Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2012 - 10:34 PM

Може би практическите резултати за тези 20 години преход водят до този извод и много хора са стигнали до него по своите собствени логики.

Иначе да, съгласна съм, трябва да се променят нещата, трябва да има хора, които да водят "битката" и на този фронт. Защото промяната няма да се случи от само себе си. Трябва всички хора да се включат според своите възможности.

Но моите възможности са толкова. Повече не мога да поема. А ми се иска. Затова и съм чувствителна на подобни теми, чувствам се едва ли не виновна, че не мога да променя всичко. А за промяна има толкова много, но тя започва най-вече вътре в нас, първо със себе си трябва да се преборим и ми е мъчно, когато наблюдавам как голяма част от хората отказват да мислят самостоятелно и имат склонност към приемане на идеи, позиции, просто защото някой някъде е казал така, защото така им е внушено.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#42 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 January 2012 - 10:56 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 January 2012 - 10:34 PM, написа:

Може би практическите резултати за тези 20 години преход водят до този извод и много хора са стигнали до него по своите собствени логики.

Иначе да, съгласна съм, трябва да се променят нещата, трябва да има хора, които да водят "битката" и на този фронт. Защото промяната няма да се случи от само себе си. Трябва всички хора да се включат според своите възможности.

Но моите възможности са толкова. Повече не мога да поема. А ми се иска. Затова и съм чувствителна на подобни теми, чувствам се едва ли не виновна, че не мога да променя всичко. А за промяна има толкова много, но тя започва най-вече вътре в нас, първо със себе си трябва да се преборим и ми е мъчно, когато наблюдавам как голяма част от хората отказват да мислят самостоятелно и имат склонност към приемане на идеи, позиции, просто защото някой някъде е казал така, защото така им е внушено.

"Аз съм само един, но все пак аз съм един. Не мога да направя всичко, но все още мога да направя нещо. И защото не мога да направя всичко, аз не ще се откажа да направя нещо, което мога да направя." Едуард Евърет Хейл

#43 Потребителят е офлайн   Шерил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2012 - 12:28 AM

Има ли начин този чип да не е подкожно? Не мога да си представя че на милото ми ше му вкарват някакво устроиство вътре..подкожно....ооо та тя от ваксина получи подуто топ4е и аз бях на тръни и изправих косите на ветеринарката......та въпроса ми е относно чипа може ли да е на нашииник примерно........????? За това 4е е подкожно съм ПРОТИВ,според мен всички "добавени" предмети в тялото могат да причинят рак-като силикон...както сега за това говорят....моля ви запознатите да отговорят.....

#44 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 January 2012 - 09:24 AM

Показване на мнениетоШерил, в 04 January 2012 - 12:28 AM, написа:

Има ли начин този чип да не е подкожно? Не мога да си представя че на милото ми ше му вкарват някакво устроиство вътре..подкожно....ооо та тя от ваксина получи подуто топ4е и аз бях на тръни и изправих косите на ветеринарката......та въпроса ми е относно чипа може ли да е на нашииник примерно........????? За това 4е е подкожно съм ПРОТИВ,според мен всички "добавени" предмети в тялото могат да причинят рак-като силикон...както сега за това говорят....моля ви запознатите да отговорят.....

отговора го има написан поне 745 пъти :fa_067:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#45 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 January 2012 - 09:59 AM

Хайки с полиция пред блоковете за чипове на домашните кучета

Столичният инспекторат тръгва на хайки заедно със служители от Общинска полиция за поставянето на чипове на домашните кучета.

Проверките ще обхващат кварталните градинки, където софиянци разхождат домашните си любимци. Хайките започват от днес. Ако се установи, че кучето ви няма чип, ще трябва да платите 50 лв. Инспекторите ще му издадат предписание в едноседмичен срок да извърши манипулацията и да декларира в съответната местна данъчна служба Ако откажете да платите глобата на място рискувате да ви съставят акт, където глобата е 200 лв.

Самото чипиране на кучетата е напълно безболезнено за домашните любимци, поставя не подкожно и наподобява инжекция, обясни пред ТВ 7 д-р Тихомир Пърлев от Столичен инспекторат. Всички служители вече са снабдени с четци, които се поставят на 5 сантиментра от кучето и се проверява дали му е поставен чип.

novini.bg

#46 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 January 2012 - 10:55 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 04 January 2012 - 09:59 AM, написа:

Хайки с полиция пред блоковете за чипове на домашните кучета

Столичният инспекторат тръгва на хайки заедно със служители от Общинска полиция за поставянето на чипове на домашните кучета.

Проверките ще обхващат кварталните градинки, където софиянци разхождат домашните си любимци. Хайките започват от днес. Ако се установи, че кучето ви няма чип, ще трябва да платите 50 лв. Инспекторите ще му издадат предписание в едноседмичен срок да извърши манипулацията и да декларира в съответната местна данъчна служба Ако откажете да платите глобата на място рискувате да ви съставят акт, където глобата е 200 лв.

Самото чипиране на кучетата е напълно безболезнено за домашните любимци, поставя не подкожно и наподобява инжекция, обясни пред ТВ 7 д-р Тихомир Пърлев от Столичен инспекторат. Всички служители вече са снабдени с четци, които се поставят на 5 сантиментра от кучето и се проверява дали му е поставен чип.

novini.bg

Пореден вой, целящ задействането на стадния инстинкт... може би се надяват за някакъв 'ефект на доминото"... Но все пак става въпрос за кучкари, ценящи в повечето случаи "свободата" на вълка...

#47 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 11:38 AM

Не е нещо ново, но все пак е е интересно как функционира системата с чипирането. :mg_062:
Интересно четиво.
http://www.capital.b...tel_na_kucheto/

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 11:56 AM

"Ако допуснем достъп на всички до базата данни, можем да разбием една друга, важна за държавата система", аргументира се Илиев.

Завоалирано казано каква огромна глупост е направена.
Модулът за кучета е в същата система с модула за крави, а за кравите се дават пари от еврофондове и за да се избегнат злоупотреби (например вписване на 1000 глави несъществуващ добитък от приятел вет) достъпът до тази система е изкл. усложнен, тъй като не е възможно да имаш достъп само до модула за кучета без да имаш за крави.
Защо е направено това безумие остава в сферата на здрача.
Този регистър никога няма да заработи нормално при така заложения параграф 22.
Идиотско и дебилно.

Според слухове е въпрос на софтурено решение да се отделят двата модула и да се направят с независим достъп, но дали е така и защо не се прави ...

Вторият проблем на този регистър е, че хубаво софтуерът е функциониращ, но попълването на данните е работа, за която никой не иска да плаща.

А можеше да е толкова просто. Кучешкият регистър трябва да си е самостоятелна единица и нищо повече.

#49 Потребителят е офлайн   Totich Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 12:04 PM

Не че нещо, но в цялата истерия около започналите масови проверки по регистрацията на кучетата е пропуснат един доста съществен факт:

Съгласно чл. 174, ал. 3 от Закона за ветеринарномедицинската дейност регистрацията се извършва от ветеринарен лекар, който поставя ТАТУИРОВКА ИЛИ микрочип, които съдържат идентификационен код и индивидуален номер на животното. Така че няма основание да ни глобяват, ако кучетата са татуирани, но са без чип. Ангажимент на ветеринаря е ежемесечно да изпраща данните на всяко регистрирано куче в областната дирекция по безопасност на храните и в съответната община.

И трите ми кучета са кастрирани, с четлива татуировка на лявото ухо, надлежно отразена и в паспортите им. Интересно ми е какво правно основание ще посочат проверяващите, в случай че се срещнем някъде из Западния парк и че настояват, че кучетата ми трябва да са чипирани.

#50 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 12:10 PM

Е как тогава човек да си чипира кучето, след като системата не работи както трябва. Хубава идея (работа) ама циганска. :flagbg:

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 12:30 PM

Не е за пренебрегване и фактът, че още преди години Швейцария е предложила да ни подари наготово техния софтуер, който при тях изпитано си работи.
Достоверност на информацията - ами така ми казаха няколко човека, на които мога да вярвам.

#52 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 January 2012 - 12:44 PM

Мил ми взе думите ,точно пишех за щвейцарското предложение..
Значи в ЗВД от 2008-та е посочена задължителна трайна маркировка - чип или тату.. От тогава досега няма отделен софтуер за данните от кучешките микрочипове с инфо. Нито направиха, нито взеха като им даваха.
Но понеже от 2011 общото европейско законодателство задължава страните -членки на ЕС микрочипирането да е трайната идентификация - честито! Ще пускат тук по градинките хорица с четци да ни глобяват.
Питането е много просто : като прочетат чипа инспекторите и излезе номера- той каква информация носи? Това е абсурд и БАБХ трябва да бъде натопена за това в ЕК.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#53 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 01:11 PM

http://www.btv.bg/sh...ia__s_chip.html Според инспекторката системата си работи :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 01:19 PM

E да де, тя работи, само дето е празна.

#55 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 01:21 PM

Показване на мнениетоshadow, в 04 January 2012 - 01:11 PM, написа:

http://www.btv.bg/sh...ia__s_chip.html Според инспекторката системата си работи :ea_103:

Коледно чудо!!!

#56 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 01:48 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 04 January 2012 - 01:21 PM, написа:

Показване на мнениетоshadow, в 04 January 2012 - 01:11 PM, написа:

Коледно чудо!!!

Четеца ли? :ab_041: За първи път виждам инспекторите да носят четец, сигурно е за пред камерите ;) 2 пъти са ни проверявали, и двата пъти без четец. Бил много скъп
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 January 2012 - 02:03 PM

Пред мен е брошура за вет лекари за данни при поставяне на трайна идентификация на домашно куче - та начи трябвало вет лекарите да попълват за всяко куче данни по "Образец ЗХОЖ-124" и да си ги пазели в документацията си до поискване....Да са предварително подписали тези ветове "Декларация за поверителни данни в Дирекция на ОБАБХ", след което ще им се предоставило парола и щели някога си да бъдат информирани за старта на системата.
Нещо много пожелателно ми се види.не знам.

п.п.Сега чета ,че има кого да питаме - начи тел. 0885 044 856 ,ОБАБХ, експерт "Елекронна регистрация".
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Bruno1993 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 02:05 PM

Хах, аз съм от Пловдив, но днес бях до вета и на връщане ни провериха 6 пъти. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: През 1 улица инспектори. Разположили се в един район през 100 метра и си мислят, че правят нещо. Добре, че сме изрядни с кучо.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 02:22 PM

Показване на мнениетоshadow, в 04 January 2012 - 01:48 PM, написа:

Показване на мнениетоWaikikii, в 04 January 2012 - 01:21 PM, написа:

Коледно чудо!!!

Четеца ли? :ab_041: За първи път виждам инспекторите да носят четец, сигурно е за пред камерите ;) 2 пъти са ни проверявали, и двата пъти без четец. Бил много скъп

И четеца, и базата данни. :tb_195: И при нас проверката преди месец беше без четец, точно с аргумента, че е скъп. Я как на бързо се снабдиха с четци...
Как ми се иска цялата неразбория с базата данни, наистина да стигне до ЕК.

#60 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 02:45 PM

Показване на мнениетоBruno1993, в 04 January 2012 - 02:05 PM, написа:

Хах, аз съм от Пловдив, но днес бях до вета и на връщане ни провериха 6 пъти. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: През 1 улица инспектори. Разположили се в един район през 100 метра и си мислят, че правят нещо. Добре, че сме изрядни с кучо.

Ха много интересно, в кой квартал проверяваха, че ми стана интересно, и какво проверяват. Ако са като тези спукани гайди от общинска охрана, със свещ да ги търсиш не можеш да ги намериш такива модели. :ab_041:

• (24 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни