Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1381 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2009 - 09:13 PM

Аз по принцип да кажа, че куче, което се изкарва навън изобщо не е удачно да се пуска в близост до зайчето, ама нали искате да си ги запознавате/казвам го от личен опит, като станах свидетел как кучето на 1 приятелка докара болест отвън на зайчето й, което вече сума ти време не може да се оправи/...Никъде не написах да хвърлиш директно заека на кучето и да гледаш как кучето скача отгоре му...То винаги ще го прави това, дори и след като се "заобичат"...Пусни заека да се разхожда и просто придържай кучето само да го души...

#1382 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 10:45 PM

Не съм искала да обидя никого. Извинявам се, ако съм постигнала това. Опитвам се да разсъждавам, занимавам се с хиляда неща едновременно и не съм успяла да се изразя точно. Искам да пускам животинките заедно, защото иначе на Зайко много му се скъсява времето за тичане. Мисля, че един час на ден не е достатъчно. И ми е мъчно за него. Пък и е трудно с ограничаването на двете енергични същества едно от друго. Това е. Ако се спазват редовните ваксини и добра хигиена (доколкото е възможно) може би биха могли да се сведат до минимум външните зарази, за които няма ваксина. Мисълчици разни.

#1383 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 11:31 PM

Не си обидила никой  :blink: поне мен не си  :blink: Избора как и какво ще правите с животинките е само ваш  :blink: Наистина е хубаво да са си приятелчета обаче има много рискове.На моята приятелка зайчето й е ваксинирано, както и кучето, но ето, че стана фал за съжаление  :( Като за начало ако искаш гушни зайчето и позволи на кучето да дойде до вас - като е в ръцете ти кучето няма да има голяма възможност да го нарани  :blink:

#1384 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 12:18 AM

Някой ще ми каже ли при добро гледане до колко живее едно малко мини зайче????

#1385 Потребителят е офлайн   aneto1970 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 10:56 AM

Цитат

Не си обидила никой  :blink: поне мен не си  :blink: Избора как и какво ще правите с животинките е само ваш  :blink: Наистина е хубаво да са си приятелчета обаче има много рискове.На моята приятелка зайчето й е ваксинирано, както и кучето, но ето, че стана фал за съжаление  :( Като за начало ако искаш гушни зайчето и позволи на кучето да дойде до вас - като е в ръцете ти кучето няма да има голяма възможност да го нарани  :blink:

:blink:И това ми хрумна, обаче иначе тъй сладкото ми и любвеобилно зайче не е фен на гушкането (за мое огромно съжаление), хич не дава и дращи. Да го галиш обича много, да го помачкваш лекичко, ляга, изпружва се и се наслаждава. Ако има желание човек и време може и часове така да стои. Сега за сега дъщеря ми гушка Кийра и я държи здраво, аз пускам Зайко и когато я наближи съм нащрек и с ръце около муцунката й. А той миличкия е толкова любопитен и непукист, че се завира в нея без никакъв страх, въпреки, че тя го облайва лекичко многократно през деня докато той кротичко си шавоти из клетката. Мила семейна картинка.  :Танц: Може би ще е по-лесно да им правя срещи когато кученцето се научи малко на каишка. Но това времето ще го покаже. Ще разкажа.

#1386 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2009 - 01:07 PM

Цитат

Някой ще ми каже ли при добро гледане до колко живее едно малко мини зайче????

Зайчетата живеят от 5 до 15 години, като в повечето случаи стигат до 10.

@ aneto1970, ще чакам да кажеш как върви сприятеляването  :blink:  :wub: на зайко

#1387 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 08:14 PM

Здравейте,
Много са ми интересни коментарите,а също и приятни.Реших и аз да се включа...По коледа реших да взема един зайко на малкото си момиченце(3,4г),за да може да свиква на любов към животните.Тя си го избра с голямо желание и се оказа,че е чудесен домашен любимец за малко детенце.Казва се топчо-тя си го кръсти) ;)и е клепоушко.На около 7 седмици е.Аз му купувам всякакви лакомства ,а за сенце умира.На скоро се научи да си отваря сам клетката,че сега се наложи да му връзвам вратичката.
Това е в общи линии,много ще ми е приятно да си бъбря с вас :blink:
Ще кача и снимчици малко по-късно

#1388 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2009 - 08:24 PM

Цитат

Здравейте,
Много са ми интересни коментарите,а също и приятни.Реших и аз да се включа...По коледа реших да взема един зайко на малкото си момиченце(3,4г),за да може да свиква на любов към животните.Тя си го избра с голямо желание и се оказа,че е чудесен домашен любимец за малко детенце.Казва се топчо-тя си го кръсти) ;)и е клепоушко.На около 7 седмици е.Аз му купувам всякакви лакомства ,а за сенце умира.На скоро се научи да си отваря сам клетката,че сега се наложи да му връзвам вратичката.
Това е в общи линии,много ще ми е приятно да си бъбря с вас :blink:
Ще кача и снимчици малко по-късно

Добре дошли с Топчо  :yahoo: Пожелавам много да Ви радва и ще чакаме снимки на мъника  :wub:

#1389 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 09:11 PM

Благодаря за топлото посрещане :zaek: :zaek:
Ето зайко:
А от половин час имаме този сладък мини шпиц.За съжаление не е за нас,а за племенника,но ще го гледаме 2 дена  :sedni!:

#1390 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 09:20 PM

vaq13 зайчето ти е истински сладур!  :wub: Разбира се и мини шпица е истинско бяло бебе. :wub:

#1391 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 09:32 PM

Благодаря!Ето още 2 снимки:

#1392 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2009 - 10:11 PM

Аууу много е сладко и пухино  :yahoo: Много  :wub: за това сладко топче

#1393 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 12:04 AM

да много е сладък сивушкото  :wub: и от мен...
А аз имам един въпрос колко доло горе струва една нормална клетка за мини зайче в която да му е удобно и разбира се ще бъде и пускан.....
реших да попитам защото не може зайо без клетка.... :zaek:

#1394 Потребителят е офлайн   Пъфи Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2009 - 10:23 AM

Здравейте на всички!
Да ви питам, зайковците могат ли да папкат солетки и сухари?
User's Signature

Качена снимка

#1395 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 11:32 AM

Публикувана от: Пъфи
Вмъкни Цитат
Здравейте на всички!
Да ви питам, зайковците могат ли да папкат солетки и сухари?

Здравейте,зайковците не бива да хапват такива неща.Аз лично му купувам специални солетки за гризачи,които струват по 0,05 стотинки  и той ги обожава,но хлебни -не.

да много е сладък сивушкото  kiss и от мен...
А аз имам един въпрос колко доло горе струва една нормална клетка за мини зайче в която да му е удобно и разбира се ще бъде и пускан.....
реших да попитам защото не може зайо без клетка.... Заек
Публикувано на: Януари 16, 2009, 10:11:27 pm
Публикувана от: Katencetoo

Благодаря!На мене лично никой в магазина не ми обясни за клетката и ми дадоха една най-обикновена и малка,да не говорим,че беше без аксесоари.Хубаво е да е по-голяма.Ще ти дам 2 сайта,в които можеш да разгледаш и да прецениш каква клетка ти е необходима.Аз лично съм се спряла на тази :
http://bg-pet.com/Ro.../Cage/duna.htm

#1396 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 12:40 PM

Лелеееееееееее какви сладки животинки са зайковците ,като ги гледам на снимките така ми се иска да ги гушкам, да си ги галкам, та чак от сладост ми идва да захапя монитора............. ;D
Дали е възможно да дадете повече инфо за тези специални солети и сухари ,предполагам че ги има в зоомагазина , всъщност няма как да ги няма..........
Вече направо се чудя какво да му давам на мойто клепарче , че е голяма глезотия, а най-интересно ми е как не иска да яде сено ,много се чудя защо така се получава, а трябва да яде.... :huh:

#1397 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2009 - 12:55 PM

Мъжкия ми заек също не обича, по-скоро обича ама не да го яде, а да спи на него  ;D В зоотата има всякакви щуротийки за зайчетата, вземи му крекери - моите ги обожават, има също и храна, която съдържа едни зелени пръчици и кръгчета - досега не съм чувала заек да не ги яде  ;)

#1398 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 01:18 PM

Ами нашият зайко в началото не ядеше мнохо сенце,но сега само това чака и на веднъж си изяжда дозата за деня.Но пък вече му купувам само хубаво сено на витакрафт.Лощото е ,че въпреки ,че съм от голям град никъде го няма освен на кауфланд.Солетките са за гризачи,продават ги на бройка във всички зоомагзини и приличат на нашите солетки ,но са цветни.Мисля,че са плодови.Давам му и лакомства за зайчета с йогурт,банан,салатени и прочие.Давам му и бисквитен микс,който прилича на голяма бисквита  и си има държач.В повечето големи зоомагазини има всякакви лакомства за зайчета,а скоро ще си поръчвам и други такива от един сайт...Ако някой е от Русе и си хареса нещо от сайта ,можем заедно да поръчаме.Пуснете още снимччици,че умирам да ги гледам зайковците :)

#1399 Потребителят е офлайн   plamen.b Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 08:51 PM

как ги къпете вашите? не трябва да им влиза вода в ушите ли, как? и няма ли да настинат? и с някакъв шампоан или как? на тая тема съм нула, дори не знаех, че трябва да я къпя!  :huh: моля ви, опишете ми по-подробно процеса!  ;D

#1400 Потребителят е офлайн   sabinna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 09:44 PM

здрравейте и от нас
Относно къпането и аз не съм на ясно но според мен сега зимата няма смисъл,лятото когато почна дда го изведам моето диваче тогава ще се чипкаме,а за сега ми казаха че има шампоан на прах и в понеделник ще ида да му купя,той се грижел за козинката  му става по лъскава а и самото зайче миришело хубаво,
А и да се похваля вече гризкаме наред кабели останах без зарядно,без мишка и тонколо изоб6то с всеки ден ставаме все по големи калпазани
Много цунки по Музунки от нас със Зайчо Калпазанчо  :zaek: :zaek: :zaek: :zaek: :wub: :wub:

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни