Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#181 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 January 2012 - 12:26 PM

Показване на мнениетоmil_, в 10 January 2012 - 11:07 AM, написа:

Я да ми обясниш каква ми е далаверата от чиповете, моля?
Или просто изместваш по един клиширан метод темата, защото не ти изнася развитието й?
Аз плащам повече чипове от теб годишно, не ги продавам, бих имала далавера да няма чипове.
И пак недоумявам откъде-накъде аз трябва да те поощрявам за каквото и да било, що не ме поощряваш ти!? Аз не съм държавата, нито общината, изказвам си мнението така, както и ти. На някои (по-умните, де) все някой за нещо им е длъжен.

Уинд, Емо, а и други изтъкнаха достатъчно доводи против чипирането... А за да продължаваш така яростно да ги рекламираш, не можейки да изтъкнеш необорими аргументи за реалната им полза за любимците ни, бих могъл примерно да си предположа, че някои заинтересовани от внедряването им, ти плащат, за да го правиш... Разбира се, не твърдя, че е така...изобщо не съм "вътре" с нещата при вас..., но питайки ме каква ти е далаверата, ето че имаш един възможен отговор :md_064:

#182 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2012 - 12:38 PM

Аха! Кристално ясно! Ти предполагаш?!
Яростно нещо рекламирам?
Нареченото от теб "аргументи" не приемам за такива, като ти не приемаш моите. Абе яяяяяя ...

#183 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 January 2012 - 01:11 PM

Както казва един жив "класик"... "и не вярвам на очите си"-десет страници са изписани в дискутиране на нещо недискутируемо. Кога най-после в тази страна ще се научим, че правилници, закони, наредби, договори и т.н. трябва да се спазват. Още повече, когато са приети в цяла Европа, ние българите, както обикновено, трябва да обясним на цял свят, че сме по-тарикати, че "те пък на, аз у Враца нема 'а си турим чип на кучето, щот..." Един нормативен акт се обсъжда до приемането му-след това се спазва. Ама не били направили регистър, ама нямало полянки за разходка-отиваш при твоя депутат в приемното му време и тупаш-те събрал съм толкоз подписа искаме такава законова поправка. Докато не се погледнем всеки сам в огледалото дали и колко спазваме правила, а само търсим кусури у другите и си чешем езиците (в случая пръстите)никога няма да се оправим.

#184 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 January 2012 - 01:15 PM

Няма нужда от законова поправка. Има си го изискването и сроковете за базата данни, с които срокове вече са закъснели.
Но от позицията на силата ще ни глобяват нас за неизпълнение на закона.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#185 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 02:27 PM

Точно гледах в BBC и видях, че няма подобно интервю, затова го махам...

Но този който го е написал, никак не е далеч от истината...
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#186 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 02:42 PM

За тази статия е редно да се уточни, че подобно интервю никога не се е случвало, а е публикавана на сайт с измислени новини и е родно умотворение. Към извора

#187 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 02:43 PM

Хайде и тук изплува тая простотия! Когато четете вестник/гледате телевизия/слушате радио/четете новини по интернет не ви ли хрумва да проверявате достоверността на предложената ви информация?! И ако за всичко друго хартиено или ефирно е мааалко по-трудно, то в интернет тази проверка става с две-три кликвания на мишката в опит да се открие първоизточника. За конкретния случай - попадате на сайта, където вдясно си пише, че всичко в блога ("бъзикилийкс") е плод на авторова измислица и т.н. (А аз ще си позволя да ви посъветвам и с останалите медии да подхождате по същия предпазлив начин.) Сега темата ще се измести и ще се изсипе праведният гняв на българския гражданин, който иначе ще събере от 99 дола вода, ама няма да си сложи чип на кучето ("Он че ми каже на мене той!"), но ще демонстрира завидна гражданска позиция заради всяка дивотия, поднесена му кой знае от кого и как!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#188 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 03:01 PM

Показване на мнениетоdanny, в 10 January 2012 - 02:43 PM, написа:

... Сега темата ще се измести и ще се изсипе праведният гняв на българския гражданин, който иначе ще събере от 99 дола вода, ама няма да си сложи чип на кучето ("Он че ми каже на мене той!"), но ще демонстрира завидна гражданска позиция заради всяка дивотия, поднесена му кой знае от кого и как!

Сложих го, защото и аз очаквах точно такава реакция. Когато ни засегнат ставаме най-голямата работа, но когато трябва да живеем по някакви правила - ставаме най-големите опозиционери. Не съм видял едно нещо да се направи в България и срещу него да не е имало плюене и отричане.

Същото е и с кучетата. Има проблем - има свръхпопулация на бездомни кучета. Предлагат се някакви мерки, всички скачат срещу тези мерки, а реално нямат никаква готова алтернатива, която да предложат.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#189 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 January 2012 - 03:02 PM

В статията по-горе има страшно много истина, независимо кой е я писал. Относно чиповете, цената им на едро е 10-15лв, а ветеринарните лекари ги слагат срещу 40-45лв и това е основната причина хората да се дърпат. Най-често причините българина да отказва да приеме нещо са финансови. Фирмите, които се занимават с внос на чипове ще намажат здраво с това чипиране на всички бездомни кучета. Явно са огладнели и са намерили връзка в парламента, за да се прокара този закон. Българина е изрод-човек, дори и децата да му чипираш, пак ще ги изпрати да просят... Сори, ама това е истината, аз съм отвратена от всичко, което се случва напоследък...

#190 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 January 2012 - 03:02 PM, написа:

В статията по-горе има страшно много истина, независимо кой е я писал. Относно чиповете, цената им на едро е 10-15лв, а ветеринарните лекари ги слагат срещу 40-45лв и това е основната причина хората да се дърпат. Най-често причините българина да отказва да приеме нещо са финансови. Фирмите, които се занимават с внос на чипове ще намажат здраво с това чипиране на всички бездомни кучета. Явно са огладнели и са намерили връзка в парламента, за да се прокара този закон. Българина е изрод-човек, дори и децата да му чипираш, пак ще ги изпрати да просят... Сори, ама това е истината, аз съм отвратена от всичко, което се случва напоследък...

Пазарна икономика :ab_041:

Вчера един познат, с който си разхождаме кучетата, каза че са му взели 50 лв за чипиране, а една жена от бигълския форум пък каза, че са и взели 70. В кабинета на моя личен вет. :) беше 28 лв, преди няколко месеца, ама сега като мина ще го питам, може и там да се е повишила цената на услугата :ab_041:
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#191 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:32 PM

Ако беше останало само татуиране, щяхте да кажете, че вносителите на татуировъчни клещи имат връзки в парламента ... дрън-дрън.

#192 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 03:33 PM

Във връзка с цената ме дразни това:
при поставяне на ваксина лекарят носи много по-голяма отговорност. Да прегледа животното, да установи дали е здраво, да разпита собствениците за здравния му статус в последните дни, да спазва схемата и куп други неща, при което ако сбърка - може да навреди на животното сериозно. Отговорността е голяма. Надценката на ваксините - далеч по-малка от тази на чиповете.
А за да постави чип не се иска почти нищо. Отговорността е ... ми, никаква. Освен да уцели точното място за поставянето. А надценката сте в коментриали вече.
А да ми обясни някой защо е този парадокс?
За какво се плаща - за знания, умения, отговорност или?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#193 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:35 PM

И при ваксините е горе-долу същото. Цена на ваксината ~10 лв., поставяне при вет 30.
Има някаква отговорност, заради лошо поставяне може да не се разчита чипа после, плюс това нали има задължение да се попълнят и пратят документите в БАБХ, би трябвало да е включено в цената, защо твърдят, че не включено, идея нямам.
Спекулата, която възниква покрай всяко нововъведение, е отделен въпрос, съгласна съм, че граничи с мародерство.

#194 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:38 PM

Буш,
Не ги оправдавам (не мисля, че надценката трябва да е толкова голяма), но вет. лекари при поставяне на чип вече имат да попълват дооооста формуляри, да поддържат локален архив и да подават данните. Не е само бодването.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 03:45 PM

Вече да, но цената е такава от край време. За кучетата които ще бъат осиновени в чужбина и съответно не се попълва нищо - има ли намаления? Такива неща. Не е заради това цената такава.
Ако се плаща за формулярите и попълването - значи ли, че след появата на базата данни ще попълват и в нея?
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:48 PM

Базата я има и е функционална, но не попълват.
Това е заради достъпа и кравите, писах го назад.
Че има спекула, има.

#197 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:49 PM

О, на никой от тези въпроси не мога да ти отговоря, просто уточнявам.
Иначе винаги е имало локални архиви, поне в по-читавите клиники.
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 03:50 PM

Знам, Мил. Просто това ще е следващата спънка - кой да вписва и как и откъде да му се плаща за това.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 03:53 PM

да роптаеш че системата не работи-добре,да роптаеш ,че проверките се обявяват-съгласна,че нямат четци-идеално.Но да прави сметка кой какви надценки прави и това да изтъкваш като причина ми идва в повече.Преди 14 години работех на Илиенци в склад за маратонки-много добра имитация.Доставната ни цена беше 9 долара ,продавахме ги на едро на 17,а на Витошка си ги купуваха за 50-60 долара.И никой не протестираше.На скоро моя позната си беше купила поличка с размерите на колан за 80лв от Mango.тук са 20 евро.Доматите и краставиците ги изкупуват за стотинки,на колко ги продават ?Чип се слага веднъж,всичко останало консумираме всеки ден-да правим ли сметка кой,колко печели?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#200 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 January 2012 - 04:02 PM, написа:

О.к. и с ваксините е същото,цената има на едро е 7-8 лв,а ги слагат за по 25-30 лв, ама повечето хора си ваксинират кучетата,нали.При това всяка година,а не еднократно.Да не говорим,че в София специално има и безплатни чипове + поставяне ( в Богров) ама е обвързано с кастрация.Защо ли не се възползват от тази прИмоция,а?В крайна сметка ветеринарите са си скъсали г'зовете от учене не за да станат дистрибутори на медикаменти и вет. продукти,нали?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема