Изхвърлено коли - Пловдив? koli
Публикувано: 31 December 2011 - 11:50 AM

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 31 December 2011 - 01:04 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 31 December 2011 - 03:34 PM
Ариел, в 31 December 2011 - 12:04 PM, написа:
И аз си помислих същото.
Не съм от Пловдив и друго, освен да помоля за помощ в момента не мога да направя. Обръщам се към пловдивчани с молба ако видят колито и успеят да го хванат (според 000000000 кучето е много дружелюбно) ако могат да го приберат на сигурно място или да го настанят на хотел (не знам дали има такъв в Пловдив) - ще поема разходите, докато се търсят нови стопани. А в "най-лошия" случай - ще си имам коли!
000000000 каза, че е ходил да я търси, но не я е намерил на гребния канал.
Моля ви, оглеждайте се за животинката!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 01 January 2012 - 04:47 PM
000000000 - можете ли да кажете какъв цвят е колито? Случайно да сте и направили снимка?

Публикувано: 02 January 2012 - 08:30 PM
Повечето хора си мислят, че понеже животинката е породиста - все някой ще я е прибрал. Аз обаче (заради личния си опит) не съм толкова оптимистично настроена.

#9 Guest_Bina_*
Публикувано: 19 February 2012 - 03:49 PM
#11 Guest_Bina_*
Публикувано: 19 February 2012 - 05:33 PM
Публикувано: 19 February 2012 - 05:41 PM
Прочетете малко повече за кастрацията и за междусъседското въдене, плод на което са огромен процент от случаите в сектор Без дом. Именно заради нежеланието на "псевдоморалистите" породоподобните им животни да бъдат кастрирани, поколенията им се озовават на улицата и се смесват т.н безпородници.
Публикувано: 19 February 2012 - 05:53 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
#14 Guest_Bina_*
Публикувано: 19 February 2012 - 06:33 PM
Публикувано: 19 February 2012 - 06:40 PM
Ако кучето, с което се харесате е от форума, то бъдете сигурна, че ще е кастрирано и наистина няма да има значение дали ще е мъжко или женско. Породата или външния вид поне нямат значение- кучетата не разпознават породи и дори и да вземете за другарче на своето куче приличащо на болонка, ако е речено те пак ще се разбират и ще се обичат!
Успех и браво!
Публикувано: 19 February 2012 - 10:07 PM
Bina, в 19 February 2012 - 06:33 PM, написа:
Вие сериозно ли? Това звучи цинично.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
#17 Guest_5555_*
Публикувано: 24 February 2012 - 02:04 PM
Тя може да помогне и би било добре да и дадете малко съпорт. Когато става въпрос за коли или шотландска овчарка във фейсбук има страхотна група в която се подкрепяме. Породата е рядко срещана и всичко се разбира, едва ли ще тръгне да развъжда колита..........
Тя е преценила,че може да го вземе и да се грижи за него.......... това е нейно право защо не и давате шанс.............????
Публикувано: 24 February 2012 - 02:34 PM
Ок, предлага дом, иска порода, лошо няма. Има си предпочитание. Но нежеланието да кастрира аз не го разбирам. да живеят мъжко и женско под един покрив... сори, това не е спасяване, това е куче на аванта.

Nothing but the best is good enough!
#19 Guest_5555_*
Публикувано: 24 February 2012 - 02:49 PM
Тя в нейното писание пише че иска "приятел" за кучето си. Останалото което е написала ме навява на мисълта, че не би постъпила безотговорно както много други хора.
Заради това Ви моля, нека бъдем хора и се опитаме да виждаме положителното около нас!
Публикувано: 24 February 2012 - 03:10 PM
Явно някои хора не правят разлика между домашен любимец и член на семейството.Гледам на кучето си като на дете!Коя майка би кастрирала детето си след като се роди,за да не се размножава?!
Е, кел файда че ще спаси едно, като ще създаде после много други?
Ще създаде други,но не бездомни!Ще направи щастлив някой като му подари коли!Вие ме изкарахте едва ли не престъпник,поради факта,че имам сърце!Чувствам се като в агенция по осиновяване,гледат те с недоверие и под лупа...нямам думи.
сори, това не е спасяване, това е куче на аванта.
Понякога живота поднася и подаръци,като възнаграждение за добри дела,защо трябва да е аванта?То и Рекс ми е аванта и да ви кажа,че изобщо не приличаше на коли,но аз се влюбих в него.Нямам вина,че се оказа породист.
П.П.Аз съм Бина,регистрирах се,за да не пиша като гост.