Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2601 Потребителят е офлайн   frajjsen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2011 - 10:48 AM

Здравей, благодаря че се отзова.

В понеделник т.е утре зайчето ще пристигне, защото жената която ми го дава е от Кърджали. Дано мъника да ме хареса.

Отново благодаря :flagbg:

#2602 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2011 - 09:51 PM

Здравей
Искам да те питам ...имаш ли снимки на зайчето и родителите му,защото казваш,че е от породата Холандско джудже,която е изключителна рядкост.
Аз също съм от Кърджали и много трудно намерих зайче от тази порода,но за щастие вече имам малки.minizaici.alle.bg

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2603 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 13 November 2011 - 11:33 PM

Имам зайче на годинка, преди ме обикаляше в кръг, което значело, че ме "обича" - поне така четох в няколко сайта.. От няколко месеца е станала супер злобна, хапе всичко живо наред, не дава да й се пипне купичката да и се сложи храна.. :ea_103: Първоначално мислех, че причината за това е, защото е разгонена.. но нормално ли е въобще да е разгонена толкова дълго време? Не съм променяла храна или прочие, нито отношение към нея. Тръгна ли да я галя - ще и изхвърчи сърцето, а преди самичка идваше при мен.. Кажете как да укротя звяра и да си върна любовта? :ab_041: Искам си старото зайче.. :(
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#2604 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 10:40 AM

Съвсем нормално е да е разгонена не се притеснявай и аз имам зайче което е разгонено но мен не ме хапи незнам защо при теб става така предполагам е защото е в разгонен период все пак при всяко зайче е различно :ba_025: :ba_025:

#2605 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 10:25 AM

Искам да попитам, понеже имам зайче на годинка, значи баща ми се е объркал и е взел някакви гранулирани ябълки които са за ЧИНЧИЛИ и зайчето ми си хапна малко от тях може ли да му стане нещо ако ги яде :dh_188: :dh_188: :dh_188: много се притеснявам

#2606 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 10:40 AM

Нищо няма да му стане, давай му спокойно да си хапва :mg_062:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#2607 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 11:52 AM

:ba_025: :ba_025:

#2608 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 08:09 PM

Здравейте,
много съм притеснена за моето зайче. От близо 10 дни има жесток запек :(((
водя го вече трети ден на ветеринар и му бие инжекций (вит.С виждам че пише) казва че му дава ударна доза витамини, но няма никакъв ефект.
Много се притеснявам, той е на 3г и половина и досега не е имал такъв проблем. Вечер не ни оставя да спим - тръска със зъбки клетката и изглежда много неспокоен.
Вчера му давах магданоз и круша (вече избягвам гранулираната храна да не го запича) но нищо.
Забелязвам че днес е унил,не хапва и не иска вода изобщо за разлика от вчера и онзи ден, когато тичкаше въпреки подутото коремче.
Четох някъде из нета, че може да му се дава ТЕЧЕН ПАРАФИН, и мисля утре да попитам лекарката, но все пак тя много му се радва като го види, но :( нищо не ми казва за оправяне.
МОЛЯ ВИ, ако знаете какво може да му помогне дайте ми съвет.

#2609 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 10:51 PM

знам. че съм настоятелна.... но никой ли незнае как да му помогна, сега гледах вет-овете в сайта и се колебая дали да го отведа утре до "Св.Георги"
Много ми е трудно защото съм без кола, а съм от Перник....дайте ми съвет, да остана ли при мойта лекарка в Перник или да потърся друг специалист...тя не ми казва нищо че ще се оправи и най-вече не споделя за други такива случаи които да е излекувала...а е много разговорлива

#2610 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2011 - 12:02 AM

ужас - в никакъв случай не пробваите с течен парафин, парафина се отлага в органите за зайчето.

има 2 варианта, с пипета да му дадете в устичката или маслиново масло или масло от рапица, но само с това няма да се разминете. проблема е, че му е подут стомаха, газовете нямат начин при зайците как по нормален начин да се отстранят.

следните лекарства може би ще могат да ви помогнат: Rodicolan. дават се по 10 капки на веднъж на ден.

трябва да потърсите спешно помощ за подутия стомах, оттам идват може би всички проблеми: Лекарства: вазможни са медикаменти с веществото
Elugan® капки, Lefax, Sab Simplex). дават се 3-5 пъти на ден, между 0,2 и 0,4 мл смесени със същото количество вода. дава се директно с пипета с устата на зайчето.

#2611 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2011 - 12:11 AM

не искам да ви плаша, но по-принцип продължителен запек с подут стомах може да доведе и до смърт.
ако това състояние е продължително, тоест повече от 48 часа е може би наложително да му се сложи инфузия за зайчето. доколкото съм чувала, ако до 48 часа не се опрази запека и има огромно презареждане на стомаха се налага оперативното поставяне на сонда. но честно казано, не вярвам вашата ветеринарка да разбира от мини-зайчета. Лошото е, че почти няма ветеринари, които найстина да разбират от зайци.

ако заека найстина е спрял да се храни и да пие вода, ще се наложи вие насила да го храните със специална каша, но по съвсем малкo, не повече от 10 мл на хранене.

запек се получава по принцип от лоша и/или грешна храна. с какво по прнцип го хранете?

а въобще ли не пие вода?

#2612 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 07:54 AM

Обади се в централна ветеринарна клиника-http://centralvetcli...B8%D0%BA%D0%B0/ -там има лекари за гризачи .НАМИРА СЕ НА ГЪРБА НА ЗООПАРКА-успех и дано се оправи зайчето.

#2613 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 10:50 PM

Дано бързо се оправи зайчето :dh_188: :md_064:

#2614 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 01:58 AM

Много благодаря на всички ВИ за бързите отговори :*
tinati много ти благодаря за изчерпателността.
Ами всъщност отведох на следващата сутрин Зайо за инжекция и я попитах - Вит. С и бусколезин му е давала. Попитах я дали мога да му дам РАЦИНОВО МАСЛО,
(защото и все пак наименованието ПАРАФИН не ми вдъхваше доверие именно заради практиката към инжектирането в някой мъжки полови белези...)
и тя ме увери че от него няма да му стане нищо и че ще го разхлаби.На прибиране взех РАЦИНОВО МАСЛО и ЕСПУМИЗАН за кърмачета (той е против колики и подуване).
Като прибягнахме към "лекуването" моя Зайо пощуря като видя спринцовката, нищо че беше без игла. С триста мъки и неволи му сипах Рацина в устичката. Беше ме страх да му давам и Еспумизана, защова изчаках и вечерта видях няколко "бонбонки" и много ме успокои.Въпреки че бяха малко.Вчера не искаше водичка много,много но му давах само магданоз измит обилно с вода. После се престраших да му дам и прословутия Еспумизан който е като сиропче с капкомерче. в началото беше борба но явно много го болеше коремчето (беше много подуто)
и му надвих по-лесно. Забелязах че сладкия и ароматен Еспумизан му хареса, защото постоянно се облизваше докато му капех муцинито и така за няколко минути заспа по гръбче в скута ми. Беше много сладичък. След няколко часа си се из-ака повечко и доста налиташе да папка.Днес даже самичък пиеше водичка, малко но близкаше и определено в очичките му имаше блясък.Сега вечерта беше с много голям апетит, но се задоволи с малко морковче.Все още ми е притеснено, докато не го видя да пие водичка както обичайното (по около 200мл дневно) и да си пишка и ака както преди - през ден да му сменям триците :ac_007:

ТОВА Е САЙТА ОТ КОЙТО ВИДЯХ ТОВА ЗА ПАРАФИНА ->

Запек при заека

Запека често е трудно да се забележи, отколкото диарията и цекотрофите. Но ако редовно почиствате тоалетната на заека, ще забележите че фекалиите са станали по-малко и намаляват по размер. Освен това при запек фекалиите са много сухи.

Причината за запека може да бъде различна. Една от основните причини е погълната козина в стомаха по време на линеене. Във всеки случай при започнал запек се препоръчва да давате течен парафин със спринцовка в устата. Той има отлично свойство - обгръща козината и храната, но не се разлага, а се изхвърля през ануса, давайте по 1-2 мл. на всеки 3-4 часа.

Ако запека е продължителен, купете детски Еспумизан и давайте пълна лъжичка. Ако заека не е пил отдавна, влива се физиологичен р-р и наливайте вода в устата.

Освен това трябва да направите масаж на стомаха, обезателно накарайте животното да се движи, да тича.

http://krolchonok.in...ealth&Itemid=41

#2615 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 05:47 PM

ДЖЕЛИБОНЧЕ- как е зайчето Качена снимка

#2616 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 10:33 AM

:re_037: Здравейте! Пиша ви с малко заккъснение, но исках да видя че моя Зайо напълно е добре, за да не давам предварително грешна информация. Значи продължих с бебешкия еспумизан още 2 дни и във водичката му слагах, започнах да му давам по мъничко от гранулите и от тях може би му се пиеше вода, та започна да си пие по начесто. "Дарадонките" му станаха по едрички както обикновено. Така постепенно си възвърна нормалния ритъм на хранене и пиене :zz_227: и съответно "изхождане". Сега обаче му взимам почти през ден магданоз и гледам да не го лишавам от някое плодче дневно - много обича круши. Пускам го да тича по-често :zz_221:

Прикачена снимка

#2617 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 12:16 AM

А зайчето в тази изключително малка за него клетка ли живee? :dh_188:

#2618 Потребителят е офлайн   anna90000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 10:33 PM

Да наистина, клетката не е ли малко малка за него, иначе зайчето е мн сладко :ba_025:

#2619 Потребителят е офлайн   JellyBonChe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 11:17 PM

Показване на мнениетоtinati, в 15 December 2011 - 12:16 AM, написа:

А зайчето в тази изключително малка за него клетка ли живee? :dh_188:

Нееее :mg_062: това е снимка от преди 3 години, беше му първата клетка от бебе и израстна много бързо.
Има си друга по-голяма :db_046: просто тази му снимка ми е любима :ab_041:

ето това е сегашната, но се извинявам за качеството

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2620 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 19 December 2011 - 02:42 PM

И моята е абсолютно същата, но кафява. :md_064:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема