Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2321 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:музика, филми, животни и те такива неща :P
Публикувано: 16 April 2010 - 12:12 PM

Цитат(rave__ @ Apr 16 2010, 10:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(zuzeto @ Apr 13 2010, 05:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да допусна да се размножат.

Ахам... и как смяташ да го постигнеш ?

Според мен имаш три варианта.
Едно - да се научиш да разпознаваш пола /като са малки е трудно, а продавачите в зоомагазините често не могат/ и да си вземеш пак женско зайче.
Две - като порасне да кастрираш.
Три - да ги държиш постоянно разделени. Това ми се струва трудно изпълнимо...

Е ?

Не смятам , че е трудно да са разделени.Така или иначе ще се купи още една клетка.Знам,че като са малки е трудно да се разпознае пола , но хора ,които имат зайци ми казаха как да се разпознае. По принцип за кастрацияра на заека не съм много навита, но ако това е начин защо не?

#2322 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:18 PM

Цитат(rave__ @ Apr 16 2010, 07:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен ми се струва, че ако я оставя, ще си хапне стабилно   dry.gif .

Тя е много нахална, а куч е още малък и смотан и не я гони качествено, таа аз трябва да въдворявам ред dry.gif /като я затварям в клетката или в другата стая, щото тя не се отказва/.

Но ми е странно защо им харесват гранулите, не би трябвало.
Явно им миришат на нещо...

Просто зайчетата са всеядни същества и въпроса е нещо да се гризе md_064.gif - за мен е така. Моя Брус е голям, но е много любвеобилен и никога не си пази храната  me_065.gif

#2323 Потребителят е офлайн   larito45reni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 06:20 PM

Хейй,как сте?Вие май ни забравихте с зайчо айде да си ни припомните малко!!Ето снимчици:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

обичайте вашите любимци за да ви обичат и те вас

#2324 Потребителят е офлайн   florence Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 11:43 PM

Здравейте отново! Не съм писала отдавна, но имам добра новина! Имаме още един зайко в къщи - момче е, казва се Мони. Минавайки покрай един зоомагазин, видяхме Мони. Беше на 4 месеца, продавачката ни каза, че го подаряват, защото никой не го харесал и не искат да го купят... С мъжа ми дори не се погледнахме, гушнахме си Мони и си го прибрахме. По-добро същество не съм виждала, невероятно кротък и нежен е! Проблемът беше, че много дълго бе стоял в клетка и като го пуснахме в къщи, почти не можеше да ходи... Сега тича като див, беснее на воля и съм сигурна, че е щастлив! Наложи се, да го кастрираме, понеже другото ни зайче е момиче/Мая/. Ето и снимки, да им се порадвате и вие!

http://thetemplar.sn...440625.18284466
http://thetemplar.sn...440625.18284446

#2325 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 06:14 AM

Леле колко снимчици за разглеждане  be_107.gif . Много са ви сладки зайковците, а това е уникално 

поздравления, че сте взели животинчето от зоомагазина и се грижите наистина добре за него  rc_036.gif

#2326 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 10:54 AM

Здравейте! Второто зайче вече е в къщи. Клепоуха със сини очички и се казва Камелия. Малко поспаливи бяхме сутринта , но сега даже пихме вода. Белла го приема мн добре. Засега Камс е в отделна клетка за 3-4 дни докато сме сигурни ,че няма някакъв проблем. Ето и снимки на малкото съкровище.

#2327 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:51 PM

Много е сладка - честито ae_085.gif

#2328 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 04:13 PM

Цитат(~~~Vikito~~~ @ Apr 17 2010, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много е сладка - честито ae_085.gif

Благодарим ! :)

#2329 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2010 - 10:09 PM

Ам имам един въпрос. Пуснах двата заека да се поопознаят и по-голямата буташе по малката по дупето и постоянно я прескачаше. Тва един вид показване на превъзходство ли е ?

#2330 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоzuzeto, в 18 April 2010 - 10:14 PM, написа:

Ам имам един въпрос. Пуснах двата заека да се поопознаят и по-голямата буташе по малката по дупето и постоянно я прескачаше. Тва един вид показване на превъзходство ли е ?

Аз мисля, че е един вид опознаване и игра :md_064: Тази тема нещо позамря - хайде не си крийте сладуриииите :af_089: :wub: аз не съм качвала снимки, защото имаме няколко, но от когато бяхме малки, ама сега не даваме да ни снимат :ab_041: имам няколко папарашки ама са с лошо качество :ab_041: :md_064:

#2331 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2010 - 08:47 AM

Явно наистина е било опознаване въпреки че бебето беше мн стреснато, но постави каката на място. Сега са неразделни , мн са привързани една към друга.Мият се,пощят се,гушкат се.... Абе голяма любов са

#2332 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 07:47 PM

Вече сме на година и си търсим женска за разплод, не за постоянно, ами временно ,че зайко си му личи че си иска , а не мога да му купя защото нямам възможност за постоянно гледане на още един заек (просто на него няма да му е комфортно, а аз нямам желание да мъча животинката) Ето ни и нас ,ако ни харесате може да ми пишете тук или на скайп : jakata1

#2333 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 11:02 PM

Показване на мнениетоjakata1, в 11 May 2010 - 04:52 PM, написа:

Вече сме на година и си търсим женска за разплод, не за постоянно, ами временно ,че зайко си му личи че си иска , а не мога да му купя защото нямам възможност за постоянно гледане на още един заек (просто на него няма да му е комфортно, а аз нямам желание да мъча животинката)  Ето ни и нас ,ако ни харесате  може да ми пишете тук или на скайп : jakata1

Здравей jakata1, не мога да ти помогна с женско зайче, но мога да те посъветвам как да решиш проблема си най-лесно. У дома имам мъжко зайче на две годинки и на него също "му се иска", но се задоволява с плюшена играчка с неговия ръст. Тя стои при него в клетката и той си я ползва, когато поиска. Другия вариант е да го кастрираш и да мирнете завинаги и ти и той :md_064:. Успех и да пишеш какво е станало :smile:   

#2334 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 13 May 2010 - 01:51 PM

Здравейте :re_037: !Имам няколко въпросчета относно мини зайчетата.Искам да си купя зайче ..,но незнам какво точно да правя.Да му чисят клетката всеки ден а талаша на седмица..яде моркови и ябълки до колкото разбрах,но замо като порасне ли или и като бебе?И яде ли храна за хсмстери,джербили и тн.или ще трябва да му копувам друга?А и зайчето ще може ли да буде в една стая с две джербилки писала съм за тях в друга тема :).Моля помогнете ми. :dh_188: Благодаря предварително :flagbg: :ae_085: :md_064: :be_107: :af_089: :beer: :dog: :smile:

#2335 Потребителят е офлайн   flower79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2010 - 08:03 PM

Здравейте! Нашите зайчета много обичат изсушена коприва. Копувам си я от пазара. Пробвайте и вие :)
Гледам ги от скоро и незнам много каква храна да им давам, освен тази, която продават по магазина.
Ще се радвам да споделят и други, какво хапват тяхните зайовци.
ААА, и искам да ви кажа - намирайте време да си поиграйвате и да ги галите зайовците, след като моята женската я галих цяла седмица, и вече много ме обича, идва сама да се вре в мен и да ме целува :) много е разтоварващо, а и за какво сме си ги взели, ако не им показваме, че им се радваме и си ги обичкаме.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2336 Потребителят е офлайн   flower79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2010 - 08:53 PM

Показване на мнениетоGabiityy, в 13 May 2010 - 01:56 PM, написа:

Здравейте :re_037: !Имам няколко въпросчета относно мини зайчетата.Искам да си купя зайче ..,но незнам какво точно да правя.Да му чисят клетката всеки ден а талаша на седмица..яде моркови и ябълки до колкото разбрах,но замо като порасне ли или и като бебе?И яде ли храна за хсмстери,джербили и тн.или ще трябва да му копувам друга?А и зайчето ще може ли да буде в една стая с две джербилки писала съм за тях в друга тема :).Моля помогнете ми. :dh_188: Благодаря предварително :flagbg: :ae_085: :md_064: :be_107: :af_089: :beer: :dog: :smile:

и аз незнаех нищо, но ми повериха таман два броя :) четох форуми, и така...
талаша го сменям на 3-4 дена, като плакна клетката само с вода, не с препарат. Но всеки ден минавам и обирам напишканите купчинки, за да не ми мирише къщата.
внимавай с моркови и ябълки - само ако си сигурна, че нямат нитрати! И по половин най-много на ден, защото трябва да са само 30 процента от сухата храна днесвно! Аз съм давала само по резанче ябълка, защото е от двора на вуйчо и знам, че няма нитрат. Друго несмея.
Давам им и суха коприва.
В никакъв случай не давай прчсна трева, зеле, маруля и т.н. зелени треви!
Само храна от магазина за зайчета, и не е добре да сменяш марката - стомахчетата им са много нежни!
Питай ако има още нещо :)

#2337 Потребителят е офлайн   desislava96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 10:22 PM

Показване на мнениетоflower79, в 21 May 2010 - 08:08 PM, написа:

Здравейте! Нашите зайчета много обичат изсушена коприва. Копувам си я от пазара. Пробвайте и вие :)
Гледам ги от скоро и незнам много каква храна да им давам, освен тази, която продават по магазина.
Ще се радвам да споделят и други, какво хапват тяхните зайовци.
ААА, и искам да ви кажа - намирайте време да си поиграйвате и да ги галите зайовците, след като моята женската я галих цяла седмица, и вече много ме обича, идва сама да се вре в мен и да ме целува :) много е разтоварващо, а и за какво сме си ги взели, ако не им показваме, че им се радваме и си ги обичкаме.

Аз бях писала преди , но сега да кажа и резултата за моята идея за разнообразяването на заешкото меню :ba_025: Реших , че ошава ще е перфектен за тази цел и се сдобих с ошав от ябълки - перфектно почистен от семки :db_046: зайко просто се влюби в него и той ни е като за "специална награда" :be_107: айде целувки на вашите ушковцииии :be_107:

#2338 Потребителят е офлайн   bunny&sunny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:animals,cars,travelling,babies :)
Икона за мнението  Публикувано: 30 May 2010 - 12:58 AM

Здравейте на всички:)Да се включа и аз-от 2 седмици имаме мини зайче- женско,бяло,с изправени ушички и червени очички:).Сега е на около 3м,общитетлна е ,и многооо любопитна,а от 3 дена и скача :D Преди една седмица решихме да си вземем още едно зайче,но искахме клепоухо пак женско(за да нямаме бебета),кафяво на цвят,минахме през 5 зоо магазина,в единия имаше,но беше на 6м и много голямо на размери и се отказахме.И затова преди 1 седмица си взехме рибки,като днес взехме още 4.Една от тях нещо не беше добре и отидохме до близкия зоо магазин за лекарство,което ни препоръчаха и там видяхме 4 мини зайчета-бяло с червени очи,бяло с тъмно сини очи,бяло със сини очи и сиви петна и бяло с тъмно сини очи и черни петна,харесахме си със сивите петнна ,но се оказа мъжко и се спряхме на черничкото,то е женско и не издържахме и я взехме:))) :wub: Тя е на 1м и половина,по-малка и на размери.Сега обаче проблема е,че по-голямата я подгонва и се опитва да я хапе,май пази територия и усеща,страха на малката и се възползва и се чудим какво ще става :ud_009: Ако може да дадете съвет и дали на някои от вас се е случвало?А сега ще прикача снимки и на двете палавници :zz_225:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Клепоушко :)

#2339 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2010 - 09:26 AM

Здравейте! ИСкам да споделя нещо с вас.Забелязвам ,че по-голямата ми зайка има доста чепат характер.Като изчистя около клетката, и тя нарочно хвърля още от талаша извън нея.Като и се скарам , го прави пред мен и то нарочно.Като иска да и сипя нова храна, защото другата е престояла през нощта , си захапва паничката и я обръща най-демонстративно.Ако някой от вас има рецепта за пречупване на заешки характер , нека я сподели с мен.

#2340 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2010 - 10:56 AM

Показване на мнениетоbunny&sunny, в 30 May 2010 - 01:03 AM, написа:

Защо си го купила като не можеш да се грижиш за него????? Доста безотговорно от твоя страна.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни