Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1421 Потребителят е офлайн   plamen.b Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2009 - 07:31 PM

Имам един въпрос към вас. Понякога зайчето ми започва да сумти доста заплашително и да рови с лапички мн бързо! И сякаш се страхува от мен, а иначе е много миличка и нищо не ми прави. Ии искам да ви питам нормално ли е? Все по-често започва да сумти така, но не издава звук. :-/ Не знам, много ми е странно...

#1422 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:11 AM

Цитат

Имам един въпрос към вас. Понякога зайчето ми започва да сумти доста заплашително и да рови с лапички мн бързо! И сякаш се страхува от мен, а иначе е много миличка и нищо не ми прави. Ии искам да ви питам нормално ли е? Все по-често започва да сумти така, но не издава звук. :-/ Не знам, много ми е странно...

Аз имам две зайчета. Едното на 3г., а другото на 2 и нещо. И моите зайчета се държат по същия начин. Забелязала съм, че го правят, когато ги е страх. Аз обикновено ги гушкам и галя за да ги успокоя. Като цяло зайчетата са страхливички... Моите издават едни странни звуци, все едно скимтят... Даже малко наподобява звук от кокошка, хаха :)
Няма да се притесняваш, смятам е нормално, но все пак нека и другите се изкажат.  :blink:

#1423 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 11:22 AM

Виждала съм подобно заплашително поведение. Миналото лято познати ме помолиха да гледам зайката и котката им няколко дни, докато са на море. Зайкатата се държеше заплашително към непознати хора, подскачаше нападателно и захапваше, ако докопа нещо за захапване. Те споменаха и че произвежда звуци подобни на ръмжене в такива моменти. Лично аз не съм чула. Така че това явно е въпрос на характер и не е изолиран случай. Обаче гледката на едно сладко пухкаво същество, което като че ли е създадено за да бъде гушкано, миличко едно такова... И в следващия момент - напада с онзи агресивен блясък в очите, така характерен за хищниците... Чудно... Природа...

#1424 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 09:37 PM

Имам малък проблем. Голямото ми зайче, сега е без талаш. На гола клетка съм го сложила, понеже миналата седмица го оперираха и сега не трябва да има нищо, че да не му влезе нещо в раната. Та, проблема е, че сега като дриска и като не успея да му изчистя топчетата веднага, той си ги яде. Корема започна да му се подува, а принципно сега е с много малък апетит и почти никаква храна  не яде. Някой имал ли е подобен проблем ? Залавяли ли сте си зайчетата да си ядат акитата и какво се прави в такава ситуация ? 

#1425 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:04 PM

Ами моето зайче много често си яде акитата, но доколкото знам това е нормално и не е проблем.Не му се подува корема и си ги яде с голям апетит  :rolleyes: ...По-скоро ако му се дава прясна храна (въпреки, че си казала, че не яде много) е възможно да се подуе.Дано скоро се възстанови! :wub:

#1426 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:13 PM

Цитат

Ами моето зайче много често си яде акитата, но доколкото знам това е нормално и не е проблем.Не му се подува корема и си ги яде с голям апетит  :rolleyes: ...По-скоро ако му се дава прясна храна (въпреки, че си казала, че не яде много) е възможно да се подуе.Дано скоро се възстанови! :wub:

Като казваш прясна храна... Сега се сетих, че майка ми му даде стръкче магданоз и зайко си го изяде. :zaek: Ще го имам предвид да не му даваме нищо прясно. Благодаря за съвета  :blink:

#1427 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 12:22 AM

Напълно нормално е да си ги яде  :blink: И не яде, които и да е, а само определени...ако не се лъжа бяха по-меките  :blink:

#1428 Потребителят е офлайн   Пъфи Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 11:50 AM

Katenceto мойто зайче въобще не харесва зелените пръчици, които са в гранулиранта храна
Има ли значение колко сено яде на ден....или може да е в неограничено количество
А и да ви питам, вчера му взех минерално камъче, подуши го и повече не го отрази...дали ще му обърне някога внимание....Целувки на всички зайчета!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1429 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 12:10 PM

Твоето зайче е зайче с характер  ;D А за сеното, добре е да е в ограничени количества, а и не само сеното  :blink: А камъчето може и да не го докосне повече, може и обратното - моя мъжкия заек и той така като твоето - подуши го и ето вече не знам коя седмица не го е докоснал  B)

#1430 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:18 PM

Здравейте отново!
И аз имам въпросче....Какви плодове,зеленчуци и зеленийки може да се дават на зайко?Зная,че трябва да се внимава с тях и да се дават по малко,но ми се иска наприпер да му дам стръкче магданоз или парченце ябълка.Не съм сигурна обаче,кои бяха подходящи и кои не?

Колкото до минералното камъче и наш зайко не го поглежда,но виж пък,солното камъче си го харесва много.Препоръчвам да се вземе сплно и менерално смесено.аз така ще напрява следващия път.

Поздрави на всички !

#1431 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:50 PM

Аз му давам по 1 2 стръкчета магданоз или парче ябълка нарязано  може и морков  :blink: но всичко трябва да е добре измито и да не е мокро - най добре да поседи половин час преди да му ги дадеш :blink:

#1432 Потребителят е офлайн   MOLLI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:17 PM

аз давам на мойто по малко морковче и мандаринка също(нея много я обича и се облозва сладко :blink:) :blink:,онзи ден и дадох и малко варен картоф:)много се притесних когато си похапна от дефимбахията на майка ми(тя ми каза 4е е отровна),направо изпаднах в ужас,помислих 4е 6те умре,но за щастие нищо и няма :yahoo:

#1433 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 02:05 PM

А на каква възраст горе-долу достигат крайните си размери?Защото наш зайко много хапва,но не мисля,че наддава кой знае колко,а някой тука беше писал,че много бързо растяли.

#1434 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 07:54 PM

Цитат

А на каква възраст горе-долу достигат крайните си размери?Защото наш зайко много хапва,но не мисля,че наддава кой знае колко,а някой тука беше писал,че много бързо растяли.

Ами значи, то си зависи от породата.Много често по магазините се продават "мини" зайчета и после се оказва, че е калифорнийски или нещо от този род.Нашият вет казва, че по-често се срещат зайчета, които стават като котки, отколкото да си останат мънички.Гошо порасна за около 7-8 месеца и спря да расте окончателно.Докторът казва, че е истински мини заек  B) :->).На някои мои приятели зайчетата са им бая големички...Гошо е дълъг около 30 см в легнало положение от носа до опашката. ;D

Поздрави на зайчораните  :wub:!

#1435 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 08:15 PM

Цитат

Има ли значение колко сено яде на ден....или може да е в неограничено количество

Сеното за всяко зайче е срого индивидуално. Попринцип трябва да е 1/2 от размера на сладура. Но например моя Бишко един ден може да изяде супер много, а на следващия- да не подуши сеното. :blink:

За плодовете знам, че не трябва да се дават, но аз давам на моя дебеланко по малко. Веднъж в седмицата хапваме по едно малко парченце ябълка- много я обичаме.;D Интересното е, че Бишко не обича моркови- колкото пъти му дам, той се мръщи. :rolleyes:

Много целувки на всички зайчета!!! :wub: :wub: :wub:

#1436 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 09:46 PM

Да вметна, че клепоухите зайчета стават малко по-големи от другите, но наистина малко, а като гледам твоето е клепоухо  :blink: А за сеното - колкото и да си зависи от зайчето не трябва да се прекалява  :blink: Ами ако си е ящно като мойта зайка например/тя е като куче и винаги е гладна/ надали ще я претрупаш с храна  ;)

#1437 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 10:21 PM

Сено трябва да има винаги и не би могло да преяде от него или да му навреди.Казват,че от зърнените храни и семки се дебелее,но преяло от сено -няма.Храната давам два пъти сутрин и вечер,но сено гледам веднага щом свърши да набавя,а пък те си хапват колкото искат.

#1438 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 10:32 PM

Благодаря за отгпворите.Малко се притесних,че клепоухите ставали по-големи,но пък истински селски заек клепоух не съм виждала и се надявам нашето да е мини.:) Имаме бас  с моя мъж и той казва,че ще стане голям и хич не бил мини  ;D,ама дано спечеля.

И да ви питам още нещо.Как се нарича ваксината,която се слага?Питам,защото вуйчо ми е ветеринар,но не на дребни животни и той има една единствена ваксина за зайчета,от която искам да се възползвам.Той твърди,че е една и съща за всички зайци,но ,аз да си попитам за сигурност.

#1439 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 10:44 PM

vaq13, зайчето ти със сигурност е мини и няма да стане като селските - залагам си главата  B)

#1440 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2009 - 08:47 AM

Kate, не че няма да си го гледаме,ако не е,но да не поиска някой да го хапне  ;D
Щом си залагаш главата  ;),да те включа ли в изгодата от баса с мъжо?

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни