Ще се сприятелие с времето сигурно още е плашливо и за това,а за плодовете и зеленчуците не е хубаво да са пресни ,поне да са изсушени или престояли 12 часа,не за друго ами може да получи растройство и да се стигне до фатален край.Може и нищо да не му стане ,но всичко е индивидуално.Например на мойто нищо му няма от каквато и да е храна,но не се знае за твойто.
Декоративно зайче
Публикувано: 05 September 2009 - 09:18 AM
Ще се сприятелие с времето сигурно още е плашливо и за това,а за плодовете и зеленчуците не е хубаво да са пресни ,поне да са изсушени или престояли 12 часа,не за друго ами може да получи растройство и да се стигне до фатален край.Може и нищо да не му стане ,но всичко е индивидуално.Например на мойто нищо му няма от каквато и да е храна,но не се знае за твойто.
Публикувано: 05 September 2009 - 03:47 PM
Itsko_EliNka аз те рабзрах да си ровя из темата за въпростите които ме интересуват . Темата всъщност я отворих повече като нейната тема , отколкото за въпрос , но сега разбрах , че раздела гризачи и си има една тема в която да качваме снимки и тн . Тъй като при кучетата г/д почти всеки си отваря тема за неговия куч , та заради това реших , че при зайчетата е така , а и първи ден бях много ошашкана .
Не разбрах нищо за ваксините . От магазина от който е взета ми казаха , че била на 2,5 месеца и продавача ме посъветва да не и бия ваксини , че на някакъв негов приятел зайчетата които отглеждал умирали много , но щом спрял ваксините нямал проблеми . Тея ваксини до колкото разбрах се слагат на 3 месеца и псоле след 6 . Така ли ? И за какво са васкините ?
Имаме двор с райграс и цветя . Иска ми се да я пускам , но тъй като нямам представа дали това не би и навредило по някакъв начин се надявам някой да ми каже .
За плодовете и зеленчуците .... До колкото разбрах от прочетеното не трябва основното и ядене да е от заразават . Това се дава като наградка . Така ли ? И ако ако редувам един ден да кара със заешка храна , а на следващия на ябълки или моркови ( от градината на баба ми ) дали би могло да създаде усложненяи това хранене ? И също все още не мога да преценя по колко храна да и давам и колко пъти дневно . Стомахчето и е доста голямо и ме притеснява , но вчера яде много и може да е заради това .
Ако някой отговори на въпросите ми ще съм много благодарна :)
Публикувано: 05 September 2009 - 10:42 PM
Публикувано: 06 September 2009 - 06:21 PM
Публикувано: 06 September 2009 - 08:59 PM
Жени, малката първо е пострадала много от това, че си я оставила и наистина е отвикнала от ласки, но често зайчетата при навършване на определена възраст идва първото разгонване и стават много агресивни. Често срещано е, но за оправия не знма. Обикновено е на периоди, но ще ти трябва страхотно търпение и много постоянство в опитите да я социализираш. Успех!
Публикувано: 07 September 2009 - 12:34 AM
Публикувано: 07 September 2009 - 08:51 PM
А ,сега аз да Ви се оплача моето зайче е навлязло в полова зрялост и му трябва партнйор , но тъй като нашите няма да ми позволят нов питомец,а не познавам никой с женска, та се чудя дали трябва да се кастрира или да се опитам да намеря друго решение
Публикувано: 09 September 2009 - 04:43 PM
jenni1989, всяко зайче си е строго индивидуално. Твоя питумец наистина много е пострадал от липсата на прегръдки. Съгласна съм с това, което dolittle и jakata1 са написали. С много търпение и лека полека се надявам нещата да се наредят. Успех.
jakata1, аз да ти кажа първо опитай да намериш друго решение. Не е нужно да познаваш някой с женска. Може да пуснеш обява или нещо подобно. За мен кастрацията е крайна мярка.
Публикувано: 09 September 2009 - 11:10 PM
Публикувано: 10 September 2009 - 05:32 PM
А да попитам днес имах гости и ги бях оставила сами със заека и после останових че са му давали обикновени солети Хрус-Хрус,но те със сол
Публикувано: 10 September 2009 - 09:04 PM
Публикувано: 13 September 2009 - 08:36 PM

Има много начини човек да бъде прав. : )
Публикувано: 14 September 2009 - 07:25 PM
Публикувано: 16 September 2009 - 04:13 PM
За бисквитките - Монти също ги обожава и и купувам обикновени. Много ги обича и и давам чат-пат.
А за солетите - нищо няма да и стане, разбира се! Солта не е голямо количество. А другото е варено тесто, какво да му стане на зайчето от солети? Е, ако изяде няколко пакета със сигурност, но за няколщко солетки няма опасност.
Публикувано: 16 September 2009 - 05:43 PM
Току-що се регистрирах и изчетох почти цялата тема.
Аз съм на път да си взема мини зайче. Най-вече заради сина ми - той е на почти 3 г. и много държа да свиква и да обича животните. Проблема ми, обаче е, че не знам нищо, ама съвсем нищо за това как се отглеждат зайчетата. Прочетох за някакво сено, че им се дава, гледах по разни снимки, че по дъното на клетките се слагат стърготини някакви и идея си нямам защо и колко. Нито знам каква клетка трябва да им се взима - в смисъл колко голяма. ........... и т.н.
Много ще съм ви благодарна, ако някой ми разясни тези неща, защото обичам, когато имам животинче, всичко в гледането му да бъде перфектно.
Благодаря предварително на всички, които ще ми обърнат внимание и се извинявам за притеснението
Публикувано: 16 September 2009 - 06:06 PM
Клетки има във всеки магазин за животни. Хубаво е клетката да е около 4 пъти по-голяма от зайчето. Аз например сменях веднъж клетка, понеже моя мъник стана по-голям от предвиденото и не се събираше в старата. Хубаво е да е такава, където има и преграда за сеното.
Храна също се продава по магазините. Има пакетирана и насипна. Най-различни видове. Аз храня моя Бишко сутрин и вечер по 1.5 с.л. от храната. Сега като е по-малко зайчето, което ще вземеш и 1 с.л. стига. Сещаш се, че трябва и купичка - отново от магазина, а може и някаква по-малка ако имаш в къщи.
Сеното - пак от магазина. Много е важно зайчето винаги да има сено в клетката. Горе-долу дозата му на ден е половината от размера на дребосъка.
Триците: Те могат да се купят, а могат и да са от някоя дърводелница. Аз лично от опит ти казвам, че са по-добри купените, понеже са по-чисти, иначе зайчето започва да киха. Слагай на око. Да е покрито дъното. През лятото може по-малко, за да не прегрее зайчето.
За чистенето - аз през лятото чистя всеки ден, през зимата на 2-3 дни. Триците се ползват, за да е удобно и меко на зайчето и, за да попиват урината.
Зайчето трябва да има и поилка (отново от магазина), където винаги да има прясна вода.
Надявам се да съм ти била полезна.

Вход

Горе
Цитиране +