Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1401 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2009 - 10:44 PM

Здравейте!Аз нямах компютър няколко дни и съм пропуснала наистина много.Добре дошли на всички нови зайчовци, пожелавам им дълголетие, здраве и много пакости!
  Относно къпането...ами аз Гошо за пет години само веднъж съм го къпала и той в момента, в който се допря до водата си умря от страх...и после - един ден разтройство.Но това беше много отдавна и не мисля да го повтарям.Идеята за сух шампоан много ми харесва, но досега не съм виждала.Той специално за зайчета ли е?А как се слага - само се напудря зайчето или се слага на мокра козинка?В кои зоомагазини се продава?Мерси предварително!
  Мнооого целувки на всички зайчовци!  :wub:

#1402 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 10:46 PM

Въпрода може да се стори глупав,но ще го задам :-
Искам да попитам понеже никога не съм купувала животно от магазин и искам да ми каже някой с колко пари трябва да се въоража....ще си взема:сено,храна,клетка(обслужена с вратичката)гледах че са към 30-30лв не ми трябва модерна и ПУХЧЕ разбира се.......
Благодаря предварително
П.С още не съм си взела защото чакам miraj   да ми каже къде е магазина с ангорските зайчетаа...

#1403 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 11:00 PM

Ето мила едно хубаво предложение,но да знаеш ,че според мене клетката е малка:
http://bg-pet.com/Ro...it/promoRab.htm
На мене само такава ми продадоха  в магазина със зайко,но много съжалявам и скоро ще му купя голяма.
Но това предложение си го бива.%%лв +сената на зайчето:)
:zaek:

#1404 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 12:21 AM

А колко трябва да е голяма?Аз искам от този тип ама явно по голяма.....кажете колко на колко.....

#1405 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 02:42 AM

Сравнително отскоро - 8 месеца - гледаме зайче. За пръв път. Така че не съм кой знае какъв капацитет по въпросите на отглеждането им. Зайковците са доста чувствителни към мокренето. Както всъщност и към куп други неща. Знам, че може да им се мият лапичките, не че това ги кара да изпадат във възторг. На нашият Зайко това мероприятие изобщо не му харесва, рита и се гърчи като полудял. Нищо не знам за сухите шампоани, но идеята не ми допада. Зайко и така не мирише лошо, даже няма собствена миризма (за разлика от кучето например), пък и някакси неестествено и противоприродно ми се струва да се носи облаче миризма на кокос или парфюм от него. Освен всичко друго ми се струва излишен стрес за самото животинче. Но това си е мое мнение.
А пък за клетката, то си зависи и от това колко мини е зайчето. Имайте пред вид, че зайковците растат много бързо. Ако като ги вземете ви се вижда, че клетката му е предостатъчна, преди да се усетите ще установите, че му е ужасно умаляла. Нашата е 65х45, висока е 30см. и е определено малка. При първа възможност ще инвестирам в по-голяма. Даже съм си я заплюла. Точните размери не съм запомнила, доста просторна е в сравнение със сегашната, а цената е 159 лв.

#1406 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 09:57 AM

Прави ми впечетление,че голями клетки ,които се отварят не отгоре ,а отпред има само онлайн в интернет.Аз искам да отида в магазина, да разгледам и да си избера.Не обичам да пазарувам от интернет!Не мисля,че само едни размери и една картинка е достатъчно.Някой виждал ли е такива клетки в магазин?

#1407 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:01 AM

Относно сухият шампоан, има в нашият магазин и струва 7,00.Пише,че не е само за зайци.Напудря се и се разресва.Спомага за бухването на козината  и за лекото почистване.На дребното(защото е бяло) му са леко мръснички крачетата,а и като че ли и козината му посивява от много пипане.Може и да си внушавам,но определено ще пробвам със шампоана,но няма да е тази седмица.

#1408 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:30 AM

Съгласна съм с aneto1970- за мен тези шампоани са излишни- зайчетата си знаят кога да се измият сами.  ;D

Цитат

Вече направо се чудя какво да му давам на мойто клепарче , че е голяма глезотия, а най-интересно ми е как не иска да яде сено ,много се чудя защо така се получава, а трябва да яде.... :huh:

racing-girl ще ти дам една идея как да направиш сеното по апетитно за твоето сладурче: ;) Постави дневната дажба от сено в цедка или гевгир на пара над вряща вода за 10-15 секунди. Можеш да добавиш и малко плодов сок към врящата вода за по-добър вкус.

#1409 Потребителят е офлайн   plamen.b Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:46 AM

може и да ви се стори странно, но имам една дилема. моето зайче си е много нормално, но на моменти полудява. започва да сумти заплашително и да рови с лапички килима или ламината...  нормално ли е?! О.О
и освен че му купувам солни камъчета продължава да ближе всичко друго, но не и камъчето :/
относно шампоана мерси много! дори не знаех, че има такива екстри по магазините.  ;D

#1410 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:16 AM

Аз лично за такива шампоани съм чувала,но само за кучета и котки.Аз съм от Русе и тука никъде не съм виждала за зайци,което ме навежда на мисълта,че не са за зауйци.Колкото до клетките,няма как да ги видиш в магазините,защото те имат налични само най-обикновени,евтини и малки,за да зарибяват хората и после да им продават големи,зашото се оказва,че не са подходящи.

Лапичките им се цапат,защото ровят и са в допир с изпражненията.Аз ти предлагам да смениш талаша с постелка и няма да се цапат толкова.

#1411 Потребителят е офлайн   plamen.b Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:18 AM

ами то и аз съм от русе и аз не съм виждала :/ може би трябва да потърся повече... и все пак ще ми отговорите ли на долния въпрос?  ;D  :-

#1412 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2009 - 11:21 AM

За какво Ви е да мажете горките животинки с разни некачествени шампоани и гнусотии  :huh: В природата на зайчето е да се мие само и като го напудрите после като се оближе, кое Ви гарантира, че на зайчето няма да му стане нещо  :- Козината ще му седи бухнала точно докато не започне да се мие само и после пак ли ще го напудрите  :rolleyes: За мен това са напълно излишни и рисковани процедури, които по-скоро удовлетворяват стопанина, а не самото зайче.

@ sladuranka, клетката на зайчето трябва да е 4 пъти по-голяма от него.Аз на мойта зайка съм й взела такава Качена снимка
Купих я за 150лв.

#1413 Потребителят е офлайн   plamen.b Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:32 AM

ох! в тази клетка съм влюбена! моята е малко по-голяма, но тази е великолепна!!  :yahoo:

#1414 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:36 AM

На шампоана пише " И ЗА ЗАЙЦИ".В крайна сметка не е лошо,та ние ги скъсваме от целувки.Мога да проверя тези дни как се казва и на коя фирма е и да ви пиша.Относно постелката,тя какво представлява?В смисъл как се нарича или на коя фирма е,защото бих могла да попитам в магазина и да ми я доставят ,но незнам за какво става въпрос?Купих нещо като котешка тоалетна,но за гризачи.Нещо като малки цилиндърчета и ги сложих там,където пишкат,но като започне едно ровене ,то всичко се разбърква(като се намокрят и се надробяват).Когато си търсят в паничката нещо,което харесват и започват да ровят и най-накрая я обръщат наопъки.
Има клетки по магазините,които са около 90-95 см,но с отвор отгоре,който за мен е малък.Ние мног често ги изваждаме и ми е трудно да ги вкарвам обратно.Така,че съм виждала големи,но не и такива,каквита има по интернет.Онлайн има и по-малки, но самият модел го няма по магазините.Има само такива,които се отварят отгоре и то малко.В един зоо видях пораснал мини заек и никак не беше малък.Имам чувството,че беше повече от две педи.

#1415 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2009 - 11:40 AM

Тази клетка специално се отваря и отгоре и отпред, само че на много места съм я виждала за по 250-300лв.Ако някой е заинтересован и е от София ще му пиша от къде може да си я вземе евтина  :blink:

#1416 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:44 AM

Katencetoo,аз бих искала да знам!

#1417 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:56 AM

miraj мерси за идеята ,ще я пробвам !!!!
А за къпането.............незнам , те наистина си се поддържат чисти, но понеже са много любопитни и се завират навсякъде , може би не би било лошо да им се измиват лапичките и ушичките на клепчовците специално.Защото моят като пишка в банята и си топи ушенцето , докато си души урината.. ;D
Така че аз внимателно си го измивам разбира се гледам да не му попада вода вътре!!!
А за клетката .........как ми се иска да му купя такава като на Katencetoo , но за момента за съжаление не мога да отделя 150 лв.  :(

#1418 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 12:15 PM

Ами и аз ползвам такава постелка и нямам проблеми,защото ,аз почиствам на зайко всеки ден.!10 минути работа и на зайко му е чистичко.Става на прах като се изходи,но и на топчета.С една лопатка или с ръка се чисти толкова лесно,че няма проблеми.Колкото до купичката за храна и аз имах такъв проблем с обръщането и след дълъг мисловен процес  ;D,реших да взема метална за папагали,която се закача за клетката.Зайко малко се надига ,за да си похапва,но вече няма похабена храна.На предната страница,някъде съм снимала нашата клетка и вътре се вижда купичката.

А за тези,които са от Русе и искат клетка или нещо друго от онлайн магазините,аз утре ще поръчвам за около 300лв неща(и за кучето на племенника),така че няма да се оскъпи при доставката ....

А за клетка,аз искам една от тези 2.Струват 143лви 148лв,ако някой знае подобни,но по-евтини ,ще съм благодарна :)

#1419 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 12:32 PM

Незнам дали в този форум или в друг ,но видях снимки на зайци,които ги къпят.Бяха много смешни,защото действието се извършваше в мивката,която беше пълна с вода ,а те са се покатерили с двете лапички и се показваха отгоре.Две клепоухи зайчета,но не бяха заедно ,а поотделно.
Като направим съпоставка между най-евтините и по-скъпите клетки се вижда,че разлика има почти само в сантиметрите.Най-евтината сравнително голяма е около 24лв при нас+ поилка и паничка около 30 и е около 80-90см дълга.Като погледнем тези,които се продават онлайн,на дължина 95см+ поилка и нещо като къщичка,цената вече отива минимум на 95 -100лв.
ето тук има още и не са от най-скъпите мисля shop.zoomania.org

#1420 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 12:42 PM

Други компетентни лица,казват,че е хубаво на дъното да има скара,която да предпазва зайчето от мръсно и мокро.Казват,че не пречи и трябва да е с нито много широки дупки,нито с много тесни.Така се предпазват да не са на влажно и пикано , и акитата им падат направо в талаша.На други места съм чела и виждала,но всеки си има свой начин на отглеждане и разбиране.За едни едно е добро,а за други -друго.Всичко е въпрос на избор.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни