Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2011 - 11:02 AM

Добър ден!

Отдавна имам колебания и задръжки да пиша тук, но ето, че вече съм спомената поименно и дилема пред мен вече няма!

Ще се опитам да бъда максимално ясна, като ще говоря само за себе си и позицията си!

1) Да, не се гордея, но за известно време бях дала достъп до този форум, чрез ника Adonis Of Angel's Staff, на Любомир Попантонов, след като той лично ме помоли понеже му се затваря устата с постоянни банове. Тъй като от години не участвам активно във форумите на този сайт, имах глупостта да му дам достъп. От месец насам (а може би и повече, не си водя записки колко време е минало), акаунта е със сменена парола и това безобразие е прекратено!
Извинявам се лично на Администрацията за това нарушение, което съм допуснала, но ако щете вярвайте - не съм го направила със зла умисъл!

2) Доколко съм била наистина близка с Антоанета Пенкова и бившия и съпруг е съвсем отделна тема! По времето, по което Калоян (KokiR), обядваше и вечеряше в тяхната къща, сме били близки, така е. Тогава моя Адонис беше още бебе на няколко месеца и да, ходила съм постоянно при него, засичала съм се там и с Калоян, и с редица други, интересни към днешна дата субекти. Кучето ми беше още там! Имам интересни спомени в това отношение, но в името на личното си спокойствие, няма да ги споделя публично! Ще ви кажа само, че съм била свидетел на началото на края - как този развъдник, който имаше по едно "бутиково", много мислено и здраво кучило годишно, започна да прави отвратителни нарушения! Мисълта за променените дати в родословията НЕ възникна в главите нито на Антоанета, нито на Любомир, друг ги подучи, а в последствие тя се оказа възприемчива ученичка и по отношение на още "киноложки" похвати. :zz_020:

3) Никога и по никакъв повод не съм предполагала, че е ВЪЗМОЖНО те да произведат БОЛНО кучило! Никога и по никакъв повод не съм виждала лично, ОРИГИНАЛНИТЕ изследвания на Олимпия! Когато проблемите на това кучило станаха публично достояние, тогава и аз разбрах за какво отвратително деяние става дума!!!

4) Хората, които ме познават лично знаят, че аз отдавна не живея в София, контакта ми със семейството (бившето) и отделните му членове е сведен до абсолютния минимум, поради факта, че все още имам куче Ейнджъл стаф!

5) Като казах куче - на изложба от никакъв ранг не съм стъпвала от лятото на 2009-та година! Това беше последната специалка, на която бях, преди това, последните ми ФЦИ изложби за от юни 2008-ма! Причината за това е именно факта, че се убедих колко порочно и грозно е всичко и аз НЕ желая пряко да участвам в този цирк по никакъв начин!

6) Кучето ми е създало 1 (ЕДНО) кучило, през лятото на 2008-ма, което кучило си е отговаряло на правилниците на БККАСТ към онази дата.
Едва преди месец-два, разбрах, че Адонис е в много голяма степен застрашен да развие Атаксия!!! Не мога да обвинявам, че това ми е било спестено навремето, защото тогава (зимата на 2006-та - пролетта на 2007-ма) малко се знаеше за заболяването, никъде още не се правеха тестове, а заплождането, от което се роди Адонис и братята му (двама от, които загинаха в колата на Калоян!), беше вече факт!
Сега, обаче, кучето е на почти 5 години, слава Богу е здрав като бик, но аз НЯМА да му направя изследването, защото не бих могла да живея с евентуалната смъртна присъда, която то представлява! Вместо това се радваме на всеки ден, отреден да бъдем заедно и НИКОГА няма да допусна Адонис да запложда отново! Това го гарантирам лично!!!

7) Не съм искала да бъда член на БККАСТ никога!!! Дори към онази дата, в която ме записаха като такъв, заедно със съпруга ми, аз нямах това право, защото вече бях член на два породни клуба и едно киноложко дружество! Но много от вас знаят как стават тези неща - едни и същи хора сме, кучкарите и обикновено се дублираме тук-таме из клубовете! Не съм пускала молба за напускане, но от миналата година не сме плащали членски внос, с мъжа ми и формално подлежим на такова, ако някога се проведе ОС на БККАСТ! Заявила съм устното си, изрично желание за напускане, заявявам го и сега публично!
Напускайки БККАСТ, индиректно напускам и БРФК и така, както никой не ме е виждал на изложба като участник или организатор от 2009-та, така ще си и остане, докато НЕ се смени целия модел на управление на федерацията!!!

