Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#401 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2008 - 08:05 AM

Палачинке мн е сладко това зайче  :yahoo: Ако действително е женска направо след известно време ми я давай за жена на моя клепарко. ;D Mале такова сладурче е!Много мои харесва.А относно ваксината по-добре си го ваксинирай за да ти е по-спокойно.А как му е оченцето?Дано да е добре ,искрено се надявам да се оправи по-бързо.

Котето 50,забравих да попитам нещо и мисля че на теб мога да разчитам да помогнеш.Става въпрос за едни ранички дето му излизат на моя зайо.Но винаги на едно и също място и вече за втори път.Много са странни,но той не ги чеша и даже мисля че не го боли.Казаха ми , че били нормални и понякога избиват без да има някаква причина.А като го гледам, изглежда си напълно здрав,тича, храни се добре и си е ок.Надявам се ,че можеш да ми помогнеш, че все пак би могло да се окаже сериозно. :kisel:
Моля някой ако знае нещо по въпроса да пише.Много моля :mazohist:

#402 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 03 April 2008 - 09:33 AM

Къде излизат тези ранички ?
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 09:54 AM

ето я мойта зайка..според вас декоративен ли е? и ако да каква порода нещо или.. "смесена превъзходна" ?  ;D
User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 01:03 PM

Цитат

Къде излизат тези ранички ?

На гръбчето на кожата.И там където е раничката козинката като че ли леко е поопаднала.Сега като го гледам, раната е започнала да заздравява, също както и предния път.Все едно че се бели,защото има и люспички кожа,но си е някакъв вид рана.

#405 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 01:19 PM

Мерсиии  :) ии оченцето вече й се оправя, благодаря че попита!Та относно твоя клепарко давам яяя стига да е момиченце  ;D  ;)

#406 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 01:23 PM

имам страното чувство че съм духче  ;D ;D незнам защо  :podigravka:
User's Signature

Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 April 2008 - 04:34 PM

racing-girl,незнам защо реши 4е то4но аз мога да ти помогна,но мисля 4е е защото и аз се бях оплаквала и на моя се оказа 4е са били пъпки ;Dобикновени пъпки но на заек ;) на моито му се махнаха. :yahoo:
но нещо пак се уформят,но като рани4ки.мисля да го заведа пак на вет. :blink:
на моито му се поло4ават на ухото(винаги там) :rolleyes:
но нне съм го виждала да се 4есе

#408 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 05:08 PM

Много се радвам че оченцето му е ок  :yahoo: но нали са ти казали че е женско зайчето.Моя си е чист мъжкар и много искам да му намеря женска.По -натам ще
кача и снимки,да го видите какъв ми е хубавец ;D
Котето 50 мерси че писа по моя проблем,който явно е  и твой.При мен същата версия-че са нормални пъпки.Тя вече зараства,но нали ти казвам че на едно и също място.Може би вет. са прави и аз няма да го водя сега.Ако по-натам пак се появят може и да го заведа,че нали си ми е душичка много си го обичам.Като ми го подариха беше една шепа , а сега............... е цяло :prase: !!!!!!!

Цитат

имам страното чувство че съм духче  ;D ;D незнам защо  :podigravka:

Много е готино зайчето ти.Трябва да го пускаш за да свикне са обстановката,защото аз не мога да си представя да стои затворено по цял ден.Лека полека ще свикне и ти трябва да му обръщаш много внимание за да свикне не само със средата , но и с теб най-вече.Малко е големичко но все пак с малко повечко труд ще видиш как ще започне да те ближе и да те души,даже ще започне да припка след теб като кученце.Поне моя прави така.Но все пак е важно как са го гледали преди теб.Имам една приятелка,която много рядко си пуска заека и не му обръща внимание и той стана много раздразнителен и хапе.Но когато животното усети че полагаш много грижи за него то ще ти се отблагодари с много любов ако мога така да се изразя.А когато го прибираш(знам , че е малко трудно и моя се мръщи),най - добре сваляй горната част на клетката и после го "захлупвай". Че и моя като се заинати нарочно се запъва и трудно го вкарвам.Май се поизчерпах вече по темата,но ще се оправиш. ;)

#409 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 06:22 PM

мхм всъщност проблема не е с прибирането, а с хващането за да го прибера,но..щом казваш че ще свикне оки  :blink: обаче мн странен характер има..души ме и ме ближи неска дори започна да се гали и после нещо го прихваща и почва да хапе  :rolleyes: а като е в клетката по някой път започва яростно ровене  ;D и като му бутам талажа обратно направо подивява ;D общо взето смешно животинче  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#410 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 09:15 PM

Ох, да и мойта понякога като я хване лудата не знам к'во й става  ;D Днес сутринта си викам "..ей чакай да разходя малко Чушка ..", таа извадих я ма си викам айде няма да хода по нея да й сабирам акитата  ;D после ще чиата па тя като почна ма като подивяла да търчи .. все едно я гонииии .. ма не знам к'во я гони  ;D пък после се поукроти маа после пак ... абе общо взето луда работа!Ма тя си ме обичка.. много ми е миличка като се доближа към нея и тя си  качва лапичките на клетката и ме гледа едно такова миличкуууу уууу ..!Или пък съм си я гушнала пред огледалото и я доближавам към него и тя първо си бута главата, а после почна да го близкааа  :P Душички...

#411 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 10:49 PM

Maichka  каква порода е твоя красевец и от каде сте  :blink: етое я я моита красавица пак..
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2008 - 10:38 AM

Голям смях пада  с тия животинчета.И мойто е същото диване.Голямо шоу е когато набара някоя моя дреха.Ако не успее да и направи дупки,започва да я влачи и тича и се върти в кръг,захапал дрехата..............А още по забавно е с тоалетната хартия,освен че къса от нея също така я яде.Даже сега е в банята и беше направил 350 поразии.Посира след него  навсякъде.Ама горе-долу сам го научила де,защото пишка и ака само в едно ъгълче на на банята.Е някой път се изпуска на килима и прави пътечка ,но карай.А колко са любопитни,мале................Ей хора,като го пускате в тоалетната пускайте капака на тоалетната чиния.Не го забравяйте! :izcherven:Голямо къпане падна тогава.
Горкото животно как се беше уплашило,ама аз съм си за бой.Та като стана въпрос за къпане кога ще бъде най-добре да го изкъпа?В смисъл като се позатопли нали,макар че сам чула че зайците не търпят топло,а издържат на студено.И колко често да го къпя? :rolleyes:

#413 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2008 - 06:03 PM

мм преди малко зайка замина да я оплождат  :- дали щ стане нещо защото не е първа младост? незнам дали зависи от възрастта
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   MrDeath Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 April 2008 - 07:39 PM

Мойто за малко да умре. Неизвестно от какво, най-вероятно от тва че е малко и неваксинирано. Докторът каза да му пека триците, щото явно от там са дошли бактериите, иначе стискайте палци утре като го занеса пак, всичко да е наред.

#415 Потребителят е офлайн   Maichka Икона

Публикувано: 04 April 2008 - 08:44 PM

j_ADA_miki от софия съм.Мойто зайче също се казва Мики и е точно като твоето,казаха че породата се води лъвска глава.Моят Мики е чисто бял и е на една годинка.Все още не мога да се оправя с качването  на снимки,а и сега не съм в нас.Като се прибера пак ще пробвам.А ти от къде си?

#416 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 11:09 AM

Абе аз честно казано съм чувала, че зайците не се къпят и не смея да го намокря дори, пък вие сезон си определяте  ;D А искам да питам нещо, понеже нали и мойта е лъвска глава, таа и тя ли ще има такива мустаци като порастне?

#417 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 02:38 PM

и на мен ветеринаря ми каза да не го мия-те сами се чистели зайците,а и честно да ви кажа моя мирише толкова хубаво!може би защото е още малък незнам,а и ако талаша му е ароматизиран започва да мирише като него.напоследък обаче започна да ме хапе.дано скоро и тая мания да му мине(тапетите вече не са му интересни).

#418 Потребителят е офлайн   show_man.11 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 03:46 PM

Здравейте! Много хубав форум но незнам поради каква причина не ми отваря страниците а само последната в случая 28! :huh: :o :'(!!!! Много харесвам мини зайчетата! И искам да си взема едно! Много са сладки! Може ли да ми дадете информация за отглеждането им! Моля ве защто не ми отваря страниците иначе щях да си прочета сам! Но ако можете ще е радвам на един отговор! :blink:

#419 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 04:06 PM

show_man.11, най-доброто, което можеш да напраивиш, е да си купиш някоя книжка за отглеждане на зайчета и да се консултираш с ветеринар. Из интернет информацията е доста оскъдна, а често и подвеждаща :)

Аз имам клепоухо зайче, което е много мило и любвеобилно. Обожава да тича и скача, но също и да се гушка и да го милват.

Между другото колко от вас използват талаш (дървени стърготини) за постелка? Скоро научих, че не било много хубаво, защото прахта се набивала в очичките и дихателните пътища, а и дървото изпускало някакви вещества, които с натрупването си можело да доведат до проблеми, когато порасне. Най-хубаво било сено да се слага и само в единия ъгъл, където пишка, да има талаш.
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#420 Потребителят е офлайн   show_man.11 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 04:15 PM

elerina много пъти съм търсил такива книжки в зоомагазините но там няма и затова питам тук!

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни