Отдавна имам колебания и задръжки да пиша тук, но ето, че вече съм спомената поименно и дилема пред мен вече няма!
Ще се опитам да бъда максимално ясна, като ще говоря само за себе си и позицията си!
1) Да, не се гордея, но за известно време бях дала достъп до този форум, чрез ника Adonis Of Angel's Staff, на Любомир Попантонов, след като той лично ме помоли понеже му се затваря устата с постоянни банове. Тъй като от години не участвам активно във форумите на този сайт, имах глупостта да му дам достъп. От месец насам (а може би и повече, не си водя записки колко време е минало), акаунта е със сменена парола и това безобразие е прекратено!
Извинявам се лично на Администрацията за това нарушение, което съм допуснала, но ако щете вярвайте - не съм го направила със зла умисъл!
2) Доколко съм била наистина близка с Антоанета Пенкова и бившия и съпруг е съвсем отделна тема! По времето, по което Калоян (KokiR), обядваше и вечеряше в тяхната къща, сме били близки, така е. Тогава моя Адонис беше още бебе на няколко месеца и да, ходила съм постоянно при него, засичала съм се там и с Калоян, и с редица други, интересни към днешна дата субекти. Кучето ми беше още там! Имам интересни спомени в това отношение, но в името на личното си спокойствие, няма да ги споделя публично! Ще ви кажа само, че съм била свидетел на началото на края - как този развъдник, който имаше по едно "бутиково", много мислено и здраво кучило годишно, започна да прави отвратителни нарушения! Мисълта за променените дати в родословията НЕ възникна в главите нито на Антоанета, нито на Любомир, друг ги подучи, а в последствие тя се оказа възприемчива ученичка и по отношение на още "киноложки" похвати.

3) Никога и по никакъв повод не съм предполагала, че е ВЪЗМОЖНО те да произведат БОЛНО кучило! Никога и по никакъв повод не съм виждала лично, ОРИГИНАЛНИТЕ изследвания на Олимпия! Когато проблемите на това кучило станаха публично достояние, тогава и аз разбрах за какво отвратително деяние става дума!!!
4) Хората, които ме познават лично знаят, че аз отдавна не живея в София, контакта ми със семейството (бившето) и отделните му членове е сведен до абсолютния минимум, поради факта, че все още имам куче Ейнджъл стаф!
5) Като казах куче - на изложба от никакъв ранг не съм стъпвала от лятото на 2009-та година! Това беше последната специалка, на която бях, преди това, последните ми ФЦИ изложби за от юни 2008-ма! Причината за това е именно факта, че се убедих колко порочно и грозно е всичко и аз НЕ желая пряко да участвам в този цирк по никакъв начин!
6) Кучето ми е създало 1 (ЕДНО) кучило, през лятото на 2008-ма, което кучило си е отговаряло на правилниците на БККАСТ към онази дата.
Едва преди месец-два, разбрах, че Адонис е в много голяма степен застрашен да развие Атаксия!!! Не мога да обвинявам, че това ми е било спестено навремето, защото тогава (зимата на 2006-та - пролетта на 2007-ма) малко се знаеше за заболяването, никъде още не се правеха тестове, а заплождането, от което се роди Адонис и братята му (двама от, които загинаха в колата на Калоян!), беше вече факт!
Сега, обаче, кучето е на почти 5 години, слава Богу е здрав като бик, но аз НЯМА да му направя изследването, защото не бих могла да живея с евентуалната смъртна присъда, която то представлява! Вместо това се радваме на всеки ден, отреден да бъдем заедно и НИКОГА няма да допусна Адонис да запложда отново! Това го гарантирам лично!!!
7) Не съм искала да бъда член на БККАСТ никога!!! Дори към онази дата, в която ме записаха като такъв, заедно със съпруга ми, аз нямах това право, защото вече бях член на два породни клуба и едно киноложко дружество! Но много от вас знаят как стават тези неща - едни и същи хора сме, кучкарите и обикновено се дублираме тук-таме из клубовете! Не съм пускала молба за напускане, но от миналата година не сме плащали членски внос, с мъжа ми и формално подлежим на такова, ако някога се проведе ОС на БККАСТ! Заявила съм устното си, изрично желание за напускане, заявявам го и сега публично!
Напускайки БККАСТ, индиректно напускам и БРФК и така, както никой не ме е виждал на изложба като участник или организатор от 2009-та, така ще си и остане, докато НЕ се смени целия модел на управление на федерацията!!!
8) За сведение на стаф-обществото - Адонис е единствения АСТ, който съм имала и ще имам! Не желая никога повече да се замесвам в подобни, междуличностни конфликти, вместо да се радвам на любимата си порода! Независимо кой и как ще ръководи БККАСТ или както там ще се води породния клуб, освен фен на кучетата, в мое лице членска маса никога повече няма да има!!! Никога няма да спра да обичам тези кучета, но ако и когато имам друго куче, то няма да е АСТ!!!
9) За сведение на четящите с "жълта" цел - с Антоанета не разговарям от половин година и дай Боже така да си остане завинаги!!! За да съхраня личното си и семейно спокойствие съм мълчала достатъчно! Сега искам просто да ме забрави, така и така интересите ни НЕ се пресичат никъде!
10) Няма да дойда пред ОС на БРФК, защото съм далеч и няма как да пътувам точно тогава, но ще стискам палци на всички, които се присъединят към Дог.бг и компания, защото интригите м/у хората са едно, но производството на БОЛНИ кучета е нещо, което ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СПРЕ!!! Това, което аз лично мога да направя и го правя от години е, да се разгранича от всички, които работят непочтено с кучетата, да внимавам моето собствено куче да НЕ запложда и да не спонсорирам изложбите под никаква форма!
11) И последно - знам много неща, но в интриги няма да влизам, тъй като няма как да ги докажа! Дано има изход от ситуацията и дано НИКОГА ПОВЕЧЕ да нямаме казус с БОЛНИ кучета!!!
Благодаря за вниманието!
Ели Баранова