Dog.bg Форуми : Болонка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болонка

#461 Потребителят е офлайн   chanel Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2008 - 11:21 PM

Благодаря shrekky, пускам още две снимки, на втората е и другото ми кученце :blink: съвсем скоро ще имаме по-актуални снимки ;)

#462 Потребителят е офлайн   saryta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 02:23 PM

Ау какви са сладури да ги изпапкаш направо.
User's Signature

Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   Tara_RZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 02:08 PM

Здравейте, когато прочетох темата, реших и аз да се включа, от години имам болонка - Беки, а на скоро си взехме и френски булдог. За мен болонките са страшно мили кучета, гальовни, невероятно общителни и определено компаниони. Беки е страшно любопитна и непрекъснато се старае да е в центъра на събитията, никак не обича да стои сама  ;D
User's Signature

Life isn't about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain.

#464 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2008 - 11:06 AM

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨**
¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
¨¨¨¨¨¨¨***o***
¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
¨¨¨¨¨**♥**o**o**
¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
¨¨¨*****♥*o**o****
¨¨**♥**o******o**♥**
¨******o*****♥**o***
****o***♥**o***o***♥ *
¨¨¨¨¨____!_!____
¨¨¨¨¨_________/ Весела Коледа ! Желая ви от все сърце Дядо Коледа да ви донесе всичко онова за което мечтаете!..Независимо дали е материално или нещо друго..Нека Коледното чорапче прелива от подаръци усмивки здраве и весело настроение!Пожелавам ви това да е една вълшебна незабравима Коледна вечер която да помните!
ВеСеЛи ПрАзНиЦи !
User's Signature

Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2008 - 08:03 PM

MiSs SuNsHiNe мерси много за хубавите пожелания,аз пожелавам същото на всички останали  :yahoo:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#466 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2008 - 11:54 PM

Весели празници от Ърни
Качена снимка  :yahoo:
User's Signature

#467 Потребителят е офлайн   anelka600 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 02:40 PM

Здравейте!Казвам се Анелия и съм от Пазарджик. :blink:Още ми е трудно да убедя баща си :'(,но скоро се надявам и аз да си имам малка болонка.Исках да ви попитам откъде е най-хубаво да си взема куче.

#468 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2008 - 09:39 PM

Здравей Анелия и добре дошла.Най-хубав е кучето да бъде от развъдник (никога от зоомагазин),но развъдник за болонки в България няма да намериш.
Стискам ти палци скоро да си имаш болонка  :yahoo:
User's Signature

#469 Потребителят е офлайн   kris4an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 December 2008 - 10:09 PM

Защо пък да не е от зоомагазин ? Там да не  са прокажени животните ?
И я кажете да наистина от къде мога да си намеря булонка , че майка ми иска такова кученце и ми каза да и търся ,  да си го разхожда и да си го гледа ?

#470 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2008 - 10:19 PM

Не че са прокажени,но защо да се подпомага на фермите?
Май само от обява може да се намери,аз развъдници за болонки не знам,но ще потърся нещо  ;)
User's Signature

#471 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2009 - 03:03 PM

Честита Нова година на всички,нека ви се случи всичко най най хубаво ето нещо от Ърни след баня и после в краката на мама къдрав като овца  ;D
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#472 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 09:42 PM

Изгубен
http://www.bezdom.in...o...61&Itemid=0
User's Signature

#473 Потребителят е офлайн   vira Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 05:30 PM

Здравейте

Ние имаме бяла малтийска болонка която не е с родословие но е купувана от фирма. Вече не е първа младост и вчера решихме че ще я пуснем да си има кученца и ще задържим едно от бебетата й. Много бих искала таткото да е красив.

Дали бихте ми помогнали с татко малтийска болонка ? sos

Въпрсът е че това трябва да стане в следавщите макс. 2 -3 дни, защото може да  изпуснем момента.
Моля ви  пишете ми на viraa@abv.bg или на лични, но СПЕШНО!

Благодаря ви!

#474 Потребителят е офлайн   vira Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 06:05 PM

Цитат

здравейте  :blink:и аз имам болонка която се казва ПАМИ беше на 40 дена когато я взех сега е на 7 години.толкова съм привързана към нея че се лишавам от много неща ,но според мен си струва.памито не е кастрирана в момента даже е разгонена.четах че ако не е кастрирана след време може да има здравословни проблеми и най вече туморни образования.досега несме имали сериозни здравословни проблеми.да си призная малко ме е страх от кастрирането все пак ще е упоена,но ако наистина това е най доброто за нея ще го направя.

А не мислиш ли че епо-добре за кучето просто да му позволиш да роди?

Кастрацията според мен е странна процедура....попринцип говоря.
А при женските кучета е направо страховито нещо. Не го прави.
Доли да не искаш да я пускаш да ражда отсави нещата да се развиват както е рекъл Бог. Ако се разболее поне ще знаеш че си й дала шанс да си живее с всичките си органи.

След като хората в БЮлгария пораснаха достатъчно за да не си режат ушите на кучетата от естетични съображения, то нека им оставим органите също така...

#475 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 January 2009 - 10:25 PM

Цитат

Цитат

здравейте  :blink:и аз имам болонка която се казва ПАМИ беше на 40 дена когато я взех сега е на 7 години.толкова съм привързана към нея че се лишавам от много неща ,но според мен си струва.памито не е кастрирана в момента даже е разгонена.четах че ако не е кастрирана след време може да има здравословни проблеми и най вече туморни образования.досега несме имали сериозни здравословни проблеми.да си призная малко ме е страх от кастрирането все пак ще е упоена,но ако наистина това е най доброто за нея ще го направя.

Доли да не искаш да я пускаш да ражда отсави нещата да се развиват както е рекъл Бог. Ако се разболее поне ще знаеш че си й дала шанс да си живее с всичките си органи.

След като хората в БЮлгария пораснаха достатъчно за да не си режат ушите на кучетата от естетични съображения, то нека им оставим органите също така...
Това никога, никога няма да свърши...  :'( Ще умра от яд, безпомощност, мъка... Е, поне ще си умра с всичките си органи  :samoubiec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#476 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 01:26 PM

Цитат

Цитат

Добре,да приемем че твоето куче роди примерно пет кученца със...съмнителна чистокръвност,защото в България много рядко се срещат чистокръвни болонки  :- ,мхм.
Първо:ти сигурна ли си,че можеш да осигориш нужните грижи за кученцата-ваксини,паспорти,чипове,витамини,качествена храна,добър вет?Болонките са дребни кученца и раждат най-много до 4-5 палета,но все пак това си е един не малък разход.
Второ:Едно раждане крие и рискове-недай си боже да се получат усложнения,сигурна съм,че ще ти е мъчно след това и ще го преживееш тежко.
Трето:От една страна ти ще лъжеш хората,на които ще продаваш кученцата,че са чистокръвни и ще им продаваш паленца със съмнително породистост.
Четвърто и най-важното според мен:Ако не успееш да намериш дом за бебетата?Те ще останат на улицата ли?Предстви си как ще оцелеят в студа,гладни и подритвани.Ето защо се кастрират женски кучета,които не се използват за развъдна дейност,иначе казано тези,които са просто домашни любимци.За да се намали броя на бездомните животни.
Остави тази работа на развъдниците,най-доброто,което можеш да направиш за кучето си,е да го кастрираш,за да не си береш после ядовете.Кой те излъга,че това е сраховито нещо?Извършва се под упойка,кучето дори не разбира какво се е случило,до една седмица ще си тича играе като нормално здраво куче.Помисли добре,преди да правиш прибързани решения ;).А ако толкова искаш още едно кученце,виж тук: http://www.bezdom.info/ ,или тук в секцията Без дом,там те чакат кучета,които заслужават да им се даде втори шанс. ;)
User's Signature

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   vira Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 05:35 PM

Цитат

Добре,да приемем че твоето куче роди примерно пет кученца със...съмнителна чистокръвност,защото в България много рядко се срещат чистокръвни болонки  :- ,мхм.
Първо:ти сигурна ли си,че можеш да осигориш нужните грижи за кученцата-ваксини,паспорти,чипове,витамини,качествена храна,добър вет?Болонките са дребни кученца и раждат най-много до 4-5 палета,но все пак това си е един не малък разход.
Второ:Едно раждане крие и рискове-недай си боже да се получат усложнения,сигурна съм,че ще ти е мъчно след това и ще го преживееш тежко.
Трето:От една страна ти ще лъжеш хората,на които ще продаваш кученцата,че са чистокръвни и ще им продаваш паленца със съмнително породистост.
Четвърто и най-важното според мен:Ако не успееш да намериш дом за бебетата?Те ще останат на улицата ли?Предстви си как ще оцелеят в студа,гладни и подритвани.Ето защо се кастрират женски кучета,които не се използват за развъдна дейност,иначе казано тези,които са просто домашни любимци.За да се намали броя на бездомните животни.
Остави тази работа на развъдниците,най-доброто,което можеш да направиш за кучето си,е да го кастрираш,за да не си береш после ядовете.Кой те излъга,че това е сраховито нещо?Извършва се под упойка,кучето дори не разбира какво се е случило,до една седмица ще си тича играе като нормално здраво куче.Помисли добре,преди да правиш прибързани решения ;).А ако толкова искаш още едно кученце,виж тук: http://www.bezdom.info/ ,или тук в секцията Без дом,там те чакат кучета,които заслужават да им се даде втори шанс. ;)

MiSs SuNsHiNe
нахвърляла си доста неща , които трябвада се коментират. Не съм сигурна, че ще имам сили да отговоря подобробно на всичките. Но с по две три думи имам да кажа следното:

Не знам защо Ти гледаш куче- За да кажеш, че гледаш Чистокръвна порода, или защото искаш да си имаш,  пък било и най-непородистното. Аз лично съм от вторите. Бих си взела и  куче без изяснен произход и пет пари не давам за снобите, които ще ме коментират.
Предимството на произхода за мен е само ,че представата ти за това което искаш, когато го купуваш съвпада с резултата , когато порасне.

За това,  дали ще лъжа хората, ти не можеш да имаш и най-малка представа, защото нямаш представа  и коя съм, нали така?.  -  Засега ,моля те приеми на доверие, че няма да лъжа хората. :blink:

По отношение на  разходите - ако не мога да осигуря на женското си куче пълноценнна храна и добавки през време на бременността и кърменето, няма да й позволя да забременее. Ако това все пак се случи поради инцидент, ще лиша семействато си за да й осигуря нужното. При липса на средства паспорта , чипа и другите екстри ще ги предоставя на собствениците на кученцата, като ще направя само оонова, което е нужно за времето, през което са у нас. Откровено казанано не помня какво точно е / първа ваксина струва ми се/ Слава Богу няма да се разоря от това.

Ако не успея да осигуря дом на бебета , което е малко вероятно ще си задържа тези, които нямат дом. НО преди да забременя кучето си ще съм осигурила дом на бебета, повярвай ми.

Поо отношение на рисковете при праждането и възможността вместо да си имам кученцие от кучето с което делим живота си в последните години и което е член на семеъството ни, ще ти кажа като раждала жена, че приех този ОГРОМЕН  ;D  риск за да имам дете.  И впрочем съм много радостна от  това.

Вероятно с подобни разсъждения ще посъветваш дъщеря си да не ражда, а да осинови дете от дом, за да й спестиш рисковете .... /ако събереш смелост ти самата да създадеш дъщеря, впрочем/
Така ще ограничиш разходите за бременността на дъщеря си, ще намалиш броя на изоставените деца и там какво още беше изброила.

Трябва да призная, че в предишния си пост бях много мека, но сега наистина се ядосах и затова ще кажа в прав текст -

кастрирането на животното което сме взели доброволно за да обичаме и пазим и което ни има доверие, намирам за отваритително и не бих го приложила освен по медицински съображения.
Ако не събера сили да гледам бебета кученца, ще си дам зор да си пазя кучето два пъти в годинатаза по пет дни . Е вярно това ще ми наруши удобството, но ще ми осигури спокоен сън...

#478 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 10:41 PM

Цитат

кастрирането на животното което сме взели доброволно за да обичаме и пазим и което ни има доверие, намирам за отваритително и не бих го приложила освен по медицински съображения.
Размножаването на болоноподобни (буквално) е някакъв кошмар. Всяко куче, под средния ръст, което е някакво на цвят и с козина над 5 см бива обявено за болонка. В случая носи гордото име "Малтийска". По какво познахте, че е то тази порода, не разбрах. Дали прилича на това?  И тези рошави кученца биват кръстосвани помежду си абсолютно безогледно.
Не си кастрирайте кучето, но спрете да произвеждате кученца.

Цитат

Бих си взела и  куче без изяснен произход и пет пари не давам за снобите, които ще ме коментират.

Вземете си. Погледнете в бездо.инфо - пълно е с такива. Няма нужда да бълвате още.

Един въпрос: на колко години е кучето ви?

п.п.

Цитат

Ние имаме бяла малтийска болонка която не е с родословие но е купувана от фирма.
Дали знаете от какво място идва вашето куче?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#479 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2009 - 10:31 AM

Цитат

Ако не събера сили да гледам бебета кученца, ще си дам зор да си пазя кучето два пъти в годинатаза по пет дни . Е вярно това ще ми наруши удобството, но ще ми осигури спокоен сън...

Моля те, не си давай зор, а си осигури спокоен сън !!!!  :stop:  Така ще спестиш и на други хора много усилия, които сега хвърлят по намиране на дом на такива животинки. Кастрацията не е "отвратителна процедура", а НЕОБХОДИМОСТ И ПРОЯВА НА ОТГОВОРНОСТ особено в случаи като твоя. Запознай се повече с тази тема и тогава пиши и давай квалификации. И моля, не ми говори за природа и други такива подобни, защото от столетия кучетата са част от човешката общност и достатъчно сме се намесили в природните и Божиите дела, че да създаваме още проблеми. Ела в 21-ви век и се опитай да погледнеш по-далеч от носа си и не само от твоята камбанария. Всичко останало са ... ГЛУПОСТИ.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#480 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 11:23 AM

О, боже - сега пък кастрацията била отвратителна процедура  :o
Колко по-малко отвратително е това

Цитат

Най-новите кучета в изолатора...От 7 август

Информация от дата 11 август - това куче е приспано.

Качена снимка

Това куче е болонка по вашите представи нали, или може би пудел :'( Майка му май не е била кастрирана - тази отвратителна процедура, щом се е явил той - за да ЗАГИНЕ без капка загриженост там - в клетка в изолатора. Тя сигурно е родила за здраве - болонка, а за татко са избрали някой красив болончев рошльо. Колко красиво и романтично - природа! Или може би са я пазили, пък взела че развила рак на млечните жлези и тогава ХОП - чудовит лек предписан, раждане за здраве! За да свърши болончо - защото е изпълнил целта на далновидците, явил се той на бял свят, ял попара 3 месеца при мама болонка, после 4 години неподстригван при техни приятели с разходки, колко то за пиш, докато и това не им писнало.
Изпълнил своята мисия болончо. Приспан.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »