Dog.bg Форуми : Милата баби Лора/Добринка/Бабс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Милата баби Лора/Добринка/Бабс има нужда от положителни мисли и повечко късмет

#1 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2011 - 11:19 PM

Днес към обяд бързайки от едни профилактични прегледи към офиса, срещнах много много мила кучона с доста неприятна рана.
Да си призная, в първия момент си помислих, че може да е от киселина, защото ми изглеждаше подобна на някои от тези на Мечо и Миси, а и района е доста близо.

Срещата ни тогава беше много кратка, но поне разбрах, че е квартална любимка - от едно мило момче на име Виктор (даже имаше имен ден днес).

Не издържах и след работа направихме акция по търсене и улавяне за водене на лекар! Идеята ми беше да я заведем да се види и обработи раната, да остане на стационар 2-3 дни докато позавехне и да я върна обратно. Кучоната като цяло е обрижвана - кастрирана, дебеличка. Определено е доста възрастна, но е много смешно и мило създанийце - дребна, късокрачка и дебеличка добродушка! Дадох й кодово име Бабс (за мен то си има сантиментална стойност, пък и някак й приляга на възраста, пък има и закачливи вариации - Бабси-бубси... :wub: ).

Обаче лекарите казаха, че раната всъщност е разязвен тумор, а до него се напипваше и още един по-малък... :dry: Прегледахме я, по гърдичките поне нищо не се напипва.
Нооо нека видим как можем да помогнем на милото бабенце - оставих я в клиниката и утре ще й пуснат кръвни изследвания, за да се прецени общото й състояние и дали евентуално могат да й оперират туморите в понеделник.

Хора, кучицата е бижу - кротичка, спокойна, добричка, гък не каза и не посегна да ме гризне въпреки че бра голям страх след неуспешния ми опит да я вдигна на ръце. След обикаляне известно време я намерихме и с кренвирши я прикотках близо до колата, но просто не бях достатъчно бърза и уверена като понечих да я гепя първия път и тя се уплаши и хукна... Ама "хукна" за баби с подобаващо тегло и къси крачка... мхихих! За по-лесно я излъгах като метнах одеало върху нея и си я гушнах като вързопче. Е, после в колата тя ми се отблагодари с повръщане и малко напишкване, но за това ще разправям още смешки утре. :ab_041:

Това е клипче от края на първата ми среща с нея:

http://www.youtube.c...h?v=dB_4xxY3c60

Имам и клипчета от вечерта, вече в клиниката - ще ги пусна утре.

Много ви поздрави от смехурчето Бабс и стискайте палци да е здравичка!
Междувременно, ако някой може да предложи временен дом на сладуранката, тя със сигурност много би се зарадвала на топло местенце и папкане! Просто аз вече си имам "увиснала на врата" подопечена и наистина няма да мога в дългосрочен план да поема отговорност за разходи по стационар, хотели и т.н. Ще й помогна колкото мога (може би дори и с ваша помощ), но в крайна сметка може да се наложи да я върна на същото място.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2011 - 11:38 PM

Nickey,
Ще ти разкажа нейната тъжна история.
Това е Лорчето/Добринка.
Живееше на съседната улица в една къща, на двора. Той реши да си вземе булонка и изхвърли Лорчето на улицата. Толкова много му се молихме, щяхме да осигуряваме храна, само и само да не я изхвърля навън. Но той не пожела.
Тя тъгуваше месеци наред и обикаляше около къщата, сърцето ти да се скъса.Никога не е била гладна, но беше обидена, изгонена, тъжна и самотна.
Това беше преди 10-11 години.
Няколко месеца след изхвърлянето се премести на друга улица, там имаше едни добри хора, които дори я пускаха да спи във входа. Тогава я прекръстиха на Добринка, защото тя е самата ДОБРОТА.
Но тези хора вече не са там.
Добри вече не чува и не вижда добре, през лятото я удари кола, защото пресича улицата, бавна е и не чува, а и е много дребничка и не се вижда. Тогава оцеля само с една операция на крачето.
До преди година я пускаха вътре в Еврофутбола на Пирински проход, но явно и там се смениха хората и вече не влиза вътре.
Това е тъжната история на една малка изоставена Добринка.
може да смениш темата на Милата баби Добринка/Лорка
Дори и едно дворче с колибка, където да бъде защитена от колите, за нея ще е вариант да изживее без болка старините си.
Може пък в края на живота й да й се усмихне късметът?
Благодаря ти, че си се погрижила за Лорчето.

#3 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 November 2011 - 11:48 PM

И аз съм виждала Добринка и зная историята и от PURSY. Наистина е прекрасно, много мило и добро кученце, за жалост с тъжна история. Дано се намери топло местенце и за нея, в което да си поживее още колкото и е писано.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#4 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 12:13 AM

А тя сега къде е? В клиника ли? И колко ще стои там?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 November 2011 - 12:17 AM

Показване на мнениетоNickey, в 11 November 2011 - 11:19 PM, написа:

оставих я в клиниката и утре ще й пуснат кръвни изследвания, за да се прецени общото й състояние и дали евентуално могат да й оперират туморите в понеделник.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2011 - 12:26 AM

Да, малко чета през редовете, че нещо много ме трогна това кученце. Мисля варианти...Ще видим, че нали вече прибрахме трите огромни сладура от Южния парк и аз имам 2 и един подопечен в Суходол и то стана чудо...ама все пак трябва да измислим нещо за това кученце... :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#7 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 08:25 AM

Леле, не е истина... радвам се, че сега знам историята й, но пък и ми стана още по-мъчно...
Прибрах я горе-долу от кръстовището на Пирински проход и Родопски извор.

Хора, много трудно... щом е толкова възрастна, наистина и операцията би била рискова. Обаче как да я оставим с тази рана, която само ще става по-голяма? И да знаем, че тая гадост я яде отвътре?!

Довечера като се прибера ще ви пусна клип и от прегледа, много добре се вижда всичко, сега бързам за един курс.
НЕка видим какви ще са й и кръвните резултати днес и ще го мислим...

Буш, смени името на "Милата баби Лора/Добринка/Бабс", моля те
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 12:28 AM

Днес следобед минах да видя бабинката в клиниката, даже й направих и няколко снимки набързо.
Муцунката е супер - слуша като за трима! Вече е обезпаразитена вътрешно и външно (затова е и видимо напудрена с бяло :mg_062:) - спокойна е, най-безропотно дава да й се правят всякакви манипулации. Доброто буренце тежи 14,2кг! :db_046: Изрязахме й и ноктите на 5тите пръсти на всички лапи, че направо се бяха вързали на фльонга.

Кръвните й изследвания като цяло са доста добри - единствено има завишена урея и затова ще й се дава хран. добавка Ипакитин (доказано влияе супер при бъбречни проблеми, поддържаме с него котарака на майка ми), както и антибиотик Синулокс - него и заради раната, защото тя не е много спокойно, а и кучоната често я ближе.

Освен това обаче, като й преслушаха сърцето и белите дробове, лекарите чуха някакъв шум от лявата страна на сърцето и затова решихме да се направи рентгенова снимка да се види дали няма някакви проблеми там. Днес отидох прекалено късно и нямаше как да я водя на рентген и да я върна навреме, затова ще я заведа утре следобяд и ще видим какво е положението. Утре ще трябва да платя рентгена (с направление и отстъпка за бездомни, в ЦВК), но иначе текущата й сметка в "Добро хрумване" е 45лв.

Да ви разкажа сега една смешка от вчера и по-точно от пътуването към клиниката. Както ще видите, кучинка има форма на бъчонка с къси крачета и смешна остра муцуна. Та, като я сложихме в колата, тя си се изсипа от задната седалка на земята между самата седалка и предните облегалки и прекара почти целия път в задръстването там (само 1-2 пъти успя доста смешничко да се качи горе на седалката). Както може би се досещате, пространството е тесничко, но пък решихме да си стои там, за да не се лашка насам-натам от движението. От време на време маневрираше и си показваше муцата между седалките към нас. Да, но по едно време я чухме, че повръща както си беше завряна отзад, и то с муцуна някъде към вратата. Шегувахме се, че се е навряла така, защото сигурно се старае да повърне в "джобовете" на вратата - там в самата пласмаса на вратата нали има разни вдлъбнатини за слагане на джунджурии. Така, познайте кой се смя последен когато в последствие видяхме къде е повръщаното - ами точно там, нито капчица на земята или на седалката!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Ето ви и доказателство:

http://www.youtube.c...h?v=5STVR_z-boc

Та така, муцинката е голям образ, дано има повечко късмет за времето, което й остава!
Дали някой няма да може да предложи някое кътче за нея?
Мога да помагам за храната със сигурност, ако няма фрапиращи медицински разходи може би също. Кротко и добродушно другарче ще бъде, не вярвам да прави бели. От години е свикнала навън, така че и обезопасено дворче с хубава къщичка би свършила работа!

И няколко снимчици от днес:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

И да видите какво е буренце (бяла е заради обезпаразитяващата пудра):
Качена снимка

Ето тук можете да видите раната и туморчетата:

http://www.youtube.c...h?v=aABipqrL_H0
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 12:30 AM

И тук после в клетката:

http://www.youtube.c...h?v=bIOmeIaPKK4

http://www.youtube.c...h?v=Kpon16PTSJY

(всички клипове са правени снощи като я закарах в клиниката)
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2011 - 12:01 PM

Вчера водих бабинката на рентген в ЦВК (платих го, 30лв беше с отстъпката) и тя даже не ми оповръща колата този път :ab_041:

Значи, не са много розови нещата, да не кажа хич, но това се и очакваше. Дясната страна на сърцето й е уголемено, а в дробовете има разни петна. Тези петна могат да бъдат и от хроничен бронхит, могат и да са увредена от възрастта тъкан, нооо може и да са разсейки. Задъхва се бабушата от време на време, но не кашля.

Всичко това ни провокира да й направим тестове за дирофилария- направихме и микроскопски за микрофиларии, и антигенен - слава богу, и двата са отрицателни!

Ще й направят т.нар. РР тест, който най-общо казано представлява преброяване на броя вдишвания за определено време, но в идеално спокойно състояние - докато спи. Има си таблица с нормални стойности по възрасти, по която се сравняват тези преброени. Този тест ще установи дали има смисъл да пробваме с отводняващи медикаменти да поизчистим белите дробове.

Иначе за сърцето в момента е на лекарство Прилиум, което е ACE-инхибитор (не се наемам да обясня точно какво е). Текущата й сметка снощи беше вече 89лв.

А бабинка е все така мила и кротка, позволява да й се прави всичко. Малко ми се сърдеше вчера след мъкненето на рентген, но всъщност просто ми се цупеше.

След 10 дни трябва пак да направим контролна снимка, иначе засега баби си хапва, пийва и взима люкарствата като една добра пенсионерка.
Пак да си кажа, че много би се зарадвала да не е на стационар, а някъде в приемен дом на топличко и сигурно местенце...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 11:22 PM

Nikey, толкова е добра Лора, тя е една малка благородна късокрачка, то и затова хората от другата улица я прекръстиха на Добринка. :smile:
Между другото, сигурна съм, че доста хора се притесняват за нея и си мислят, че нещо й се е случило, защото всички в квартала много я обичат и много хора я хранеха. В събота ще отида да кажа в Еврофутбола къде е, защото собственикът много се грижеше за нея и й купуваше всеки ден консерви. М/у другото тя е с фронтлайн-миналия месец човекът й купил от Зоомагазина, който е там, където си я хванала.Обезпаразитяват я най-редовно вътрешно. От зоомагазина също всеки ден я хранеше жената, от медицинския център също, и спи в един вход на другата улица, както ми казаха.
Ще отида да кажа на хората, защото си представям колко са се притеснили за бабетка.
Лятото, когато я е ударила колата (аз не бях там), момчетата от Еврофутбола веднага са я закарали на вет, там са я оперирали и зашили, беше с доста голям шеф, но се оправи. Събрали са пари и веднага са я метнали на колата.
Тя е ударена на съседната улица, но се била довлякла до Еврофутбола, все едно, е търсила помощ от тях-те ми разказваха на другия ден. Представяте ли си колко е умна! Имало е кръв през целия й път до тук.
Когато има светкавици и гръмотевици също тича кум еврофутбола да се скрие, умира от страх!
Баби Лорче-Добринка е на 14-15 години, аз я познавам от 13, а е имала два пъти бебета преди това.
Дано стане чудо да се намери дом за баби, да си изживее последните годинки на топло и безопасно място!
М/у другото баби не яде суха храна, освен скъпа котешка, обича консерви и обожава винервурсчета-аз й купувам почти през вечер по 4 и тя си ги хапва, въпреки, че е хранена сутринта, момчетата казва, че е склери и яде непрекъснато.

#12 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 03:18 PM

PURSY,
Колкото повече пишеш, толкова по-мъчно ми става...
Знам, че е малък шанса, но все пак се надявам "да излезе слънце и на нейната улицжа", макар и чак накрая...

Направили са й РР тест на сладураната - дишането й не е учестено, даже е на долната граница, така че има шанс това в дробовете й да не са гадни неща. Започнали са я и на отводняващо и в четвъртък ще я заведа пак на рентген контролно.

Стискаме палци тогава да се види поне малка разлика с предишната снимка - това, че означава, че медикаментите са помогнали!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 11:24 PM

Дано баба Лори/Добринка получи един хубав коледен подарък-малко топло диванче!
Толкова малко годинки й остават да си поживее.
Дано има подобрение в състоянието й.

#14 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 03:51 PM

Накратко казано - новините ми са лоши.

Ходихме снощи на рентген, бяха пуснали и повторни кръвни изследвания за контрола.
В белите дробове има мъъъничка промяна, но не и в нещата, които изглеждаха най-притеснително на предната снимка - те дори сега се виждат още по-ясно. Сърцето си е все така недобре.
Освен това въпреки добавките, уреята е леко смъкната, но още висока, но сега беше повишен и друг бъбречен показател.
Те си продължава на ACE инхибитора за сърцето, добавка за бъбреците, антибиотик и обезводняващо.

Говорихме и мислихме много с докторите, НО с този сърдечен проблем + белите дробове + бъбреците, е абсурд кучицата да се оперира за кожните тумори - прекалено голям е риска да не преживее операцията или постоперативния период, а и те са й "най-малкия проблем".

Кучицата има нужда от топло местенце, храна и някой да й дава лекарствата всеки ден. Може още да остане в стационара, но да кажем максимум седмица.
Хора, не искам да я връщаме на улицата - ще пострада някъде, ще се мъчи, може кола да я блъсне каквато е мъничка и бавничка. Не смятам и че на този етап може да се мисли за евтаназия при положение, че муцинката си има желание за живот, няма признаци на болка, жизнена е.

Платих ренгена и вчера - беше 25лв, прилагам двете бележки от вчера и от събота. Ще кача и самите рентгенови снимки, но може би утре.
Прикачена снимка

Текущата й сметка в клиниката е 159,20лв. - ако някой има желание, може да помогне на бабинка и на мен да я погасим. Аз успях да изплата дължимата сума за Бони.
В момента престоят на Лора за денонощие ми струва 15,80лв - 7 за стационара (с вкл. медицинска храна за бъбречни проблеми) и останалите за лекарствата - Прилиум, Синулокс, Ипакитин, Хартман.

Много много ви моля за решение поне къде да преживее зимата, едва ли й е писано много повече!
Със сигурност не мога да поема дългосрочен финансов ангажимент за хотел/стационар, съжалявам... Но бих могла да си устроя нещата да й поемам храната, транспорт при нужда, мед. грижи ако не станат много високи, дори и да се наложи да помоля и тук за малко помощ.
Кротка кучица е, няма да пречи. Мисля, че ще се разбира и с други любимци.

PS
Снощи ми беше много неприятна вечер...
Новините покрай Лора
В ЦВК докато чакахме за рентгена, чакахме със семейство, довело много възрастното си и болно куче за евтаназия
Като се върнахме в Хрумването, беше починало едно куче (пак възрастно и изстрадало), оперирано по-рано, което даже видях като взимах бабси
...
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2011 - 02:30 PM

Моля ви, помогнете ми да й намеря подслон - разпространете обявата, която съм й направила - http://park4pets.com/show_ad.php?id=37

Има си и албумче с публичен достъп във Фейсбук - https://www.facebook...65382.673580173

Вчера една от жените, които изглежда са се грижили за нея в квартала й, беше разбрала къде е настанена...
Отишла в клиниката и вдигнала скандал защо, видиш ли, сме ОТКРАДНАЛИ кучето!

Значи, разбирам донякъде нейната гледна точка, защото все пак са се грижили за кучето и им пука за нея, НО когато някой все пак е направил нешо повече от тях, а именно да я заведе на лекар, когато видимо тя има сериозен проблем... просто някакси не е честно! Още повече, че имало крясъци и скандали да не я оперираме и т.н.

Мисля, че поне хората в този форум са наясно, че като съм поела някаква отговорност, ще изисквам всякакви изследвания и мнение, за да се уверя дали кучето е в състояние за операция или не (макар и всяка една операция винаги да крие рискове и при напълно здраво куче).
Както виждате това се случи и изводът за момента твърдо е, че рискът е прекалено голям. Може би има хора, които директно решават да оперират без да направят предварително необходимите изследвания, но аз не съм от тях и затова много много болно ми става от такива обвинения.

Още повече считам за много грозно поведение това да отидеш в клиника, в която с големи отстъпки помагат на животно, за което ти не си успял да се погрижиш достатъчно и да вдигаш луди скандали за това! ...

Както и да е, това няма нужда да се коментира повече може би, колкото и да ми е горчиво.

Отново,
Моля ви, помогнете ми да й намеря подслон - разпространете обявата, която съм й направила - http://park4pets.com/show_ad.php?id=37
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2011 - 04:50 PM

Пърси нямаше ли да говори с хората? Що за поведение си е позволила онази! Аман от хора, дето много си "обичат" бездомниците, но ги оставят с рани, некастрирани, гледат как избиват потомството с удари в стената... Писна ми да се сблъсквам с подобни хорица, че после си позволяват и да крещят защо видиш ли някой прави нещо за горките животни!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2011 - 05:47 PM

И все пак не си съвсем права, blue - кучата е кастрирана, редовно хранена и обезпаразитявана - не мога да кажа, че не са правили нищо за нея!
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2011 - 06:40 PM

Мдам, като кварталния кучо Стефан - всичко, което си изброила, но не ми дадоха да го заведа на лекар, когато се разязви тумор. Кучо така си и умря :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 10:49 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 20 November 2011 - 02:50 PM, написа:

Пърси нямаше ли да говори с хората? Що за поведение си е позволила онази! Аман от хора, дето много си "обичат" бездомниците, но ги оставят с рани, некастрирани, гледат как избиват потомството с удари в стената... Писна ми да се сблъсквам с подобни хорица, че после си позволяват и да крещят защо видиш ли някой прави нещо за горките животни!!!

Да, казах на човека от Еврофутбола и на жената от Зоомагазина.
М/у другото, имам предположение коя жена може да е ходила в ДХ, ако е рускиня, тя е една скандалджийка, все е недоволна от нещо, уж й е мъчно за животинките, ама все търси някой друг да се погрижи за тях. Но може и да е някой друг, не мога да съм сигурна, да не излезе, че съм набедила някого. :) Не познавам хората от улицата, на която Лора живее.
И аз моля да се разпространи историята на бабче, дано някой се смили над нея.
Nikey, благодаря ти, че се погрижи за нея :smile:

#20 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2011 - 10:54 AM

PURSY,
Същата е била - рускиня.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +