Декоративно зайче
Публикувано: 03 January 2009 - 02:40 PM
Цитат
Трябва ли да им се режат зъбките при положение че имат къде да ги търкат.....ще им пораснат ли пак???
Аз не см чувала за язани на зъби-много хора и аз купувами на зайчето спициален камък,който те докато гризът си ти пилят.
Относн клетката-тя колкото и да е голма трябва зайчето да се пуска да тича-така то добива придстава за свобода.Мисля,че тези стандарти-3 пъти на широко и 4пъти на дълго от големината на зачето са си много добри.
Публикувано: 03 January 2009 - 02:50 PM
Цитат
Трябва ли да им се режат зъбките при положение че имат къде да ги търкат.....ще им пораснат ли пак???
Ако има къде да ги търка няма нужда иначе им се режат предните зъбки :blink:
Публикувано: 03 January 2009 - 02:55 PM
Цитат
Надали ще е през повечето време навън ;) Особено през нощта /знаеш, че зайчетата са нощни животни, нали :blink: /, и трябва да си неотлъчно до него докато е извън клетката, защото ще захапят я кабел,я нещо друго и ще стане фал :zaek:
Публикувано: 03 January 2009 - 04:15 PM
Цитат
Ах този Блеки колко е сладък :yahoo: Да го нагушкаш от мен :wub:
Публикувано: 03 January 2009 - 09:45 PM
Цитат
През колко дена трябва да им се сменя сеното което е на дъното на клетката...може ли да се маха само най горният слой.
Искам мъжко...при тях има ли нещо специфично като се разгонят.....
Това е от мен...
Моля който има време и погледне въпросите ми да отговори....е малко са ночко ама карай..... ;D
За зайче от Пловдив не знам къде има и затова на този въпрос аз не мога да отговоря :( Нека някой пловдивчанин се включи.А на другите въпроси - сеното е хубаво да се сменя на 3-4 дни, за да не ви мирише.Има и гранулки, които заместват сеното и може да се сменят по-нарядко, тъй като попиват миризмата, но не знам колко са комфортни за самото зайче.
При мъжките зайчета няма нищо по-различно от женските, така че за това не се притеснявай, дори са малко по-спокойни от тях ;)
А на въпроса ти за почивките - ще има ли кой да го храни пред тези дни, в които ви няма ?
Публикувано: 03 January 2009 - 10:50 PM
Публикувано: 03 January 2009 - 11:37 PM
За зъбките - режат се ако не се пресрещат или не се изпилват добре. За да няма такива проблеми се дава по-твърда храна, сухари, клонки(от плодни дръвчета), за да им гризат кората, солни камъчета и гранули за зайчета. Не при всички се налага да се ражат зъбките, но ако стане нужда - при вет. Същото воже и за ностите - и те се режат и трябва да им ана какво да си ги пилят, з ада не се налага рязана...ама в повечето случаи се налага.
Блеки е голям сладур!!! :yahoo:
Публикувано: 04 January 2009 - 10:26 AM
СЕНО за постелка!? :o Ами нали зайчетата го обожават това сено бе хора,не може хем да го ядат,хем да го опикават.Ами ако изядат останалото и искат още,ще започнат да хрупат и от тоалетните си ъгълчета :huh: Всички знаете какво може да им се случи ако ядат мокро сено ..До сега за какви ли не постелки бях чувала,но за сено не съм и предполагала,че може някой да сложи :rolleyes:
Публикувано: 04 January 2009 - 11:25 AM
Цитат
СЕНО за постелка!? :o Ами нали зайчетата го обожават това сено бе хора,не може хем да го ядат,хем да го опикават.Ами ако изядат останалото и искат още,ще започнат да хрупат и от тоалетните си ъгълчета :huh: Всички знаете какво може да им се случи ако ядат мокро сено ..До сега за какви ли не постелки бях чувала,но за сено не съм и предполагала,че може някой да сложи :rolleyes:
Да , обаче когато ходих в един зоомагазин, да купя талаш за моя зайко ,в магазина нямаше и на зайчетата които бяха за продан в клетката имаше сено (вместо талаш )
Публикувано: 04 January 2009 - 01:12 PM
Публикувано: 04 January 2009 - 04:27 PM
Публикувано: 04 January 2009 - 05:17 PM