8) За сведение на стаф-обществото - Адонис е единствения АСТ, който съм имала и ще имам! Не желая никога повече да се замесвам в подобни, междуличностни конфликти, вместо да се радвам на любимата си порода! Независимо кой и как ще ръководи БККАСТ или както там ще се води породния клуб, освен фен на кучетата, в мое лице членска маса никога повече няма да има!!! Никога няма да спра да обичам тези кучета, но ако и когато имам друго куче, то няма да е АСТ!!!

9) За сведение на четящите с "жълта" цел - с Антоанета не разговарям от половин година и дай Боже така да си остане завинаги!!! За да съхраня личното си и семейно спокойствие съм мълчала достатъчно! Сега искам просто да ме забрави, така и така интересите ни НЕ се пресичат никъде!

10) Няма да дойда пред ОС на БРФК, защото съм далеч и няма как да пътувам точно тогава, но ще стискам палци на всички, които се присъединят към Дог.бг и компания, защото интригите м/у хората са едно, но производството на БОЛНИ кучета е нещо, което ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СПРЕ!!! Това, което аз лично мога да направя и го правя от години е, да се разгранича от всички, които работят непочтено с кучетата, да внимавам моето собствено куче да НЕ запложда и да не спонсорирам изложбите под никаква форма!

11) И последно - знам много неща, но в интриги няма да влизам, тъй като няма как да ги докажа! Дано има изход от ситуацията и дано НИКОГА ПОВЕЧЕ да нямаме казус с БОЛНИ кучета!!!

Благодаря за вниманието!
Ели Баранова
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#442 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2011 - 11:39 AM

Ааааааа, разбирам... този KokiR горе се оказва същия, който остави две кучета на Попантонов да се изпържат в кола на световно ли беше, на европейско ли, не помня. Браво, господине, ти ли точно ще сочиш Попантонов с пръст като си бил част от цялата мизерия, бре? Аз ли ахкам и симпатизирам, ей, ял си му от храната на тоя човек, въртял си същите номера заедно с него! То бива наглост...

Ели, имала си ужасния късмет да се влюбиш в АСТ. Но си успяла да избягаш навреме и дано кучето ти да е здраво. Този късмет НЕ СА го имали много други стопани на кучета от въпросното бивше семейство, включително това хлапе със странния изказ от съседна тема. Впрочем, навремето и аз изпитвах подобни чувства на омерзение покрай истерията НГРК - БГРК и смених породата (ура за мен). Сега виждам, че това е било нищо - една ненужна препирня на фона на истинските безобразия, които са се случвали и се случват наоколо. Но човек расте и се развива, никой не се е родил мъдър.

И какво... броят се на пръсти "революционерите", ахаха... По кафетата и полянките все Камен крив, все Камен лош. На изложбите и на ОС - Хайл, Камен! България - това си ти. На печелившите - честито. На кучетата - Господ да им е на помощ.
User's Signature

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 11:51 AM

Показване на мнениетоAdonis of Angel`s staff, в 14 December 2011 - 11:02 AM, написа:

Това, което аз лично мога да направя и го правя от години е, да се разгранича от всички, които работят непочтено с кучетата, да внимавам моето собствено куче да НЕ запложда и да не спонсорирам изложбите под никаква форма!

Баш там е ключът от бараката. Че най-жалки и смешни са баш тия дето се възмущават от безобразията в БРФК, но не пропускат изложба :zz_020: Щот' титлите са им по-важни, разни цацибчета и цацчета.... Цирк.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 11:55 AM

Показване на мнениетоinsult, в 14 December 2011 - 12:39 PM, написа:

Ааааааа, разбирам... този KokiR горе се оказва същия, който остави две кучета на Попантонов да се изпържат в кола на световно ли беше, на европейско ли, не помня. Браво, господине, ти ли точно ще сочиш Попантонов с пръст като си бил част от цялата мизерия, бре? Аз ли ахкам и симпатизирам, ей, ял си му от храната на тоя човек, въртял си същите номера заедно с него! То бива наглост...
........

Три кучета, Стела, оставени в заключена кола на 30 градуса пек, вързани с душачи и в клетка!!! Това е "господина", да - Калоян Радомиров! Той щеше да става собственик на едното от загиналите кучета и като такъв, така както и аз, постоянно беше гост в дома на Попантонови.
А всичко се случи на Европейското в Загреб през 2007-ма! Факт!

За останалото - благодаря, за разбирането! Точно така стана! От всеки приемам критика - че си мълча, че пасувам, че си пазя спокойствието, само не и от този! Защото аз пасувам, така е, но поне безобразия не правя! Може да не съм се конфронтирала директно с Антоанета, но това не значи, че съм била съгласна, още по-малко да съм подкрепяла това, което тя направи, особено с последното кучило! За протокола - никога не съм присъствала на събрание на БККАСТ! Къде се предполага, че трябва да реагирам и как?! Да пиша до БРФК ли? Моля ви, та това е смешно...да се позабавлява началството с воплите на поредния наивник!

Никой не може да ме откаже от кучетата, но от най-високо ниво ме отказаха (вътрешно) от кинологията още преди години!
User's Signature

#445 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 14 December 2011 - 12:09 PM

[quote name='Mushrooom' date='14 December 2011 - 08:49 AM' timestamp='1323852562' post='1002787

Здравете Zin, четейки форума на bglov ми става пределно ясно защо пишете тези глупости, това като отчетем факта, че я няма Лидия. Не ви ли научи самият адвокат Чаворски (съпричастик на Литов) как да процедирате след като бяхте свалена от председателското място на ОС на вашия клуб? Не беше ли той човекът, който ви каза да направите ново събрание след като е проверил, че промените на взетите решения на това ОС не са внесени във съда? Не направихте ли ново събрание с 2-3 верни приятели и по този начин навредихте на породата в БГ като не уважихте мнението на болшинството членове на клуба?!

[/quote]

Не ви познавам и за да няма говорилня - аз се казвам Катя Стефанова - да станах председател на клуб Епаньло Бретон България - след много уговорки от страна на няколко господа, на които в последствие станах твърде неудобна, защото - подчертавам няма да прикача към името си емблемата на позора - да се съсипва една порода - с дисплазии, малформации и фалшиви родословия, мога да изброя още няколко неща, но няма смисъл. Може да четете и бг лов и други, но след като пишете - без да познавате фактите - на мен лично ми се изясняват някой неща в тази мъгла от злост.

И за да ви е по-ясно и да може да боравите с повече достоверни факти ще ви кажа следното :

Първо - на кое ОС събрание съм била свалена?!?! Нима под определение "ОС" - визирате събиране на определени хора, без дори да съм информирана както аз като Председател - така и още други членове на клуба. Същото да е в противречие с Устава и нормативната база - дори тези, които прокламираха, че е имало такова - сега ревностно защитават тезата в съда, че не е имало . Явно ползвате различни източници. Казвам хора и умишлено не споменавам "членове" тъй като тези събрали се люде - не са такива - за да се гласува на едно събрание, първо трябва да има приети членове, съгласно Устава, същите да могат легитимно да участват, да е свикано.

Както тук виждам ревностно защитавате тезата и буквата на закона, защо изведнъж така отстъпихте от своето виждане?!?! Значи когато искате или когато е във ваш интерес - трябва да се спазва реда и Устава, да се съблюдава закона, а когато не - обръщата неща.

И още по-важното е - че не аз казвам това, всички т.н "членове" гръмко прокламирано във въпросния форум - по безпорен и категоричен начин беше доказано, че не са такива. А да не говорим, че 80 % от тях са роднини - проверете списъка им. Дори аз се учудих от този т.н.шуробаджанашки събор.

Всички тези - емоции около ловните клубове - ескалираха паралелно с някакви други емоции свързани с БРКС и Ловните сдружения - създаването на т.н "ловна асоциация" извън световната киноложка организация, но видиш ли тя трябва да ги обслужва по отношение на родословия и т.н.

Не ми се пише и дискутира - още повече с хора, които определено, извинявам се предварително, че не намерих по-подходяща дума от "папагалстване", т.е повтаряте нещо, което няколко точно на брой 5 човека си повтарят в някакъв форум, без да сте проверили, а усвоявате тезата като чиста монета. Дори не водим нормални дискусия.
Явно сте на страната на хора, които използват методи от миналото - методи дали емблематичното определение "90-те" и поради което прокуратурата издаде своите постановления. Тава ли е вашето ниво?!?!

А по отношение на подписа ми - не виждам нищо лошо в това.

Аз имам собствено мнение и уважавам мислещите и можещите хора. За мен е необяснимо - нападането и оклеветяването, още повече към това напоследък съм доста чувствителна, тъй като видях до къде може да стигне човешката лошотия - доноси, клевети, заплахи, посягане на приятели, имущество и семейство. Не господа - това няма да го разбера и няма да се прегъна пред човешката мерзост.

За мен - над всичко стои закона - а той трябва да се съблюдава.

Казваш - че някой е крадец - отиваш в съда и го доказваш - не тук е формата и начина на изясняване на тези неща - ако ще ползвате тези методи - това е само и единствено доказателство, че вие удобно да ползвате пияра на "клеветата". За мен това не е достойно.
Всяко нещо трябва да се докаже в съда - без изключение.
Ние живеее в развиващо се общество , уж сме по-напреднали, по-развити - а като чета все едно сме в каменната ера.

г-н Чаворски е изключителен адвокат и какво - да помагал е и какво! - помагал на кой и за какво? - на мен лично като приятел ми е подавал ръка в тежка житейска ситуация и за което му благодаря и ще съм му благодарна. Защото за разлика от други хора, които дори не се замислят - виждат в теб спестовна книжка, без дори за миг да пороверят дали в момента си в състояние да плащиш и противно на вашите твърдения - ще ви кажа, че към момента г-н Чаворски не е поискал от мен нито стотинка, за изгубеното и отделено време, отново подчертава в изключително деликатен и тежък за мен лично проблем. Колко хора - биха го направили?!?!!?

Пак ще подчертая - за мен господин Чаворски е изключителен човек и адвокат, но най-важното е ЧОВЕК и ако се смяташ за достоен - заставаш очи в очи и казваш каквото има - какви са тези подмятания. Какви са тези заговори.

Както казах - аз мога да застана и пред вас лице в лице и искам - един поне един да каже, че съм както ме обвинихте във вашия пост - за мерзостен човек - незачиташ законите и то с доказателства - не с интернетни клевети.
Защото всички, абсолютно всички обвинения, в които въпросните господа ме обвиняваха - се оказаха "майтап" - да така са го записали и пред прокурора и даже пък се сърдят, че виждаш ли някой е взел на сериозно - писането им "техния" форум.

Искам отново да се обърна към всички, които ме познават - да кажат - дали на някой не съм помогнала, дали на някой не съм подала ръка, дали като ми са се обаждали послед нощ не съм им съдействала - това правили ме човек, който съсипва нещо?!!?!

Е - господине или г-жо - моля, преди да пишете, помислете

Лесно е да се обвинява, но пак казвам - аз вярвам само и единствено в доказателствата - не в този казъл - онзи рекъл- Не вярвам на сълзи, само на доказателства. Защото вече видях какво е да си клеветническата месомелачка и всички да клакьорства без дори да се замислят - това дали е истина.
User's Signature

Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 December 2011 - 12:17 PM

Показване на мнениетоZin, в 14 December 2011 - 12:06 AM, написа:

Ако искате ме разберете или не - препишете ми хиляди епитети или не - но като страничен наблюдател ще ви кажа - МНОГО Е ГРОЗНО ВСИЧКО ТОВА, НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ!

Вярно е. Грозно е. Престъпно е да знаеш, че кучето е диагностицирано с дисплазия D, Е и да го пуснеш да запложда, за да продаваш "шампиони" на нищо неподозиращи хора, на деца ! Това са хора, които са "Председател" на киноложки клубове, хора с действащи развъдници в системата на FCI и БРФК !

Да излъжеш цялата федерация, да заплашваш хората да не говорят, да ги плашиш с изгонване от "БРФК" !

Това не е един клуб, това са два клуба.

И не е един път и не е едно кучило и не е едно куче.

Грозно е всичко това. Отвратително. И не ни прави част, на нас като хора, като любители и фенове на кучето да го виждаме, да го знаем и нищо да не направим. За това и не искаме да сме "странични наблюдатели", това е нашата организация и не можем да сме съгласни с това.

Не си страничен наблюдател. Председател на киноложки клуб си и имаш право да бъдаш или да не бъдеш съгласна с това.

Ще имаш право и възможност да осъдиш тази търговия с болни животни и FCI абвеатури, както и хората, които я извършват и закрилят или да си замълчиш и да си съгласна с това. Въпрос на избор, всеки има право на такъв.

Но нека да ги знаем. Нека да знаем имената им и кой ги подкрепя. Нека знаем кой стои зад всичко това.

Написах - жестокостта не е анонимна, тя има име и лице. Знаем го и повярвай, Общото събрание няма нищо общо с това - тепърва събираме данни, тепърва ще има общонационална подписка, тепърва ще се уведомяват медии, институции, омбусман, министерства, Народно Събрание, Министерски съвет - това трябва да спре !

Тази федерация е под егидата на FCI, не е на търговците на болни животни !

Зная, че няма да спечелим. Пределно добре зная и не си въобразявам и ни най малко, че може нещо да се промени на това общо събрание. Знам. Но ако има и един човек от председателите на клубове, които да застанат срещу това - значи не е напразно. Ако сме двама, трима отвън - значи не е напразно, значи има хора, има кинология !

Не ни прави чест всичко това да се случва в нашата организация, не ни прави чест. Срам и позор !!! За това искаме да покажем, че така не може и не трябва, че тази организация е на хора, които обичат кучетата и за които това е престъпление, което трябва да бъде осъдено и наказано.

Ден, в който ще можем да покажем несъгласието си срещу жестокостта спрямо животните, несъгласието си с този вид търговия и да се разграничим от хората, които я извършват и закрилят и да им покажем, че не сме като тях !

За това този ден ще бъде и ден на надежда за българската кинология.
Ден на надежда, че че кинологията има приятели и бъдеще в България.

За това и ще бъдем там !

#447 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 12:21 PM

Без нерви г-жо и по-кратко, ако може. Фактите изнесени в темата в bglov са напълно достатъчни за да може човек да си направи правилния извод! Не е необходимо да ви познавам, а и не желая да ви познавам. Присъствието на вярното куче Хлебаров във цялата помия около вашия клуб е много показателно, а освен тези факти и от първа ръка съм запознат със случая!
За съда е ясно, никой не очаква КЛитов сам да се запъти към килията да се заключи сам и да хвърли ключа през прозореца! Но въпреки това е крадец, измамник и лъжец - да съди вестници, телевизии и чак тогава мен или, ако иска да смени реда!

#448 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 December 2011 - 12:38 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 December 2011 - 10:17 AM, написа:

Вярно е. Грозно е. Престъпно е да знаеш, че кучето е диагностицирано с дисплазия D, Е и да го пуснеш да запложда, за да продаваш "шампиони" на нищо неподозиращи хора, на деца ! Това са хора, които са "Председател" на киноложки клубове, хора с действащи развъдници в системата на FCI и БРФК !

Искам да уточня нещо, защото забелязвам, че не виждате една подробност. Олимпия има сертификат със степен С от 2007ма година и сертификат със степен Д от 2008ма година. Спрямо сертификата от 2007ма тя е имала право да бъде допусната до разплод. И сертификата от 2008ма просто е "прибран в чекмеджето".
Главният проблем в случая е това, че не се правят тестове за бруцелоза преди заплождане. Защото самата болест, бруцелите се предават от майката на малките, и съсипват ставите им, а и други вътрешни органи. Което ме навежда на мисълта, че може би не всички кучета щяха да имат тежки степени на дисплазия, ако това не беше съчетано с бруцелозата. Аз лично видях едно от кучетата, с атрофирали слаби задни крака и изразен извит гръбначен стълб, милото животинче.. Повярвайте ми, това може да се случи на всеки, който не си тества кучетата. И доколкото зная, самия Камен Литов казва: "Кво, тест за бруцелоза, абе я не се занимавайте с глупости." Т.е. той самият смята, че това е ненужно изследване, но е факт че това е болест, от която не можеш да се оттървеш. Веднъж заразено, едно куче дори след продължително лечение с антибиотици и кастрация, пак оставя доживотен носител и са възможни рецидиви. Защото бруцелозата е вътреклетъчно заболяване и няма оттърване от нея. Заставам твърдо зад собствениците на 6те болни кучета.
Защо изобщо има клубове и правила, като правилата не се спазват от всички без изключение. И наистина смятам, че Антоанета трябва доброволно да преотстъпи председателското място на някой друг, по-загрижен за здравето на кучетата. И самото председателство да е на мандатен принцип, по 2години мандат примерно и да се дава шанс на някой друг. Само така може да има диалог, а не тоталитарно управление. Впрочем мисля, че същото трябва да се случи и с БРФК.

#449 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 14 December 2011 - 12:39 PM

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 December 2011 - 10:21 AM, написа:

Без нерви г-жо и по-кратко, ако може. Фактите изнесени в темата в bglov са напълно достатъчни за да може човек да си направи правилния извод! Не е необходимо да ви познавам, а и не желая да ви познавам. Присъствието на вярното куче Хлебаров във цялата помия около вашия клуб е много показателно, а освен тези факти и от първа ръка съм запознат със случая!
За съда е ясно, никой не очаква КЛитов сам да се запъти към килията да се заключи сам и да хвърли ключа през прозореца! Но въпреки това е крадец, измамник и лъжец - да съди вестници, телевизии и чак тогава мен или, ако иска да смени реда!

Не се нервирам, дори не ми е смешно - защото използавеното на определението "факти" - просто в прокуратура се оказа - "майтап" - собственоръчно написан от същите тези господа.

А - след всичко, което изписахте по моя адрес - вярвайте и аз не желая да ви познавам.

С тези методи - горите всички мостове към хората и определено не мога да ви вярвам на нито една дума.
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 12:39 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 14 December 2011 - 12:17 PM, написа:

За това този ден ще бъде и ден на надежда за българската кинология.
Ден на надежда, че че кинологията има приятели и бъдеще в България.

За това и ще бъдем там !

Колко умно адвокат Чаворски премести ОС на БРФК в работен ден ... и той умен и добър като Добрия Дедко...Аз па си зех отпуск. А сега се сещам, че все още съм член на нефункциониращата (сещайте се защо) от десетина години Развъдна комисия на БРФК. Що да не опитам да вляза в това ОС в крайна сметка?! Аз защо си плащам като поп членския внос вече двайсе години като не мога да си зърна върховния главнокомандващ седнал на трона? Па ако не ме пуснат поне ще пием по чайче на улицата и ще покажем, че не сме безразлични ...

МАЛКО СМЕ - СИЛНИ СМЕ ! :rc_036:

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#451 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 12:46 PM

Показване на мнениетоZin, в 14 December 2011 - 12:09 PM, написа:

[quote name='Mushrooom' date='14 December 2011 - 08:49 AM' timestamp='1323852562' post='1002787

Е - господине или г-жо - моля, преди да пишете, помислете

Лесно е да се обвинява, но пак казвам - аз вярвам само и единствено в доказателствата - не в този казъл - онзи рекъл- Не вярвам на сълзи, само на доказателства. Защото вече видях какво е да си клеветническата месомелачка и всички да клакьорства без дори да се замислят - това дали е истина.

Има доказателства, прилагаме ги, не се крием и не лъжем.

Просто е - има изследвани кучета с дисплазия D и Е, които са сертифицирани от ветеринарни лекари и които умишлено са пускани в разплод, като тези изследвания са скривани и от федерацията, и от новите собственици за да могат малките да бъдат продавани по скъпо като "шоу клас" с препоръка за разплод. Има киноложки клубове с развъдни правилници, които са прегазени. Има продавани болни животни, на които е отказано всякакъв шанс за ранна диагностика и лечение.

Това е. Кое от това не е вярно ? Сертификата е по горе, там е и видеото на гърчещото се кученце, насилвано да ходи на изложби за славата на ""киноложки клуб" Топ нюф"", насилвано от хора, които знаят че са ги създали болни и въпреки това го правят, отказвайки му елементарно лечение и информираност на стопанина ! И не е едно !

Ние нямаме на кой друг да разчитаме, освен на вас, председателите на "киноложки клубове", на вашата съвет и любов към кучетата. Кучетата нямат на кой друг да разчитат, ние и вие сме тяхната надежда.

За това тук среден път няма - има си "За" това или си "Против".

За това искаме на живо да видим на дело кой застава зад кинологията, зад FCI и кой подрепя тази търговия.

На дело, пред очите на всички, не на думи по форуми.

#452 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 01:34 PM

Показване на мнениетоZin, в 14 December 2011 - 12:39 PM, написа:

Показване на мнениетоMushrooom, в 14 December 2011 - 10:21 AM, написа:

Не се нервирам, дори не ми е смешно - защото използавеното на определението "факти" - просто в прокуратура се оказа - "майтап" - собственоръчно написан от същите тези господа.

А - след всичко, което изписахте по моя адрес - вярвайте и аз не желая да ви познавам.

С тези методи - горите всички мостове към хората и определено не мога да ви вярвам на нито една дума.

Г-жо, вие влязохте тук с цел да горите мостове обяснявайки ни колко добър човек и адвокат е Чаворски и как като сме разобличавали Литов, а видиш ли той бил прекрасен човек и не заслужава благочестивия подобно отношение. Е няма нужда както се видя от приложената тема вие сте техен човек, не че някой се учудва на това! Всички "богопомазани" вече се извървяха 3 или 4 на брой - ясна сте като мъгливата ни утрин.

Със здраве и моля не демагогствайте вече .......... обяснявайки какви факти, като какви изглеждали в съда :r_181: . ще видите скоро и фактите в съда и как изглеждат там :smile:

Ама кой ви кара да вярвате, коня с капаци от къде знае на къде да завие, от юздите та и вие така?

По кое дело? Ако говорите за делото за детенцето, делото е обратно в прокуратурата с неопровержими факти за извършеното престъпление, а другите дела тепърва предстоят :ab_041: доколкото съм запознат, а аз се интересувам и съм добре запознат :tb_195:
Адвокат Чаворски може да ви е извадил от горящ автомобил, а Литов да ви е оказал първа помощ уста в уста, но това не променя факта, че и двамата са изключително вредни за БГ кинологията като тандем или като съдружници в деленето на баница, или като просто единия адвокат на другия в класическия вариант :ea_103:

#453 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 02:29 PM

Показване на мнениетоAdonis of Angel`s staff, в 14 December 2011 - 11:02 AM, написа:

Мисълта за променените дати в родословията НЕ възникна в главите нито на Антоанета, нито на Любомир, друг ги подучи, а в последствие тя се оказа възприемчива ученичка и по отношение на още "киноложки" похвати. :zz_020: ...

Това, което аз лично мога да направя и го правя от години е, да се разгранича от всички, които работят непочтено с кучетата, да внимавам моето собствено куче да НЕ запложда и да не спонсорирам изложбите под никаква форма!

Ели Баранова

Макар и много късно - РЕСПЕКТ за написаното! Аз лично отдавна спрях да се чудя кой пише от твоя ник...а що касае гениалната идея за променените дати в родословията ви ... възможно ли е тя да е плод на една ветеринарна глава, наша обща позната , така да се каже ... щото с очите си съм виждал ветеринарните документи на кучето ти, само дето не знаех КОЙ в крайна сметка е този гений, досетил се, че едно "осеммесечно" кутре ще изглежда като великан до шестмесечните си братя и сестри ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#454 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 04:42 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 14 December 2011 - 03:29 PM, написа:

......

Макар и много късно - РЕСПЕКТ за написаното! Аз лично отдавна спрях да се чудя кой пише от твоя ник...а що касае гениалната идея за променените дати в родословията ви ... възможно ли е тя да е плод на една ветеринарна глава, наша обща позната , така да се каже ... щото с очите си съм виждал ветеринарните документи на кучето ти, само дето не знаех КОЙ в крайна сметка е този гений, досетил се, че едно "осеммесечно" кутре ще изглежда като великан до шестмесечните си братя и сестри ...

Благодаря, Орлине!
Досега си мълчах с години, по няколко причини - за датата на раждане на Адонис, бях поставена пред свършен факт! А аз исках и още го искам това куче!!! Гениалната идея НЕ е на нашата обща позната (и моя приятелка до ден днешен!)! Тази идея бе сведена свисше на една вечеря в дома на семейството! Не мога да го докажа, но вие четящите, ще се сетите за кого (в мъжки род!) говоря - умни момчета сте! А защо го казвам...., защото бях там и съм свидетел лично! Защото това беше началото на края на кинологията за мен, а Адонис беше още слепичко бебе!!! Казвам го, за да се знае защо хора като мен, които безусловно обичат кучетата, изчезват в трета глуха, никога не правят развъдници, никога не се занимават с развъждане, защото ако го правят, трябва да влязат в "схема"! Защото рибата се вмирисва откъм главата! В нашия случай - откъм беловласата глава!
Не знам дали неговите документи си виждал (на Адонис), но има и други с променени дати и пак НЕ по "вина" на нашата позната! Тя няма нищо общо с това. Пък и при нашето кучило белята не е голяма, кучетата са родени в самия край на януари, а са писани на 1-ви март. На европейското тъй или иначе си бяха в "така важния" клас бебе.

За останалото си мълчах, защото по моите старомодни схващания, не е редно да плюеш там, където преди това си ял!
Не крия, че е имало период, в който сме били близки, в някаква степен дори приятели със семейството! И до сега, а и винаги ще им бъда благодарна за това разкошно същество, моя Адонис!
Не ми се е виждало редно и почтено да взимам отношение публично, още по-малко по казуси от типа кой, с кого, къде и как е спал/не спал, кой, на кого, какво казал/не казал и не съм взимала отношение! Не е моя работа и изобщо никога не ме е интересувало какво се случва под юрганите! Аз се отвратих, когато разбрах как е създадено и продадено последното кучило...преди това си мълчах и пусках нещата покрай ушите си, защото съм разбрала отдавна, че няма да се преборя с вятърните мелници!!! Критикувала съм ги лично и конкретно, но без резултат и накрая си "хванах шапката" и просто се махнах, дори и в чисто буквален смисъл!
Вероятно още щях да си мълча, ако Калоян не се беше намесил, а ТОЙ точно е единствения, на когото не мога и няма да мълча! Защото какъвто и да е - на съвестта му тежат три живота и не е той този, който ще ме съди и преценява мен!!!!

След всичко случило се знам едно - НЯМА нещо, което да съм направила или да не съм направила и да се срамувам! Няма човек, на когото да дължа нещо! Няма човек, когото да съм ощетила покрай кучето си, защото нашето кучило от 2008-ма имаше и изследвания, тъй като собственичката на женската е един изключително точен и отговорен човек, когото безкрайно уважавам!
User's Signature

#455 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 06:07 PM

Прикачена снимка

Определено от Тайланд не дойде на-добрата коледна новина :dh_188:

Прикачена снимка

Да не кажа направо ужасна .................

Прикачена снимка

Ето развъдната дейност на клуба "Топ Нюф" този клуб, който ще влезе в БРФК на предстоящото ОС и това е развъдната дейност не на кой да е, а на ГОРД и това нещастно кученце не е имало и най-малкия шанс да се роди здраво, защото болните му родители са развъдени умишлено заради болните амбиции на ГОРД и понеже всички знаем името на този ГОРД ще го споменем - Цвета Иванова. Браво Цвета Иванова, Браво потребителко meduni, браво на адвоката, браво на БРФК и на всички замесени! Това е живот, който ще ви тежи на съвестта на всички! :ud_009: Да ви .................клуба и комисията :dh_188: Това е кинологията, това е положението у нас...........нямам думи............................цветето на Пух ............................срамота, безочие, гнусотия, перверзия ...............и пак не стигат........

Това е кучето Brilliant

#456 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 14 December 2011 - 06:51 PM

На 22. 12. 2011 година аз също също ще дойда да студувам.
Защото не съм безразлична и ми пука!!! Интересува ме ставащото в Българската кинилогия.
Ще дойда не за да търся персонална отговорност на някой, а за да видя председателите на клубове ще дадат ли шанс на породата Нюфаундленд да се развива в България.
Както ми каза госпожица Цвета Иванова преди може би 10 дена : " Ти място не си намери "
И е така, не мога да намеря мястото си, когато виждам случващото се. Затова ще дойда, за да видя има ли място за мен в българската кинология или всичко е дълбоко и непоправимо оплескано и омазано.

#457 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 December 2011 - 07:48 PM

Качена снимка НИКОГА не съм виждала толкова лоша снимка на стави! Направо съм потресена! Това куче просто няма стави, тотална луксация и разядени кости! Горкото животно..

#458 Потребителят е офлайн   AlaBalaPortokala Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 08:07 PM

Да интересно , кой е построил това имение и кой сега ще плати за неговото премахване съгласно заповед № ДК-09-С-631 от 05.12.2011 - Камен Литов ,БРФК или БОГОК ? А още , по-интересно с какви пари са построени и с какви пари ще бъдат премахнати цитираните сгради в заповедта ? Това според мен,са 250 000 - 350 000 лева откраднати-присвоени пари , за да бъдат вложени в чужд имот , вложени в сгради без документи и разрешения за строителство .Редно е служителите на НАП да потърсят първоизточника на тези финансови средства.Не познавам човек или организация изкарал парите си с честен труд и платил данъците си ,така безотговорно и с лека ръка да ги вложи в незаконно и компрометирано строителство .С начина и произхода относно финансирането на тези строежи ,би могла да се сезира и заеме със случаят и Прокуратурата .Всички Вие имате правата да уведомите компетентните органи занимаващи се пране на пари и не трудови доходи .Това имение , е красноречиво доказателство за неправомерните и не регламентирани действия от страна на Камен Литов , БРФК и БОГОК .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#459 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 08:48 PM

Показване на мнениетоMDI, в 14 December 2011 - 06:51 PM, написа:

На 22. 12. 2011 година аз също също ще дойда да студувам.
Защото не съм безразлична и ми пука!!! Интересува ме ставащото в Българската кинилогия.
Ще дойда не за да търся персонална отговорност на някой, а за да видя председателите на клубове ще дадат ли шанс на породата Нюфаундленд да се развива в България.
Както ми каза госпожица Цвета Иванова преди може би 10 дена : " Ти място не си намери "
И е така, не мога да намеря мястото си, когато виждам случващото се. Затова ще дойда, за да видя има ли място за мен в българската кинология или всичко е дълбоко и непоправимо оплескано и омазано.

С хора като вас породата ви има бъдеще, повярвайте !

Елате, за да покажем че и кинологията има бъдеще в България !

:rc_036::ba_025:

#460 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 14 December 2011 - 09:07 PM

dog.bg, благодаря ви за оценката.
Ще дойда.

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »