Dog.bg Форуми : На пазара

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

На пазара Извадени постове от почистени теми

#41 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2011 - 02:52 PM

Оказва се, че в град Пловдив все пак има безплатни кастрации на безстопанствени/бездомни котки.
Кастрациите се извършват в местния изолатор. Телефона за връзка там е - 032/ 966 184.

Има сформирани екипи, които при подаден сигнал идват на място, ловят котката, кастрират я, тя има право на 24 ч. престой и след това я връщат на същото място.

За всеки район от града е отделен съответния ден от седмицата. Работят 4 екипа. Информацията от хора, които са кастрирали там е че се работи много добре.

Така дори няма да се наложи някой да гони котката, да я лови, да си губи времето и бензина.

Всичко се прави само срещу едно телефонно обаждане.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#42 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2011 - 11:12 PM

Цитат

Оказва се, че в град Пловдив все пак има безплатни кастрации на безстопанствени/бездомни котки.

Добър ден, тъга! :re_037:

Показване на мнениетоDessyD, в 29 November 2011 - 01:34 PM, написа:

....................... Като искаш да го направиш има лекари и в Пловдив, а[u][b] има и действащ кастрационен център.

Това го написах преди има-няма три дни, ама кой да обърне внимание!? Тук имаше и цяла тема точно заради това, че "Четири лапи" кастрираха котки в Пловдив и обучаваха/предлагаха опита си на служителите в кастрационния център. Имаше цяла пловдивска "агитка" тук против кастрирането на котките и се драчихме маса време с тях....Но нали най-важното е първо да охнем и да ахнем, че и да си пишем актив по възможност ... че и с привкус на мелодрама ... :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#43 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 December 2011 - 01:24 PM

Искам да разясня думите си , защото засегнах един човек без да съм целяла. Асар знам, че е обрекла живота си на каузата и знам колко прави за животните , също че никога не седи със скръстени ръце. Изказах се единствено против това, че всеки прави толкова колкото са му възможностите и не бива да се упрекваме едни други. Понякога се опитваме да надхвърлим собствените си възможности и това се отразява на качеството на работата ни , а от това страдаме не само ние. Момичето си изказва мнение в началото какво може да направи , а се намериха хора , които да я оплюят. Дори да са искали да и дадат съвет можеше да е по друг начиначин. Ние не сме си врагове бе хора. А и понеже имам доста друга работа претупвам мислите си и да ме прощавате ако пак не съм се доизразила. Ама е глупаво да се ядем. То и в Пеперник се води , че има безплатни кастрации, но лично аз никога не бих им се доверила......да вчера убийци , а днес уж не. Ако някое кученце си няма кой да го потърси , а такива в перник са много значи просто отива по дяволите.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#44 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 07:13 AM

Показване на мнениетоsheba, в 02 December 2011 - 11:24 AM, написа:

Момичето си изказва мнение в началото какво може да направи , а се намериха хора , които да я оплюят. Дори да са искали да и дадат съвет можеше да е по друг начиначин.

:ba_025:

#45 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 January 2012 - 11:16 PM

https://www.facebook...ps/neliyankova/

Постовете от този нататък са от ТАЗИ тема.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#46 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 11:23 PM

Отново много грозни думи изписани в пространството...дано и това куче няма съдбата на догото Миа!!!!
Направо се плаша вече!

#47 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 12:14 AM

И каква е съдбата на догото Мия?

#48 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:40 AM

Показване на мнениетоelrisha, в 19 January 2012 - 11:23 PM, написа:

Отново много грозни думи изписани в пространството...дано и това куче няма съдбата на догото Миа!!!!
Направо се плаша вече!

каква е съдбата на догото Мия?! http://forum.dog.bg/...B8/page__st__60

За Мия намерихме най-доброто,каква й е съдбата?!
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#49 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 11:47 AM

Показване на мнениетоrossitsa todorova, в 19 January 2012 - 09:09 PM, написа:

Засегнати са главни центрове в мозъка,засегната е и кората на мозъка,хубавото е,че има усет на всичките си крайници и гълтателната му функция се е възстановила,Рекс не може да помръдне,тялото му е парализирано.Това е диагнозата .Д-р Василев не може да се наеме с прогноза в близките 5 дни.

Сега спокойно може да го "спасите" като го оставите жив труп за цял един живот.
Някой тук е гледал твърде много фантастични филми ако вярва,че това куче може да води дори на 50% нормален живот.
Интересно ми е що за хора са способни да причинят подобна мъка на куче което няма почти никакви шансове за поне полунормален живот ?!?
Защо не вземете да помогнете на кучета за които не е твърде късно и безсмислено , за кучета които имат шанс да живеят нормално на добро място ?

#50 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 12:27 PM

Показване на мнениетоkai_tina, в 20 January 2012 - 10:40 AM, написа:

Нито искам да се заяждам, нито държа сметка на някого. Но има ли смисъл от лечение на Рекс?

Има смисъл най-вече за ЦВК, защото още днес ще се получи нова сметка и нови безумни диагнози. Пригответе се за нова сага "ала Боко". Не знам къде свършва състраданието и започва чистия егоизъм. :zz_020:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#51 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 12:50 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 January 2012 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоkai_tina, в 20 January 2012 - 10:40 AM, написа:

Нито искам да се заяждам, нито държа сметка на някого. Но има ли смисъл от лечение на Рекс?

Има смисъл най-вече за ЦВК, защото още днес ще се получи нова сметка и нови безумни диагнози. Пригответе се за нова сага "ала Боко". Не знам къде свършва състраданието и започва чистия егоизъм. :zz_020:

:ba_025: :ba_025:

Интересен е фактът, че всички кучета, спасени от групата Порода любов, са настанени и лекувани в ЦВК. Съответно сметките за покриване са огромни. Ами то само упойката в ЦВК, като гледам, е 10 пъти по-скъпа от упойката в други клиники(пропофола гледам).
"Затова ви казвам,хич ама хич не ми пука дали ще помогнете финансово или не.Дали си повече от мен или не пак не ми пука.важното е,че от вчера само се пише а нищо не се прави." - думи на Росица във фейсбук.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 01:14 PM

Цялата тази история "мирише" от самото начало,но вече не просто "мирише",а направо си "вони".
Дали някой не си пълни джоба с пари събрани от състраданието на хората ?
Дали група от хора със свои лични проблеми не се опитва да направи нещо "съществено" за обществото и с това да задоволи някакви свои лични болни потребности?!?
Ако е така е много грозно да се прави на гърба на куче което в момента очевадно страда ...
А дали няма да го поддържат достатъчно дълго време живо за да си понапълнят гушките и след това кучето : "въпреки техните неистови усилия и труд е починало , ама поне се е чувствало обичано " .... ?!?
Не знам дали някой ще се съгласи с мен,но мисля,че най-новата схема за изнудване за пари е тази тук която виждаме...
Намираме някакво клето болно животно...дори и да няма шансове за оцеляване или нормален живот,ревем като магарета по форуми,искаме пари...после плащаме сметки тук и там и накрая кучето умира....и се търси нова жертва за която да се събират пари и историята се повтаря.
Не искам да бъда груба ,но от наблюдения над този форум тук само една шепа помагат действително...останалите само реват и мрънкат и просят пари.
Грубо е,знам...но е факт.

#53 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 02:58 PM

public/style_images/clean/snapback.pngrossitsa todorova, в 19 January 2012 - 09:09 PM, написа:

Засегнати са главни центрове в мозъка,засегната е и кората на мозъка,хубавото е,че има усет на всичките си крайници и гълтателната му функция се е възстановила,Рекс не може да помръдне,тялото му е парализирано.Това е диагнозата .Д-р Василев не може да се наеме с прогноза в близките 5 дни.

Мисля,че това казва достатъчно.... но явно има твърде много хора с липса на поле за изява които си умират да се правят на "герои" ... давайте ... пънете се , а през това време от криворазбраната ви "обич" страда кучето .

#54 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 03:10 PM

Аз пак да кажа, евтанизиране в случай, че диагнозата е - непоправим случая. Далече, далече не замахвам с лека ръка, но само да се мъчи кучето просто е безмислено. Гледала съм куче на възраст с тежките си проблеми - не е никак лесно. Гледала съм и лежащо болен човек - където размера вече е друг, но потребностите и двата случая бяха едни и същи. Затова давам мнение. Само ако има смисъл от лечение, но ще почакаме 5 дни изхте видим д-р Василев какво ще каже, след като сега неможе да се каже нищо конкретно

Показване на мнениетоblueocean, в 20 January 2012 - 12:54 PM, написа:

Не може така с лека ръка да се отписва кучето! И аз имах коте, което пострада и имаше мозъчно възпаление, но се оправи и беше едно прекрасно коте. Как така с лека ръка ще казвате, че не може да води нормален живот без да има прогноза, диагноза, нито какви са последиците от лечението?! Не съм за лечение на всяка цена, но вие си нямате на идея какви глупости говорите! Мик, ти си известна с "философските" си разсъждения, но Кайтина?! ей така, прочела, недочела, да евтаназираме?!

Като има диагноза и прогнози, тогава ще се мисли! Нима няма хора и животни, преминали през подобни неща и възстановили се?! Егати и "животнолюбките"!

Напротив - темата я следя от самото начало, може да съм изпуснало максимум един пост, но чета много внимателно и мисля, че и аз имам глава на раменете си и мога да преценя кое е правилно и кое не.

И само за протокола, на едно от кучетата ми операция животоспасяваща излезе 970 лв пак в съшата клиника , но и за момент не съм си помисляла да оставя да се мъчи или евтанизация. Със заеми се прави цялата работа, а не така безотговорно.

Съжалявам за оффа
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#55 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 03:46 PM

Хайде да спрем да дъвчем и да изчакаме въпросните 5 дни, през които ще стане ясно дали има шанс кучето да се възстанови и до каква степен и чак тогава да започнем отново полемиките.
Ясно е, че ако случаят е безнадежден никой разумен няма да остави напълно парализирано животно да вегетира. Но също така е ясно, че все още няма категорична прогноза, така че в момента да се дава присъда е рано.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#56 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 04:50 PM

Показване на мнениетоmik, в 20 January 2012 - 02:58 PM, написа:

явно има твърде много хора с липса на поле за изява които си умират да се правят на "герои" ... давайте ... пънете се , а през това време от криворазбраната ви "обич" страда кучето .

И го казва кой? Най-голямата спасителка на бездомни ли? На колко си помогнала, а? Все се пънеш да сееш "ум", само да беше нормален :eg_033: Все много знаеш, а нищо не правиш реално. Като бабките-клюкарки пред някой вход/двор си - от всичко разбираш, всички трябва теб да слушат, но като се стигне до работа - за там си има други хора да я вършат! Абсолютен трол си!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:18 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 20 January 2012 - 02:50 PM, написа:

явно има твърде много хора с липса на поле за изява които си умират да се правят на "герои" ... давайте ... пънете се , а през това време от криворазбраната ви "обич" страда кучето .

И го казва кой? Най-голямата спасителка на бездомни ли? На колко си помогнала, а? Все се пънеш да сееш "ум", само да беше нормален :eg_033: Все много знаеш, а нищо не правиш реално. Като бабките-клюкарки пред някой вход/двор си - от всичко разбираш, всички трябва теб да слушат, но като се стигне до работа - за там си има други хора да я вършат! Абсолютен трол си!

Това което правя за бездомните е само това което е по силите и джоба ми и то не е нещо за което смятам за нужно да тръбя по форуми , да пиша сметки за кое колко съм дала и колко не съм .
Помагам на животно в нужда само когато сметна,че мога финансово да си позволя това удоволствие сама без да ангажирам други хора с финансовата издръжка на някое бездомниче .
Хората които ме познават знаят какво съм сторила и кога,не изпитвам потребност някой да знае какво съм сторила и да "ми сваля" шапка за това.

#58 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоmik, в 20 January 2012 - 08:18 PM, написа:

Показване на мнениетоblueocean, в 20 January 2012 - 02:50 PM, написа:

Това което правя за бездомните е само това което е по силите и джоба ми и то не е нещо за което смятам за нужно да тръбя по форуми , да пиша сметки за кое колко съм дала и колко не съм .
Помагам на животно в нужда само когато сметна,че мога финансово да си позволя това удоволствие сама без да ангажирам други хора с финансовата издръжка на някое бездомниче .
Хората които ме познават знаят какво съм сторила и кога,не изпитвам потребност някой да знае какво съм сторила и да "ми сваля" шапка за това.

Извинявам се на мод за дългия цитат.

Момичета, моля ви, спрете. Никому не е нужно това.

Нека изчакаме няколко дни.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#59 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 11:42 PM

mik - "Цялата тази история "мирише" от самото начало,но вече не просто "мирише",а направо си "вони".
Дали някой не си пълни джоба с пари събрани от състраданието на хората ?"

Като човек пуснал първите постовете за една не малка част от животните, ще кажа само, че не си права.
В повечето случаи събраните средства изобщо не стигат до джоба на нито един от пишещите.
Те постъпват направо по сметка на клиниката или чрез форумската сметка се прехвърлят, но не лично.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#60 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 03:12 AM

Показване на мнениетоasar, в 20 January 2012 - 09:42 PM, написа:

mik - "Цялата тази история "мирише" от самото начало,но вече не просто "мирише",а направо си "вони".
Дали някой не си пълни джоба с пари събрани от състраданието на хората ?"

Като човек пуснал първите постовете за една не малка част от животните, ще кажа само, че не си права.
В повечето случаи събраните средства изобщо не стигат до джоба на нито един от пишещите.
Те постъпват направо по сметка на клиниката или чрез форумската сметка се прехвърлят, но не лично.

Съгласна съм с теб,но дали клиниките не завишават умишлено цените си знаейки , че за даденото животно се събират пари от дарители ?
Дали практиката да се водят болни животни в почти все едни и същи 1-2 клиники не е порочна ?
Разбирам,че цените в София са по-високи от тези в Стара Загора,но ако написаното по-горе е вярно 460 лв сметка за 2-3 дена е адски голяма сметка ... това куче в клиника ли е било или в 5-звезден хотел ?
Ако му бяха правили някаква операция да речем,че това би могло да оправдае тази сума ... но 460 лв без на кучето да са правени хирургични интервенции и много странна.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни