Да си призная, в първия момент си помислих, че може да е от киселина, защото ми изглеждаше подобна на някои от тези на Мечо и Миси, а и района е доста близо.
Срещата ни тогава беше много кратка, но поне разбрах, че е квартална любимка - от едно мило момче на име Виктор (даже имаше имен ден днес).
Не издържах и след работа направихме акция по търсене и улавяне за водене на лекар! Идеята ми беше да я заведем да се види и обработи раната, да остане на стационар 2-3 дни докато позавехне и да я върна обратно. Кучоната като цяло е обрижвана - кастрирана, дебеличка. Определено е доста възрастна, но е много смешно и мило създанийце - дребна, късокрачка и дебеличка добродушка! Дадох й кодово име Бабс (за мен то си има сантиментална стойност, пък и някак й приляга на възраста, пък има и закачливи вариации - Бабси-бубси...

Обаче лекарите казаха, че раната всъщност е разязвен тумор, а до него се напипваше и още един по-малък...

Нооо нека видим как можем да помогнем на милото бабенце - оставих я в клиниката и утре ще й пуснат кръвни изследвания, за да се прецени общото й състояние и дали евентуално могат да й оперират туморите в понеделник.
Хора, кучицата е бижу - кротичка, спокойна, добричка, гък не каза и не посегна да ме гризне въпреки че бра голям страх след неуспешния ми опит да я вдигна на ръце. След обикаляне известно време я намерихме и с кренвирши я прикотках близо до колата, но просто не бях достатъчно бърза и уверена като понечих да я гепя първия път и тя се уплаши и хукна... Ама "хукна" за баби с подобаващо тегло и къси крачка... мхихих! За по-лесно я излъгах като метнах одеало върху нея и си я гушнах като вързопче. Е, после в колата тя ми се отблагодари с повръщане и малко напишкване, но за това ще разправям още смешки утре.

Това е клипче от края на първата ми среща с нея:
http://www.youtube.c...h?v=dB_4xxY3c60
Имам и клипчета от вечерта, вече в клиниката - ще ги пусна утре.
Много ви поздрави от смехурчето Бабс и стискайте палци да е здравичка!
Междувременно, ако някой може да предложи временен дом на сладуранката, тя със сигурност много би се зарадвала на топло местенце и папкане! Просто аз вече си имам "увиснала на врата" подопечена и наистина няма да мога в дългосрочен план да поема отговорност за разходи по стационар, хотели и т.н. Ще й помогна колкото мога (може би дори и с ваша помощ), но в крайна сметка може да се наложи да я върна на същото място.