Много късмет на Мия!
Мия - догото от Сеславци
Публикувано: 14 January 2012 - 02:22 AM
Много късмет на Мия!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 16 January 2012 - 10:32 AM
При Биби проблема е същия,тя намери прекрасен осиновител преди месеци,и до ден-днешен се страхува от мъжа на Деси ,въпреки ежедневния им допир.
Това е Биби - https://www.facebook...29395031&type=1
Няма как да я научим на мъжка ласка,когато не разполагаме с такава.

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 16 January 2012 - 01:40 PM
Възмутена съм от цялата абсурдност на ситуацията с Мия!! Нелепи доводи,аргументи,и какво ли още не,на гърба на бедното създание.
Следя всички публикации относно това куче още докато беше в Сеславци.
Браво,изкарахте я от там,за което
Месеци вече,това куче съхне по клиники,клетки,хотели....Казвам "съхне" защото аз лично не виждам никакво подобрение в състоянието на кучето.Този тъжен ,уплашен и празен поглед е по всичките снимки във и след Сеславци. Какво се случва не разбирам?
Предвид това, че се явяват кандидат-осиновители,които са покрили всички критерии посочени от попечителката,и се отхвърлят без никакво разумно обяснение ??!!
Позволявам си да вмъкна факти от мой личен разговор с една от кандидатките за Мия -Йоана .Това момиче доста дълго време е било правено на маймуна(както самата тя се изрази),съгласила се е на всичко което е било изискано,като се почне от вида храна с която да храни,мястото където ще бъде отглеждана.Съгласила се е с това,кучето ба бъде отглеждано в София (а не от бащата каквито са били първоначалните намерения) ,и в двата случая е ставало въпрос за живеене на кучето вътре в дома(не в двор,не в колибка,а вътре в дома),въпросната попечителка е била дори поканена да види мястото където ще живее кучето, но Уви,изглежда това не е било достатъчно.Дори не е последвало обяснение защо не се дава кучето.
Предложено е също да се заплати цялото лечение на Мия в клиниката както и грижите за нея,на което е отговорено че "няма нужда от нищо".А впоследствие четем за висящите,неплатени сметки и се апелира за помощ!!
Е,какво говори всичко това? Аз лично,недоумявам какво се случва!!
Всичко изглежда се опира на голямата доза инат в случая!
Инат на гърба на кучето,което има КРЕЩЯЩА нужда от дом и човешки ласки.Скъпата храна и студения под с оскъдната постелчица , и мъкненето по клиники и хотели,надали правят кучето доволно и щастливо.
Позволете на това куче да е щастливо,да има дом.
Силно се надявам милата Мия да доживее този ден !!
Публикувано: 16 January 2012 - 04:15 PM
ATANASOVA, в 16 January 2012 - 01:40 PM, написа:
Възмутена съм от цялата абсурдност на ситуацията с Мия!! Нелепи доводи,аргументи,и какво ли още не,на гърба на бедното създание.
Следя всички публикации относно това куче още докато беше в Сеславци.
Браво,изкарахте я от там,за което
Месеци вече,това куче съхне по клиники,клетки,хотели....Казвам "съхне" защото аз лично не виждам никакво подобрение в състоянието на кучето.Този тъжен ,уплашен и празен поглед е по всичките снимки във и след Сеславци. Какво се случва не разбирам?
Предвид това, че се явяват кандидат-осиновители,които са покрили всички критерии посочени от попечителката,и се отхвърлят без никакво разумно обяснение ??!!
Позволявам си да вмъкна факти от мой личен разговор с една от кандидатките за Мия -Йоана .Това момиче доста дълго време е било правено на маймуна(както самата тя се изрази),съгласила се е на всичко което е било изискано,като се почне от вида храна с която да храни,мястото където ще бъде отглеждана.Съгласила се е с това,кучето ба бъде отглеждано в София (а не от бащата каквито са били първоначалните намерения) ,и в двата случая е ставало въпрос за живеене на кучето вътре в дома(не в двор,не в колибка,а вътре в дома),въпросната попечителка е била дори поканена да види мястото където ще живее кучето, но Уви,изглежда това не е било достатъчно.Дори не е последвало обяснение защо не се дава кучето.
Предложено е също да се заплати цялото лечение на Мия в клиниката както и грижите за нея,на което е отговорено че "няма нужда от нищо".А впоследствие четем за висящите,неплатени сметки и се апелира за помощ!!
Е,какво говори всичко това? Аз лично,недоумявам какво се случва!!
Всичко изглежда се опира на голямата доза инат в случая!
Инат на гърба на кучето,което има КРЕЩЯЩА нужда от дом и човешки ласки.Скъпата храна и студения под с оскъдната постелчица , и мъкненето по клиники и хотели,надали правят кучето доволно и щастливо.
Позволете на това куче да е щастливо,да има дом.
Силно се надявам милата Мия да доживее този ден !!
Престанете да ни изкарвате адски създания!!! Йоана може да каже всичко,и аз мога да кажа всичко нали? Бяхте ли там? Йоана излъга от първия път,когато се свърза с нас. И продължи да го прави!!! Някой нормален би ли доверил животно,за което търси най-доброто на човек,с когто отношенията са започнали с лъжа?!
Е,наречете ме каквато искате,но кучето няма да бъде дадено на Йоана!! Човек,искащ куче,било то Мия,или което и да е друго ТРЯБВА да тръгне с истина към него. Не благодаря,чак такива идиоти да дадем Мия на някой,представящ нещата както му е угодно, не сме.
И още нещо - като е предложена да се плати сметката това може да стане на място в клиниката,или по сметката на ЦВК. Ние пари на ръка не искаме

Публикувано: 16 January 2012 - 04:51 PM
Можехте да дадете малко повече яснота,а ние четящите тук да си правим изводите сами за себе си на кого, и на какво да вярваме.
А,по повод непокритите сметки на Мия в клиниката,тези пари отдавна можеше да са събрани вече,но точно заради тази неяснота по случая,хора като мен имащи желанието да помогнат си траят.
Не ви изкарвам нито идиоти,нито адски създания.
Просто търсех смислен отговор по този случай.
Извинявам се ако някой се е обидил от това!!
Публикувано: 17 January 2012 - 06:33 AM
ATANASOVA, в 16 January 2012 - 04:51 PM, написа:
А според мен не са безмислени доводите. 1. Не е сериозно да интревюираш някого, пък после кучето да живее с друг. 2. Аз имам такова осиновено куче, което е било бито от мъж. В началото мислех да му търся осиновители, после изградихме силна връзка и си остана мой. Много добре разбирам довода за мъжа, защото аз също нямаше да го дам на мъж. В семейство - да, но не и водещата фигура да е мъж. За да си върне доверието в хората куч имаше нужда с него да се занимава жена. Изминаха почти три години и куч още се крие под масата като влезе непознат мъж, вчера мой приятел като влезе каза - той ме следи напрегнато в краката дали ще го ритна. И не, че не е работено, но мъжете, готови да посветят време на лигавщини като рехабилитация на малтретирано куче, са кът, вкл. моят собствен иска куч да го харесва повече, ама да работи за това - хайде, бе.
Предлагам да спрем да чоплим доводите на момичетата, те вече обясниха, то не е и нужно да сме съгласни с тях, важното е, че те имат своите причини. Желая чуден нов дом на Мия.
Публикувано: 17 January 2012 - 09:40 AM
mil_, в 17 January 2012 - 06:33 AM, написа:
ATANASOVA, в 16 January 2012 - 04:51 PM, написа:
А според мен не са безмислени доводите. 1. Не е сериозно да интревюираш някого, пък после кучето да живее с друг. 2. Аз имам такова осиновено куче, което е било бито от мъж. В началото мислех да му търся осиновители, после изградихме силна връзка и си остана мой. Много добре разбирам довода за мъжа, защото аз също нямаше да го дам на мъж. В семейство - да, но не и водещата фигура да е мъж. За да си върне доверието в хората куч имаше нужда с него да се занимава жена. Изминаха почти три години и куч още се крие под масата като влезе непознат мъж, вчера мой приятел като влезе каза - той ме следи напрегнато в краката дали ще го ритна. И не, че не е работено, но мъжете, готови да посветят време на лигавщини като рехабилитация на малтретирано куче, са кът, вкл. моят собствен иска куч да го харесва повече, ама да работи за това - хайде, бе.
Предлагам да спрем да чоплим доводите на момичетата, те вече обясниха, то не е и нужно да сме съгласни с тях, важното е, че те имат своите причини. Желая чуден нов дом на Мия.
благодаря ви!

Публикувано: 18 January 2012 - 01:16 PM
Чета редовно темите в този раздел,следя най-вече какво се случва с това куче и ...нищо...само минава време..трупат се някакви сметки...дом няма...само караници и разни обяснения .
Утре пак ще проверя темата... убедена съм,че пак положението ще е същото...както и вдругиден...
Публикувано: 18 January 2012 - 01:36 PM
elrisha, в 18 January 2012 - 01:16 PM, написа:
Чета редовно темите в този раздел,следя най-вече какво се случва с това куче и ...нищо...само минава време..трупат се някакви сметки...дом няма...само караници и разни обяснения .
Утре пак ще проверя темата... убедена съм,че пак положението ще е същото...както и вдругиден...
Абсолютно съм съгласна с това !!
И според мен сегашното положение на Мия никак не и помага.
Публикувано: 18 January 2012 - 01:37 PM
ATANASOVA, в 18 January 2012 - 01:36 PM, написа:
Искате ли да я осиновите?! Дайте ми имейл и ще ви изпратя въпросник за попълване!

Публикувано: 18 January 2012 - 02:12 PM
styll, в 18 January 2012 - 11:37 AM, написа:
ATANASOVA, в 18 January 2012 - 01:36 PM, написа:
Искате ли да я осиновите?! Дайте ми имейл и ще ви изпратя въпросник за попълване!
Интересно..долавям някакъв сърказам във въпроса ви...едвали това е най-доброто поведение,но вие си знаете.
Ако имах възможност да взема кучето,щях да съм писала веднага след публикуването на апела.
Публикувано: 18 January 2012 - 02:36 PM
styll ,
Усещам известна доза заядливост в поста ви.Не ви обвинявам,не искам и да го правя.
Вероятно ,смятате че правите най доброто за кучето.Не ви упреквам,разберете!!
Но побързайте с намирането на дом,казвам го за доброто на кучето.
А,що до това дали бих искала да я осиновя??!!
Отговарям ви така - Живея в провинцията,имам мъж,а и женско дого....
И предвид последното,не смятам да си правя експерименти на гърба на Мия,иначе отдавна да бях повела и война ако е нужно за осиновяването и от мен.
Публикувано: 18 January 2012 - 03:02 PM
Осиновители за Мия имаше много,някой се отказаха като разбраха,че вече е кастрирана. Някой се отказаха,когато им изпратих въпросника. Някой отказахме ние,заради лъжите им. Да не мислите,че на нас ни се иска да плащаме по 8 лв на ден за хотел,и да сме постоянно пришпорвани да погасяваме сметки? В момента обсъждаме друг кандидат-осиновител.
Моля, не цитирайте ненужно. Особено големи цитати. Ако все пак ви е необходим цитат - съкратете го.
мод

Публикувано: 22 January 2012 - 11:54 AM
Искренно се радвам!!
https://www.facebook...19652652&type=3
Публикувано: 22 January 2012 - 06:39 PM
Публикувано: 23 January 2012 - 08:42 AM
ATANASOVA, в 22 January 2012 - 11:54 AM, написа:
Искренно се радвам!!
https://www.facebook...19652652&type=3
да,снимките ни изпревариха преди да се приберем и да обявим лично :) Но нищо - Ето албумчето на Мия от началото до сега :) https://www.facebook...29395031&type=3

Вход

Горе
Цитиране +