Гледах отново клипчето с бедното нюфче, което се гърчи като ходи и не може да стои на краката си.
Страшно !
Само мога да предполагам какво и как са бедните стафчета и техните хора, а има още нюфчета, които търсим.
Страшно е. Да направиш всичко това съзнателно и умишлено - това нормални хора ли са ?
И тази нечовешка жестокост е закриляна от БРФК. Закриляна, защото тези деяния са извършвани от близки на Председателя на БРФК Камен Литов, от неговата любовница Антоанета Попантонова / Пенкова, от Нели Чаворска, съпругата на неговия адвокат, който е и адвокат на федерацията и нейната приятелка развъдчица Цвета Иванова.
Вместо БРФК да бъде активната страна, да помага и да търси защита на кучето, да накаже престъпниците ... БРФК защитава насилниците !
Целия така наречен Управителен съвет знаят. Знаят от години ! Ще обеснят после, че не са .. сезирани. Колко пъти ... един ли, сто ли ... колко пъти пращаха хората жалби, те потъваха някъде. Как да знаят, като именно заради пълното безразличие на този управителен съвет е всичко това !
Целия Управителен съвет знае - и ... мълчание ... години !
Резултата от мълчанието - умишлено развъдени болни животни с дисплазия и бруцелоза, продавани като потенциални шампиони и разплодници за повече пари, хиляди евро. Знаят, разбира се ... това не може да се скрие, това не са едно или две кучета, това не са едно или две нарушения ...
Кой да спре това ? Няма кой ...
Кое е по голямо зверство - да отсечеш краката на едно кученце и да го захвърлиш на нивата или да го развъдиш умишлено болно и да го продадеш на нищо неподозиращи хора като " Шоу клас" ?
Кое и кой човек е по уродлив - този, дето е отсякъл краката на едно или този, който съзнателно ги е развъдил болни и за да ги продаде за повече пари, ги продава като ... "Шоу клас" ! Кой ?
Едни и същи са. Едни и същи. Все едно - все насилници, насилници на животни.
Ако преди при Мима не знаехме кой го е извършил, сега насилието има имена.
Насилието има лице - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.
Насилието има имена - Антоанета Пенкова, Нели Чаворска, Цвета Иванова.
Всичко това - с активното участие на Председателя на БРФК, Управителен съвет и адвоката на федерацията !
И това в БРФК - Българска републиканска федерация по кинология, под егидата на FCI !!!
Позор, който доживяхме ... най големия удар върху породното развъждане и FCI кинологията в България !
Унищожени цели породи, умишлено развъдени болни животни, продавани като шампиони - престъпна търговия с болни животни, с титли и сертификати за по скъпа цена, черна търговия с надеждата и любовта на хората към кучето, търговия с болка и детски сълзи !
Трябват ли ни закони, за да сме хора ?
Какво още ни трябва, за да кажем че това е престъпление ?
Имаме ли Закон за защита на животните или той отново е на книга и как да го накараме да работи ?
И трябват ли ни закони, за да кажем на жертвите на това престъпление - хора, не сте сами !
Всичко това става благодарение на страх. Мълчание. Виждаме го, знаем го - мълчание. Караме се кой какъв е и какво е направил преди години, кой какво казал, направил, бил ... и в това време търговците завземат храма, храма на кучето и на кинологията. Не сме единни, този направил нещо преди години, другия обиден ... и докато се караме, толерирани от Управителния съвет - търговците развъждат умишлено болни животни и ги продават на хората.
Заплахи с съд към хора, които казват истината и търсят справедливост не за себе си, а за кучетата.
Заплахи към хора, които искат това да спре.
Заплахи да се мълчи, да не се говори за това, да не се показва този ужас ...
Само че пред този ужас на гърчещи се и страдащи животни всякакъв страх започва да бледнее. От какво да ни е страх - че ще ни изгонят от БРФК ? Нали това БРФК е наше - на всички вас, хората с развъдници и с породни животни, на всички любители на кучетата ?
Що за любители на кучетата сме, след като пред очите ни тези хора правят това ?
Що за хора сме ? Що за "кинология" ? Що за "кинолози" сме ?
На тяхна страна са милиони откраднати от изложби, десетки хиляди евро от продажбите на болните животни, адвокат съпруг и хора от управителния съвет на федерацията, които ги закрилят.
Нямам нищо. Само надежда, че нещо може да се промени. Сами сме и сами трябва да измием този позор. Защото иначе той ще виси не само над нас, а и на тези, които идват след нас, ще види над българската кинология още дълги години ... как да им кажем след време - не бях съгласен, не бях съгласен с това, как ?
Като какви ще останем в очите на бъдещите кинолози, на тези които идват след нас - като достойни хора, защитили FCI кинологията, защитили кучето, защитили животните или като мълчаливи съучастници на тези престъпления ?
Какво още трябва да се случи, за да разберем че за това че ние си мълчим, страдат хора и животни ?
Че докато се караме за това кой какво кога - търговците търгуват с FCI ! Докога ще чакаме черни търговци и мастити адвокати, които закрилят този престъпен бизнес да се разпореждат с живота на кучетата, с любовта на хората към това животно ?
Ще бъда там на 22 ... не карам и не искам никой да идва заради мен.
Ще бъда там не заради себе си, а за да защитя FCI и кинологията, ще бъда там заради кучетата и заради това, че ... ме е срам, да, срам ме е че всичко това се случва в организацията, в която членувам и която би трябвало да е призвана да се бори за по добър живот на кучето.
Защото това трябва да спре, тази унизителен нечовешки черен мръсен бизнес с болни животни трябва да спре !
А няма кой да го спре ... няма кой да спре тази гнусна търговия, няма кой да накаже тези хора. Излиза, че в тази държава няма закони, в тази държава няма Закон за защита на животните, няма хора, които да спрат това ...
Не мога да гласувам на събранието, но мога да покажа, че не съм съгласен с случващото се и да дам кураж на хора, които могат да гласуват, за да знаят, че не са сами.
Не мога да съм безразличен към страданията на животните, умишлено причинени от тези хора за пари.
Не мога да не казвам, че това е жестокост и е престъпление спрямо животните и да искам наказание и за тези, които са го извършили, и за тези, които ги закрилят.
Не мога да съм безразличен към подигравката с ценностите на FCI и търговията с нейните абвеатури.
За това - нека да забравим за ден кои сме и какви сме и да бъдем заедно, за да променим българската кинология към по добро. Нека да се хванем за ръка и да не пуснем търговците в храма, нека заедно да защитим животните от най уродливата търговия, която никога не сте си и представяли - търговия с умишлено развъдени болни животни с логото на БРФК за повече пари !
Независимо кога и защо сме били, независимо как и защо - нека този ден да се запомни като първия ден, първия път, в който всички заедно да кажем, да покажем - не сме съгласни и няма да търпим това !
Защото ако болката на тези животни не може да ни обедини, тогава какво, какво остава ?
Сам съм, нямам група, нямам фейсбук, нямам организация ...
Просто ... това трябва да спре.
Този ужас трябва да спре и няма друг кой да го спре, от мен, теб, от вас зависи дали това ще продължи.
Ще бъда там с знамето на FCI.
Това е нашата федерация, не на търговците на болни животни.