Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1481 Потребителят е офлайн   siskata25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2009 - 06:04 PM

:blink:Ами малката госпожица е смеска м/у Лъвска глава и Ангорска клепуха зайка байка  ;D

#1482 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 11:41 PM

Ето още 1 от бебетата на Кари, което се оказа единственото с клепнали ушета  :wub: Кръстиха го Бамби (все още не знаят пола)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#1483 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 02:25 PM

Олееее, много са ни сладки сестричките/братчето.  ;D Големи са пухчовци. Зайчетат си приличат всички, но не мога да повярвам чак такава прилика да има - все едно гледам Монтито. Същите са! Че дажи има същия кракер като Бамби.  ;D 

А за това, че си имаме котета, вместо зайчета - абсолютно! Ръцете ми се така надраскани, че като имах коте не бяха такава картинка.  ;D Ама какво да се прави - не иска да се прибира в клетката си и ме дере, докато надделее едната. Радва ме това, че си използва солното камъче за пила за нокти преди да го хапне, но за съжаление само за нактите на прадните лапки. За задните - ще ходим при вет да ги реже, но е още рано.

Иначе е много добре. сега се радва на поредното сухарче и на сушени морковки. Сега като и слагам сено он купешкото и ми гони ръката да види дали все пак няма в нея от сеното от село  ;D После се сърди малко и накрая отива д аси търси нещо в купичката. Сеното е в краен случай, не го признава за ядене!  ;D Невероятно сладурче  е!

#1484 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 07:18 PM

Лелеееее, какви сте малки, сладки, пухкави топчици!!! :yahoo: :wub:

#1485 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:03 AM

Да
ви се представим с новото си попълнение!
Зайо,Бъни и Блеки

#1486 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2009 - 10:09 AM

Страхотни са!!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1487 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 01:07 PM

Как са се подредили-като аптекарски шишенца! ;D А онзи малък, бял сладур как сладко се е гушнал между батковците си! :yahoo: Много целувки и на тримата! :wub: :wub: :wub:

#1488 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 01:55 PM

Бялото сладурче не е най-малкото,а средно,но си е дребничко.

#1489 Потребителят е офлайн   eLmI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 06:33 PM

Големи сладури!  :blink:  :blink:  :blink:

#1490 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 06:58 PM

Бамбито е много сладинко! Не зная дали е черничкото, което беше останало с моето, но като го гледам много съжалявам, че не си ги взех двечките!

Сладки са тримата дундьовци! Ама кафявичкото е много дундаво наистина.

А къде отидоха момичетата, които пишеха тук преди??? Имаше толкова много нови попълнения и нещо се разредиха постовете им. Имаше едно момиче от Пловдив, което чакаше да си намери ангорско зайче. Какво стана? Имаше още много хора. Хайде, пишетееее!

#1491 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2009 - 07:08 PM

Цитат

Бамбито е много сладинко! Не зная дали е черничкото, което беше останало с моето, но като го гледам много съжалявам, че не си ги взех двечките!

Точно това черничко е Бамби  :wub: Преди 1 седмица са му паднали ушетата, първо едното после другото и е станало много сладко  :yahoo:

#1492 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 07:19 PM

Искам да попитам вярно ли е че зайчетата вдигали много шум през ноща???И вярно ли е че мъжките маркират.... :rolleyes:

#1493 Потребителят е офлайн   sabinna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 08:08 PM

здр и от нас
трете пухчета са толкова сладичкиче ти иде да ги изядеш от целувки

sladuranka значи зайчетата по принцип са нощни животни,но лично моя Глезан не ми прави никви проблеми през нощта поне за сега де,а отностно маркирането знам че с нослето си маркират но не съм много сигурна
Много целувки от нас

#1494 Потребителят е офлайн   immortalfromhell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2009 - 08:25 PM

Здравейте! Нова съм тук и приятеля ми се изпусна че за рождения ми ден ще ми взима зайче и аз се разрових...
Първоначално си харесах клепоухо зайче (на снимка) но после видях мн огромни смисъл стават големички, а аз искам наистина мини зайче и се спрях на лувската глава ...
Имам няколко въпроса ...
1. Кое от 2те расте по малко и е по малко?
2. Как да разбера че наистина е мини зайче а не като стане на 1-2 god да се окаже не толкова мини...
3. В Благоевград така и не открих (бях до 2 магазина на Крали Марко 8 и на Мара БУнева 11) но нямаше...
и някъде в областа на благоевград, дупница, кюстендил ...
знаетели дали се продават истински лъвски глави...
4.Истина ли е че неможе да се храни с моркови и че ще умре прочетох че на някакво момиче то форума и умряло от морков...
5. първоначално исках 2 зайчета мъжко и женско ама като разбрах че ще се оплождат постоянно се отказах... и се чудя какъв пол да си зема женско (ако е женско и не го оплоди някои може да изпадне в депресия а малки се гледат мн трудно...) а ако е мъжко ше е пермаментно разгонено и няма да мога да му намирам женски...

Е това е от мен, но най-много се притеснявам дали ще е наистина мини...
:huh:

#1495 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 09:07 PM

незнам аз като начинаеща немога да ти кажа нищо,освен че ако е от магазин никога няма гаранция дали ще е мини.....и аз се притеснявам но.....аз харесвам ангорски и лъвски глави но тук рядко се намиран ангорски и аз май-май ще се спра на лъвска глава.казаха ми цена за тях от 30лв-нормална ли е???
имам и още няколко въпроса?
Знам че отдолу на клетката се слага сено,което се продава в зоомагазините нали така беше?
И искам да питам там където ака или се изпишка да махна ли само най-горният слой където е мръсно и така.......кажете ми моля ви се как се почиства там където е замърсено....?
И знам че попринцип зайчетата обичат сено и там това където са го опищкали няма ли да го хапне и да му стане нещо???или няма проблем.....а също бяха писали някъде тук че ядяло сено така че това е проблема....!!!
и като го взема веднага ли да го водя на вет....и от къде да знам колко е голямо и дали е за ваксина....а има ли смисъл от нея????
Хайде моля да пишете за помощ!!!
Малко много въпроси,но надявам се не съм досадила!!! :rolleyes: :samoubiec: :zaek:

#1496 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 09:55 PM

Както е писала sabinna зайчетата са нощни животни, но за разлика от нейното(sabinna трябва да си много щастлива ;)) моя Бишко се научи да тропа- към 2:00-2:30 хваща решетките на клетката и започва да вдига врява - иска внимание момчето ;D. За маркирането-като беше малък на няколко пъти е препикавал килима, но вече отвикна.
  За възрастта ми казаха в магазина, а за ваксината- аз лично не съм ваксинирала Бишко, защото вета ми каза, че е излишно :blink:
  Отдолу на клетката се слагат трици,а сеното най-добре в мястото за него. Вече има и специални постелки за гризачи, които неутрализират миризмата и може да се чисти по на рядко. ;) Аз лично всеки ден чистя ъгълчето, където пишка-може да се чисти с малка лопатка или с нещо, което ти е удобно. ;)

#1497 Потребителят е офлайн   sabinna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:08 PM

аз на моя Маник му 4иста всеки ден просто така пишка че всичко вътре е мокро
аз искам да ви попитам вредно ли е да му давам солети хрус хрус,просто всеки път като ям той сяда и ме гледа и няколко пъти съм му давала и много сладко си ги хруска ще му навреди ли ако му давам по една солетка?
:blink: :blink: :blink: :wub: :wub: :wub:

#1498 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:34 PM

immortalfromhell, подред на въпросите:
1.зайчетата се мини - и лъвската глава, и клепоухи, и ангорски, и обикновени и т.н Те са си мини и нямат разлика в размерите. Разликата се получава не ото породата, а от поколения в резултат на оплождане с обикновени зайци. Тогава растат повече. А за това гаранции няма.
2. Не може да се храни с зеленчуци и плодове докато е малко. Чак след като порасне може и то малко.Те ядат сено и зърнен фураж. Прочети - има много информация.
3.Разликите при разгонването са според характера. Може да имате и женско зайче, което ще става зверче като се разгони, но може и да попаднете на кротички буби. Те не са зверове все пак! Това са зайчета и са мили и невероятно сладички.
Не забравяйте, че ще си го обикнете и проблемите, които могат да се появят, няма да ви се струват страшни и нерешими!  :blink:

А за Сладуранка, само ще кажа, че зайчетата не спят на сено, а го ядат!!! Спят на талаш, който се купува от зоомагазините. За почестването - зависи от зайчето ти. Моето си пишка в един ъгъл и там чистя. Ако ти пишка навсякъде, ще сменяш всичко на по ден-два. Ще си усетиш сама, когато си го вземеш.  :blink:

#1499 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:33 PM

Благодаря на всички..... :wub: :wub:

#1500 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2009 - 11:50 PM

Цитат

immortalfromhell, подред на въпросите:
1.зайчетата се мини - и лъвската глава, и клепоухи, и ангорски, и обикновени и т.н Те са си мини и нямат разлика в размерите. Разликата се получава не ото породата, а от поколения в резултат на оплождане с обикновени зайци. Тогава растат повече. А за това гаранции няма.

Оп, да уточня...Клепоухите зайчета растат малко повече от останалите, но наистина малко  :blink:

И още нещо - има зайчета, които спят на сеното, пример е моя мъжки заек, който предпочита да използва тревата за спане, отколкото да я яде  B)

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни