Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#381 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2008 - 11:24 PM

какво 6те кажете за моита красавица  :o никои ли не я иска за жена
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#382 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 March 2008 - 09:22 AM

разбира се 4е като приятелско... зайката я изкарваме от време на време на 4ист въздух заедно с таткото,но тои си има кайшка ;D
ако мога да  ка4а клип4е имам едно на което са снимани как се разплождат ;D

#383 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 03:54 PM

koteto,мойта зайка Пухи роди преди 1,6м.От това,което изчетах къде ли не,стигам до извода,че всяка зайка е различна.Мойта беше решила да си прави гнездото извън клетката-пренасяше си сеното в единия ъгъл на балкона.Аз от своя страна я затворих в клетката.Тя беше струпала талаша и сеното като вид планина,след това добавяше козина,в клетката(а тя е достатъчно голяма)беше останало непокрито място колкото за нея.След като роди бях притеснена,защото не лежеше върху гнездото и аз мислех,че ще умрат.Малките бяха заровени и не се виждаха,затова стоях с часове за да наблюдавам гнездото,а то понякое време мърдаше и се надигаше,а Пухи си седеше отстрани и от време на време поотъпкваше гнездото или душеше над тях.Бях притеснена,че може да има умряло и с пласмасова лопатка за пясък(аз с такава и чистя)изчистих едната част от гнездото и ги отвих-бяха легнали 3-те едно върху друго и се мъчеха да надигат глави.След като ги видях пак ги закрих,но явно гнездото вече беше по-хлабаво и едното излезе на повърхността.Пухи седеше до гнездото и го видя,бутна го с муцуна обратно и започна да трупа още козина и сено,после го поотъпка и си легна до тях.При всяка майка е различно.Мисля че е по-добре да се наблюдава гнездото,а не зайката,а и то си личи когато е лежала върху гнездото,ако знаеш как е било вечерта.Допреди да започнат малките да я търсят,аз не бях видяла да ги кърми,макар че я наблюдавах от време на време и през ноща,но на сутринта отгоре гнездото изглеждаше различно,а по върха на някой от гърдите и имаше точици кръв.В крайна сметка малките оживяха,и тя е добре.Дори и оставих едно женско за компания.То вече се грижи само за себе си,но тя все още го мие и е до него като излезе да се разхожда.Най-гадният момент е когато трябва да се разделиш с малките,но няма как!Дано съм ти помогнала някак,съжалявам,че не мога да качвам снимки,иначе тогава,когато беше направила гнездото щях да публикувам. 

#384 Потребителят е офлайн   valsun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 04:02 PM

Искам да ви питам за храната. Изчетох доста в интернет, но не успях да разбера за количеството. Моето зайче е на 2 месеца и му давам сутри и вечер по около 1,2 супени л. суха храна от магазина и по 10-ина листа от глухарче. Дали е достатъчно, че то май иска още? Така и не разбрах какво количество да е зелената храна на хранене. Сухата по-реално можеш да я прецениш( и то ако знаеш по колко), ама с тези листа... :rolleyes: А пък морков съвсем не смея, като четох, че на някои са им умирали. Останах с впечетление, че всичко прясно трябва да е престояло, преди да се дава.
Благодаря ви! И се надявам да мога да пратя снимки.

#385 Потребителят е офлайн   valsun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 06:21 PM

Ето и една снимка.

#386 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 08:51 PM

Всеки заек си е различен . Моят си хапва доста , една купичка на ден според мен е минимума . А и хайваните си знаят по колко да си хапват . Моята зайкя яде по купа и половина , винаги има сено в клетката и получава допълнително хлябче , фъстъчки , стафидки ... общо взето каквото си изпроси . Но не мисля , че тя е много удачен пример , защото тежи 2 килограма , дълга  е 50 см ... и все пак ми я продадоха за декоративна .

#387 Потребителят е офлайн   VIordanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 11:57 PM

Здравейте, много се радвам, че намерих форум за зайчета, в който се пише редовно :) Имам зайче от една седмица и много ме е страх да не го разболея нещо. Доколкото разбрах това са много нежни създания и много лесно могат да се разболеят. Живея в общежитие в Студентски град в София и има много хлебарки, от които няма оттърване. Много се притеснявам да не заразят с нещо храната на зайчето и то да се разболее. Някой има ли опит в съвместното съжителство на хлебарки и зайчета?

#388 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 10:00 AM

Здравейте,стари-привет,нови!По принцип зайчоците изяждат колкото им дадем,но препоръчаната доза за пораснало вече е 40-70гр.(4с.л-50гр.),зависи от породата.Прехранването им води до затлъстяване на сърцето.Зеленкото(сено) им е необходимо не само като вид храна,но и за да им регулира храносмилателните им функции.Мойте лично имат денонощно сено в клетката,пък те си преценяват колко и кога да ядат.
Хлебарките и подобни всяват ужас в зайчетата(освен зараза),но може клетката да се покрие с парче от дантела(перде) или тензух.А и продават клетки с капак,вместо решетки,но аз поне,не съм видяла голяма.

Keri14 как е Аляска?

#389 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2008 - 02:24 PM

Продават се големи пластмасови клетки и са много удобни - не чистиш талаш по 5 пъти на ден и спиш спокойно, защото няма какво да гризкат :) Потърсете в по-големите магазини, не знам точно кой, защото аз моята си поръчах, до като работех в зоомагазин...но цената им е около 75-80 лв, но си заслужава - доста по -големи са и много удобни и зайо и за нас :)
А за раждането - да обезателно гнездото също трябва да се наблюдава и сега като каза svevava за кръв по цицките се сетих, че и Бъни (моето зайче) имаше по цицките, не кръв де, по-скоро ранички :) Но според мен е по-добре първата седмица поне да не се пипа гнездото, да не се чисти и разбутва, пък ако е много мръсно може около него само малко да се посмени...
А че са различни - със сигруност, аз разказах как беше моята майка-зайка и какво правих аз в случая :) Но като чета имат доста сходно поведение нашите зайки svevava :)
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 06:23 PM

много ви благодаря ;) само не мога да разбера защо маиката от както запо4на да си прави гнездото иска непрекъснато да излиза и яде клетката :-

#391 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 09:04 PM

valsun имаш много сладко зайче.много ме радвате когато слагате и снимки на вашите сладурчета :yahoo:.моя Бъни вече почна да сваля тапетите,дали има вариант да го отуча от това. :sos:не ми се сменят тапети :(

#392 Потребителят е офлайн   valsun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 09:15 PM

Благодаря за отговорите относно храненето. Аз също му слагам достатъчно сено за през целия ден ( то било за самия стомах), но все още не можах да разбера другата храна в какво съотношение да е. Пише, че се дава малко гранулирана суха + прясна ( детелина, обелки и др. увехнали неща) - колко да е гранулираната и колко прясната - общо ли са 50-70гр. А и моето зайче е още мъничко.  :zaek:

#393 Потребителят е офлайн   Maichka Икона

Публикувано: 30 March 2008 - 10:39 PM

Цитат

какво 6те кажете за моита красавица  :o никои ли не я иска за жена
  Много е красива.Мисля че със моя заек много ще си допаднат  ;) Не успях да му кача снимките.Нз защо не става,но ако искаш мога да ти пратя на майл и да ги редиме двамцата  :drugarche:

#394 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 10:17 AM

Здр :) наскоро ми подариха една зайка(не съм сигурна дали е мини точно,но по късно ще сложа снимка)на 2 години е ,но е мн страхлива и незнам да я пускам ли извън клетката сега или по-добре да я оставя вътре докато свикне? защото прибирането ни е мн трудно  ;D
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   MrDeath Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 10:06 PM

Здравейте на всички! Преди няма и седмица приятели ми подариха мини зайче. Продавачът каза (бях там като го купиха) че е лъвска глава, ще сложа снимки да го видите. Няма такъв сладур вече е на 1 месец някъде щото като го купихме казаха, че е на 25 дена. Не знам какъв пол е, като го заведа да го ваксинират ще разбера, дано е мъжко, че такова име му измислих :). Та сега да си задам въпросите. Прочетох в предишни постове, че зайците са активни вечер ама тва мойто зверче не ме оставя да спя. Та едно е активност ама мойто се блъска в клетката като подивяло, че и денем го прави. Та това нормално ли е? И друго...абе що не ми ближе пръстите :) на една приятелка нейния го прави непрекъснато а моя не ще (не че е болка за умиране). Та тва бяха въпросите ето и снимки на сладура :)

Качена снимка

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 07:01 PM

;Dсладур

#397 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 08:32 PM

valsum,сеното е неоградичено количество,а сухата-една с.л.
koteto50,и моята зайка искаше все навънка,пусках я за по два часа,а когато наближи да ражда-спрях.После и оставих клетката отворена да излиза когато тя си иска.
Зайчетата гризат решетките си за да си пилят зъбките или защото искат навънка да тичат.За зъбките може да му вземеш мюсли на клечкаот зоомагазина или да му пуснеш в клетката талашителна клечка,през деня го пускай по често да тича-особено преди лягане.Мойта Пухи беше същата през ноща и аз и шътках за да спре и тя спираше-разбираше че и се карам.Надявам се да подейства,защото знам колко е досадно!

#398 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 09:46 PM

Цитат

Здравейте на всички! Преди няма и седмица приятели ми подариха мини зайче. Продавачът каза (бях там като го купиха) че е лъвска глава, ще сложа снимки да го видите. Няма такъв сладур вече е на 1 месец някъде щото като го купихме казаха, че е на 25 дена. Не знам какъв пол е, като го заведа да го ваксинират ще разбера, дано е мъжко, че такова име му измислих :). Та сега да си задам въпросите. Прочетох в предишни постове, че зайците са активни вечер ама тва мойто зверче не ме оставя да спя. Та едно е активност ама мойто се блъска в клетката като подивяло, че и денем го прави. Та това нормално ли е? И друго...абе що не ми ближе пръстите :) на една приятелка нейния го прави непрекъснато а моя не ще (не че е болка за умиране). Та тва бяха въпросите ето и снимки на сладура :)

Много ти е сладко зайчетоо!И на мен на скоро ми подариха зайче за рождения ден.То мойто е по-голямо някъде 4-5 месечно, та заедно с него ми дадоха  и една книжка и в нея пише, че са активни през ноща обаче на тебе може да не ти е свикнало още или пък к'вото в малко да кипи от енергия и за това да ти прави такива номера  ;D . А мойто зайче милото и мен ме близка ма най-вече като съм яла нещо вкусно и ми е останало по пръстите  ;D

А имам и аз малко въпроси задължително ли е да го ваксинирам?Щото аз го имам вече от 2 седмици и понеже ми го дадоха с болно око и до сега всеки ден го водех на ветеринар да му слагат капки, пък той нищо не ми каза за ваксинация и не знам к'во да правя.То мойто също е лъвска глава и аз не мога да му разбера пола пък всеки път забравях да питам ветеринаря ... има ли как да разбера сама?Като ми го дадоха казаха че е женски и я кръстих Палачинка обаче на галено й викам Чушка  ;D
Ето и снимчици:

Качена снимка
Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   yanyrum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 11:34 PM

Чушка  ;D ;D ;D ;D сладурско.
User's Signature

Skype-yanyrum

Snakes forum - http://snakes-bg.ace.st/forum.htm

#400 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 05:14 AM

Палачинка,влез от гугъла в "новозеландски и калифорнийски заек" там е описано за бременност,размножаване и т.н и за различаване на пола.Голям сладур си имаш,да ти е живо и здраво!Аз бях питала моя вет за ваксината(че и аз имам мъник),и той ми каза,че са идържливи,и че ако не са из двор,не пътуват често или нямат контакт с други животни-може и без ваксина.По принцип,иначе,се слагала след 40ден.Аз мойто ще го ваксинирам,защото имам и две кучета,а те стават вид приносител отвън,а първата им ваксина би ги предпазила от проблемите от некачестваната храна,която е възможно да им дадем без да я разберем.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни