Dog.bg Форуми : Намерено женско Хъски - Варна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерено женско Хъски - Варна

#1 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2011 - 10:07 AM

Намерено е женско хъски в Цветния квартал във Варна. Там е вече близо 2 седмици, едва днес са успяли да я хванат. Много е страхлива и изплашена. Малка е , не повече от 2 год . Намерена е с кафяв кожен нашийник. Била е и разгонена, ще бъде кастрирана скоро.
В момента е при margokk, но тя рядко влиза тук и ме помоли да пусна тема. Ще кача снимки малко по-късно днес !
За връзка тел : 0877092971 Галя
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#2 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 December 2011 - 01:33 PM

снимчица

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 December 2011 - 02:10 PM

Мерси ! И една по-близка от днес :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#4 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2011 - 10:11 PM

Никой не си потърси Ники. Така че ние започваме да търсим нов дом на момичето. Моля модераторът да премести темата в "Без дом".
Ники е страшно мила, много контактна и игрива с други кучета и много гальовна, когато се поотпусне. Пращи от енергия и й трябва стопанин, който да прави дълги разходки с нея.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 December 2011 - 10:14 PM

5 дни не са ли малко време?Може стопаните да не ползват интернет.Аз търсих стопаните на Сара близо месец.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 09:31 AM

Ами може и да са малко, но за мен нещата стоят така:
1. Пуснали сме обяви за намерено хъски, Галя прегледа обявите за изгубено - нищо. Аз нямам физическата възможност да обикалям града и да се надявам, случайно да ги намеря, докато кучето гние на една много малка тераса по цял ден само. Не мога да й осигуря повече от 2 разходки на ден за по 30 мин. и това е. А Ники просто пращи от енергия и за мен не е правилно, затворничеството й да се удължава.
От друга страна, даже и да стане чудо и да й намеря стопаните, те ще трябва да ми отговорят на няколко доста сериозни въпроса, преди да си я получат обратно. И стигаме до:
2. Защо това куче се свива и заляга всеки път, когато посегнеш да го погалиш? Трябваха ми няколко дни, за да започне Ники да проявява някакви признаци на радост, че вижда човек и да се доближава до мен доброволно. Засега само до мен. От всички други бяга. За сметка на това не знае дори какво е "Седни", а "Ела тук" означава нещо мнооого страшно от което се бяга бързо. Ами нищо чудно, че никой не е можал да я хване 2 седмици навън. За мен кучето показва всички признаци на редовно прибивано и смачквано животно.
3. Хора, които не ползват нет надали са чували за кастрация. Ники беше разгонена, когато я намерих, вероятността да не е бременна е минимална. Нямам никакво желание да се карам с когото и да било на темата, че кучето не трябва да ражда. Хич, ама хич не вярвам, че няма да я оставят да роди и да се оттърват от помиярите, вместо да я кастрират, за да може после да я пуснат на някой хъскиподобен и да имат малки сладки хъскита за подаряване/продаване. Смятам лично да се ангажирам с кастрацията й.
Имам и други съображения, но ще спра до тук. Може и да бъркам по някоя точка, но няма как да го разбера засаега. Така че предпочитам да не съжалявам после, че все пак съм се оказала права, но не съм направила правилното нещо.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 09:38 AM

За кастрацията знаеш сме на едно мнение.
Просто видях от другата тема с бялото хъски/самоед,че са се намерили след 5 мес.
Напълно възможно е страха и да е от улицата не се знае колко време е пребивавала там.Всякакви изроди се разхождат навън.Вчера ни пуснаха пиратка в краката докато се разхождахме,не ми се мисли какво щеще да стане ако Сара я беше настъпала. :eg_033: Може от това да е доста наплашена.
Иначе и за нов стопанин ще е трудно да изгради връзка с кучето.На мен ми трябваше почти година докато Сара се отпусне и спре да се свива,отначало и припикваше от боя който е яла.По същия начин беше и командата ЕЛа.
Дано бързо се намерят стопаните или нови такива,които да и дават необходимата обич,разбиране,разходки :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 10:19 AM

ShiBumi_GirL, много но-та и ако-та стават в уравнението, и започва да мирише много да не казвам на какво. :)
Първо в първия пост пише, че кучето се мотае във въпросния варненски квартал от 2 седмици. Плюс още седмица от първия пост, става почти месец... И залягането на кучето, да е толкова изплашена.

Дръжте ни в течение, ако можем да съдействаме с нещо...

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 11:50 AM

Така е само можем да гадаем какво и се е случило,може да е открадната от друг квартал,да се е отвързала от някой двор и да скита.Важното е че сега е на сигурно,а за такова красиво момиче вярвам,че скоро ще се появи нейния човек.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 December 2011 - 12:12 PM

Хъскитата като цяло са доста недоверчиви към непознати хора. Склонни са да изминат и големи разстояния за кратко време, така че тя изобщо да не е от този район. Може стопаните да са възрастни хора които не ползват интернер, в морската идва една жена сигурно около 60 г. с Хъски. За страха й има кучета които много преиграват, но винаги си личи дали е преиграване или кучето наистина е бито. Направила съм хартиени обяви, вчера оставих в кабинета при Галя, Меги ако можеш вземи да разлепиш и във вашия район, аз ще сложа в морската и на един приетел ще дам.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 13 December 2011 - 10:31 PM

Добре де аз да питам като по-невеж-как ще обясните на стопанина (ако се намери ),че сте му кастрирали кучето? Много ще ми е интересно да гледам отстрани обясненията Ви :af_089:

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 December 2011 - 10:52 PM

А след още месец като роди 6-8 някакви си кученца - дали ще ти е интересно тоя същия стопанин (ако се появи до тогава) какво ще ги направи?
Или намерилите го, трябва да чакат също да роди, да отгледат малките и да продължат да чакат стопанина?

п.п. Интересно ми е - какво би направил ти, ако намериш разгонено куче на улицата?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 10:56 PM

Стопанина е длъжен да носи отговорност за животното си,щом той не може да я носи тази отговорност пада върху плещите на попечителите.В 80% от случаите стопаните не се намират,защото кучетата са умишлено изоставени.Дори да е изгубено или откраднато стопанина си получава кучето обратно па макар и кастрирано ,нали?Живо и здраво и някой през това време се е грижил за него.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 13 December 2011 - 11:21 PM

Всеки стопанин носи отговорност за своето животно за това спор няма. В случая кучето е било с нашийник (даже да е от 5 лева и да не е с камъни Сваровски по него),което може да означава,че е избягало.То е все пак куче стреснало се от нещо и побягнало. Не мисля това да е критерий за нечии грижи. Моето преди избяга от трактор (запалиха трактора до като той беше до него) и на бегом вкъщи заврян в колибата,но това в малък град.Размерите на Варна и възможностите на Хъскито като куче наистина дават необятен материал за предположения.Това,че е разгонена допълва идеята ми за бягство.
И сега да си дойдем на въпроса- Кой е човекът намерил кучето,че да решава да го кастрира?Как може да вземе такова решение за чуждо куче? Това с номера,че му мислите доброто го оставете настрана.Кастрацията не е да го изкъпеш или да го нахраниш и обезпаризитиш (те също са грижи наистина). Като гледам цвета на кучето не ми изглежда да е от най-масовите,от които ви настръхват косите като ги видите за по 150 лева.Ок може и те да не са прави всеки си прави избора какво гледа какво продава и т.н. не ми се минава на тази тема.
Но аз се замислям не какво ще направя ако я намеря аз. Замислям се какво ще направя,ако някой с такива мисли в главата намери моята женска,която съм докарал от 2000 км и съм вложил в нея сума пари и просто ей така си я кастрира за нейно ( и мое ) добро! Наистина малко се замислете :beer:

#15 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 11:38 PM

Куче на улицата, нечипирано, без обозначени контакти -> бездомно. И на кварталните кучета им слагат каишки, но това не ги прави по-малко бездомни. А като бездомно, кучето подлежи на задължителната кастрация. Точка по въпроса.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 December 2011 - 11:46 PM

Човече, кучето е разгонено, от две седмици на улицата - значи най-вероятно е бременно. Наиситна те питам - какво предлагаш да се направи в случай като този?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#17 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 12:12 AM

Ами да поеме разходите по аборта на кучето и да вземе да се грижи за него до като се намери собственикът.Пък като не се появи да се опита да му търси дом. След два три такива случая едва ли ще задава същите въпроси.
Ама то на чужд гръб и сто тояги са малко...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#18 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 09:07 AM

Хаха, ами то Блу го е казала най-точно - без чип, без регистрация = без стопани. Моето куче Е РЕГИСТРИРАНО И ЧИПИРАНО, ако го загубя - има как да ДОКАЖА, че е моето куче = нося ОТГОВОРНОСТ. Така че даже не се и замислям да обеснявам на когото и да било, защо съм кастрирала. И през ум не ми минава дори. Нямам какво да добавя.

Вили, принципно си напълно права. Обаче на практика не е в полза на кучето да се чака. На нея и трябват отговорни хора, за предпочитане с опит с кучета, пък ако са гледали и хъски и познават породата, ще го сметна за свръх-бонус. Съдейки по моя опит, кучето не е недоверчиво, а наистина е бито - просто има много причини да си го мисля, наблюдавайки я - ами не е гледана добре и това е, то си личи, не мога да го опиша с една дума, но се вижда. Ако искаш и имаш време ела, прекарай малко време с нея, ще оцениш сама.

П.п. Ако трябва да тичам 60 км. на ден с нея съм мъртва :vh_178: (хахаха).

И ново П.п. за хората с по-малко опит, гледащи кучета: Разгонена кучка НИКОГА, ама наистина НИКОГА не се пуска от повода на разходка, ако не сте много сигурни в кучето и в себе си. И при най-малкото съмнение, че нещо може да стане накриво, просто си дръжте кучето вързано, за да си нямате главоболия.

Това мнение е редактирано от margokk: 14 December 2011 - 09:19 AM

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 09:28 AM

Щом е намерена разгонена 100% е бременна, така че аз друг вариант не виждам. Освен да се родят 8-12 бебета и този дето я е намерил да си ги гледа. :ab_041: Виж, ако не беше разгонена можеше да се почака малко, но пък ако се даде некастрирана пак има риск. Може да се чака само ако този който е намерил кучето няма мъжко куче, и има време да я гледа поне месец-два. И аз преди време чаках собствениците, обаче като се разгони кучето и мъжкия като взе да вие и да се блъска из вратите се видях в чудо :ab_041: Отстрани е лесно.. :wb_052:

#20 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 07:21 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 13 December 2011 - 10:31 PM, написа:

Добре де аз да питам като по-невеж-как ще обясните на стопанина (ако се намери ),че сте му кастрирали кучето? Много ще ми е интересно да гледам отстрани обясненията Ви :af_089:

А на мен ми е много интересно, ако кучето ти роди една сурия мелезчета. Какво ще ги направиш? Ще ги отгледаш ли всичките? Ще ги ваксинираш ли? Ща им търсиш ли подходящи стопани?

Извинявайте, ама не се сдържах.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни