Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2101 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2009 - 09:18 AM

monkata95ss - Казах просто да пишеш в темата Мини зайче,не е нужно всеки да отваря отделни теми за всеки въпрос.
Ще се сприятелие с времето сигурно още е плашливо и за това,а за плодовете и зеленчуците не е хубаво да са пресни ,поне да са изсушени или престояли 12 часа,не за друго ами може да получи растройство и да се стигне до фатален край.Може и нищо да не му стане ,но всичко е индивидуално.Например на мойто нищо му няма от каквато и да е храна,но не се знае за твойто. smile.gif dry.gif

#2102 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 05 September 2009 - 03:47 PM

Цитат(Itsko_EliNka_ @ Sep 5 2009, 07:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
monkata95ss - Казах просто да пишеш в темата Мини зайче,не е нужно всеки да отваря отделни теми за всеки въпрос.
Ще се сприятелие с времето сигурно още е плашливо и за това,а за плодовете и зеленчуците не е хубаво да са пресни ,поне да са изсушени или престояли 12 часа,не за друго ами може да получи растройство и да се стигне до фатален край.Може и нищо да не му стане ,но всичко е индивидуално.Например на мойто нищо му няма от каквато и да е храна,но не се знае за твойто. smile.gif dry.gif

Itsko_EliNka аз те рабзрах да си ровя из темата за въпростите които ме интересуват . Темата всъщност я отворих повече като нейната тема , отколкото за въпрос , но сега разбрах , че раздела гризачи и си има една тема в която да качваме снимки и тн . Тъй като при кучетата г/д почти всеки си отваря тема за неговия куч , та заради това реших , че при зайчетата е така , а и първи ден бях много ошашкана .

Не разбрах нищо за ваксините . От магазина от който е взета ми казаха , че била на 2,5 месеца и продавача ме посъветва да не и бия ваксини , че на някакъв негов приятел зайчетата които отглеждал умирали много , но щом спрял ваксините нямал проблеми . Тея ваксини до колкото разбрах се слагат на 3 месеца и псоле след 6 . Така ли ? И за какво са васкините ?

Имаме двор с райграс и цветя . Иска ми се да я пускам , но тъй като нямам представа дали това не би и навредило по някакъв начин се надявам някой да ми каже .

За плодовете и зеленчуците .... До колкото разбрах от прочетеното не трябва основното и ядене да е от заразават . Това се дава като наградка . Така ли ? И ако ако редувам един ден да кара със заешка храна , а на следващия на ябълки или моркови ( от градината на баба ми ) дали би могло да създаде усложненяи това хранене ? И също все още не мога да преценя по колко храна да и давам и колко пъти дневно . Стомахчето и е доста голямо и ме притеснява , но вчера яде много и може да е заради това .

Ако някой отговори на въпросите ми ще съм много благодарна :)
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2103 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2009 - 10:42 PM

Нито при кучетата,нито тук някой си отваря тема за неговото животно нещо си се обаркала.И извинявай,че така ще прозвучи,но как по ясно да го напиша,препоръчително е да яде пресни САМО моркови и магданоз,за други зеленчуци като решиш да му даваш е на твоя отговорност на всяко зайче различно понасят.Както казах може да получи растройство и да се стигне до фатален край.Давай си му храната за зайци и сено,да ти е по сигурно,сложи му и вода и това е.А аз на мойто сам му давала колкото си преценя,но не съм го тъпчила пък и то ядеше колкото си иска и винаги в купичката има храна.А за ваксините отиди при ветеринарен лекар и ще ти каже за какво става въпрос.Аз я заведох на 6 месеца и нямаше проблем да е ваксинирам тогава.За това е ваксината да ги предпазят от болести и като искаш да го пускаш на двора,според мен наистина трябва да го ваксинираш.

#2104 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 06:21 PM

Здрасти на зсички!Аз и преди съм писала тук, но сега имам проблем!...но първо предистория ...Имах мъжко и женско зайче и те си имаха потомство,но тъй като не можех да отглеждам всички подарих всички освен едно от малките!то се оказа момиченце,но още от малка имах следния проблем с нея,когато я гушках тя се опитваше да ме хапе,по точно опитваше ми дрешките,но по този начин хапеше и мен и не можах да я отуча...ако някой е имал подобен проблем и успял да се справи с него,моля да сподели как??????..но проблемите не спряха до там,след като не можах да го откажа от този вреден навик се принудих да спра да го гушкам,защото не ми беше особенно приятно да ме хапят макар и не нарочно...така,че моят питомец отиде в зайчарник и сега не дава на никой да го доближи,ръмжи и хапе като куче и незнам какво да го правя..идва зима и трябва да го гледам вътре и незнам как да се оправя с него!Това много агресивно поведение обратимо ли е..може ли да се оправи или..?Ако някой е имал подобен случай,да даде мнения?..м/у другото и майката на мойта убавица,като малка беше невероятна,толкова умно животинче съм нямала и добричка,но откакто и взех уж другарче спрях да и обръщам толкова внимание и впоследствие и тя стана агресивна!Немога да разбера всички ли мини зайчета с възраста стават агресивни или при полова зрялост,ако не се кастрират!!!!...моляви дайте ми съвет! :(

#2105 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 08:59 PM

Монката, няма такова нещо като хранене с ябълки и т.н. без значение от чия градина са!!! Заекът се храни с фураж!!!!!!!!! И на мен ми беше странно, защото по всички книжки още от дечица ни учат, че ядат моркови и т.н, но няма нищо общо с интината. Ядат зърнени култури и в зоомагазините се продава специална храна за зайчетата. Има и насипни и пакетирани. Зеленчуците, как ти е писано трябва да са престояли, тревите напълно изсъхнали и да се дават камо като лакомство!!! Сено да има винаги и да не остава без сенце! Ако е малко никакви плодове и зеленчуци, като порасне, тогава. Ако са изсушени добре, обаче може да му даваш и като малко.Аз така сушах на Монти.

Жени, малката първо е пострадала много от това, че си я оставила и наистина е отвикнала от ласки, но често зайчетата при навършване на определена възраст идва първото разгонване и стават много агресивни. Често срещано е, но за оправия не знма. Обикновено е на периоди, но ще ти трябва страхотно търпение и много постоянство в опитите да я социализираш. Успех!

#2106 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:44 PM

И на всички ли зайчетата им са започнали да хапят на определена възраст?

#2107 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 12:34 AM

Не, но е често срещано за жалост. както казах някои са на периоди, други са така за цял живот. Но преди да си опитала да го социализираш поне малко, не си вади изводи. Може просто да е отвикнала от хората и да я е страх. Трябват много търпение и много, ама много опити да я опитомиш наново.

#2108 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 September 2009 - 08:51 PM

към jenni1989 да и аз съм напълно съгласна с dolittle много е важен контакта между човека и зайчето още от 1 ден на неговото взимане af_089.gif ,за това опитай се да я обгрижеш отново,но не очаквай промяната да настъпи изведнъж,всичко ще стане постепенно.Радвай се и на най-малкия успех smile.gif
А ,сега аз да Ви се оплача моето зайче е навлязло в полова зрялост и му трябва партнйор , но тъй като нашите няма да ми позволят нов питомец,а не познавам никой с женска, та се чудя дали трябва да се кастрира или да се опитам да намеря друго решение tb_195.gif

#2109 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 September 2009 - 04:43 PM

monkata95ss, първо за ваксината. Мисля че е срещу заешка чума, но не съм сигурна. Най-добре е наистина да се обърнеш към вет. Аз моето зайче не съм го ваксинирала, а вече е на 3 години и 7 месеца, и да чукам на дърво, си е здравичък. ae_085.gif Второ - ти хубаво го пускай на двора с райграса, но внимавай да не яде от тревата и цветята, понеже може да са отровни за зайчето. excl.gif За храната - аз на Бишко му давам сутрин и вечер по една и половина супена лъжица. Като беше по-малък по една супена лъжица. Сено винаги трябва да има в клетката. И не, ea_103.gif не е препоръчително да го оставяш на дни само със зарзават. ae_085.gif

jenni1989, всяко зайче си е строго индивидуално. Твоя питумец наистина много е пострадал от липсата на прегръдки. Съгласна съм с това, което dolittle и jakata1 са написали. С много търпение и лека полека се надявам нещата да се наредят. Успех. ba_025.gif

jakata1, аз да ти кажа първо опитай да намериш друго решение. Не е нужно да познаваш някой с женска. Може да пуснеш обява или нещо подобно. За мен кастрацията е крайна мярка. aa_002.gif

#2110 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 11:10 PM

jakata1, зайчетата са постоянно разгонени / то затова са и шегите по техен адрес и нарицателните, които се използват/ и ако всеки път му търсиш женска далеч ще му излезе края. ab_041.gif Просто си го остави. Иначе кастрацията е добро решение, защото ще ти спести бъдещите грижи. За мен кастрацията е добро решение и е рутинна операция, но всеки стопанин си решава сам. не желая да влиая. Четене му е майката - четеш, преценяваш рисковете и взимаш решение.

#2111 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 05:32 PM

Мерси за съветите!Про1етох тук там както ми казахте и реших че няма смисъл да го кастрирам
А да попитам днес имах гости и ги бях оставила сами със заека и после останових че са му давали обикновени солети Хрус-Хрус,но те със сол td_188.gif td_188.gif ec_117.gif ec_117.gif ec_117.gif zz_020.gif .Дали може да му в станали нещо,не вярвам да е изяло повече от солета и половина,но много се притесних dh_188.gif ....

#2112 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 09:03 PM

давате ли бисквити на заичетата си и вредни ли са микито е луда по тях

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2113 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 09:04 PM

jakata1, не вярвам да му стане нещо, но все пак го наблюдавай и ако установиш някакви промени, веднага на вет. За друг път е хубаво да предупреждаваш гостите си какво може да ми дават да яде и какво-не. Все пак ти отговаряш за това животинче, нали. smile.gif

#2114 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 02:00 PM

Микито е много хубава smile.gif wub.gif

#2115 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 04:07 PM

Ето я пак с неината охрана

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2116 Потребителят е офлайн   Shishinka Икона

Публикувано: 13 September 2009 - 08:36 PM

Здравейте,аз съм новичка и силно се надявам да ме приемете re_037.gif След дълги преговори с домашните и доста сериозен тормоз от моя страна,си извоювах правото на един слдък ушатко. af_089.gif af_089.gif . В края на седмицата ще си го получа. Много обичам малки пухкави същества и ме е страх,защото преди не съм гледала и макар,че прочетох всичко пак си ме е малко шубе..Притеснявам се да не объркам нещо и да уморя животинчето ;( md_064.gif
User's Signature

Има много начини човек да бъде прав. : )

#2117 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 September 2009 - 07:25 PM

Shishinka, здравей в групата на ушковците. flagbg.gif Как няма да те приемем?! Не се притеснявай толкова - няма какво да объркаш. Казват, че зайчетата са най-подходящи, когато трябва да се възпитава чувство на отговорност у някое дете. Още повече пишеш, че си прочела доста за грижите около едно зайчета, така че - споко. ae_085.gif Аз самата, когато си взех ушкото, не бях чела нищичко, но се свиква. А и винаги можеш да се консултираш във форума. Чакаме и снимки на мъника и инфо за него, като го получиш. ba_025.gif

#2118 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 04:13 PM

Здравей! Добре дошла!

За бисквитките - Монти също ги обожава и и купувам обикновени. Много ги обича и и давам чат-пат.
А за солетите - нищо няма да и стане, разбира се! Солта не е голямо количество. А другото е варено тесто, какво да му стане на зайчето от солети? Е, ако изяде няколко пакета със сигурност, но за няколщко солетки няма опасност.

#2119 Потребителят е офлайн   Вяра - А Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 05:43 PM

Здравейте.
Току-що се регистрирах и изчетох почти цялата тема.
Аз съм на път да си взема мини зайче. Най-вече заради сина ми - той е на почти 3 г. и много държа да свиква и да обича животните. Проблема ми, обаче е, че не знам нищо, ама съвсем нищо за това как се отглеждат зайчетата. Прочетох за някакво сено, че им се дава, гледах по разни снимки, че по дъното на клетките се слагат стърготини някакви и идея си нямам защо и колко. Нито знам каква клетка трябва да им се взима - в смисъл колко голяма. ........... и т.н.
Много ще съм ви благодарна, ако някой ми разясни тези неща, защото обичам, когато имам животинче, всичко в гледането му да бъде перфектно.
Благодаря предварително на всички, които ще ми обърнат внимание и се извинявам за притеснението

#2120 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 September 2009 - 06:06 PM

Вяра - А, хубаво е че си решила да вземеш на сина си зайче. Както съм написала в по-горния си пост - това е един добър начин малкото дете да се научи на отговорност. И сега разясненията:
Клетки има във всеки магазин за животни. Хубаво е клетката да е около 4 пъти по-голяма от зайчето. Аз например сменях веднъж клетка, понеже моя мъник стана по-голям от предвиденото и не се събираше в старата. Хубаво е да е такава, където има и преграда за сеното.
Храна също се продава по магазините. Има пакетирана и насипна. Най-различни видове. Аз храня моя Бишко сутрин и вечер по 1.5 с.л. от храната. Сега като е по-малко зайчето, което ще вземеш и 1 с.л. стига. Сещаш се, че трябва и купичка - отново от магазина, а може и някаква по-малка ако имаш в къщи.
Сеното - пак от магазина. Много е важно зайчето винаги да има сено в клетката. Горе-долу дозата му на ден е половината от размера на дребосъка.
Триците: Те могат да се купят, а могат и да са от някоя дърводелница. Аз лично от опит ти казвам, че са по-добри купените, понеже са по-чисти, иначе зайчето започва да киха. Слагай на око. Да е покрито дъното. През лятото може по-малко, за да не прегрее зайчето.
За чистенето - аз през лятото чистя всеки ден, през зимата на 2-3 дни. Триците се ползват, за да е удобно и меко на зайчето и, за да попиват урината.
Зайчето трябва да има и поилка (отново от магазина), където винаги да има прясна вода.
Надявам се да съм ти била полезна.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема