Dog.bg Форуми : Изхвърлено коли - Пловдив?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлено коли - Пловдив? koli

#1 Потребителят е офлайн   000000000 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2011 - 09:31 PM

dnes na grebnata baza v plovdiv,se skitashe porednoto izhvarleno jensko koli na vidima vazrast 1godina jensko.kucheto e mnogo dobrodushno,no za sajalenie nemojahme da go pribereme pone vremenno.dano nqkoi go pribere.

#2 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 December 2011 - 11:50 AM

Дано се намери кой да прибере животинката, докато се търсят собствениците (стари или нови). Не ми се мисли как ще изкара новогодишната нощ навън!!! Може и да не е изхвълено момичето...Може да се е уплашило от гърмежи, пиратки (често срещано явление по това време на годината :eg_033: ), да се е измъкнала от повода си и да е побягнала. Моята красавица го направи този номер няколко пъти, но успявах да я догоня.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#3 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2011 - 01:04 PM

Преди10-на дни в клетката на Кичука ми казаха,че имало коли затворено.Може да е било същото.Може после пак да са го пуснали свободно или да се е измушило покрай влизащите,защото преди седмица в далечината видях да профучава през булеварда до "Слънчеви лъчи" супера пак коли.Растоянието до Гребния канал си е един квартал,но какво му пречи да кръстосва?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2011 - 03:34 PM

Показване на мнениетоАриел, в 31 December 2011 - 12:04 PM, написа:

Преди10-на дни в клетката на Кичука ми казаха,че имало коли затворено.Може да е било същото.

И аз си помислих същото.

Не съм от Пловдив и друго, освен да помоля за помощ в момента не мога да направя. Обръщам се към пловдивчани с молба ако видят колито и успеят да го хванат (според 000000000 кучето е много дружелюбно) ако могат да го приберат на сигурно място или да го настанят на хотел (не знам дали има такъв в Пловдив) - ще поема разходите, докато се търсят нови стопани. А в "най-лошия" случай - ще си имам коли!
000000000 каза, че е ходил да я търси, но не я е намерил на гребния канал.
Моля ви, оглеждайте се за животинката!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2012 - 10:42 AM

Априори аз лично за кучета, особено без стопанин, се оглеждам повече, отколкото когато пресичам булевард.Стига да го мерна, ще се опитам да го прибера, докато някой си го открие или се задоми хайвана.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 04:47 PM

Благодаря Ариел!

000000000 - можете ли да кажете какъв цвят е колито? Случайно да сте и направили снимка?
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 08:30 PM

Колито, което 000000000 е срещнал на гребния канал е било черно (не е бордър коли).
Повечето хора си мислят, че понеже животинката е породиста - все някой ще я е прибрал. Аз обаче (заради личния си опит) не съм толкова оптимистично настроена.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 09:20 PM

Е,това,което ми се мерна, бе кафяво.Значи стават две!
User's Signature

#9 Guest_Bina_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 February 2012 - 03:49 PM

Здравейте форумци.Преди около 4г осинових куче порода полу-коли от без дом,което пък си се оказа най-прекрасното коли на света.От известно време се чудех какво да му взема за другарче,порода коли се намира трудно в Монтана и околноста,да не говорим,че ако се намери,цената му е колкото минималната заплата...знам,че всяко бебе изисква грижи и пари,но едва ли излиза толкова за 40 дни...Та да не се отклонявам от темата искам да кажа,че ако има бездомно коли,полу-коли,мога да го прибера за постоянно и ще го гледам с много любов,ще му дам всичко от което има нужда,за да бъде щастливо.Не искам никой да ме разбира грешно,не искам коли с цел да си развъждам кучета,просто искам приятел за моето момченце и още едно детенце за мен.Подаряват ми немска овчарка,но на всички е ясно,че се подаряват женски,тоест след година и нещо рискувам смесване на породата,ако не кастрирам женската,което никога не съм правила и не бих желала да правя.Моля,ако има бездомно коли,свържете се с мен.Хубав ден на всички! 0878619221 Стоянова

#10 Потребителят е офлайн   000000000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 04:38 PM

до колкото разбирам вие май ще правите някоя ферма за да вадите пари................................................

#11 Guest_Bina_*

Публикувано: 19 February 2012 - 05:33 PM

Така си и помислих,че ще се изкаже някой,но все пак писах...Разбиране явно няма,нека се скитат бездомни породисти и непородисти животни из улиците с риск някой да ги убие и продаде ушите,които са хита на сезона както чета по форумите!Аз отварям дома и сърцето си за скитащо куче,някой седнал да ме съди.Съжалявам,че писах в тази тема!

#12 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 19 February 2012 - 05:41 PM

Отваряте дома и сърцето си за скитащо КОЛИ, не за непородисто госпожо, в Монтана няма ли бездомни несретници на които да дарите дом...то хем сърби, хем боли вашето...
Прочетете малко повече за кастрацията и за междусъседското въдене, плод на което са огромен процент от случаите в сектор Без дом. Именно заради нежеланието на "псевдоморалистите" породоподобните им животни да бъдат кастрирани, поколенията им се озовават на улицата и се смесват т.н безпородници.
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 05:53 PM

Напротив, много е хуабво, че искате да дадете дом на още едно бездомно животинче. Не разбрах само това, което пишете, че на всички е ясно, че се подаряват само женски. Бездомните животни са както женски така и мъжки. По принцип правилото е, че когато се намира дом на някое нещастниче, то задължително преди да се даде на новите стопани трябва да се кастрира. Не се сърдете на хората тук макар и понякога тона да е по- рязък. Просто на всички, които пишем в този форум ни пука твърде много за бездомниците, на които броя се увеличава точно заради некастрирани домашни.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#14 Guest_Bina_*

Публикувано: 19 February 2012 - 06:33 PM

Благодаря за подкрепата,Яничка.Подаряват ми немска овчарка,но в случая женска,мъжките се оставят да бъдат обучавани за пазачи.Просто попаднах на тази тема и реших,че това е добър вариант да помогна на скитащо куче,дори то да е КОЛИ.Може на някои хора да не им се вярва,но ако намеря женско коли,в никакъв случай няма да продавам кученца и да търгувам с невинните животинки.Членувам в клуб Шотландска овчарка и повярвайте ми,че има доста хора с големи сърца,искащи бебета,не големи кучета.Ако ви споделя,че есента водих мъжкаря при женска,но тя явно не го хареса и ако ми бяха дали кученце,щях да го подаря като изненада на основателката на групата във фейсбук Дарина,която наскоро изгуби колито си...едва ли бихте повярвали и не ви упреквам,защото знам колко злобни хора има и когато се появи единак,напатилият се не му вярва....

#15 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 February 2012 - 06:40 PM

Успех на вас! Дано откриете каквото търсите.
Ако кучето, с което се харесате е от форума, то бъдете сигурна, че ще е кастрирано и наистина няма да има значение дали ще е мъжко или женско. Породата или външния вид поне нямат значение- кучетата не разпознават породи и дори и да вземете за другарче на своето куче приличащо на болонка, ако е речено те пак ще се разбират и ще се обичат!
Успех и браво!

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 February 2012 - 10:07 PM

Показване на мнениетоBina, в 19 February 2012 - 06:33 PM, написа:

да помогна на скитащо куче,дори то да е КОЛИ

Вие сериозно ли? Това звучи цинично.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#17 Guest_5555_*

Публикувано: 24 February 2012 - 02:04 PM

Ей хора, жената иска да си вземе още едно куче, иска породата да е коли, защото вече има такова куче и знае повечето неща за породата.
Тя може да помогне и би било добре да и дадете малко съпорт. Когато става въпрос за коли или шотландска овчарка във фейсбук има страхотна група в която се подкрепяме. Породата е рядко срещана и всичко се разбира, едва ли ще тръгне да развъжда колита..........
Тя е преценила,че може да го вземе и да се грижи за него.......... това е нейно право защо не и давате шанс.............????

#18 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 February 2012 - 02:34 PM

На мен предложението не ми допада по една причина - не иска да кастрира. Е, кел файда че ще спаси едно, като ще създаде после много други?
Ок, предлага дом, иска порода, лошо няма. Има си предпочитание. Но нежеланието да кастрира аз не го разбирам. да живеят мъжко и женско под един покрив... сори, това не е спасяване, това е куче на аванта.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#19 Guest_5555_*

Публикувано: 24 February 2012 - 02:49 PM

Аз само не виждам къде пише, че иска женско???? Дори точно обратното. Аз също имам куче и не съм го кастрирала... и не искам да го кастрирам. Моето куче е на каишка и няма как да прави бездомни бебета.
Тя в нейното писание пише че иска "приятел" за кучето си. Останалото което е написала ме навява на мисълта, че не би постъпила безотговорно както много други хора.
Заради това Ви моля, нека бъдем хора и се опитаме да виждаме положителното около нас!

#20 Потребителят е офлайн   Serbmanija Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 03:10 PM

На мен предложението не ми допада по една причина - не иска да кастрира.

Явно някои хора не правят разлика между домашен любимец и член на семейството.Гледам на кучето си като на дете!Коя майка би кастрирала детето си след като се роди,за да не се размножава?!

Е, кел файда че ще спаси едно, като ще създаде после много други?

Ще създаде други,но не бездомни!Ще направи щастлив някой като му подари коли!Вие ме изкарахте едва ли не престъпник,поради факта,че имам сърце!Чувствам се като в агенция по осиновяване,гледат те с недоверие и под лупа...нямам думи.

сори, това не е спасяване, това е куче на аванта.

Понякога живота поднася и подаръци,като възнаграждение за добри дела,защо трябва да е аванта?То и Рекс ми е аванта и да ви кажа,че изобщо не приличаше на коли,но аз се влюбих в него.Нямам вина,че се оказа породист.
П.П.Аз съм Бина,регистрирах се,за да не пиша като гост.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни