Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#281 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Ротвайлери

Публикувано: 10 February 2010 - 10:12 PM

Да го обясна тогава полечка smile.gif

Купувам си първото си куче с родословие от известен развъдник и развъдчик.
Началото на моята кариера в кинологията и съм с минимални познания.
Питам специално кучето имали два тестиса и чувам - ДА
Кучето ми е продадено при следните условия.
1.Задължително да бъде извеждано на изложби / тогава не знаех че има и такова животно /
2.Да членувам в НКР
3.Да членувам в Сириус
Изпълних си ангажиментите и когато се яви проблема,разбира се слушах само гуруто.
Проблема ми се яви преди една година,последното кучило с кръв на Тишевица при мене,от там имам едно куче без тестис и едно без предкътник.Хората на които подарих тези две кучета знаят за проблема и няма да развъждат
Закупих качествени женски кучета които знам къде да ги заплодя без да имам проблеми.
Не дайси боже се яви пак тежък проблем,пак спиране от разплод и други кучета,но няма да прецакам никой с куче защото ще изкарам некой лев.
Ако пак не е ясно всички следващи въпроси към професора по генетика,аз не съм такъв.

User's Signature

www.Assassinrott.com

#282 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 10:38 PM

За появата на крипторхизма не може да се обвинява само мьжкото куче,особено, ако то е с два нормални тестиса.До 6 месец се приема ,че може тестисите да се движат в ингвиналния канал (т.к.наречения "асансьорен тестис"),ако не е имало оперативна процедура ,може да сте спокойни.Разгледайте си родословията на майката на Стив и кучката която той е заплодил и е излезнал проблема .Много едностранчиво и несериозно е да обвинявате само едно куче за липсата на зъб или появата на крипторх(особено когато се знае , че женските кучета пренасят скрито проблема )
User's Signature

Качена снимка

#283 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 11:30 PM

Майката на Стив има 5 кучила безпромлемни и е дъщеря на легендарно куче - Френки Сики ротвайлер,това са кучета от Сърбия.Също така се знае че крипторхизма се предава предимно от мъжките кучета.Също така се знае че проблема започна от бащата на Стив.
Стив има две кучила, едното е перфектно,обичам си кучетата ще си ги гледам.
Стиви е перфектно изложбено куче и ще го състезавам още,но той със секса приключи.
Нали се сещаш,че току така няма да спра от разплод куче интершампион и с класация от световно,така че тези камъни в градината в Гона баня.
User's Signature

www.Assassinrott.com

#284 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 11:35 PM

Ще попитам директно,надявам се този път така и да ми се отговори-от колко време сте съдия?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#285 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 11 February 2010 - 07:52 AM

Казвате,че сте послушали гурото,от което не ми стана ясно, какво е неговото мнение за развъждане на въпросното куче.
Най-смешното е,че хора позволили си да плодят и множат и заради това баннати в този форум ,сега доволно потриват ръце.Зад гърба ви,на всички,които се занимавате с развъждане,сега се чуват реплики''видяхте ли ги,колко струват родословните ротвайлери''Ето това постигнахте с междуличностните си недоразумения.Мисля,че ако има такива проблеми бихте могли да ги коментирате на събрание на клуба,а тук е просто несериозно и отключва долни страсти в още по-долни хора.
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 February 2010 - 10:00 AM

Тази цялата патардия касае двете страни и не е нужно да се дава трибуна тук.
Не прави чест на Г. Ефтимов да хули и плюе, а в същото време да прикрива такива дефекти и да използва кучето в развъдната си програма. От цялата дандания тук, единственото което се случва е зрелище и "хляб" за случайно и неслучайно стоящите отсрани кибици.
Личните отношения и нападки не са част този форум!
Темата се затваря за неопределено време.
Ако интрижките се прехвърлят в някоя друга тема, ще се вземат и административни мерки.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#287 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2010 - 06:50 AM

Темата е открита за дискусии и размисли. Ползвайте я по предназначение. mg_062.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#288 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 04:07 PM

Цитат(dmm @ Feb 11 2010, 09:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тази цялата патардия касае двете страни и не е нужно да се дава трибуна тук.
Не прави чест на Г. Ефтимов да хули и плюе, а в същото време да прикрива такива дефекти и да използва кучето в развъдната си програма. От цялата дандания тук, единственото което се случва е зрелище и "хляб" за случайно и неслучайно стоящите отсрани кибици.
Личните отношения и нападки не са част този форум!
Темата се затваря за неопределено време.
Ако интрижките се прехвърлят в някоя друга тема, ще се вземат и административни мерки.

Аз ще си позволя и аз да взема отношение по темта, какво точно от написаното не разбрахте?!След две кучила от Стив излиза проблема крипторхизм във второто и е 100% генетически проблем, както и дисплазията, след вторто кучило на Стив се появява проблема КРИПТОРХИЗЪМ и човека Г.Евтимов знае, че това е генетично предаван проблем и вади кучето си от разплод - КАКВО ТРУДНО ИМА ЗА РАЗБИРАНЕ?!Къде видяхте плюне и хулене??Както при дисплазията така и при крипторхизма единственото решение е СПИРАНЕ от разплод, за късмет дисплазията се диагностицира със снимка, крипторхизма когато е в линията си личи единствено по кучилата мисля, че Г.Евтимов постъпва правилно и отговорно, колко от вас са постъпили така или просто дайте да охулим човека, та после нас да не ни съдят!

П.П. Тази цялата патардия касае породата и точно тук е мястото и трибуната (като официален форум на клуба) dry.gif

#289 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 04:25 PM

smile.gif В грешка сте не плюя никой,можех и да си премълча и никой нямаше да знае.Крипторхизма съм изучил основно и съм разговарял с лекари от чужбина запознати с този проблем,и се предава само през мъжките кучета.Какво съм знаел или не съм знаел си е изключително мой проблем и аз съм го решил генерално.Да му мислят другите.Факт е,че аз не съм излъгал никой с куче.Какво мисля за Орлин съм му го казал лично в очите и не ми е нужно да го плюя по форумите.Не знаех,че за определени хора тук в този форум трябва да се пишат само хвалебствени оди.Но вече знам и за това ще ви споделя под секрет,че най великия развъждач на всички времена е ,знаете кой smile.gif ,даже по едно време се бях объркал,че Б.Б. е измислил - ротвайлера но згреших,сега вече знам със сигурност кой е. smile.gif Като си премълчиш,си педал а като си кажеш си два пъти педал,нема угодия. smile.gif
И да ме прощава учителя,че Му споменах името,да му се слави.
За интересуващите се от кога съм съдия и какъв да се обърнат към БРФК.

User's Signature

www.Assassinrott.com

#290 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 04:42 PM

Да отговоря и на dmm
Нямам развъдна програма,имам всичко - 3 кучила ,когато имам такава ще ви уведомя.И когато има проблем няма да си мълча а ще викам здраво,а не крипторхи,кучета с залепени уши,с лапи тип на баба ми плавниците и ред други промлеми,и хорицата си мълчат,затова пък аз няма.
Ако ни ви изнася истината най лесно ви е да затворите темата или да ми ударите един бан.
със здраве на всички
User's Signature

www.Assassinrott.com

#291 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 05:34 PM

Цитат(Albena Eftimova @ Feb 15 2010, 04:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
smile.gif В грешка сте не плюя никой,можех и да си премълча и никой нямаше да знае.Крипторхизма съм изучил основно и съм разговарял с лекари от чужбина запознати с този проблем,и се предава само през мъжките кучета.Какво съм знаел или не съм знаел си е изключително мой проблем и аз съм го решил генерално.Да му мислят другите.Факт е,че аз не съм излъгал никой с куче.Какво мисля за Орлин съм му го казал лично в очите и не ми е нужно да го плюя по форумите.Не знаех,че за определени хора тук в този форум трябва да се пишат само хвалебствени оди.Но вече знам и за това ще ви споделя под секрет,че най великия развъждач на всички времена е ,знаете кой smile.gif ,даже по едно време се бях объркал,че Б.Б. е измислил - ротвайлера но згреших,сега вече знам със сигурност кой е. smile.gif Като си премълчиш,си педал а като си кажеш си два пъти педал,нема угодия. smile.gif
И да ме прощава учителя,че Му споменах името,да МУ се слави.
За интересуващите се от кога съм съдия и какъв да се обърнат към БРФК.

User's Signature

www.Assassinrott.com

#292 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 06:04 PM

Да разбирам ли,че въпреки знанието,че кучето има проблем,все пак сте решили да го разплодите и "изведнъж" сте "осъзнали",че това се предава в поколенията??Хмм...мисля си,че щом сте тръгнали да развъждате кучета,значи сте били запознат с наследствеността ,заболяванията и вероятността те да се прехвърлят на поколението.Тогава защо сте използвали за разплод това куче?

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#293 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:00 PM

Защо тогава това куче ми беше продадено за изложбено и за расплод.Защо не ми върнаха парите или не ми дадоха друго куче,както е приетата практика,другарю адвокат на известния развъждач от Врачансинки окръг.Защо не си го спряха това куче от разплод,защо лично производителя му го изведе на изпита за развъдна годност и бе допуснато.Защо ли още тогава не му строших главата ами да му слушам глупостите.
Всичките защо към производителя,не към мене.
Знаете ли още колко защо мога да напиша,но пак ще писнете,че плюя клетия човечец,и че тук не могат да се пишат такива неща,а трябва да си ги говорим на тайно и на тъмно за да не ни се смеят собствениците на кучета без родословия.
А защо вие толкова много питате?
User's Signature

www.Assassinrott.com

#294 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:02 PM

Аз не се явявам адвокат на никой.
Това ,че Ви е било продадено това куче нещо като оправдание ли трябва да се явява?
Аз изобщо съм много любопитен човек,особено що се отнася до развъдници,породи,кучета и прочее неща в нашата мила родина България.
Не влагам никакви отрицателни чувства към въпросите си,но факта,че не отговаряте директно ме учудва .
User's Signature

#295 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:07 PM

Нямам за какво да се оправдавам написах ви ясно,згреших че послушах Орлин,згреших че развъдих Иво от Тишевица,но явно вие не четете постовете.Или се опитвате любознателно да се заяждате с мене ,ама няма за какво.Това което изках да кажа на всички е - Не правете такива грешки,и подкрепям напълно Орлин Миланов да внимавате какво купувате и от къде. smile.gif
User's Signature

www.Assassinrott.com

#296 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 08:02 PM

Цитат(kitana @ Feb 15 2010, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не се явявам адвокат на никой.
Това ,че Ви е било продадено това куче нещо като оправдание ли трябва да се явява?
Аз изобщо съм много любопитен човек,особено що се отнася до развъдници,породи,кучета и прочее неща в нашата мила родина България.
Не влагам никакви отрицателни чувства към въпросите си,но факта,че не отговаряте директно ме учудва .

Хубаво е така като си говорим и си хортуваме, но е хубаво и да си знаем имената аз съм член на клуба името ми е Бойко Стоянов, много ми е приятно да пиша в клубният форум, но тъй като не се познаваме (или поне по никове не ви разпознавам) с всички моля всички да си напишат имената без г-н Орлин Миланов - неговият НИК го знам!
Анонимни подхвърляния мисля не са в полза на породата!

#297 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 08:57 PM

1.Не знаех,че в този подфорум могат да пишат само потребители,които са се представили с имената си
2.Не разбрах какво общо има анонимността във форума с породата.

Разбирам,че сте сгрешили,г-н Ефтимов,като сте използвали за разплод кучето.Но от тази грешка са се родили кученца.
Нали не искаме развъдчиците масово да почнат да правят такива грешки?
Погледнете в какво състояние е НОК(подсети ме една настояща тема във форума) от такива "грешки".
Без лоши чувства към Вас,
с любов не само към породата ротвайлер,ами към всички породи.
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 09:17 PM

Цитат(kitana @ Feb 15 2010, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1.Не знаех,че в този подфорум могат да пишат само потребители,които са се представили с имената си
2.Не разбрах какво общо има анонимността във форума с породата.

Разбирам,че сте сгрешили,г-н Ефтимов,като сте използвали за разплод кучето.Но от тази грешка са се родили кученца.
Нали не искаме развъдчиците масово да почнат да правят такива грешки?
Погледнете в какво състояние е НОК(подсети ме една настояща тема във форума) от такива "грешки".
Без лоши чувства към Вас,
с любов не само към породата ротвайлер,ами към всички породи.

При положение, че вие знаете моето и това на Г.Евтимов имена, при положение, че задавате въпроси и държите да ви се отговори - няма нищо по-нормално от това да се представите!Аз лично на анонимни потребители не бих отговарял!А както виждам сте много запознат/а с НОК и др породи значи имате интерес към тези породи и затова е още по-добре да излезете от анонимността smile.gif

#299 Потребителят е офлайн   flasher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 04:33 PM

От известно време козинката в една част на врата започна да побелява. върха на космите са черни но надолу са бели. също така и нослето посредата изсветля.
та въпроса ми е това ген ли е или му има нещо на малкия пакостник?

#300 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 04:43 PM

flasher побеляването на носа е от зимата,на пролет ще изчезне а това на врата на кучето е от некачествена храна ,вземи му маркова храна и то ще изчезне.Успех
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема