Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци!
Публикувано: 03 January 2012 - 10:34 PM
Иначе да, съгласна съм, трябва да се променят нещата, трябва да има хора, които да водят "битката" и на този фронт. Защото промяната няма да се случи от само себе си. Трябва всички хора да се включат според своите възможности.
Но моите възможности са толкова. Повече не мога да поема. А ми се иска. Затова и съм чувствителна на подобни теми, чувствам се едва ли не виновна, че не мога да променя всичко. А за промяна има толкова много, но тя започва най-вече вътре в нас, първо със себе си трябва да се преборим и ми е мъчно, когато наблюдавам как голяма част от хората отказват да мислят самостоятелно и имат склонност към приемане на идеи, позиции, просто защото някой някъде е казал така, защото така им е внушено.
#42 Guest_gorbyron_*
Публикувано: 03 January 2012 - 10:56 PM
wind, в 03 January 2012 - 10:34 PM, написа:
Иначе да, съгласна съм, трябва да се променят нещата, трябва да има хора, които да водят "битката" и на този фронт. Защото промяната няма да се случи от само себе си. Трябва всички хора да се включат според своите възможности.
Но моите възможности са толкова. Повече не мога да поема. А ми се иска. Затова и съм чувствителна на подобни теми, чувствам се едва ли не виновна, че не мога да променя всичко. А за промяна има толкова много, но тя започва най-вече вътре в нас, първо със себе си трябва да се преборим и ми е мъчно, когато наблюдавам как голяма част от хората отказват да мислят самостоятелно и имат склонност към приемане на идеи, позиции, просто защото някой някъде е казал така, защото така им е внушено.
"Аз съм само един, но все пак аз съм един. Не мога да направя всичко, но все още мога да направя нещо. И защото не мога да направя всичко, аз не ще се откажа да направя нещо, което мога да направя." Едуард Евърет Хейл
Публикувано: 04 January 2012 - 12:28 AM
Публикувано: 04 January 2012 - 09:24 AM
Шерил, в 04 January 2012 - 12:28 AM, написа:
отговора го има написан поне 745 пъти

Публикувано: 04 January 2012 - 09:59 AM
Хайки с полиция пред блоковете за чипове на домашните кучета
Столичният инспекторат тръгва на хайки заедно със служители от Общинска полиция за поставянето на чипове на домашните кучета.
Проверките ще обхващат кварталните градинки, където софиянци разхождат домашните си любимци. Хайките започват от днес. Ако се установи, че кучето ви няма чип, ще трябва да платите 50 лв. Инспекторите ще му издадат предписание в едноседмичен срок да извърши манипулацията и да декларира в съответната местна данъчна служба Ако откажете да платите глобата на място рискувате да ви съставят акт, където глобата е 200 лв.
Самото чипиране на кучетата е напълно безболезнено за домашните любимци, поставя не подкожно и наподобява инжекция, обясни пред ТВ 7 д-р Тихомир Пърлев от Столичен инспекторат. Всички служители вече са снабдени с четци, които се поставят на 5 сантиментра от кучето и се проверява дали му е поставен чип.
novini.bg
#46 Guest_gorbyron_*
Публикувано: 04 January 2012 - 10:55 AM
dog.bg, в 04 January 2012 - 09:59 AM, написа:
Столичният инспекторат тръгва на хайки заедно със служители от Общинска полиция за поставянето на чипове на домашните кучета.
Проверките ще обхващат кварталните градинки, където софиянци разхождат домашните си любимци. Хайките започват от днес. Ако се установи, че кучето ви няма чип, ще трябва да платите 50 лв. Инспекторите ще му издадат предписание в едноседмичен срок да извърши манипулацията и да декларира в съответната местна данъчна служба Ако откажете да платите глобата на място рискувате да ви съставят акт, където глобата е 200 лв.
Самото чипиране на кучетата е напълно безболезнено за домашните любимци, поставя не подкожно и наподобява инжекция, обясни пред ТВ 7 д-р Тихомир Пърлев от Столичен инспекторат. Всички служители вече са снабдени с четци, които се поставят на 5 сантиментра от кучето и се проверява дали му е поставен чип.
novini.bg
Пореден вой, целящ задействането на стадния инстинкт... може би се надяват за някакъв 'ефект на доминото"... Но все пак става въпрос за кучкари, ценящи в повечето случаи "свободата" на вълка...
Публикувано: 04 January 2012 - 11:38 AM

Интересно четиво.
http://www.capital.b...tel_na_kucheto/
Публикувано: 04 January 2012 - 11:56 AM
Завоалирано казано каква огромна глупост е направена.
Модулът за кучета е в същата система с модула за крави, а за кравите се дават пари от еврофондове и за да се избегнат злоупотреби (например вписване на 1000 глави несъществуващ добитък от приятел вет) достъпът до тази система е изкл. усложнен, тъй като не е възможно да имаш достъп само до модула за кучета без да имаш за крави.
Защо е направено това безумие остава в сферата на здрача.
Този регистър никога няма да заработи нормално при така заложения параграф 22.
Идиотско и дебилно.
Според слухове е въпрос на софтурено решение да се отделят двата модула и да се направят с независим достъп, но дали е така и защо не се прави ...
Вторият проблем на този регистър е, че хубаво софтуерът е функциониращ, но попълването на данните е работа, за която никой не иска да плаща.
А можеше да е толкова просто. Кучешкият регистър трябва да си е самостоятелна единица и нищо повече.
Публикувано: 04 January 2012 - 12:04 PM
Съгласно чл. 174, ал. 3 от Закона за ветеринарномедицинската дейност регистрацията се извършва от ветеринарен лекар, който поставя ТАТУИРОВКА ИЛИ микрочип, които съдържат идентификационен код и индивидуален номер на животното. Така че няма основание да ни глобяват, ако кучетата са татуирани, но са без чип. Ангажимент на ветеринаря е ежемесечно да изпраща данните на всяко регистрирано куче в областната дирекция по безопасност на храните и в съответната община.
И трите ми кучета са кастрирани, с четлива татуировка на лявото ухо, надлежно отразена и в паспортите им. Интересно ми е какво правно основание ще посочат проверяващите, в случай че се срещнем някъде из Западния парк и че настояват, че кучетата ми трябва да са чипирани.
Публикувано: 04 January 2012 - 12:44 PM
Значи в ЗВД от 2008-та е посочена задължителна трайна маркировка - чип или тату.. От тогава досега няма отделен софтуер за данните от кучешките микрочипове с инфо. Нито направиха, нито взеха като им даваха.
Но понеже от 2011 общото европейско законодателство задължава страните -членки на ЕС микрочипирането да е трайната идентификация - честито! Ще пускат тук по градинките хорица с четци да ни глобяват.
Питането е много просто : като прочетат чипа инспекторите и излезе номера- той каква информация носи? Това е абсурд и БАБХ трябва да бъде натопена за това в ЕК.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 January 2012 - 01:11 PM
Публикувано: 04 January 2012 - 01:48 PM
Waikikii, в 04 January 2012 - 01:21 PM, написа:
Четеца ли?

Публикувано: 04 January 2012 - 02:03 PM
Нещо много пожелателно ми се види.не знам.
п.п.Сега чета ,че има кого да питаме - начи тел. 0885 044 856 ,ОБАБХ, експерт "Елекронна регистрация".

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 January 2012 - 02:22 PM
shadow, в 04 January 2012 - 01:48 PM, написа:
И четеца, и базата данни.

Как ми се иска цялата неразбория с базата данни, наистина да стигне до ЕК.
Публикувано: 04 January 2012 - 02:45 PM
Bruno1993, в 04 January 2012 - 02:05 PM, написа:

Ха много интересно, в кой квартал проверяваха, че ми стана интересно, и какво проверяват. Ако са като тези спукани гайди от общинска охрана, със свещ да ги търсиш не можеш да ги намериш такива модели.