Цитат
А извинявай според тебе много ли му е готино на кучето двапъти в годината за по окло десет дена да му се .......... и ти да не го пускаш щото неискаш кученца. Според мене най-добре е да се кастрира щом роди животното, ако въобще ще ражда разбира се. Защото мойто куче като е разгонено (женско е) направо може да ти се скъса сърцето като го гледаш как му се иска ама неможе. Но от две години си е екстра. Естествено от както е кастрирано.
Да и аз така се чувствам saryta, като е разгонена и не я пускаме. Ужасно гадно е. На нея не само й се... ами просто цялото й същество се бори да излезе навън, да маркира целия квартал да обикаля и да търси най-достойния представител на рода кучешки...
толкова е силно това, че даже спира да се храни нормално и в тези няколко дни само пие вода и то не много и страда непрекъснато
и те обикаля и ти обяснява и ума й не го побира защо не разбираш че просто ТРЯБВА да си има кученца... Мъка :'(
Но за мен това е избор между две злини, които мога да й причиня. Кастрацията не простопремахвавъзможността да роди,тя обърква цялата хормонална система на кучето.
Бих препоръчала да се почете малко за оплакванията на жените при отстраняване на яйчници и матка. За поддържащата терапия, на която карат с години. За мъките им след операцията , когато организмът им се чуди как да се справи...
Едни приятели пък си пускаха кучето вече два пъти за да му спестят мъките при разгонвавнето и после й слагаха инжекция.
То и това е лошо и вредно...
И изобщо, откъдето и да го гледам, като че ли не намирам абсолютно доброто решение.
Просто ние им се намесваме в живота и при всички случаи ги осакатяваме в една или друга форма.
Както съм го подкарала да мисля, май ще изпадна в ситуация, в която всяко решение е лошо.
Ех, ако можехме да им обясним вариантите , да ги попитаме те какво мислят и да уважим личния им избор. :kuchence: