Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2621 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2012 - 08:41 PM

Честита нова година Качена снимкакак за зайчетата по-студоветеКачена снимка

#2622 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 06:03 PM

Честита и на теб, еми добре е на топло в къщи :ab_041: :af_089: :af_089: :tb_195:

#2623 Потребителят е офлайн   kalina2000 Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 06:56 PM

Ето го и моя зайко той е на 5 месеца порода лъвска глава

Кирилица!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2624 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 02:32 PM

много ти е сладко зайченцето да ти е живо и здраво :md_064: :md_064: :md_064:

#2625 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 06:55 PM

Спешно продавам мъжки дългокосмест заек.Продадоха ми го за женски и сега се бие с другият ми мъжки.На 5 месеца с паспорт. 20 лв - Варна 0885962238

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#2626 Потребителят е офлайн   eti_eneva Икона

Публикувано: 21 February 2012 - 11:12 AM

Здравейте,нуждая се от малко помощ относно моето зайче,значи проблема ми е че то е болно или настинало.Киха и му тече носа,само това му има иначе е жизнено и се храни нормално,зайчето ми е на 2месеца.Водихме го на ветеринар който го прегледа (преслуша го със слушалките и ни разпита за поведението на заека)обяснихме му как стоят нещата.Каза ни че е настинало и имало хрипове.Предписа ни антибиотик Байтрил,който да му го даваме 0,1мг на 24 часа в продължение на 5 дена и едни витамини на Vitakraft – Vita Bon те са като таблетки и му давам по половин таблетка дневно.Като цяло кихането понамаля и на 6 ден трябваше да отидем при ветеринара,тогава точно бяха най силните снеговалежи и като стигнахме пред кабинета беше затворено и се свързах с лекаря и каза че е закъсал и не знае кога ще отвори.След 2-3 дена отидохме при друг лекар за второ мнение.Там прегледа протече малко по подробно,взеха му кръв,премериха го,обяснихме му състоянието,само не го преслушаха.Кръвта показа завишени левкоцити и лимфоцити.Казаха ни че има вирус.Те също предписаха Байтрил и един друг витамин Florentero(да му го даваме след антибиотика,но понеже много ми се дърпа и му е много неприятно почти не съм мy го давала а само другия).Казаха ни да му го даваме 5 дена по 0.1мг на 12часа.На 6 ден се свързах с тях и казаха да продължим до 7 дена и ни предписаха капки за нос,който се оказаха човешки капки за очи на Актавис – ‘Хидрокортизон с хлорамфеникол’ от тях да му се слагат по 4-5 пъти на ден по една капка в ноздра.На 9 ден отидохме при лекаря и той каза да спрем с антибиотика и да продължим с капките само докато станат 7 дни,ако и това не помогне да изчакаме няколко дена и да сменим капките с едни други,на който ни записа името.Вече няколко дена му слагам ама не спира да киха и не знам вече какво да права,единственото което се сетих,понеже на едната му храна пише че е с ехинацея и реших да му купа капките на д-р Таис-тинктура от ехинацея и да му слагам във водата по 10капки.Когато е извън клетката ми се струва че киха по малко,но не съм сигурна,иначе талашита и сеното са на МИНИПАК ЕООД така пише върху тях.Храната която му давам са два вида;едната е на фураж росица павликени за бебе зайче,а другата Xtra vital for junior rabbits.Някой ако може да помогне ще съм му много благодарна.

#2627 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 23 February 2012 - 05:06 PM

Здравейте.От одавна не съм писала тук,но ето,че сега пиша и имам въпрос.
Моя зайко - Пами - е вече на две годинки.Днес взех едно малко бебе зайче.Събрах ги заедно и всичко е що годе добре.Не се бият нищо,НО искам да попитам дали зайците се пощят?Защото ако не се...е това "нищо" не знам за какво ще служи тъйкато Пами все нещо си завира муцуната в козината му.Не го хапе - поне така мисля - защото малкото не бяга и не се дърпа,но пък и Пами само го бута....защо го бута и защо го "пощи" или хапе...не мисля,че го хапе и все пак да питам...Зайците пощят ли се?И защо може да го подбутва.Някой правил ли е така като мен и после да ги е събирал...

#2628 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2012 - 07:08 PM

не го хапе, а това е просто начин на комуникация на зайците, това е част от общуването. Проблемите (ако са два мъжки заека) ще се появят най-късно, когато маклият заек настъпи в полова зрялост, тоест, когато е на 5 месеца.

#2629 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 09:57 PM

Не се притеснявай.Зайчетата се мият едно друго,побутват се и си комуникират и опознават ,както каза tinati .Но,на истина ,ако са два мъжки след няколко месеца по-силният може да започне да хапе по слабия ,като хапането често е в областта на слабините и може да го скопи.
Качи снимки да ги видим двамката:)

#2630 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Интереси хмм..:животни най-напред след това музика и забавления :D .
Публикувано: 24 February 2012 - 12:18 PM

Благодаря ви за бързите отговори.Златни сте! :ae_085: :gb_023:
Иначе са много сладки заедно.Вчера вечер Пами /големия ми заек / почна да мие малчото,а после малчото него.Все още не знам какъв пол е тъйкато е много малко.Поне ветеринарката ми (тъйкато от нея го взех) така каза.
Учуди ме това,че и котката ми взе да го мие вчера.Тя с големия ми заек само за игра мисли,но много не и давам,че нокти пуска,а малкия почна да го "лигави" както казвам аз,че тя е една...като почне да се мие или да мие някого спирка няма.
Ще ги снимам и ще кача снимки ^^

Още не съм снимала мъниците,но скоро ще ги снимам.
Та въпроса ми е - те се разбират добре.Спят заедно и прочие,но според майка ми Пами(големия ми заек) не е много щаслив.Понеже аз напоследък съм доста заета и не съм забелязала кой знае колко дали става нещо.Поне по това което виждам той си се държи като преди - когато мине някой покрай клетката се надига и иска да го погалят,когато някой е до клетата и си даде ръката я ближе,а като е навън скача,скача,а после "заседва" на едно място и седи там,а като някой се приближи и почва да си тича наоколо и да го разиграва като сякаш си играе на "Гоненица".Не знам,но това,че се приемат добре уж е хубаво,но може ли да има нещо друго?Смисал...ако наистина не е щаслив какво казва майка ми от какво може да е като се държи добре с малкото?
Тукощо я питах защо мисли така и тя каза,че след като съм излезнала за училище (от 10:00 до 17:40 бях на училище) та им дала сено и той седял в единия край на клетката и изглеждал тъжен.

#2631 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 08:43 PM

Важното е зайчето да е активно,да си хапва и да пие вода.Това означава ,че е здраво.Не вярвам да е тъжно,просто си е стояло и си е почивало.Аз поне тъка мисля.

#2632 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 10:15 AM

Здравейте на всички!
С моя Зайо отново имаме проблем,този път не е свързан с "изхожданията" му, а с крайниците. Преди няколко дни от нищо започна да се пързаля по талаша и да не може да си стои на предните крачета. Когато го сложих на леглото ми да му проследя движенията забелязах, че със задните "заметва". Отидохме веднага при д-р Найчев (Перник) и той му сложи инжекция (не каза каква) и определи състоянието му като АРТРИТ на крайниците и оттам това състояние. Обясних му и че предната вечер "свалях" на Зайо козината по стария метод с топенето на ръцете ми във вода и по този начин ги отстранявам без излишното "хвърчене" на косми навсякъде. Той каза че вероятно да е настинал.
Прибрахме се и му посслетях хавлия с триците на която да не се пързаля и му пуснах духалката да го позагреяи той се отпусна и легна. Разтривах го звестно време с надеждата да се оправи но ето вече 3-ти ден си е скован.Има лека промяна, но не е напълно стабилен.
Иначе си се храни нормално. Възрастен е ( на 4 год,) и ме е страх да не е края...понеже една позната ми каза за нейния че бил по същия начин и след това....
Моля някой с компетентно мнение да ме посъветва от какво може да е и евентуално какви витаминки да му давам за костите...
Мерси

#2633 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 March 2012 - 10:53 PM

JellyBonChe 4 години никак не е много за мини зайче..Ако наистина има артрит той няма как да мине без никакво лечение а от само себе си.Обърнете се към друг лекар който е по-компетентен откъм гризачи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2634 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 March 2012 - 09:42 AM

Сладури!Прекрасни са!

Ето ни и нас /най-накрая да сложа снимки :ab_041: /
Това са Пами (по-големия зайко) и Теа (по-малкото зайче).Разбрахме,че е момиченце...т.а...от Тео стана Теа. :bm_008:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2635 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 12:05 PM

аз имах заек но полудя от музиката и започна да търчи напред назад и да се блъска и после умря като цяло доста безмозъчно и тъпо животно буквално е декоративно...но сере и смърди, мисля че си е мъка и за самото животно с граховия му мозък

#2636 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 05:42 PM

Явно доста мъки е видяло животинчето при теб!!!!

#2637 Потребителят е офлайн   Gabiityy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 April 2012 - 05:50 PM

Толкова и сте го гледали този заек!Мойте като тичат как не се блъскат?Като слушам музика как не подивяват?Господи!!Само сте измъчили животинката...Някои зайци имат повече мозък от някои хора!Това е едно от най-хубвите животни на земят и лесно може човек да се пристрасти към него.И да кажа - не смърдят въобще.Ще смърди ако не му се чисти редовни...ако му чистите веднъж в годината (или веднъж на три месеца) и е в малка клетк то естествено ще мирише!
Да почива в мир милото...

#2638 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 10:57 PM

първо на първо и да приемем, че не е чак толкова глупаво зайчето е страхливо, то оттамидва и израза "заешко сърце''. а моя не се блъскаше като тича просто полудя, но аз имам 6 колони и мощен суб и като пусна хаус се тресе целия блок. не мога да приема отглеждането на разни там хамстери, зайци и тн. това не са домашни любимци това са безпомощни животинки...

#2639 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 06:49 AM

Е то с тези колони и човек ще полудее ако ги надуеш до дупка-горкото животинче -само не мога да разбера писането ти в последните два поста искаш да се похвалиш че имаш колони или...........

#2640 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2012 - 10:38 PM

krastonoseca едно животно е страхливо когато му подклаждаш страха..Не се иска много акъл за да знаеш че звуците които чува и възприема едно животно са с пъти по силни отколкото един човек и това че на теб музиката ти е тамън за животните си е направо болезнена.Полудял в твоите очи е всъщност неистова болка в слуховия анализатор и мозъчната кора за заека ти..Буквално мъчително си го убил..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Не можеш да публикуваш нова тема