Dog.bg Форуми : Мия - догото от Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мия - догото от Сеславци

#61 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2012 - 02:22 AM

Всеки попечител носи отговорността да намери възможно най-добрия дом за своите подопечни. Нека пожелаем на Росица Тодорова да намери скоро такъв за Мия. И нека да я поздравим, тя е осиновител на един отхвърлен, страдалецът Боко My link :ba_025:
Много късмет на Мия!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#62 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2012 - 10:32 AM

Не сме спряли да работим с Мия. По стечение на обстоятелствата всички,които се грижим за нея сме жени. Е,няма как да я научим да бъде с мъж,когато няма нито един такъв с нас :dry:

При Биби проблема е същия,тя намери прекрасен осиновител преди месеци,и до ден-днешен се страхува от мъжа на Деси ,въпреки ежедневния им допир.
Това е Биби - https://www.facebook...29395031&type=1

Няма как да я научим на мъжка ласка,когато не разполагаме с такава.
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#63 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 01:40 PM

Включвам се,защото просто не издържах!
Възмутена съм от цялата абсурдност на ситуацията с Мия!! Нелепи доводи,аргументи,и какво ли още не,на гърба на бедното създание.
Следя всички публикации относно това куче още докато беше в Сеславци.
Браво,изкарахте я от там,за което Качена снимка.Поехте грижите за нейното лечение,и после какво ?!!
Месеци вече,това куче съхне по клиники,клетки,хотели....Казвам "съхне" защото аз лично не виждам никакво подобрение в състоянието на кучето.Този тъжен ,уплашен и празен поглед е по всичките снимки във и след Сеславци. Какво се случва не разбирам?
Предвид това, че се явяват кандидат-осиновители,които са покрили всички критерии посочени от попечителката,и се отхвърлят без никакво разумно обяснение ??!!
Позволявам си да вмъкна факти от мой личен разговор с една от кандидатките за Мия -Йоана .Това момиче доста дълго време е било правено на маймуна(както самата тя се изрази),съгласила се е на всичко което е било изискано,като се почне от вида храна с която да храни,мястото където ще бъде отглеждана.Съгласила се е с това,кучето ба бъде отглеждано в София (а не от бащата каквито са били първоначалните намерения) ,и в двата случая е ставало въпрос за живеене на кучето вътре в дома(не в двор,не в колибка,а вътре в дома),въпросната попечителка е била дори поканена да види мястото където ще живее кучето, но Уви,изглежда това не е било достатъчно.Дори не е последвало обяснение защо не се дава кучето.
Предложено е също да се заплати цялото лечение на Мия в клиниката както и грижите за нея,на което е отговорено че "няма нужда от нищо".А впоследствие четем за висящите,неплатени сметки и се апелира за помощ!!
Е,какво говори всичко това? Аз лично,недоумявам какво се случва!!
Всичко изглежда се опира на голямата доза инат в случая!
Инат на гърба на кучето,което има КРЕЩЯЩА нужда от дом и човешки ласки.Скъпата храна и студения под с оскъдната постелчица , и мъкненето по клиники и хотели,надали правят кучето доволно и щастливо.
Позволете на това куче да е щастливо,да има дом.
Силно се надявам милата Мия да доживее този ден !!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 04:15 PM

Показване на мнениетоATANASOVA, в 16 January 2012 - 01:40 PM, написа:

Включвам се,защото просто не издържах!
Възмутена съм от цялата абсурдност на ситуацията с Мия!! Нелепи доводи,аргументи,и какво ли още не,на гърба на бедното създание.
Следя всички публикации относно това куче още докато беше в Сеславци.
Браво,изкарахте я от там,за което Качена снимка.Поехте грижите за нейното лечение,и после какво ?!!
Месеци вече,това куче съхне по клиники,клетки,хотели....Казвам "съхне" защото аз лично не виждам никакво подобрение в състоянието на кучето.Този тъжен ,уплашен и празен поглед е по всичките снимки във и след Сеславци. Какво се случва не разбирам?
Предвид това, че се явяват кандидат-осиновители,които са покрили всички критерии посочени от попечителката,и се отхвърлят без никакво разумно обяснение ??!!
Позволявам си да вмъкна факти от мой личен разговор с една от кандидатките за Мия -Йоана .Това момиче доста дълго време е било правено на маймуна(както самата тя се изрази),съгласила се е на всичко което е било изискано,като се почне от вида храна с която да храни,мястото където ще бъде отглеждана.Съгласила се е с това,кучето ба бъде отглеждано в София (а не от бащата каквито са били първоначалните намерения) ,и в двата случая е ставало въпрос за живеене на кучето вътре в дома(не в двор,не в колибка,а вътре в дома),въпросната попечителка е била дори поканена да види мястото където ще живее кучето, но Уви,изглежда това не е било достатъчно.Дори не е последвало обяснение защо не се дава кучето.
Предложено е също да се заплати цялото лечение на Мия в клиниката както и грижите за нея,на което е отговорено че "няма нужда от нищо".А впоследствие четем за висящите,неплатени сметки и се апелира за помощ!!
Е,какво говори всичко това? Аз лично,недоумявам какво се случва!!
Всичко изглежда се опира на голямата доза инат в случая!
Инат на гърба на кучето,което има КРЕЩЯЩА нужда от дом и човешки ласки.Скъпата храна и студения под с оскъдната постелчица , и мъкненето по клиники и хотели,надали правят кучето доволно и щастливо.
Позволете на това куче да е щастливо,да има дом.
Силно се надявам милата Мия да доживее този ден !!

Престанете да ни изкарвате адски създания!!! Йоана може да каже всичко,и аз мога да кажа всичко нали? Бяхте ли там? Йоана излъга от първия път,когато се свърза с нас. И продължи да го прави!!! Някой нормален би ли доверил животно,за което търси най-доброто на човек,с когто отношенията са започнали с лъжа?!

Е,наречете ме каквато искате,но кучето няма да бъде дадено на Йоана!! Човек,искащ куче,било то Мия,или което и да е друго ТРЯБВА да тръгне с истина към него. Не благодаря,чак такива идиоти да дадем Мия на някой,представящ нещата както му е угодно, не сме.

И още нещо - като е предложена да се плати сметката това може да стане на място в клиниката,или по сметката на ЦВК. Ние пари на ръка не искаме
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 04:51 PM

Ами,можехте да започнете с това,че сте били подведени,излъгани, и т.н. .......,а не с тези безумни доводи,че кучето ще се гледа в провинция,от мъж ...в които аз не виждам нищо смислено и логично.
Можехте да дадете малко повече яснота,а ние четящите тук да си правим изводите сами за себе си на кого, и на какво да вярваме.
А,по повод непокритите сметки на Мия в клиниката,тези пари отдавна можеше да са събрани вече,но точно заради тази неяснота по случая,хора като мен имащи желанието да помогнат си траят.

Не ви изкарвам нито идиоти,нито адски създания.
Просто търсех смислен отговор по този случай.

Извинявам се ако някой се е обидил от това!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2012 - 06:33 AM

Показване на мнениетоATANASOVA, в 16 January 2012 - 04:51 PM, написа:

Ами,можехте да започнете с това,че сте били подведени,излъгани, и т.н. .......,а не с тези безумни доводи,че кучето ще се гледа в провинция,от мъж ...в които аз не виждам нищо смислено и логично.

А според мен не са безмислени доводите. 1. Не е сериозно да интревюираш някого, пък после кучето да живее с друг. 2. Аз имам такова осиновено куче, което е било бито от мъж. В началото мислех да му търся осиновители, после изградихме силна връзка и си остана мой. Много добре разбирам довода за мъжа, защото аз също нямаше да го дам на мъж. В семейство - да, но не и водещата фигура да е мъж. За да си върне доверието в хората куч имаше нужда с него да се занимава жена. Изминаха почти три години и куч още се крие под масата като влезе непознат мъж, вчера мой приятел като влезе каза - той ме следи напрегнато в краката дали ще го ритна. И не, че не е работено, но мъжете, готови да посветят време на лигавщини като рехабилитация на малтретирано куче, са кът, вкл. моят собствен иска куч да го харесва повече, ама да работи за това - хайде, бе.

Предлагам да спрем да чоплим доводите на момичетата, те вече обясниха, то не е и нужно да сме съгласни с тях, важното е, че те имат своите причини. Желая чуден нов дом на Мия.

#67 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 09:40 AM

Показване на мнениетоmil_, в 17 January 2012 - 06:33 AM, написа:

Показване на мнениетоATANASOVA, в 16 January 2012 - 04:51 PM, написа:

А според мен не са безмислени доводите. 1. Не е сериозно да интревюираш някого, пък после кучето да живее с друг. 2. Аз имам такова осиновено куче, което е било бито от мъж. В началото мислех да му търся осиновители, после изградихме силна връзка и си остана мой. Много добре разбирам довода за мъжа, защото аз също нямаше да го дам на мъж. В семейство - да, но не и водещата фигура да е мъж. За да си върне доверието в хората куч имаше нужда с него да се занимава жена. Изминаха почти три години и куч още се крие под масата като влезе непознат мъж, вчера мой приятел като влезе каза - той ме следи напрегнато в краката дали ще го ритна. И не, че не е работено, но мъжете, готови да посветят време на лигавщини като рехабилитация на малтретирано куче, са кът, вкл. моят собствен иска куч да го харесва повече, ама да работи за това - хайде, бе.

Предлагам да спрем да чоплим доводите на момичетата, те вече обясниха, то не е и нужно да сме съгласни с тях, важното е, че те имат своите причини. Желая чуден нов дом на Мия.

благодаря ви! :ba_025:
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 01:16 PM

От цялата работа обаче страда животинката. Щото висейки по хотели едвали ще се реабилитира. Кучето има нужда от ДОМ и всекидневно внимание!
Чета редовно темите в този раздел,следя най-вече какво се случва с това куче и ...нищо...само минава време..трупат се някакви сметки...дом няма...само караници и разни обяснения .
Утре пак ще проверя темата... убедена съм,че пак положението ще е същото...както и вдругиден...

#69 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 01:36 PM

Показване на мнениетоelrisha, в 18 January 2012 - 01:16 PM, написа:

От цялата работа обаче страда животинката. Щото висейки по хотели едвали ще се реабилитира. Кучето има нужда от ДОМ и всекидневно внимание!
Чета редовно темите в този раздел,следя най-вече какво се случва с това куче и ...нищо...само минава време..трупат се някакви сметки...дом няма...само караници и разни обяснения .
Утре пак ще проверя темата... убедена съм,че пак положението ще е същото...както и вдругиден...

Абсолютно съм съгласна с това !!
И според мен сегашното положение на Мия никак не и помага.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 01:37 PM

Показване на мнениетоATANASOVA, в 18 January 2012 - 01:36 PM, написа:

Искате ли да я осиновите?! Дайте ми имейл и ще ви изпратя въпросник за попълване!
User's Signature

#71 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 January 2012 - 02:10 PM

аз мога да помогна,но не ми харесват някои неща в отношението на търсещите осиновители ..ако все пак до седмица не се намери стопанин за кучинка,ще дам едно рамо

#72 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 02:12 PM

Показване на мнениетоstyll, в 18 January 2012 - 11:37 AM, написа:

Показване на мнениетоATANASOVA, в 18 January 2012 - 01:36 PM, написа:

Искате ли да я осиновите?! Дайте ми имейл и ще ви изпратя въпросник за попълване!

Интересно..долавям някакъв сърказам във въпроса ви...едвали това е най-доброто поведение,но вие си знаете.
Ако имах възможност да взема кучето,щях да съм писала веднага след публикуването на апела.

#73 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 02:36 PM

styll ,

Усещам известна доза заядливост в поста ви.Не ви обвинявам,не искам и да го правя.
Вероятно ,смятате че правите най доброто за кучето.Не ви упреквам,разберете!!
Но побързайте с намирането на дом,казвам го за доброто на кучето.

А,що до това дали бих искала да я осиновя??!!
Отговарям ви така - Живея в провинцията,имам мъж,а и женско дого....
И предвид последното,не смятам да си правя експерименти на гърба на Мия,иначе отдавна да бях повела и война ако е нужно за осиновяването и от мен.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:02 PM

Може и да не е най-доброто поведение,но до тук бяхме само обвинявани ,че не вършим нещата както трябва.

Осиновители за Мия имаше много,някой се отказаха като разбраха,че вече е кастрирана. Някой се отказаха,когато им изпратих въпросника. Някой отказахме ние,заради лъжите им. Да не мислите,че на нас ни се иска да плащаме по 8 лв на ден за хотел,и да сме постоянно пришпорвани да погасяваме сметки? В момента обсъждаме друг кандидат-осиновител.

Моля, не цитирайте ненужно. Особено големи цитати. Ако все пак ви е необходим цитат - съкратете го.
мод

User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:01 PM

Дано с този кандидат-осиновител успеете,и намерите полагащия се дом на момичето. Успех!!
И чакаме добри новини.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:37 AM

в събота Мия пътува към новия си дом. Засега е приемен с опция да бъде осиновена :mg_062: Ще живее в апартамент,където ще бъде гледана по-добре и от принцеса :vi_179:
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 04:29 PM

Това е чудесно,дано я задържат,и дано наистина се почувства като принцеса.
А,дали ще бъде удачно да поискате малко снимков материал от новото и място,да видим все пак как е Мия там....

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2012 - 11:54 AM

От публикация във ФБ разбрах че Мия вече е варненка.Браво на момичето,дано е щастлива там,и дано я задържат.
Искренно се радвам!!

https://www.facebook...19652652&type=3
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 January 2012 - 06:39 PM

Чудесно ще се радваме да се запознаем лично с момичето :wub: Ако имате нужда от помощ (новите стопани) съм насреща.Разходки,съвети,въпроси.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 08:42 AM

Показване на мнениетоATANASOVA, в 22 January 2012 - 11:54 AM, написа:

От публикация във ФБ разбрах че Мия вече е варненка.Браво на момичето,дано е щастлива там,и дано я задържат.
Искренно се радвам!!

https://www.facebook...19652652&type=3

да,снимките ни изпревариха преди да се приберем и да обявим лично :) Но нищо - Ето албумчето на Мия от началото до сега :) https://www.facebook...29395031&type=3 :md_064:
User's Signature

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни