Dog.bg Форуми : Ранена котка в Кърджали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ

#141 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2012 - 07:09 PM

DDG, според мен е по-добре първото, защото доставчикът има 5 звезди от всички, които са писали ревюта. Един от потребителите казва, че го е поръчал в понеделник и е пристигнало вторник сутринта, което звучи много добре, имайки предвид, че нещата трябва да станат бързо. Второто, по-евтиното, няма никакви отзиви и за 4 долара няма смисъл да рискуваме.

Редактирах предишното ми мнение може би докато ти си писала, да, една опаковка е напълно достатъчна. :rc_036:

butci, мерси, че се разрови в името на сърдитото писе! Всъщност, това, което си намерила (човешкото) не е 100 милиграма, а 100 микрограма, което си е 0,1 милиграм. Това е и проблемът с наличното в бг, същия грамаж е, който е недостатъчен. Дано да се получи това с пратката на DDG, защото явно много трудно се намира ветеринарното.

#142 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 February 2012 - 08:37 PM

:ba_025: Ще стане. Не знам точно кога ще е в БГ, но надявам се да е скоро.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#143 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 12:34 PM

Супер :af_089:

Швепси/Леми се връща към типичното си лигаво котешко състояние, вече иска да се гали, промърква, спинка с нас в леглото и сутринта с усърдие ловуваше крака и ръце :ab_041: Малко повечко ме похапва, но с деликатността на кралска особа. Добре е момичето. Скоро ще публикувам снимки.

#144 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 12:35 PM

Тази сутрин Леми ме събуди с кашлица. Опитах се да я снимам, но резултатът е 3-секундно много тъмно филмче от телефон. Важното е, че звукът се чува. Имам още едно филмче от 30 януари, преди да отиде в ДХ, то пък е една секунда (защото телефонът ми има собствено мнение кога да започне и да спре да снима).

Опитвах се да кача филмчетата в youtube около един час, но не ми се получава, затова ги пратих на Elizd и тя да се помъчи малко :) Надявам се да успее и да можете да чуете и вие, особено докторското съсловие, защото, както вече споменах, в ДХ Леми е решила да не кашля.

#145 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 12:55 PM

Ето откъслечни моменти от кашлицата на малкото болниче.

30 януари:

днес сутринта:

Извинявам се лошото качество, особено на второто - снимано е точно след събуждането ми и стаята още е с дръпнати пердета. Поне звукът се чува.

Elizd, хиляди благодарности, бях на ръба на нервна криза с този youtube!

Това мнение е редактирано от trontinia: 13 February 2012 - 01:02 PM

#146 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2012 - 01:55 PM

Леле, момичета, много ви благодаря за даренията! Ходих в неделя в Добро Хрумване, за да си платя и разбрах, че няма какво. Вие тихомълком сте творили чудеса :)

trontinia, DDG, Качена снимкаКачена снимка

butci, благодаря, че си се ровила за инфо за витамините.

Радвам се, че Леми пак е благоразположена към поданиците си :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#147 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 February 2012 - 11:32 AM

Витамина е поръчан, до 2-3 дни ще пристигне и веднага след това ще тръгне за БГ.
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 06:30 PM

:flagbg: Чудесно! Пиши ми лични какво пиеш :md_064:

Малък ъпдейт около състоянието на Леми - на 13 февруари, освен сутринта, покашля добре и вечерта. Оттогава не съм я чувала. Не съм виждала и кръв, откакто е пак при мен.

Относно отношението към поданиците - благоразположението е пълно. Вече явно ръката ми е считана за част от нея, защото бива добре почистена по време на сутрешния тоалет, който се случва докато се гушкаме. Днес ме нямаше почти целия ден и бях посрещната с възмутено врячене и отявлено желание за галене и комуникиране. Много забавно и обичливо същество е малката и речникът й е богат - провежда по цели разговори, в които едно мяукане не си прилича с друго.

#149 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 February 2012 - 09:55 PM

Няма нужда на лични, аз не крия, че пия всичко :ab_041: Шегичка:-)

И да знаеш, че много ги обичам тези приказливите котаци:-)
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 07:13 PM

Поздрави от Леми!
Първо, ще "зарадвам" всички и особено д-р Бо с още едно, вече по-дълго и светло филмче на прословутата кашлица на мяк. Този път youtube беше благосклонен към мен.

Вижда се как прави нещо като спазми с коремчето и как се облизва след кашляне.

Искам да уточня, че въпреки, че на видеото се чува, че й викам Милчо, всъщност казвам нещо между Мяучо и Миучо, но това са си между мен и нея проблеми, работим върху тях :ab_041: (коткончето се подвизава и под имената Плъхи, Здребилюб, Звяр, вече обнародваното Швепси и други)

Кашлянето е, за съжаление, доста редовно, отново почти всеки ден. Кръв не е имало ооот петък миналата седмица, тогава се разгони на св. Валентин (любовчийката ми тя), след това потече кръв за два дни и спря. Разгонването пък й мина вчера.

Иначе е установила диктаторски режим вкъщи - сутрин, като звънне алармата, тя започва настървено да ме яде, докато не се сетя да се подчиня и да стана да й сипя закуска. Обмислям дали за два-три дни да не я затварям в хола през нощта, защото определено е започнала да ме приема като ужасно вкусна плячка, а ми трябват ръце, за да й сипвам храна. Ама пък вечер толкова миловидно се чучва на леглото в очакване на гушкане, че не знам как ще понеса да й разбия лъвското сърце с ограничаване на територията.

Малко бързам сега, така че толкова за съвместното ни съжителство...

Да добавя, че благодарение на DDG очакваме съвсем скоро витаминчето да пристигне и да помагаме още по-активно на маца.

#151 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 09:22 PM

Цитат

Вижда се как прави нещо като спазми с коремчето и как се облизва след кашляне.

Така правят когато кашлят. И винаги се облизват след това.

Астма като възможност за кашлицата - отхвърлена ли е като диагноза?
Само подсказвам. Щото имам кашлящо коте та се сетих за тази възможност.
Макар, че не знам как би се вързала с кръвта...

#152 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 01:31 AM

Не е отхвърлена астмата, има я като възможност. Кръвотечението може да си е отделно. Общо-взето изчакваме да видим ако спре кръвта вследствие на лечението, което предстои, как ще се повлияе кашлицата.

Обърнах внимание на корема и облизването, защото за корема ме пита един от добрите доктори, а пък облизването като че ли е станало по-обилно напоследък, не знам дали това има някакво значение.

#153 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 February 2012 - 09:49 AM

Витамина пътува вече към БГ.
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 12:56 PM

Моята когато кашля, винаги първо има спазъм на корема, затова не го намирам за странно, ама щом доктор е питал де да знам...
За облизването - това че е повече, може би при изкашлянето изхвърля повече секрет, затова се облизва по-продължително? Моята си оближе 1-2 пъти носа, преглътне и спира. В последно време кашля от време на време, но преди години беше денонощно на кортизон, затова направих аналога с астмата, но може при Леми да е нещо съвсем друго.

#155 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 08:03 PM

СНЕЖАНКА, да, според д-р Бо става въпрос именно за повече секрет при кашлицата, който пък е свързан най-вероятно с астма. Питали са ме за спазмите в корема, защото и те, така както изглеждат при Леми, навяват на мисълта за астматичен пристъп.
Благодаря за включването!

#156 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 12:09 PM

Поздрави от малкият вампир Леми!

Кота е вече от 8 дни на котешки витамин К1, благодарение на DDG :rc_036: :rc_036: :rc_036: Откакто го приема, няма кръв от нослето :af_089: , надявам се тази тенденция да продължи. За сметка на това, си кашля най-нахално. Днес ще я водя на боцкане с кортизон (тъй като най-вероятната диагноза е астма), то ще е еднократно. Ако всичко с носле и кашлица е ок, следващата седмица ще бъде кастрирана, освен ако не реши пак да се разгони малката флиртаджийка. Стискайте палци!

Иначе писето изглежда в добра форма, яде с охота, пръска щедро тоалетна из къщата, има почетна титла "умопомрачително добър ловец на човешки крайници и чорапи", сърди се, че не й се позволява да влиза в пералнята и да излиза на балкона и въобще си е една чудесна котешка котка.

Прилагам малко снимки, които не са особено чудесни, но то тази красота не убягва и на най-лаишкия фотограф (въоръжен само с телефон).

Специален поздрав за СНЕЖАНКА, тя си знае :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#157 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 05:05 PM

Онзи ден, като водих Леми за боцкането, добрите доктори решиха да вземат кръв за ПКК и за хемобартонелоза. Днес са станали готови резултатите - оказа се, че писанка е положителна за хемобартонелоза. Доколкото разбрах, това са паразитни бактерии, които си падат по котешки червени кръвни телца. Възможно е това да е причината за кръвта от нослето и проблемите с кръвосъсирването, но не може да се каже със сигурност, преди да е минала курса на лечение. Лечението се състои от прием на доксициклин и преднизолон, като второто е всъщност и лечение за астма, така че това си е чист бонус.

Писана мина на специална храна, понеже кожухчето й не е в най-добра форма - козината й е суха и пада доста. Ако храната не помогне, ще взима и добавки.

Покрила съм част от сметката в ДХ, но понеже не очаквах да правим изследвания, оставих около 40 лв. неплатени. Ще съм много благодарна, ако някой реши да ни помогне финансово, но предвид това колко по-спешни случаи има във форума, по-скоро с Ели ще ги доплатим скоро. Благодаря на всички от Добро хрумване и специално на д-р Бобадова за търпението и загрижеността за добруването на малката принцеска!

Специални благодарности и на СНЕЖАНКА, която сподели с мен много полезна информация и хипотези за мъничето и по този начин много ни помогна.

#158 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 05:35 PM

Ехееее супер се радвам, че мацката е вече с диагноза (или с полу-диагноза, няма значение, и дано да е правилната и да й е за последно) т.е. след този курс на лечение да я видим без кръвотечения и кашлици.

Астмата не е толкова страшна, овладява се лесно. Дай боже да преборите и кръвта!
Радвам се, че от моите лаишки подсказки добрите д-ри от ДХ са се сетили да я изследват за хемобартонелоза (която признавам си на мен ми звучи непознато), но ето че от дума на дума сме свършили полезна работа.

Оставам си във фен-клуба на Леми и съм сигурна, че скоро ще има още по-добри новини за нея :af_089:

#159 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2012 - 03:11 PM

Днес бяхме с писунгерче до ДХ. Козинката й беше похвалена, възстановява блясък и здравина (въпреки че още хвърля перушина, особено като спорим дали да влезе в клетката или не). Има си таблетки Преднивет, които да пие около месец, отделно вече от седмица е на Доксициклин (за хемобартонелозата). Продължаваме и с витамин К1, вече станаха 3 седмици прием, ще го взима още най-малко една седмица.

Кашляне имаше еднократно, около 8-9 дни след инжекцията кортизон, което беше очаквано от докторите и затова минава на хапчета. Кръв за изминалите две седмици имаше два пъти (т.е. доста по-малко от преди), от 6-7 дни не е текла. Сметката й в ДХ е платена от Elizd, за което аз и маца сме много благодарни!

Котанка си е дивичка, понякога по време на игра не се усеща и забива доста дълбоко нокти и зъбки. Иначе не е зла в никакъв случай - никога не е ръмжала, хъскала. Разходи се под строг надзор през миналите дни два-три пъти на балкона, но е твърде любопитна и ми се струва, че повече изобщо не е добре да има достъп до него (той не е обезопасен).

Лошата новина е, че Леми, дори и като се излекува, ще продължава да е носител на хемобартонелоза, т.е. не може да живее с други котки, за да не ги зарази. Доколкото знам, не си пада хич по кучета, така че ще е най-добре да й търсим само нейно си кралство...

Ето я малката разбойничка:

Небрежно почивайки си в средата на Нейното легло:
Прикачена снимка

Като самоотвержен пазач на покупки (след като, разбира се, пликът е цялостно проучен):
Прикачена снимка

Тук смята, че имам вопиюща нужда от силов масаж на ръката:
Прикачена снимка

Тук тя не разбира кой може да е направил играчката на пихтия:
Прикачена снимка

#160 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 26 March 2012 - 09:40 AM

О, Прекрасно Ваше Величество! Та значи, да Ви е честита диагнозата, и нека тя не Ви спира по пътя към най-прекрасното само и единствено Ваше царство!
Специални поздрави от Вашия почитател Сачмо Белчев - Кърпения.
User's Signature

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10