Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#301 Потребителят е офлайн   zaiko_sa6i Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2008 - 02:40 PM

И още един въпрос! Имал съм многодомашни любимци- папагали,котки,куче,рибки!
От перата на папагалите кихах и кашлях! От котката получих екземи! От рибките алергия от храната! А от кучето нищо! Чудя се дали от козината на двете ми зайчета мога да получа алергия! Все пак ги имам от 2 месеца /алергиите се появяват по-късно/ :'( Кажете какви алергии могат да се получат от зайчетата! :'( :blink:

#302 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:53 PM

оле.... моя заек  ОСВИРЕПЯ!!! От доста време не го бях пускала от клетката му и сега го пуснах и само го пазех да не ми яде кабелите, а той почна да ми ръмжи (като куче, с едни такива... странни звуци и да ми скача да ме хапе) т'ва животно се побърка как да го оправя?! принудих се дори да го провеся за ушите и така да го върна в клетката...  :'(
User's Signature

Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 February 2008 - 01:09 AM

Извинявам се Кери ами мисля,че говориш малко повече без да мислиш.Да и аз много добре знам,че зайците могат още преди това да се пускат,но уви аз съм си направила труда да прочета от каква възраст е най-добре за тях да се пускат.Пък ти ако искаш на по 2 месеца си ги пускай.И сравнението ти с дивите зайци мисля,че е неуместно,защото декоративните зайчета са създадени изкуствено и се различават достаааа от тези в природата.То ако става въпрос едно куче става полово зряло преди годината,ама си е изрично написано и казано,че не е хубаво женските да раждат тогава.А да не говорим,че и едно момиче от 12-14 годишна възраст,че и по-рано,вече може да забременее и да има деца...Не е въпроса до това от кога може,а от кога е по-добре за здравето и на малките и на майката.Това си е мое мнение.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#304 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 February 2008 - 09:16 AM

здравейте,не ви писах доста време,но имах проблеми т.н.и аз също мисля 4е keri14 не е права,лесно всеки може да си пусне зай4ето на 1-2 дори и 3 месеца,но представи си какви мъки ще са за заи4ето да роси толкова малко.и за това 4е не се разгонват същото не си права!!!моито е мъжко и се разгонва,и приятелките ми също имат мужки и женски и те също се разгонват!и найстина про4ети нещо ПОЛЕЗНО! ;)

#305 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 09:22 AM

Привет на всички-и нови и стари!Не можах да ви пиша по-рано.Koteto,радвам се,че твойте мъници ще се оправят :yahoo:.Keri14,малките и мама са в една клетка,храната е навсякъде,бебетата вече гризкат сено и все още Пухи ги кърми,но по по-малко.Бебоците вече скачат :yahoo:дори излизат от клетката,когато е махната решетката,но ние ги наблюдаваме и ги прибираме защото немогат сами.Прочетох,че е хубаво малките да цокат поне между 2-5седмици,но ако прецениш  можеш да вземеш на Бъни хлапето.За мен е все едно-кога.Това си реши ти.

#306 Потребителят е офлайн   Kristya Икона

Публикувано: 29 February 2008 - 04:07 PM

Здравейте! имам зайче от 2 седмици и имам един въпрос. Колко трябва да яде едно 2-месечно зайче? Аз му давам горе-доле по 1 супена лъжица храна сутрин и вечер, и имам усещане че винаги е гладен, така налита храна и я изяжда за 5 минути. От една страна не искам да го прехранвам, а от друга - и да не сиди гладен. Даже за тези 2 седмици му се появи коремче.

#307 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 February 2008 - 10:37 PM

Хора знаете ли от къде човек може да си вземе френски гигантски клепоух заек от българия
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 11:12 AM

yani4ka аз не съм казала някой да си пуска заека,имах предвид че това не е куче че да има точен момент.А пък ти за мен не се притеснявай кога ще си пусна заека.Аз си гледам женската от съвсем,ама съвсем бебе и я пуснахме да роди чак след втората годинка.Тя сега е на близо 4-5 годинки.И я пуснах тогава,защото исках да се развие добре,да порасне и да се уформи,но това е моя преценка,а не защото не е можело преди това.Всеки може да си прецени,но нека да не дваме погрешни мнения ;)
Zaiche много се радвам за бебетата.Аз както ти казах по телефона,мойта женска бягаше от тях след втората седмица,защото на тях им пораснаха доста зъбките и я хапеха.А пък тя беше толкова зле на външен вид след това,козинката където си я свали за гнездото,беше отслабнала.....ужас.
Честита Баба Марта на всички,да сте живи и здрави и всичко най-хубаво! :blink: :wub:

#309 Потребителят е офлайн   mon4eto93 Икона

Публикувано: 02 March 2008 - 11:37 PM

Искам да питам по колко да давам на моя зайо на 46 дена е и незнам колко храна да му давам и за сеното винаги ли трябва да има от него :rolleyes: мерси предварително :ph34r:

МОД:Във форума се пише на кирилица!!!

#310 Потребителят е офлайн   Zaiche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 07:38 AM

Декоративното зайче трябва винаги да има сено.Освен като вид храна,то регулира храносмилателната му система. От другата храна можеш да му даваш по 1ч.л. за деня.Зайче от по-малко храна не умира,но вреди ако затлъстее.

#311 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 March 2008 - 11:06 AM

Дали трябва да се разхожда зайо на вън?аз моят от днес го разхождам!!! B)

#312 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 11:49 AM

Ако има всички ваксини и не прекалява със зеленината защо не :)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 04:55 PM

привет на всички!искам и аз да се похваля-от два дена имам мини заек!много сам щастлива,но за мен е по-важно той да е щастлив.казва се Бъни,на два месеца е.имам много въпроси понеже това е първото ми зайче,което надявам се,да отгледам здраво и щастливо.изчетох всякакъв вид информация(и честно казано се пообърках) и все още имам няколко въпроса:
1-трябва ли да се ваксинира(не контактува с други гризачи)
2-мисля че не знае как да пие вода от поилката как да го науча
3-как да го науча да ходи по нужда само в клетката му,защото като го пусна да търчи той се изхожда кадето му падне:)
4-колко пъти се храни дневно(четох че се хранят сутрин и вечер?)
5-много често докато припка наоколо спира и започва да се дръгне.дали има бълхи или се чисти не мога да разбера.как да постъпя ако има бълхи
6-колко често се води на ветеринар
7-как му се отразява транспортиране на дълги растояния
предварително ви благодаря!прикрепям и малко снимки на малкия сладур:)

#314 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 March 2008 - 05:31 PM

Честито зайче, желая ви дълги години на щастие и радост :blink:

Аз също нямам много опит със зайчетата, защото имам такова само от 10 месеца, но мисля , че мога да ти отговоря на някой от въпросите ти.

Цитат

1-трябва ли да се ваксинира(не контактува с други гризачи)

Зайчето може да се зарази от сеното, ако от там където е събирано има диви зайци, а може да се зарази и по въздушно капков път , така че според мен е по - добре да го ваксинираш.Ваксината не е скъпа, на мен ми взеха 6 лева.

Цитат

3-как да го науча да ходи по нужда само в клетката му,защото като го пусна да търчи той се изхожда кадето му падне:)

Това и аз искам да го знам.Когато ми подариха моята зайка си знаеше да ходи до тоалетна само в клетката, после престана, сега от няколко дни като я пускам пак се връща в клетката за такива работи.

Цитат

4-колко пъти се храни дневно(четох че се хранят сутрин и вечер?)

Сутрин и вечер суха храна, а сено може да му оставяш за по цял ден.

Цитат

5-много често докато припка наоколо спира и започва да се дръгне.дали има бълхи или се чисти не мога да разбера.как да постъпя ако има бълхи

Може просто да се почиства и моята Доли така прави, но за всеки случай може да го заведеш на лекар.Моята като ми я подариха на другия ден я заведох на вет да я види за всеки случай.

Цитат

6-колко често се води на ветеринар

Само за ваксина и дано повече да не се налага.Ако нещо ти се види , че не е наред го води.

Цитат

7-как му се отразява транспортиране на дълги растояния

Някой ако има опит моля да отговори, защото и аз искам да знам.Много искам като ходя на село да я взимам с мен , там със сигурност много ще й хареса, но как ли ще й се отрази пътя до там?

Зайчето ти е много сладко :wub:

Успех и на двамата :blink:
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2008 - 06:11 PM

За пътуването си зависи от самото зайче,както има хора които понасят дълъг път без проблем и такива на които им става лошо.Аз лично моя съм го возила дори и на автобус за около 30 мин от Бургас до Поморие.През цялото време само си лежа в мен и не мръдна.На връщане пак същия път бяхме с колата и той в клетката си или пак в мен и нямах никакви проблеми отново.Но все пак става дума за сравнително кратък път,за по-дълго не знам как ще е.
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 06:57 PM

много ви благодаря за бързия отговор!радвам се,че мислите Бъни за сладък,защото днес ми казаха че приличал на мелез между бизон и плъх :'(... ако някои може да ми каже каква порода  е моя мини заек,моля да пише.в зоомагазина не ми споменаха,че имат няколко  породи :(

#317 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2008 - 07:08 PM

Твоя Бъни е копие на моя Грейджър.Като малък беше абсолютно същия пухчо.Същата глава и ушички.Сега ако ми кажеш че и очите му са различни и направо не знам.Само дето моя има и бяла муцунка.Като съм чела за моя го водят с "Идеално кръгла глава и много късни ушички",ама не знам дали това е някаква разновидност.
User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 09:11 PM

не,очичките са му еднакви.благодаря за инфото.вече посвикна доста с мен,като се прибера от работа го пускам да търчи,а той все около мен ходи :yahoo:!опознаваме се постепенно,те зайчетата били много симпатични животинки :wub:!

#319 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 10:05 PM

Бъни, искам и аз като твоя заек!!!
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 10:34 PM

Здравейте!Отдавна не се бях включивала,гледам нвои членове на нашето заешко семейство :yahoo: добре са дошли,много е сладък Бъни,и той сив като моя,пък името е същото ;D адашчета.Аз да се похваля с новият член на нашето семейство,тоест сладураната засега е при нас,после ще бъде при една моя приятелка,но е още малка,пък момичето не е гледало зайчета и се притеснява.Та сладурката е от женската на Zaiche  и моят мъжки Бъни :blink: кръстих я Аляска,заради козинката,за възраста си има доста пухкава козинка.А ето я и самата нея :blink:

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни