Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2012 - 03:02 PM

Добре де, кажете ми сега в моя случай - куче, което е чипирано в чужбина, идва в България - и как ще влезе в "картотеката" , като няма да му се слага чипа от български вет? Кучето ми е регистрирано в Общината с този чип, но там не поддържат електронна база данни, всичко е на хартия...
Това лято ми се случи да ме проверят с четеца - намериха чипа, излезе номера и всичко за инспектора е ок. Само не разбрах - той веднага на място провери ли дали този номер е регистриран в Общината и платен ли му е данъка на кучето? Всичко е толкова формално и отбиване на номер, че да му се отще на човек да е изряден!
Имам един въпрос свързан с чиповете. Забелязах, че на стикера с номера пише Expire date - и тя е 4 години след датата на поставяне! От друга страна чета в интернет, че чиповете са с вечен "живот", защото нямат батерия...Някой сблъсквал ли се е с този въпрос и наясно ли е какво може да значи "срок на годност" за чип?
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 03:11 PM

Ами сега, става интерсно, човека си е чипирал кучето в чужбина, инспектора (уж ) разчита чипа и после КАКВО ??? - е прочела не става много ясно. Там нещо си излиза на екранчето но не пита собственика той ли е, не е ли!!! И какво следва от това.
Започват да ме дразнят с това театралничене за пред някой си , че си вършат работата.
Цървули :eg_033:

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2012 - 03:14 PM

Показване на мнениетоAmigo's, в 04 January 2012 - 03:02 PM, написа:

какво може да значи "срок на годност" за чип?

Срок на годност ако не бъде поставен. Доколкото ми е известно след този срок не може да се гарантира стерилността на течността.
ПП Буш го каза по-точно долу.

#64 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 January 2012 - 03:14 PM

И аз съм питала за това. Получих две обяснения:
това е срока на годност на веществото, която е около чипа. Доколкото знам то играе ролята на дразнител, за да реагира организма и да капсулова чипа на мястото му.

Или е срока на годност на стерилността на опаковката.

п.п. Писали сме заедно с Мил.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#65 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 03:24 PM

Ясно, благодаря :rc_036:
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 04 January 2012 - 03:37 PM

В София???? Само в София ли ще са задължителни ?????
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 04:07 PM

Както се каза, това е изискване от ЕС, т.е. влиза за цялата страна!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 04 January 2012 - 09:12 PM

Пак простотия,една след друга... Плащай на БРФК членски внос,плащай за изложби,плащай за ваксини (те поне са си за кучетата ни),плащай данък и не знам си още какво. Някои хора много гледат Анимал планет и за проверките в САЩ,ама там има разлика,че разбират дали кучето е твое или обявено за изгубено.Добре е да има ред,но то като гледам ред няма.
Днеска прочетох и за носенето на намордник от кучета над 10кг.По едно време имаше спор ако са на повод до 1,5м да са без него.Последно какво стана с това? Малкия ми е на 65 дена и е 7кг,значи след 20 дена като мине 3 месеца (съответно и кг-мите) с намордник ли да го вадя? ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ! Нека дойдат да ме глобят :eg_033:

#69 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 January 2012 - 09:33 PM

Не е простотия. Идеята никак не е лишена от смисъл, просто изпълнението не върви за сега )както много неща в България). Ще стане ясно, че от цялото това нещо има полза и смисъл.
На този свят все по-малко неща са безплатни. Ако не можеш да си позволиш лукса да гледаш расово куче, с което да участваш в изложби и от което да вадиш поколения и да плащаш членски внос в БРФК си осинови безпородно такова. То ще е кастрирано и ще плащаш само за храна и ваксини.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#70 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 09:49 PM

Утре (5.01.2012) ще проверяват при нас - парк "Оборище" (Заимов).
Все още нямало да глобяват - за сега само предписания за поставяне на чипа в едноседмичен срок, а глоби - след Атанасовден.

И още:

Звъним и на 112 за загубено животно
Сигнали за загубени животни ще се приемат и на телефон 112. Това ще стане възможно, след като заработи постът на Спешния телефон в центъра за видеонаблюдение на кметството. Така сигналите ще се разпределят директно в сградата на ул. „Бенковски”, откъдето ще се пращат в инспектората, „Екоравновесие” и другите органи. Целта на чиповете е да може да се види кой е стопанинът на всяко куче, тъй като те ще играят ролята на паспорт на животното, обясни кметът Йорданка Фандъкова. Така ако четириногото се намери, то може да бъде върнато на собствениците си.

от в-к Монитор

#71 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 January 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 04 January 2012 - 09:33 PM, написа:

Не е простотия. Идеята никак не е лишена от смисъл, просто изпълнението не върви за сега )както много неща в България). Ще стане ясно, че от цялото това нещо има полза и смисъл.
На този свят все по-малко неща са безплатни. Ако не можеш да си позволиш лукса да гледаш расово куче, с което да участваш в изложби и от което да вадиш поколения и да плащаш членски внос в БРФК си осинови безпородно такова. То ще е кастрирано и ще плащаш само за храна и ваксини.

Не е простотия за печалбарите... А лукса го създавате вие ветеринарите с безпределната си алчност...

#72 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:03 PM

Простия е ДА! Простотия наричам да почваш да глобяваш хората преди половината държава (ветеринари,общинари и съответните органи) да знае какво иска и за какво да прави.Ама айде да събираме пари.И четирите ми кучета са чипирани и къде ще си ги водя си е мой проблем.Това софиянци много обичате да давате наклон на хората.Моя сутрин и вечер се сменя,ама не е така с мнението ми :rc_036:

#73 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 10:19 PM

А какво общо има алчността на ветеринарите с членския внос в БРФК и желанието на хората да си тичкат на изложби?
Бе то хубаво да е човек възмУтен и недоволен, ама някои тези просто правят справедливото възмущение да изглежда комично.

#74 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 January 2012 - 10:41 PM

С какво точно ветеринарните лекари са виновни в случая? Според Закона за Ветеринарно медицинската дейност всяко домашно куче трябва да бъде маркирано, чрез поставяне на микрочип или изписване на татуировъчен номер (много развъдници го практикуват). Законът не съм го измислила аз. Работя като ветеринарен лекар и когато някой поиска да поставя чип на кучето му го правя и обяснявам за какво служи. На сила не съм накарала никой да даде съответната сума.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#75 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 10:46 PM

Абе тя една... само комичното не мога да открия .. :dh_188:

#76 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 January 2012 - 11:11 PM

Развъждащи/ неразвъждащи, бе толко ли е трудно да разберем ,че ни искат пари за нещо, което НЕ съществува?
Не просто за нещо, което не съществува, а нещо което е изискване на ЕС ,а нашите лицемери (в частост г-н Министърът) се таковат и с нас, и с ес-то.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#77 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 January 2012 - 11:20 PM

Показване на мнениетоagalina, в 04 January 2012 - 11:11 PM, написа:

Развъждащи/ неразвъждащи, бе толко ли е трудно да разберем ,че ни искат пари за нещо, което НЕ съществува?
Не просто за нещо, което не съществува, а нещо което е изискване на ЕС ,а нашите лицемери (в частост г-н Министърът) се таковат и с нас, и с ес-то.

:rc_036:

#78 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 09:36 AM

Някой може ли да я пусне тази европейска наредба, за да я видим и прочетем?
Защото доколкото съм чел тук, там, изискването е да има регистър, а вътре кучетата дали ще са чипирани или татуирани, май не се казва.

Да не стане като с новите номера на колите - европейско изискаване, ама половин Европа си карат по старо му, само ние сме в крак.

Казвам го, защото в много държави киноложките клубове все още си татуират кучетата. А татуирането е практика и в някои български клубове, особено за бг породите, където има доста кучета.

Като се замисли човек - 50 лв на куче - около 80-90% от всички кучета в България не са чипирани - бая приход ще падне в хазната. Дано поне отиде по предназначение.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#79 Потребителят е офлайн   ot_dobrite_momi4etaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 01:28 PM

Здравейте, имам ужасно много въпроси, относно промените в закона, на които за съжаление никой познат не може да ми даде изчерпателен отговор.

Първото, което най-много ме интересува, това е прословутия чип, който е задължителен...Аз когато си купих кученцето, исках да му сложа, но вет. ни лекар ме посъветва, ако не стане задължително, да не го правя, защото е чуждо тяло и може да предизвика рак. Това истина ли е? И каква е цената на тези чипове?
Другото, което чух е, че старите паспорти не важат и вече трябвало да има европаспорт, който е със снимка, печат от общината, че му се плаща данък, всички ваксини, обезпаразитявания и дори кученцето вече е приело фамилното име на собственика :dog: ...Моето до момента има всичко, но къде се издава този паспорт...и как ще се преместят старите ваксини в новия? Като са правени при 2-ма различни лекаря?
И последно, колко струва цялото това удоволствие? Аз нямам нищо против, разбирам....че това са формалности, които е редно да бъдат извършени, както трябва...Но всеки Божи ден се чудя, защо нашата държава се чуди само, как да изкара пари от нас, по всякакви сложни начини. Познатите, които имам, когато им зададох тези въпроси отговориха "Аз ще пълня гушата на държавата, а ромите и водата не си плащат...." и са много прави...но какво да се прави...Българска работа :flagbg:

#80 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 05 January 2012 - 02:17 PM

Изброих над 25 подвъпроса в поста ти , кой нормален има нерви да отговаря на толкова въпроси ?
1- чипът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН , това отменя въпросът колко струва , и изобщо мисленето по въпросът
2- чуждо тяло е , ноо е полезен , усилва автоимунната с-ма на кучето . Удължава животът с 2 г. :md_064:
3- държавата изкарва пари от нас , понеже е зела заем преди дасе родиш , и сега се бори да плати поне лихвите
Ако не ги плати главницата и лихвите ще ни затиснат като камък , ще спрат пенсий , и ще се разпадне държавността .
4- циганите са изпаднали от борда , спукали са гумите ( как да го обясня ...) почнали са да продават деца и органи , важното е да се крепим и да не стигаме като тях . :af_089:
5- ааа немам нерви повече да обеснявам , - друг да продължи. :ud_009:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема