Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#301 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2010 - 04:46 PM

Цитат(flasher @ Feb 18 2010, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От известно време козинката в една част на врата започна да побелява. върха на космите са черни но надолу са бели. също така и нослето посредата изсветля.
та въпроса ми е това ген ли е или му има нещо на малкия пакостник?

Ако си направил кръвни тестове и всичко си му е на мястото, кучето НЯМА НУЖДА от никакви добавки. Изсветляването на носната гъба, както и на основата на косъма се среща понякога ... и вземи хубава храна на кучето.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#302 Потребителят е офлайн   flasher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 07:49 PM

Цитат(KOKO_ko @ Feb 18 2010, 05:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(flasher @ Feb 18 2010, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От известно време козинката в една част на врата започна да побелява. върха на космите са черни но надолу са бели. също така и нослето посредата изсветля.
та въпроса ми е това ген ли е или му има нещо на малкия пакостник?

Ако си направил кръвни тестове и всичко си му е на мястото, кучето НЯМА НУЖДА от никакви добавки. Изсветляването на носната гъба, както и на основата на косъма се среща понякога ... и вземи хубава храна на кучето.

незнам до колко е разрешено тук да се споменават марки храни...

несъм правил кръвни тестове но ще направя. какви са възможните причини за да не са наред кръвните тестове и какви симптоми могат да се очакват. това го питам само ако имате някаква информация. иначе чичко доктор всичко ще си каже.

#303 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Ротвайлери

Публикувано: 23 February 2010 - 03:44 PM

Понеже някой от форума ме посъветва много внимателно да прегледам поколенията назад на майката и бащата от кучилото за което ви говоря.Това което открих е - при майката няма пробиви и проблеми,но брата на Иво от Тишевица - Илко от Тишевица няма зъб,и то точно този премолар който липсва и при нас.За което Илко от Тишевица е бил дисквалифициран на изложба и повече не се появи на ринга.Но и този проблем е бил скрит много внимателно от развъдчика Орлин Миланов.И според човек от ръководството на НКР цялото кучило е било брак,но това не попречи на Орлин да ни продаде кучетата за шоу клас.
User's Signature

www.Assassinrott.com

#304 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Ротвайлери

Публикувано: 23 February 2010 - 03:58 PM

Цитат(kitana @ Feb 15 2010, 08:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1.Не знаех,че в този подфорум могат да пишат само потребители,които са се представили с имената си
2.Не разбрах какво общо има анонимността във форума с породата.

Разбирам,че сте сгрешили,г-н Ефтимов,като сте използвали за разплод кучето.Но от тази грешка са се родили кученца.
Нали не искаме развъдчиците масово да почнат да правят такива грешки?
Погледнете в какво състояние е НОК(подсети ме една настояща тема във форума) от такива "грешки".
Без лоши чувства към Вас,
с любов не само към породата ротвайлер,ами към всички породи.

Така е родиха се кученца,но кученцата с проблем са домашни любимци а другите няма да се разплождат.Засегнатите ще бъдат компенсирани.Затова пък Орлин Миланов не е спрял да бълва кучета от тази кръв,като се сетя за колко кучета става въпрос ud_009.gif
User's Signature

www.Assassinrott.com

#305 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 04:59 PM

Цитат
цялото кучило е било брак,но това не попречи на Орлин да ни продаде кучетата за шоу клас.

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:)

#306 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2010 - 11:01 AM

Албенче, Албенчееееееееееееееееееееееее, това вече е доста прекалено според мен.
User's Signature

Aleksandar

#307 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 12:29 PM

Цитат(Баката @ Feb 24 2010, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Албенче, Албенчееееееееееееееееееееееее, това вече е доста прекалено според мен.

Г-н Ефтимов поради някаква причина не използва свой профил, а това което разисква от 5 страници постове е на базата на нещо случило се преди ... (хммм) 9 години wf_039.gif . В крайна сметка ако някой си "навие нещо на пръста", никой и нищо не е способно да го накара да мисли обратното, все пак всеки има право на мнение, което не винаги е обективно, особено ако човек е приел своята гледна точка за вярната и същевременно не приема по никакъв начин чуждата. ea_103.gif bi_051.gif dc_202.gif smile.gif smile.gif

Г-н Ефтимов, с цялото си уважение към Вас, съм на мнение, че писаното по темата не Ви прави реклама - дори напротив. ba_025.gif mg_062.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#308 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 03:58 PM

Цитат(Di-Do @ Feb 24 2010, 12:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Баката @ Feb 24 2010, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Г-н Ефтимов поради някаква причина не използва свой профил, а това което разисква от 5 страници постове е на базата на нещо случило се преди ... (хммм) 9 години wf_039.gif . В крайна сметка ако някой си "навие нещо на пръста", никой и нищо не е способно да го накара да мисли обратното, все пак всеки има право на мнение, което не винаги е обективно, особено ако човек е приел своята гледна точка за вярната и същевременно не приема по никакъв начин чуждата. ea_103.gif bi_051.gif dc_202.gif smile.gif smile.gif

Г-н Ефтимов, с цялото си уважение към Вас, съм на мнение, че писаното по темата не Ви прави реклама - дори напротив. ba_025.gif mg_062.gif smile.gif

Не знам за вас,но аз другата гледна точка не я знам,нито я видях написана в тези 5 страници.Щом другата страна не иска да отговаря във форума,което е очевидно,да се разбере с г-н Ефтимов извън него.Той, г-н Ефтимов, да спре да пише тук по темата и всички ние да спрем с лакардиите за неща,за които не знаем нищо.

#309 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 02:41 PM

Пиша точно по темата,някога и аз си зарих главата в земята и не слушах,затова и сега си го получих даже и след 9 години.Това е генетиката получаваш си го по късничко. eg_033.gif Може да е прекалено но е истина,ако Орлин Миланов смята ,че лъжа да ме даде под съд.Надали точно това е най добрата реклама,още повече аз не се издържам от продажба на кучета или каквото и да е свързано с кучета.Имам доблеста да си призная грешките,за разлика от други.Стискайте палци да не ви се случи и на вас,в което силно се съмнявам - генетика.
поздрави на всички,какво пък това са само кучета
Г.Ефтимов

#310 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 03:08 PM

Цитат(Assassinrott @ Feb 26 2010, 02:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пиша точно по темата,някога и аз си зарих главата в земята и не слушах,затова и сега си го получих даже и след 9 години.Това е генетиката получаваш си го по късничко.[/size] eg_033.gif Може да е прекалено но е истина,ако Орлин Миланов смята ,че лъжа да ме даде под съд.Надали точно това е най добрата реклама,още повече аз не се издържам от продажба на кучета [size="5"]или каквото и да е свързано с кучета.Имам доблеста да си призная грешките,за разлика от други.Стискайте палци да не ви се случи и на вас,в което силно се съмнявам - генетика.
поздрави на всички,какво пък това са само кучета
Г.Ефтимов

....ето нещо написано от познавач и то честно и обективно.....а то катто четеш КОКО имаш чувството,че е Бог( от всичко разбира,че дори и от медицина.....май?)...да ама никой не е Бог и никой не знае какви глупости правят хората с т.н. селекции...ГМО са ярък пример за това!!!!Всъщност си е съвсем ясно,че става въпрос за реклама на собствения развъдник за кучета...търговия с кучета и нищо повече.....жалко,че се съсипва форум за такава хубава порода....

#311 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 03:28 PM

Be warned. Cryptorchid dogs have been known to sire puppies. Dont think that because a dog has only one testicle, that it doesnt function. There is much anecdotal evidence from breeders and pet owners alike that supports this!

Cryptorchids should not be bred, because the problem is believed to be hereditary. Careful consideration should also be given to continued breeding of parents of a cryptorchid, who do carry the defective gene(s), or breeding of siblings of a cryptorchid, who may carry the defective gene(s).

A cryptorchid will often have no problems initially with his situation, showing no indications of being in pain or discomfort. However, research has shown that retained testicles often become cancerous. Some also feel that there is an increased risk of testicular torsion, which is very painful. In some breeds dogs have lived very long lives without being castrated but these seem to be the exception rather than the rule.

Предполагалось, что "свободные от крипторхизма" особи имеют в Х-хромосоме доминантный ген С, обеспечивающий отсутствие данной аномалии. Так как кобели имеют только одну Х-хромосому, то сын, получивший от матери Х-хромосому с рецессивным геном с, соответственно, будет крипторхом (правда, односторонним или двусторонним, данная теория не обьясняла). При дальнейших исследованиях были получены данные, противоречащие теории о моногенном характере наследования крипторхизма. Оказалось, что все не так уж просто. Как уже было сказано, крипторхизм имеет две большие группы причин, которые условно можно назвать "механические" и "гормональные", и внутри каждой группы есть масса ньюансов, каждый из которых, генетически отличаясь от всех других, обеспечивает проявление фенотипического крипторхизма. Кроме того, некоторые случаи крипторхизма, без сомнения, могут быть вызваны и вовсе уж редкими причинами, например, неправильной детерминацией пола и возникающей поэтому недоразвитостью самих семенников и мошонки. А часть анатомо-механических причин (например, узость или непроходимость пахового канала) может возникнуть вследствие воспаления, вызванного бактериями или патогенными грибками.

#312 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 03:34 PM

За интересуващите се от някои наследствени заболявания,цялата статия ТУК http://forum.klopsik...p...d&pid=87342

#313 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 09:24 AM

@ Убиец-рот:
Всички разбрахме, че волно или неволно си се прекарал с първата покупка мъжки ротвайлер!
Но толкова много плач не отива на такъв "убийствен" ник.

PS:
Не ми се вярва който и да е развъдчик умишлено да те набута с крипторх.

#314 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 February 2010 - 01:54 PM

ea_103.gif

#315 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 04:10 PM

Цитат(kaloqn @ Feb 27 2010, 08:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
@ Убиец-рот:
Всички разбрахме, че волно или неволно си се прекарал с първата покупка мъжки ротвайлер!
Но толкова много плач не отива на такъв "убийствен" ник.

PS:
Не ми се вярва който и да е развъдчик умишлено да те набута с крипторх.

Калоянчо, има съществена разлика между сам се прекарал и някой друг го е пракрал, за крипторха хич не би било никакъв проблем, ако просто кучетата даващи крипторхи се бяха извадили от разпод!

И рева, ако е рев - е за това, лошо ще стане ако прерастне в ръмжене dry.gif

#316 Потребителят е офлайн   Assassinrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 04:26 PM

Продължавай да не вярваш калоянчо, на редичката има още място. smile.gif

#317 Потребителят е офлайн   dandi1 Икона

Публикувано: 06 March 2010 - 06:00 PM

Уважаема госпожо Dmm и уважаеми г-н Миланов защо заключвате теми койо по един или друг начин ви засягат вас лично .Орлинчо не се покривай като некои МИШОК ,а имаш на много въпроси зададени кам теб лично да отговаряш.Не е присъщо на твоятя особа да попита някой човечец интересуващ го въпрос, а ти да не отговориш мигновено. Имаш да отговаряш на много зададени въпроси на Жоро към теб г-н Миланов.С години наред четох какви глупости пишеш по форумите и забиваш по особено неподходящ за теб г-м Миланов хора който се итересуват от породата Ротвайлер и отглеждането му .Човек член на НКР и участващ в управата на клуба не е присащо по такав безобразен и неподходящ за вас г-н Миланов да се отнасяте .

#318 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 11:02 PM

г-н navar, какъв Ви е проблема с мен и мойте 16 коментара??
Толкова ли Ви свършиха репликите, та решихте, че с нас (в частност с мен) собствениците на кучета от развъдника на г-н Миланов можете да си ги допишете????

Цитирам:
"да останат модератора и ..собствениците на кучета от неговия развъдник, щот кат гледам собствениците на други развъдници не пишат тук..защо ли ???"
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#319 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 05:43 PM

Цитат(navar @ Mar 7 2010, 09:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Di-Do @ Mar 6 2010, 09:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова ли Ви свършиха репликите, та решихте, че с нас (в частност с мен) собствениците на кучета от развъдника на г-н Миланов можете да си ги допишете????

Цитирам:

"да останат модератора и ..собствениците на кучета от неговия развъдник, щот кат гледам собствениците на други развъдници не пишат тук..защо ли ???"

конкретно с теб,или някой друг с куче от въпросния развъдник -проблем нямам..но и за слепите е видно,че единствените които модераторът не реже,не хули,не плюе,не модерира,на които не обяснява колко са тъпи,прости и невежи..са именно хората купили кучета от него..защо ли ???..за справка -виж форума,от видно по видно е..
сега надявам се че съм разбран правилно..
а репликите надали ще ми свършат,имайки предвид положението-то постоянно дава "храна" за нови..

Цитат
"... да останат модератора и ..собствениците на кучета от неговия развъдник, щот кат гледам собствениците на други развъдници не пишат тук..защо ли ?"
- а това какво е???

Пич ми, стига си цвинкил като някой пухльо!!! ... еди кво си ти изтрили, еди кво си ти модерирали ... само оплаквания чета напоследък, целият свят ти е виновен и грешката е навсякъде другаде, но не и в теб ...... но ... дали?

Колкото до това дали са го изтрили правилно или не ... Цитат от Правила на форума:

8. Публикуване на съобщения, написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума; съдържащи лична информация за лицата, публикувана без тяхно разрешение, нападки на етническа или религиозна основа, грубост, необосновани обвинения и опити да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения.

Цитат от последният ти пост в тема "За изтърсаците, петите пръсти, белите петна и малко генетика":

Цитат
"дамм,модераторът-потребител се оказа че си има тъмно минало,което се оптва да скрие всячески,включително модерирайки безсмислено мнения,които не нарушават нито добрия тон,нито правилата на форума..и най интересното е че модерира,чете и пише навсякъде другаде само не и тук..."

Относно правилата на форума
От т.8 - написани с цел да унижават и обиждат другите участници на форума, необосновани обвинения и опити да се превърне форума в поле за изясняване на лични отношения - достатъчно е показно, че си ги нарушил, а и dmm и KOKO_ko като модератори са ти го написали!!!

Цитат
MOD 1 + MOD2

Беше помолен от нас два пъти да не обсъждаш неща, които не те касаят като човек извън НКР, беше помолен да не обиждаш труда на хората, беше помолен да не палиш страсти и да показваш другаде колко си силен, независим и "сам воинът е воин". Както вече каза: нищо от нещата които искаш да обсъждаш, не можеш да докажеш, а това си е простичка клевета и никой не е длъжен да те търпи да го правиш. Намери другаде поле за изява, раздай се в името на "идеалите" си, само нека не е тук!

И тази тема е затворена заради NAVAR и поредните му неконструктивни и безсмислени коментари!

но ти продължаваш да бълваш глупости

А за т.нар. груб тон на KOKO_ko, за който груб тон само ти и оше няколко човека опищяхте орталъка, ....милите те .......угнетените ... не може ли да се държите като възрастни хора, а не като деца от детската градина!!!! Пи****е ли си мерите,.... кой е по-по-най ... жалко е, смехотворно е!!!! Все пак това е форум за Ротвайлерите и всичко свързано с тях, а не форум за мерене на атрибути!!!!

Отново цитат от правилата:

Цитат
"Желанието на администрацията е да се спазва добрият тон в този форум!Ако тонът на модераторите понякога Ви звучи назидателно, приемете, че за тях писането във форума не е само забавление. Приемете, че те са модератори именно заради това, че имат повече от средностатистическите знания по темите, обсъждани във форума. Не влизайте в безсмислени спорове с тях и не разпалвайте страсти! Това може да доведе за Вас единствено до цитираните най-долу последствия!"

Ти като един "стар" потребител си достатъчно наясно, че тези правила са от създаването на този подфорум, и ако отново не си забелязъл, при регистрацията на потребител има една отметчица, която се слага, а няколко реда преди въпросната отметка пише "Преди да натиснете бутона "Съгласен", моля, запознайте се с останалите правила и възможности в темата "Помощ". !!!! А ти запознал ли си се???

Така че ... ако нещо не ти отърват правилата - свободен си да си изтриеш профила, аз лично съм абсолютно съгласен с мерките които са предприели спрямо теб, но не защото познавам бегло г-н Миланов, а защото аз самият съм бил Администратор на 2 форума и Модератор в още 3, така че ... избора е твой - или спазваш правилата, като внимаваш какво пишеш, или ти делват/медерират постовете!!!

Писна ми от детинщини - не ти отива на възрастта!!!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#320 Потребителят е офлайн   dandi1 Икона

Публикувано: 07 March 2010 - 08:36 PM

Цитат(Di-Do @ Mar 7 2010, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(navar @ Mar 7 2010, 09:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Di-Do @ Mar 6 2010, 09:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Цитирам:

конкретно с теб,или някой друг с куче от въпросния развъдник -проблем нямам..но и за слепите е видно,че единствените които модераторът не реже,не хули,не плюе,не модерира,на които не обяснява колко са тъпи,прости и невежи..са именно хората купили кучета от него..защо ли ???..за справка -виж форума,от видно по видно е..
сега надявам се че съм разбран правилно..
а репликите надали ще ми свършат,имайки предвид положението-то постоянно дава "храна" за нови..

"... да останат модератора и ..собствениците на кучета от неговия развъдник, щот кат гледам собствениците на други развъдници не пишат тук..защо ли ?" - а това какво е???
Пичми, стига си цвинкил като някой пухльо!!! ... еди кво си ти изтрили, еди кво си ти модерирали ... само оплаквания чета напоследък...

Най добре е да заключите всички теми че виждам наи скоро всичко ще излезе на яве сторено и вършено от дългогодишния Развъдчик,майстор и професионалист Орлинчо Миланов.

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни