Декоративно зайче
Публикувано: 03 April 2008 - 08:05 AM
Котето 50,забравих да попитам нещо и мисля че на теб мога да разчитам да помогнеш.Става въпрос за едни ранички дето му излизат на моя зайо.Но винаги на едно и също място и вече за втори път.Много са странни,но той не ги чеша и даже мисля че не го боли.Казаха ми , че били нормални и понякога избиват без да има някаква причина.А като го гледам, изглежда си напълно здрав,тича, храни се добре и си е ок.Надявам се ,че можеш да ми помогнеш, че все пак би могло да се окаже сериозно. :kisel:
Моля някой ако знае нещо по въпроса да пише.Много моля :mazohist:
Публикувано: 03 April 2008 - 01:03 PM
Цитат
На гръбчето на кожата.И там където е раничката козинката като че ли леко е поопаднала.Сега като го гледам, раната е започнала да заздравява, също както и предния път.Все едно че се бели,защото има и люспички кожа,но си е някакъв вид рана.
Публикувано: 03 April 2008 - 04:34 PM
но нещо пак се уформят,но като рани4ки.мисля да го заведа пак на вет. :blink:
на моито му се поло4ават на ухото(винаги там) :rolleyes:
но нне съм го виждала да се 4есе
Публикувано: 03 April 2008 - 05:08 PM
кача и снимки,да го видите какъв ми е хубавец ;D
Котето 50 мерси че писа по моя проблем,който явно е и твой.При мен същата версия-че са нормални пъпки.Тя вече зараства,но нали ти казвам че на едно и също място.Може би вет. са прави и аз няма да го водя сега.Ако по-натам пак се появят може и да го заведа,че нали си ми е душичка много си го обичам.Като ми го подариха беше една шепа , а сега............... е цяло :prase: !!!!!!!
Цитат
Много е готино зайчето ти.Трябва да го пускаш за да свикне са обстановката,защото аз не мога да си представя да стои затворено по цял ден.Лека полека ще свикне и ти трябва да му обръщаш много внимание за да свикне не само със средата , но и с теб най-вече.Малко е големичко но все пак с малко повечко труд ще видиш как ще започне да те ближе и да те души,даже ще започне да припка след теб като кученце.Поне моя прави така.Но все пак е важно как са го гледали преди теб.Имам една приятелка,която много рядко си пуска заека и не му обръща внимание и той стана много раздразнителен и хапе.Но когато животното усети че полагаш много грижи за него то ще ти се отблагодари с много любов ако мога така да се изразя.А когато го прибираш(знам , че е малко трудно и моя се мръщи),най - добре сваляй горната част на клетката и после го "захлупвай". Че и моя като се заинати нарочно се запъва и трудно го вкарвам.Май се поизчерпах вече по темата,но ще се оправиш. ;)
Публикувано: 03 April 2008 - 06:22 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 09:15 PM
Публикувано: 04 April 2008 - 10:38 AM
Горкото животно как се беше уплашило,ама аз съм си за бой.Та като стана въпрос за къпане кога ще бъде най-добре да го изкъпа?В смисъл като се позатопли нали,макар че сам чула че зайците не търпят топло,а издържат на студено.И колко често да го къпя? :rolleyes:
Публикувано: 04 April 2008 - 08:44 PM
Публикувано: 05 April 2008 - 02:38 PM
Публикувано: 05 April 2008 - 03:46 PM
Публикувано: 05 April 2008 - 04:06 PM
Аз имам клепоухо зайче, което е много мило и любвеобилно. Обожава да тича и скача, но също и да се гушка и да го милват.
Между другото колко от вас използват талаш (дървени стърготини) за постелка? Скоро научих, че не било много хубаво, защото прахта се набивала в очичките и дихателните пътища, а и дървото изпускало някакви вещества, които с натрупването си можело да доведат до проблеми, когато порасне. Най-хубаво било сено да се слага и само в единия ъгъл, където пишка, да има талаш.

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn