Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2301 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 10 April 2010 - 10:06 PM

Имам си зайче - лъвска глава, сивичко със бяла окраска ab_041.gif Много,много си го wub.gif Искам да му разнообразя менюто ( сено,люцерна и гранулираната му храна , в която има и ядки и дори стафиди ) , но ме е страх да му давам сурови зеленчуци и плодове cd_045.gif Таа си мислех дали е подходящ вариант ошавът и в какви количества ( ошав - изсушени плодове ) и си мислех за изсушен морков zz_219.gif zz_219.gif zz_219.gif ae_085.gif Моя зайко си пада малко "ектремист" ab_041.gif af_089.gif ab_041.gif Не се дава лесно като трябва да го прибера в клетката след обичайно "разучаване" на стаята wb_052.gif Всички да си нацелувате зайковците от мееееееен wub.gif wub.gif wub.gif

P.S. И преди съм писала тук с въпрос за ваксините , но имах проблем с паролата и ми се наложи нова регистрация . Относно въпроса на зузето за изпражненията - според мен това е неизбежно ако си изкарал своя любимец след похапване , те са малки и твърди не е толкова неприятно да ги събираш ... Без "подаръчета" няма да се мине ae_085.gif

#2302 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2010 - 08:05 PM

zuzeto, много е смешна бебката ab_041.gif . Намачкай й ушите от мен.
Как е... консистенцията ?

desislava96, ошаф в никакъв случай като основно ядене - само като добавка.
Морковите /както и други зеленчуци/ ги нарязваш на парчета, оставяш ги така за 1-2 часа и ги даваш.
Картофи само варени.

Моята проявява сериозен интерес към кучешки гранули. Какъв ти интерес, само чака да оставя купичката и се изстрелва натам като ракета dry.gif dry.gif . На някой да му се е случвало ?
User's Signature

Качена снимка

#2303 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 April 2010 - 09:15 PM

Мерси за информацията ae_085.gif

#2304 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:музика, филми, животни и те такива неща :P
Публикувано: 12 April 2010 - 03:14 PM

Аз в събота ще си взимам и клепоух ,защото бебката по цял ден е сама и не и е много готино. Смятам ,че ще и е по-хубаво ,ако има ,с кой да се гушка и пощи.Въпроса е ,че трябва по някаква система да слееме две клетки ,че да им е по-широко.
А клепоухите имат ли някакви проблеми с ушетата ?

#2305 Потребителят е офлайн   Shusheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 04:01 PM

Аз днес ваксинирах моя зайчо-на 4 месеца е.Като усети иглата и взе да се съпротивлява с все сила и нокти...Вече няма да я мисля тази ваксина af_089.gif tb_195.gif

#2306 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 10:43 PM

Ако знаете Бела каква беля направи... Днес като се прибирах реших да зарадвам малкия си любимец ,като му купя нещо вкусничко . Влезнах в зоомагазина и му взех от двете най-предпочитани храни за зайчета и едни крекерчета.Прибрах се и се запътих към спалнята , и като влизам и виждам ,че Бела е излязла от клетката и цялата спалня е наакана. Направо ми иде да я убия.

#2307 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 11:22 PM

Еми това е... свиквай.

Тя още е съвсем малка, ти какво очакваш ?!

User's Signature

Качена снимка

#2308 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 07:29 AM

zuzeto добре си помисли дали ще си вземеш друго зайче. Две зайчета, на едно място доста трудно се гледат, особено когато пораснат. Моя е над двегодишен вече, а все още пишка и ака където му падне. Да не подаряваш и ти зайче след време.

#2309 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2010 - 05:47 PM

Цитат(lgdani @ Apr 13 2010, 07:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
zuzeto добре си помисли дали ще си вземеш друго зайче. Две зайчета, на едно място доста трудно се гледат, особено когато пораснат. Моя е над двегодишен вече, а все още пишка и ака където му падне. Да не подаряваш и ти зайче след време.

Ами ако другото се окаже мъжко ,може и да подаряваме поколения . Много добре знам какво правя.Двата заека първо ще бъдат гледани отделно ,заради карантинния период на втория. Ако не се разбирам после в една клетка , пак ще са отделно. Дали ще сменя талажа на един или на двама е все тая. А и аз съм на 19 и определено знам какво искам , не съм като някакви малки пуберчета ,които искат всичко пък после го подаряват.

Rave ами знам ,че е малка ,ама ми създаде впечатление на добро зайче . Голяма хитруша е всеки случей, може да я пробутам на военните ,да я ползват за внедряване сред врага ab_041.gif

Но сега нещо ми се струва оклюмала и почти не е яла,вода също не пие и ме гледа с един обвинителен поглед

#2310 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2010 - 06:47 PM

Цитат(zuzeto @ Apr 13 2010, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ако другото се окаже мъжко ,може и да подаряваме поколения . Много добре знам какво правя.

Дали наистина знаеш ud_009.gif ?!?

Аз не мисля, че два заека се гледат трудно, но също смятам, че не е добра идея сега да си взимаш второ зайче - тъй като ми се струва, че не си свикнала още с грижите за това.

Колкото до съединяването на клетки, някъде по форумите бях гледала такова нещо, беше много добре обяснено и снимки имаше, даже мисля че в тая тема беше...но не помня вече.
Разрови се из нета...

А това за поколенията... просто няма да го коментирам.

По моя проблем, никой ли няма да каже нещо dry.gif ?
User's Signature

Качена снимка

#2311 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 April 2010 - 07:09 PM

И мойто хитро зайче го бях оставила без да слагам закрепващо устройство на вратичката отгоре (мисля че се сещате с каква клетка съм;горния отвор се приплъзва ) и аз , наивната , го оставям без надзор има-няма 3 часа че и нагоре wb_052.gif И отварям врата със замах и гледам зайко ud_009.gif дори си помислих че съм го ударила с вратата но след обстоен преглед и целувка констатирах че е ОК ae_085.gif После ми изкочи в главата другата мисъъъл - ud_009.gif ud_009.gif къде ли е направил "подаръче" или пакост ... Да не казвам голяма дума , ама само едно малко "зрънце от черен пипер" открих и нямаше никаакви пораженя af_089.gif Моя зайко си пада "див и яростен" ab_041.gif Ама няма измъкване от целувките wf_039.gif va_010.gif
Говоря във среден род , защото пола не е изяснен ... Ама пък име си имаме - БЪНИ af_089.gif af_089.gif Относно проблема с кучешката храна dry.gif Хмм не съм специалист ама мисля че е по-добре да не и даваш да ги "дегустира" ... Всички знаем че са с проблемни стомахчета ... ae_085.gif най-добре със ветеринар се консултирай ae_085.gif

#2312 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2010 - 08:16 PM

Казах го с ирония просто ,защото ме подразни онова изказване относно раздаването.Няма да допусна да се размножат.
Хора това ,че съм по-малка от вас неме прави безотговорна или безрасъдна. Мислила съм доста по въпроса и не съм взела решението сама , а заедно с приятеля ми. Като бях на 10 години получих 2рото си куче за ,което изцяло се грижех аз. Татко само купуваше храна и го водеше за ваксини. Смятам ,че по-голяма отговорност от кучето няма ,затова грижите за заека са ми лесни.
Единствения ми проблем с нея беше ,че си е отворила сама клетката. Сега има катинар
и няма никакъв проблем. пуснах я да потича и и беше много забавно .Скочи при мене да се погушка, но като надуши сладоледа..... мн и беше любопитно какво е това .

#2313 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 03:37 PM

Цитат(rave__ @ Apr 13 2010, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами ако другото се окаже мъжко ,може и да подаряваме поколения . Много добре знам какво правя.

Дали наистина знаеш ud_009.gif  ?!?
Ето това е и моя въпрос! Две зайчета на едно място - мъжко и женско - чудесно - плодят се, множат се, подарявате ги и след това "Без дом", а и много други сайтове се пълнят  с обяви от вида на "Подарявам зайче", "защото детето е алергично" или "заминавам в чужбина" или "разбрах, че нямам време да се грижа за него" и още какви ли не извинения може да намери човек. Когато казвам, че е трудно отглеждането, нямам впредвид смяната на талаша, а цялата отговорност, която това носи. Само с думите си, "ако другото е мъжко, ще подаряваме поколения" доказваш своята незрялост и това, че не знаеш какво правиш. Не искам да те засегна, а да те накарам да прочетеш малко повече по въпроса и да си помислиш дали наистина знаеш какво правиш? Мисля, че ти пращах един линк към форум в който можеш да намериш доста инфо стига да искаш.

#2314 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 03:44 PM

Цитат(rave__ @ Apr 11 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моята проявява сериозен интерес към кучешки гранули. Какъв ти интерес, само чака да оставя купичката и се изстрелва натам като ракета dry.gif dry.gif . На някой да му се е случвало ?
Пуфето винаги се мушка в купата на Брус, когато вечер го храня, взима си една гранулка и започва да гризе за втора не му остава време, защото Брус си хапва доста бързо порцийката  md_064.gif . Нищо не му е станало засега  zz_218.gif

#2315 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 03:44 PM

Цитат(rave__ @ Apr 11 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пуфето винаги се мушка в купата на Брус, когато вечер го храня, взима си една гранулка и започва да гризе за втора не му остава време, защото Брус си хапва доста бързо порцийката  md_064.gif . Нищо не му е станало засега  zz_218.gif

#2316 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2010 - 06:10 PM

Цитат(lgdani @ Apr 14 2010, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(rave__ @ Apr 13 2010, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Дали наистина знаеш ud_009.gif  ?!?
Ето това е и моя въпрос! Две зайчета на едно място - мъжко и женско - чудесно - плодят се, множат се, подарявате ги и след това "Без дом", а и много други сайтове се пълнят  с обяви от вида на "Подарявам зайче", "защото детето е алергично" или "заминавам в чужбина" или "разбрах, че нямам време да се грижа за него" и още какви ли не извинения може да намери човек. Когато казвам, че е трудно отглеждането, нямам впредвид смяната на талаша, а цялата отговорност, която това носи. Само с думите си, "ако другото е мъжко, ще подаряваме поколения" доказваш своята незрялост и това, че не знаеш какво правиш. Не искам да те засегна, а да те накарам да прочетеш малко повече по въпроса и да си помислиш дали наистина знаеш какво правиш? Мисля, че ти пращах един линк към форум в който можеш да намериш доста инфо стига да искаш.

Явно не ми четеш коментарите , а само това ,което теб те интересува. Казах това за поколенията с ирония. Няма да си размнужавам заека . А ако това се случи мойте зайци ще бъдат подарени на мои приятели , и няма да са по обявите. Винаги ще има къде да ги дам.
Ти ми говориш така все едно съм казала " смятам да имам дете". Недейте да преувеличавате толкова с тея грижи. В крайна сметка не съм искала да ми давате акъл дали да си взимам заек,просто попитах за проблем с ушите и това е! Както казах по-горен мой коментар , това решение не го взимам само аз. Приятеля ми е достатъчно зрял за да може да прецени, както и аз! Сегашната ми зайка се чувства добре при мен и получава достатъчно много любов както от моя , така и от страната на приятеля ми!

#2317 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 07:22 PM

Може би не си избрала правилното място за ирония и начина по който да иронизираш. Ако имаш въпроси просто се научи да четеш, защото на всичко е отговорено някъде и просто човек трябва да положи малко усилия, за да го открие. На мен думите ти " Недейте да преувеличавате толкова с тея грижи." са ми напълно достатъчни. Успех!

#2318 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2010 - 07:50 PM

тцтцтцтцттцц боже какви хора има. Знаеш ли колко ми пука дали тея думи са ти достатъчни????? Изобщо не ме грее какво мислиш. Както казах от десет годишна съм поела отговорност за куче. По-голям ангажимент от куче и дете няма!!!! Смятам ,че имам достатъчно опит да отгледам не един , не два ,ами ако искам и 10 заека. Този форум не е за разсъждения ,кой може и кой не може да гледа зайче!Като отговорите на въпросите ми не мога да ги открия тук, ветеринарката ни достатъчно разбира от зайци, най-малкото защото самата тя си има. Не мога да си обясня защо гледате в чуждата "чиния" и защо просто не оставите хората.Като не можеш да отговориш на зададения въорос , просто отминаваш поста и толкова. Нито ти , нито който и да е било тук ще се грижи за моите домашни любимци, та да ми определяте бройката.Няма да пускам обяви за МОИТЕ ЗАЙЦИ. Както казах имам доста приятели ,които биха се радвали да си имат зайче ,ако стане "грешка".Писах в този форум защото се интересувах от декоративни зайци с малки уши.Видях ,че тук има добри хора ,които не ти се бъркат ,а просто ти помагат. Вече се замислям дали да продължа , тъй като за сега освен укор по неясни причини , друго не срещам.

Съжалявам за избухването си ,но всяко нещо си има граници.Омръзна ми да обяснявам ,че съм достатъчно голяма и мога да поемам отговорност,а тука да се отнасят като към малоумно същество.

#2319 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 April 2010 - 10:36 AM

Цитат(zuzeto @ Apr 13 2010, 05:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да допусна да се размножат.

Ахам... и как смяташ да го постигнеш ?

Според мен имаш три варианта.
Едно - да се научиш да разпознаваш пола /като са малки е трудно, а продавачите в зоомагазините често не могат/ и да си вземеш пак женско зайче.
Две - като порасне да кастрираш.
Три - да ги държиш постоянно разделени. Това ми се струва трудно изпълнимо...

Е ?
User's Signature

Качена снимка

#2320 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 April 2010 - 10:52 AM

Цитат(lgdani @ Apr 14 2010, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>

На мен ми се струва, че ако я оставя, ще си хапне стабилно dry.gif .

Тя е много нахална, а куч е още малък и смотан и не я гони качествено, таа аз трябва да въдворявам ред dry.gif /като я затварям в клетката или в другата стая, щото тя не се отказва/.

Но ми е странно защо им харесват гранулите, не би трябвало.
Явно им миришат на нещо...
User's Signature

Качена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема