашната рая да не вземе да надигне глава и да си потърси правата. Освен да размахвате заплашително пръст и да ръсите епитети, друго не ви остава...

Поздрави от надутия паун-смелчага!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#425 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 04:30 PM

СДРУЖЕНИЕ "БЪЛГАРСКИ НЮФАУНДЛЕНД КЛУБ ТОП НЮФ"
Управители:

Име: BGR, управляващ Нели Чаворска

Име: BGR, член на УС Магдалена Димитрова

Име: BGR, управляващ Цвета иванова

Ха, ми то каква била работата ... да махнем лошата Бонка, та да седне добрата Нели Чаворска. Да, ама всички видяхме великата развъдна дейност на "новия и по-добър" ТОП НЮФ. Такива като вас не трябва да припарват до кинологията, вярно ви го казаха хората ...

То ако сега без да сте членове на БРФК развъждате кучета с дисплазия и продавате болка и страдание на хората, представям си какво ще е когато се доберете до властта и какъв цирк ще падне ...

Иначе дето се вика, няма лошо, още един глас за Добрия дядо на ОС на БРФК.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#426 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 05:19 PM

Ти пауне надут да внимаваш,че ще дойде адвоката на БРФК и К. Литов, и ще те разбие.Демек ще почне и от тебе хонорари да взима хахахха.Той детко ако се усети какъв вълк се умъкнал у кошарата скоропостижно ще отпраши за остров Сахалин.Браво на Топ Нюф,отлично развъждане на инвалиди.Затова пък тази година може би ще влезнат в общото събрание а догодина в управителния съвет,а после и на местото на детко и ще затворят цикъла - всички хонорари ще се въртят в къщи.

#427 Потребителят е офлайн   AlaBalaPortokala Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 07:24 PM

Прочетох , темата и ще Ви попитам - Това Сдружение има УСТАВ , но кой от Вас го е прочел и разбрал ?

Внасят се изгодни за Председателя не функциониращи Клубове , които да гласуват за него. Как става това приемане и как тези Клубове стигат до разглеждане Молбата им за членство в Сдружението ? Има Устав , ако не е спазен има съд .

Извадка от УСТАВА на БРФК
ГЛАВА ІІІ
ЧЛЕНСТВО

Чл. 3. /2/. За придобиване статут на член на БРФК кандидатът подава
писмена молба до Председателя на УС на БРФК, придружена от съответните
документи, доказващи регистрацията му, като юридическо лице и взетите
решения от компетентния според собствения му Устав орган, относно
кандидатстването за членство в БРФК и избор на представител, както и
приемането и изпълнението на Устава, споделянето на целите па Федерацията
и средствата за тяхното постигане.
Молбата с приложените към нея документи се разглежда от
Управителния съвет и се докладва на Федеративния киноложки съвет, след
което го предлага на Общото събрание
за вземане на решение, относно
приема в БРФК на кандидата.

Виждам още доста пропуски , Адвоката на БРФК да подпълни празнотите.

Прочетете УСТАВА СИ .

Прикачени файлове

#428 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:32 PM

Показване на мнениетоAlaBalaPortokala, в 07 December 2011 - 07:24 PM, написа:

Молбата с приложените към нея документи се разглежда от
Управителния съвет и се докладва на Федеративния киноложки съвет, след
което го предлага на Общото събрание
за вземане на решение, относно
приема в БРФК на кандидата.

Е той, Добрият дедко, се обижда ако има заседания на отдавна забравения орган на сдружението, наречен Федеративен съвет. И за да не го обиждат, членовете на Федеративния съвет от години не смеят да заседават.

Че то кой нормален човек би обидил Добрия дедко? Дедко си знае работата вече толкова години - джобчето пълно, а джудженцата и на трохички са доволни, що да си разваля хатъра ... АЛЕ-Е-Е - ХОП, джудженца сладки!

Сега за разведряване на обстановката, че вече ми липсват дежурните радиоточки: кой ще познае къде се е скрило седмото джудженце?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#429 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 09:08 PM

Леле като гледам къде са джуджетата ,се питам къде ли е снежанка ? :ab_041:

#430 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 December 2011 - 04:18 AM

Филма на ужасите продължава, нека да се посмеем ...

Действията на тези хора надминават дори и тези на Антоанета Попантонова / Пенкова и надминават границите на човешкото въображение ! То няма такова нещо въобще ... няма ...

ИЗРОДИТЕ СА ПРОДАЛИ ЕДНО ОТ КУЧЕНЦАТА В ПРОФЕСИОНАЛНА ЗООБОРСА ЗА РАЗПЛОД !!!!

Още един път ще ви го напиша - В ПРОФЕСИОНАЛНА ФЕРМА НА ТЪРГОВЕЦ НА КУЧЕТА !!!

Професионална ферма за кучета, която продава кучета в цяла Азия !

Горкото момче е болно, куца, не може да стои на краката си повече от няколко минути, както ще видите на видеото.

Продадено на професионален търговец на кучета, за да прави бебета за зоомагазините в цяла Азия ... там са го продали кученцето, гордостта на киноложки клуб "Топ Нюф", съзнателно развъден болен и продаден като "шоу клас" в зооферма да плоди болни ... с него щяха да се похвалят на Общото събрание - продаден като шоу клас в Тайланд !

Получихме и отговора откъде идват кученцата в зоомагазините ...

Да не забравя - търговеца гарантира на свойте клиенти ... ЗДРАВИ КУЧЕНЦА !!!!

We are the professional pet shop online base in Thailand we are import - export dogs to other countries. The dogs from us are all of them are good healthy and lovely dogs we are supply to the house and pet shop in Asia market (with fair whole sale price) You can fine puppies from us the show quality and and pet quality.

Ние сме професионалната зоомагазин онлайн база в Тайланд за внос - износ на кучета в други страни . Кучета от нас са всички добри, здрави и прекрасни кучета, ние доставяме до в къщи иили зоомагазин в пазара на Азия (с справедлива продажна цена). Можете да намерите кученца за шоу и домашни любимци.

Не търсете нищо човешко в такива хора. Нищо няма там, нищо. Това са изроди, които създават и търгуват с болни животни, това са търговци на животи. В такива хора не търсете нищо човешко, там няма съвест, няма истина, няма морал, нищо няма.

Знам, че сте ги познавали...съжалявам. Знам, че не може да повярвате че е истина ... но това е истината - едното от тези кученца е продадено в далечен Тайланд, за да запложда и да дава продукция за зоомагазини. Това представяте ли си го, побира ли ви го въобще главата тази изродия нечовеша - знаели, че кучето е дисплазно и го пуснали да запложда, излъгали федерацията и скрили от нея сертификата за дисплазия Е само и само да издадат родословие и да могат да продадат болните бебета като "шоу клас", по скъпо и ....продали момчето там за разплод на зооферма ... да продават по зоомагазините болни животни на хора, обичащи тази уникална порода ... сигурно за не зная кой път - за такава жестокост към животни нито съм мислел, че може да съществува, нито съм си го представял някога .... а вие ?

Баси .. и тези хора пишат сред нас ... ходят на изложби ... имат развъдници - това представяте ли си го ??????
Говорят за кинология, за хендлинг, членове на киноложки дружества, самите те имат развъдници - и го развъдили болно и знаейки че е болно, го продали на зооферма за да запложда ....

Търговци на болни животни. Всичко умишлено, всичко нарочно направено ... после като не върви бизнеса там, защото какво ще прави хъски в Тайланд и Малайзия или пък горкото самоедче там ... тези кученца се връщат тук, в Европа, където има пазар ... там е пратен на мама Брилянтчо ... а колко и как гледат професионални търговци на кучета болни животни, ако знаете ... това е.

Просто ... това е. Ако имате изчезнали други кучета, знаете къде са ... търсех за други, имаме изчезнали хъскита, акити, самоеди - там са, на такива места. Ако някой случайно си познае кучето на някоя снимка - да се обади или да пише в темата.

Тук го рекламират като порода. Горкото момче едва стои. На това момче е можело да се помогне, ако бе кастрирано навреме, като бебе, ако бе гледано с специални храни, добавки ... всяка по ранна диагностика дава повече шанс. Тези хора и това са спестили ... можело е да се помогне на всяко едно ...

Тук фермата - развъдник professional pet shop ... тук

Филм на ужасите е това, за съжаление - реалност.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#431 Потребителят е офлайн   zoo borsa antoaneta penkov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 01:59 PM

Пожелавам Ви Весели празници с Вашите любимци във ветеринарните клиники.
Поздрави от зооборса Angel's staff Антоанета Пенкова - Литова

За закупилите домашен любимец по време на коледните празници , ще има допълнителни резервни части !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#432 Потребителят е офлайн   AlaBalaPortokala Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 06:18 PM

Показване на мнениетоzoo borsa antoaneta penkov, в 10 December 2011 - 01:59 PM, написа:

Антоанета Пенкова - Литова

Трийсе и четири годишната госпожица/жа Антоанета Пенкова - Литова , от горният пост - не би могла да участва и да гласува на ОС на БРФК поради две причини:
1. Ако е в роднинска връзка със шейсет годишния Председател Камен Литов , тоест му е съпруга или дъщеря / по-достоверно да му е дъщеря /
2. Клубът който тя представлява не е провеждал ОС от 26.06.2005 год. , това е преди 6 години и 6 месеца ! Удивително !

Има ли и други клубове с такива "пресни " ОС ?

http://www.brfk.org/...-brfk-nova-data

С цел събранието да бъде абсолютно коректно към Закона и Устава на БРФК необходимите документи, който всеки клуб трябва да представи до датата на общото събрание са:

1. Актуално състояние.

2. За клубовете, които са регистрирани в обществена полза е необходима регистрация в Министерство на правосъдието.

3. Препис от племенната книга

4. Протокол от проведено общо събрание през 2010 г.

5. Уредени финансови взаимоотношения с БРФК.

Материали за общото събрание ще бъдат на разположение в офиса на БРФК - възможно ли е , тези материали да се публикуват тук ?.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#433 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 December 2011 - 03:33 PM

Гледах отново клипчето с бедното нюфче, което се гърчи като ходи и не може да стои на краката си.

Страшно !

Само мога да предполагам какво и как са бедните стафчета и техните хора, а има още нюфчета, които търсим.

Страшно е. Да направиш всичко това съзнателно и умишлено - това нормални хора ли са ?

И тази нечовешка жестокост е закриляна от БРФК. Закриляна, защото тези деяния са извършвани от близки на Председателя на БРФК Камен Литов, от неговата любовница Антоанета Попантонова / Пенкова, от Нели Чаворска, съпругата на неговия адвокат, който е и адвокат на федерацията и нейната приятелка развъдчица Цвета Иванова.

Вместо БРФК да бъде активната страна, да помага и да търси защита на кучето, да накаже престъпниците ... БРФК защитава насилниците !

Целия така наречен Управителен съвет знаят. Знаят от години ! Ще обеснят после, че не са .. сезирани. Колко пъти ... един ли, сто ли ... колко пъти пращаха хората жалби, те потъваха някъде. Как да знаят, като именно заради пълното безразличие на този управителен съвет е всичко това !

Целия Управителен съвет знае - и ... мълчание ... години !
Резултата от мълчанието - умишлено развъдени болни животни с дисплазия и бруцелоза, продавани като потенциални шампиони и разплодници за повече пари, хиляди евро. Знаят, разбира се ... това не може да се скрие, това не са едно или две кучета, това не са едно или две нарушения ...

Кой да спре това ? Няма кой ...

Кое е по голямо зверство - да отсечеш краката на едно кученце и да го захвърлиш на нивата или да го развъдиш умишлено болно и да го продадеш на нищо неподозиращи хора като " Шоу клас" ?

Кое и кой човек е по уродлив - този, дето е отсякъл краката на едно или този, който съзнателно ги е развъдил болни и за да ги продаде за повече пари, ги продава като ... "Шоу клас" ! Кой ?

Едни и същи са. Едни и същи. Все едно - все насилници, насилници на животни.
Ако преди при Мима не знаехме кой го е извършил, сега насилието има имена.
Насилието има лице - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.
Насилието има имена - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.

Всичко това - с активното участие на Председателя на БРФК, Управителен съвет и адвоката на федерацията !
И това в БРФК - Българска републиканска федерация по кинология, под егидата на FCI !!!

Позор, който доживяхме ... най големия удар върху породното развъждане и FCI кинологията в България !

Унищожени цели породи, умишлено развъдени болни животни, продавани като шампиони - престъпна търговия с болни животни, с титли и сертификати за по скъпа цена, черна търговия с надеждата и любовта на хората към кучето, търговия с болка и детски сълзи !

Трябват ли ни закони, за да сме хора ?
Какво още ни трябва, за да кажем че това е престъпление ?
Имаме ли Закон за защита на животните или той отново е на книга и как да го накараме да работи ?
И трябват ли ни закони, за да кажем на жертвите на това престъпление - хора, не сте сами !

Всичко това става благодарение на страх. Мълчание. Виждаме го, знаем го - мълчание. Караме се кой какъв е и какво е направил преди години, кой какво казал, направил, бил ... и в това време търговците завземат храма, храма на кучето и на кинологията. Не сме единни, този направил нещо преди години, другия обиден ... и докато се караме, толерирани от Управителния съвет - търговците развъждат умишлено болни животни и ги продават на хората.

Заплахи с съд към хора, които казват истината и търсят справедливост не за себе си, а за кучетата.
Заплахи към хора, които искат това да спре.
Заплахи да се мълчи, да не се говори за това, да не се показва този ужас ...

Само че пред този ужас на гърчещи се и страдащи животни всякакъв страх започва да бледнее. От какво да ни е страх - че ще ни изгонят от БРФК ? Нали това БРФК е наше - на всички вас, хората с развъдници и с породни животни, на всички любители на кучетата ?

Що за любители на кучетата сме, след като пред очите ни тези хора правят това ?
Що за хора сме ? Що за "кинология" ? Що за "кинолози" сме ?

На тяхна страна са милиони откраднати от изложби, десетки хиляди евро от продажбите на болните животни, адвокат съпруг и хора от управителния съвет на федерацията, които ги закрилят.

Нямам нищо. Само надежда, че нещо може да се промени. Сами сме и сами трябва да измием този позор. Защото иначе той ще виси не само над нас, а и на тези, които идват след нас, ще види над българската кинология още дълги години ... как да им кажем след време - не бях съгласен, не бях съгласен с това, как ?

Като какви ще останем в очите на бъдещите кинолози, на тези които идват след нас - като достойни хора, защитили FCI кинологията, защитили кучето, защитили животните или като мълчаливи съучастници на тези престъпления ?

Какво още трябва да се случи, за да разберем че за това че ние си мълчим, страдат хора и животни ?
Че докато се караме за това кой какво кога - търговците търгуват с FCI ! Докога ще чакаме черни търговци и мастити адвокати, които закрилят този престъпен бизнес да се разпореждат с живота на кучетата, с любовта на хората към това животно ?

Ще бъда там на 22 ... не карам и не искам никой да идва заради мен.
Ще бъда там не заради себе си, а за да защитя FCI и кинологията, ще бъда там заради кучетата и заради това, че ... ме е срам, да, срам ме е че всичко това се случва в организацията, в която членувам и която би трябвало да е призвана да се бори за по добър живот на кучето.

Защото това трябва да спре, тази унизителен нечовешки черен мръсен бизнес с болни животни трябва да спре !
А няма кой да го спре ... няма кой да спре тази гнусна търговия, няма кой да накаже тези хора. Излиза, че в тази държава няма закони, в тази държава няма Закон за защита на животните, няма хора, които да спрат това ...

Не мога да гласувам на събранието, но мога да покажа, че не съм съгласен с случващото се и да дам кураж на хора, които могат да гласуват, за да знаят, че не са сами.
Не мога да съм безразличен към страданията на животните, умишлено причинени от тези хора за пари.
Не мога да не казвам, че това е жестокост и е престъпление спрямо животните и да искам наказание и за тези, които са го извършили, и за тези, които ги закрилят.
Не мога да съм безразличен към подигравката с ценностите на FCI и търговията с нейните абвеатури.

За това - нека да забравим за ден кои сме и какви сме и да бъдем заедно, за да променим българската кинология към по добро. Нека да се хванем за ръка и да не пуснем търговците в храма, нека заедно да защитим животните от най уродливата търговия, която никога не сте си и представяли - търговия с умишлено развъдени болни животни с логото на БРФК за повече пари !

Независимо кога и защо сме били, независимо как и защо - нека този ден да се запомни като първия ден, първия път, в който всички заедно да кажем, да покажем - не сме съгласни и няма да търпим това !

Защото ако болката на тези животни не може да ни обедини, тогава какво, какво остава ?

Сам съм, нямам група, нямам фейсбук, нямам организация ...

Просто ... това трябва да спре.
Този ужас трябва да спре и няма друг кой да го спре, от мен, теб, от вас зависи дали това ще продължи.

Ще бъда там с знамето на FCI.

Това е нашата федерация, не на търговците на болни животни.

Прикачени файлове

#434 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 05:27 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 12 December 2011 - 03:33 PM, написа:

Гледах отново клипчето с бедното нюфче, което се гърчи като ходи и не може да стои на краката си.

Страшно !

Само мога да предполагам какво и как са бедните стафчета и техните хора, а има още нюфчета, които търсим.

Страшно е. Да направиш всичко това съзнателно и умишлено - това нормални хора ли са ?

И тази нечовешка жестокост е закриляна от БРФК. Закриляна, защото тези деяния са извършвани от близки на Председателя на БРФК Камен Литов, от неговата любовница Антоанета Попантонова / Пенкова, от Нели Чаворска, съпругата на неговия адвокат, който е и адвокат на федерацията и нейната приятелка развъдчица Цвета Иванова.

Вместо БРФК да бъде активната страна, да помага и да търси защита на кучето, да накаже престъпниците ... БРФК защитава насилниците !

Целия така наречен Управителен съвет знаят. Знаят от години ! Ще обеснят после, че не са .. сезирани. Колко пъти ... един ли, сто ли ... колко пъти пращаха хората жалби, те потъваха някъде. Как да знаят, като именно заради пълното безразличие на този управителен съвет е всичко това !

Целия Управителен съвет знае - и ... мълчание ... години !
Резултата от мълчанието - умишлено развъдени болни животни с дисплазия и бруцелоза, продавани като потенциални шампиони и разплодници за повече пари, хиляди евро. Знаят, разбира се ... това не може да се скрие, това не са едно или две кучета, това не са едно или две нарушения ...

Кой да спре това ? Няма кой ...

Кое е по голямо зверство - да отсечеш краката на едно кученце и да го захвърлиш на нивата или да го развъдиш умишлено болно и да го продадеш на нищо неподозиращи хора като " Шоу клас" ?

Кое и кой човек е по уродлив - този, дето е отсякъл краката на едно или този, който съзнателно ги е развъдил болни и за да ги продаде за повече пари, ги продава като ... "Шоу клас" ! Кой ?

Едни и същи са. Едни и същи. Все едно - все насилници, насилници на животни.
Ако преди при Мима не знаехме кой го е извършил, сега насилието има имена.
Насилието има лице - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.
Насилието има имена - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.

Всичко това - с активното участие на Председателя на БРФК, Управителен съвет и адвоката на федерацията !
И това в БРФК - Българска републиканска федерация по кинология, под егидата на FCI !!!

Позор, който доживяхме ... най големия удар върху породното развъждане и FCI кинологията в България !

Унищожени цели породи, умишлено развъдени болни животни, продавани като шампиони - престъпна търговия с болни животни, с титли и сертификати за по скъпа цена, черна търговия с надеждата и любовта на хората към кучето, търговия с болка и детски сълзи !

Трябват ли ни закони, за да сме хора ?
Какво още ни трябва, за да кажем че това е престъпление ?
Имаме ли Закон за защита на животните или той отново е на книга и как да го накараме да работи ?
И трябват ли ни закони, за да кажем на жертвите на това престъпление - хора, не сте сами !

Всичко това става благодарение на страх. Мълчание. Виждаме го, знаем го - мълчание. Караме се кой какъв е и какво е направил преди години, кой какво казал, направил, бил ... и в това време търговците завземат храма, храма на кучето и на кинологията. Не сме единни, този направил нещо преди години, другия обиден ... и докато се караме, толерирани от Управителния съвет - търговците развъждат умишлено болни животни и ги продават на хората.

Заплахи с съд към хора, които казват истината и търсят справедливост не за себе си, а за кучетата.
Заплахи към хора, които искат това да спре.
Заплахи да се мълчи, да не се говори за това, да не се показва този ужас ...

Само че пред този ужас на гърчещи се и страдащи животни всякакъв страх започва да бледнее. От какво да ни е страх - че ще ни изгонят от БРФК ? Нали това БРФК е наше - на всички вас, хората с развъдници и с породни животни, на всички любители на кучетата ?

Що за любители на кучетата сме, след като пред очите ни тези хора правят това ?
Що за хора сме ? Що за "кинология" ? Що за "кинолози" сме ?

На тяхна страна са милиони откраднати от изложби, десетки хиляди евро от продажбите на болните животни, адвокат съпруг и хора от управителния съвет на федерацията, които ги закрилят.

Нямам нищо. Само надежда, че нещо може да се промени. Сами сме и сами трябва да измием този позор. Защото иначе той ще виси не само над нас, а и на тези, които идват след нас, ще види над българската кинология още дълги години ... как да им кажем след време - не бях съгласен, не бях съгласен с това, как ?

Като какви ще останем в очите на бъдещите кинолози, на тези които идват след нас - като достойни хора, защитили FCI кинологията, защитили кучето, защитили животните или като мълчаливи съучастници на тези престъпления ?

Какво още трябва да се случи, за да разберем че за това че ние си мълчим, страдат хора и животни ?
Че докато се караме за това кой какво кога - търговците търгуват с FCI ! Докога ще чакаме черни търговци и мастити адвокати, които закрилят този престъпен бизнес да се разпореждат с живота на кучетата, с любовта на хората към това животно ?

Ще бъда там на 22 ... не карам и не искам никой да идва заради мен.
Ще бъда там не заради себе си, а за да защитя FCI и кинологията, ще бъда там заради кучетата и заради това, че ... ме е срам, да, срам ме е че всичко това се случва в организацията, в която членувам и която би трябвало да е призвана да се бори за по добър живот на кучето.

Защото това трябва да спре, тази унизителен нечовешки черен мръсен бизнес с болни животни трябва да спре !
А няма кой да го спре ... няма кой да спре тази гнусна търговия, няма кой да накаже тези хора. Излиза, че в тази държава няма закони, в тази държава няма Закон за защита на животните, няма хора, които да спрат това ...

Не мога да гласувам на събранието, но мога да покажа, че не съм съгласен с случващото се и да дам кураж на хора, които могат да гласуват, за да знаят, че не са сами.
Не мога да съм безразличен към страданията на животните, умишлено причинени от тези хора за пари.
Не мога да не казвам, че това е жестокост и е престъпление спрямо животните и да искам наказание и за тези, които са го извършили, и за тези, които ги закрилят.
Не мога да съм безразличен към подигравката с ценностите на FCI и търговията с нейните абвеатури.

За това - нека да забравим за ден кои сме и какви сме и да бъдем заедно, за да променим българската кинология към по добро. Нека да се хванем за ръка и да не пуснем търговците в храма, нека заедно да защитим животните от най уродливата търговия, която никога не сте си и представяли - търговия с умишлено развъдени болни животни с логото на БРФК за повече пари !

Независимо кога и защо сме били, независимо как и защо - нека този ден да се запомни като първия ден, първия път, в който всички заедно да кажем, да покажем - не сме съгласни и няма да търпим това !

Защото ако болката на тези животни не може да ни обедини, тогава какво, какво остава ?

Сам съм, нямам група, нямам фейсбук, нямам организация ...

Просто ... това трябва да спре.
Този ужас трябва да спре и няма друг кой да го спре, от мен, теб, от вас зависи дали това ще продължи.

Ще бъда там с знамето на FCI.

Това е нашата федерация, не на търговците на болни животни.

И аз ще дойда, надявам се и още хора ще подкрепят справедливостта :flagbg: Това нещо което случва на БГ кинологията трябва да спре, крайно време е!

#435 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 14 December 2011 - 12:06 AM

Четох, четох, писах, трих, мислих и накрая реших, че след всичката жлъч, злоба, лошотия тук не видях едно конструктивно предложение и в целия този буломач да взема да драсна няколко ред и аз.
Хора - спрете се - помислете, болка или не, злоба или не, завист или не, няма никакво значение пред този водопад от обиди и личностно разчистване на някакви неясни взаимоотношения. Само нападки, къде се обърнеш все същото - няма значение кой, срещу кого или за какво. Темата е една, но се превръща в междуличностна вендета всеки срещу всеки.
Има една максима - няма победители във войните - и повярвайте ми така е.
Лично аз не смятам, че трябва да се нападат така хора, какво пък че даден човек участва в различни формации - примерно г-жа Чаворска /извинявам се не се познаваме/, но ми направи впечатление, че от нея ,към мъжа й и т.н.
Абе хора - какво има едното с другото - г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! Какво общо има той със "Общото събрание на БРФК - 22.12.2011 г".

Ако искате ме разберете или не - препишете ми хиляди епитети или не - но като страничен наблюдател ще ви кажа - МНОГО Е ГРОЗНО ВСИЧКО ТОВА, НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ!
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 12:46 AM

Човек само като ти види подписа и му става ясно защо ги защитаваш. :ab_041: :re_037: :db_046:

#437 Потребителят е офлайн   KokiR Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 03:16 AM

Само да ви напомня, че "човекът", който се крие зад ника на Адонис, лицето Любомир Попантонов, който преди беше от другата страна на барикадата, а сега е от вашата след личната драма, та този е НАЙ-ОПАСНОТО ЛИЦЕ имало някога Българската кинология. Бивша мутра, ехидна лисица, лицемерен и безкруполен. Не му се връзвайте ще берете ядове, от трън та на глог!
Антоанета е светица, а Литов паленце пред него.
Това е най-големият манипулатор и демагог, който някога ще видите. Той е основоположник, поддръжник и ръководител на всички далавери, интриганства, мърсотии и манипулации за които сега той е против и хули, приписва ги на другите и тн.... а вие ахкате, охкате и му симпатизирате.
Това е висша форма на демамгогия, само може да се учите от него и да го давате за пример, ако демагогията е вашата страст!
И тримата нямат място в БРФК, а с тях и в комплект вървят лицата като Ели Баранова и другите от бившата семейна свита!
Не ми пука, ама просто да ви кажа, че бързичко забравяте!

Ако обичате да ви е гадно или сте боклук, то това е друг въпрос! ;-)

п.п.
На този плакат трябва да седи най-отгоре лицето Любомир и всички членове на бившата им семейна свита (членчета от клубчето с може би единствено изключение - Диманов, но не съм сигурен), те бяха в течение на всичко, подпомагаха и укриваха, и ревностно бранеха светлата идея. Знаеха за всичките им мърсотии и им се кефеха. Любомир финансира и изграждането на фирмата предлагаща МераДог и други боклуци... да си седи в полите на Витоша и да спре да си вре носа, където е бита карта.

Или след като цицестата го (ги) напусна, изведнъж е станал "ангел"? Наивници!

Качена снимка

Г-н ДогБг също да не се прави на ощипана мома, и той знаеше 80% от нещата и старателно ги прекриваше и омаловажаваше с цензурата тук, под оправдание за спазване на добър тон и да не се клеветело без преки доказателства, таааа по добре да се признае за един от най-големите мълчаливци по въпроса до момента.

User's Signature

Любим Цитат (откраднат):
Вярвам , че Времето поставя всяко нещо и ВСЕКИ на мястото му !!!
Вярвам , че Всеки получава това , което заслужава!

#438 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2011 - 10:20 AM

Ще ида пред сградата. Да видят представителите на клубовете, които ще гласуват послушно колко отвратителни са за нас - НОРМАЛНИТЕ хора, които истински ОБИЧАТ кучета. И да видят нормалните представители на клубовете, че има хора, които ги мислят като тях. Дреме ми, че ще сме сигурно 5 човека на кръст. Срамът си е за вас.

Опити да се омаловажат приведените тук доказателства черно на бяло са жалки и не правят чест на никого. Страхливци и подмазвачи е имало, ще има и вероятно за пореден път нищо няма да се промени. Грозното е, че го правите тук, уважаеми, айде у лево.

И не ми разказвайте, че гаргата е черна. Информация за мерзостите може да бъде изнесена само от хора, които са участвали в тях и това не е някаква изненада. Аз ли ще им знам мръсотиите???

Не си позволявайте да слагате всички недоволни от БРФК в кюпа на компрометирани хора. Най-малкото пък аз съм приятел с Любо Попантонов или Жоро Евтимов. Но ако те са единствените, които са се осмелили да кажат нещо - ще приема. Поне не са страхливци като останалите.

Рипайте срещу Нанко колкото щете - аз самата съм го правила неведнъж. С мъжа ми и още няколко силно мотивирани от обич към кучетата хора дъъълго дълго администрирахме този форум и съм се нагледала на заплахите и принудата, които Нанко е бил принуден да търпи и преодолява през годините. Най-малкото шепа гъзолизци ще му държат сметка. С работата си този човек създаде повече киноложка култура отколкото всички вас умножени по броя на доносите, клеветите, лъжите и инсинуациите, които сеете.

Говорим за ИЗВРАЩЕНИЯ, за ЖЕСТОКОСТ в колосален мащаб. За развъдници, където животните се гледат по-зле отколкото в борсите. За целенасочено развъждане на болни животни. За потъпкване на абсолютно всяко правило на МФК с цел лично облагодетелстване. Като започнем от фалшиви дати на родословия до плодене на кучета с бруцелоза, дисплазия и ред генетични болести. ТОВА ще прикриете вие като подкрепяте шайката жалки селяндури и мошеници, които ви управляват структурите, поддържани от насрани страхливци, треперещи за свойте си далавери.

Рано или късно това трябва да спре. Предпочитам рано, но както го гледам - в България кинология почти не съществува. Малкото хора, които работят го правят въпреки клубовете и федерацията, тихо и кротко, отстрани. Вместо това разни Пъпи, Гранд и Балкански "шампиони" взимат решенията в клубовете, за да захранват една гнусна машина за пари, поддържана чрез зависимост, шантаж и корупция. Мафия е това, не е кинология. Боклуци.
User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 10:31 AM

+1

Insult... :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#440 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 10:49 AM

Показване на мнениетоZin, в 14 December 2011 - 12:06 AM, написа:

Четох, четох, писах, трих, мислих и накрая реших, че след всичката жлъч, злоба, лошотия тук не видях едно конструктивно предложение и в целия този буломач да взема да драсна няколко ред и аз.
Хора - спрете се - помислете, болка или не, злоба или не, завист или не, няма никакво значение пред този водопад от обиди и личностно разчистване на някакви неясни взаимоотношения. Само нападки, къде се обърнеш все същото - няма значение кой, срещу кого или за какво. Темата е една, но се превръща в междуличностна вендета всеки срещу всеки.
Има една максима - няма победители във войните - и повярвайте ми така е.
Лично аз не смятам, че трябва да се нападат така хора, какво пък че даден човек участва в различни формации - примерно г-жа Чаворска /извинявам се не се познаваме/, но ми направи впечатление, че от нея ,към мъжа й и т.н.
Абе хора - какво има едното с другото - г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! Какво общо има той със "Общото събрание на БРФК - 22.12.2011 г".

Ако искате ме разберете или не - препишете ми хиляди епитети или не - но като страничен наблюдател ще ви кажа - МНОГО Е ГРОЗНО ВСИЧКО ТОВА, НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ!

Здравете Zin, четейки форума на bglov ми става пределно ясно защо пишете тези глупости, това като отчетем факта, че я няма Лидия. Не ви ли научи самият адвокат Чаворски (съпричастик на Литов) как да процедирате след като бяхте свалена от председателското място на ОС на вашия клуб? Не беше ли той човекът, който ви каза да направите ново събрание след като е проверил, че промените на взетите решения на това ОС не са внесени във съда? Не направихте ли ново събрание с 2-3 верни приятели и по този начин навредихте на породата в БГ като не уважихте мнението на болшинството членове на клуба?!

г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! - помагал на кой и за какво? На вас за да прее.....те клуба, на Литов да краде, да мами със сертификати, да нарежда изложби, да мами държавата с имоти ...... - еб.си помощта!

Това прави ли ви чест? И вашият клуб поддържа ли безобразията на Литов и сие, как ще гласувате ОС, след тази "сериозна" подкрепа която имате от хората любители и развъдчици на породата Бретон Спаниел?

Със голямо съжаление трябва да призная, че повечето клубове в БРФК са като вашия, наредени по такъв начин, че да пазят спокойствието и благосъстоянието на Литов и сие :dh_188: Но както е казал народа - всеки дявол си и има е.и дявол, всеки адвокат си има е.и прокурор :mg_062:

http://www.bglov.com...pic=8638&st=280

Kokir, лицето Любомир Попантонов не е на дневен ред, най-малкото не е на ръководен пост в БРФК и въобще не става и дума за подмяната на Литов с Попантонов.

Колкото до dog.bg, на много хора им отне твърде дълго време да осъзнаят за какво става дума и когато нямаше къде и как да бъдат обединени, когато бяха заплашвани, ругани, и тн, естественото чувство на самосъхранение работи.

Като заключение: Крайно време е нещата в БГ кинологията да си дойдат на място - по един или друг начин това ще стане, дори на Тодор Живков му дойде времето преди 20 и кусур години, друг е въпросът докъде е стигнала държавата, до там е и кинологията, но определено е време за промени както в държавата, така и в кинологията!

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни