Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2012 - 10:42 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 24 January 2012 - 10:15 PM, написа:

Уинд, няма какво толкова да се разбира, няма как по-ясно да го кажа. Не е важен трамваят, а метафората, Уинд, и асоциациите към нея.

Именно. Аз като метафора го ползвах. В смисъл, че вместо да се чепкаме за нещо, което е затворен кръг, държавата има начини да излезе от кръга и да внесе ред. Ако иска. Но явно не иска.

Аз също искам да има регистър, само че този регистър сам по себе си не е достатъчен. (за чипа мнението ми е друго, за мен и татуировка примерно върши работа, ако са налице всички предпоставки за спазване на ред и санкции). Освен регистър е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО някой да налага глобите, да следи за правилата, да се отзовава на сигнали, жалби. Иначе просто ще си има регистър (когато и ако заработи), с база данни, но кучетата пазачи на вериги примерно така и ще си раждат и ще бъдат изхвърляни и прочие, без никой да го е еня за регистъра и чипирането.

Т.е. полза нулева. Освен може би за някой, който си загуби кучето и СЪВЕСТЕН човек го намери и му го върне. Но държавата няма да си спази задължението да осигурява ред и спокойствие. За мен част от спокойствието е да няма улични кучета (и котки. Котките трябва ли да се чипират? И вкарват в регистър? Неработещ?) .

ПП. То по форумите всеки си изкава мнението и позицията, ако има такава. Затова са форумите. Докато един спор/диалог/дискусия се водят в рамките на нормалния тон (без обиди, без присмех, без псувни и т.н.), не виждам нищо нередно. Всеки има право на своя гледна точка, на мнение, на защита на мнението и позицията си. Когато се прибягва до грубости, повелителни изречения, присмиване/осмиване, значи човек няма доводи или не може да ги изрази и защити и минава на обиди, нападения, присмех ...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#362 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2012 - 11:19 PM

Ще оставя темата за отворените и затворените гласни и прилежащите съгласни. Че току някой решил, че се обиждам. Sorry, казано на чист български с дабъл "r", ама за да ме обиди някой, трябва... хммм... как да го кажа по-възпитано - трябва да има поне три дипломи. И да знае вица за трите дипломи... :db_046:
Все ми се върти обаче един базисен въпрос - като какво нещо/кой-по-конкретно е тая "държава"? Дето трябва: да се намеси, да излезе от кръга, да вземе мерки, да се намеси, да спазва законите...
Мисля, че след като конкретизираме въпроса с държавата и евентуалните разлики с общината, ще можем да обсъждаме кой точно трябва да спазва законите и кой - да следи и санкционира спазването и неспазването.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#363 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 11:35 PM

Държава

Цитат

мн. държави, ж. Политическа форма за организиране на обществото, начело с органи за осъществяване на всички власти – изпълнителна, законодателна, съдебна, както и територията, върху която се разпростира тази организация; страна.

Община

Цитат

мн. общини, ж.
1. Административна единица, в която се осъществява местно самоуправление, подразделение на област. Великотърновска община.
2. Помещение, в което се намира управлението на такава административна единица; кметство.
3. Политическа и стопанска общност у древните народи. Славянски общини.

Надявам се да е ясно. Все пак не говорим само за София, нали? Членовете на органите за осъществяване на всички власти се избират не знам как. Знам само, че обикновеният гражданин може да гласува за президент, кмет, народни представители (като всъщност опциите са само на теория - на практика вероятно малцина са заинтересовани да работят за народа, а не за себе си).
User's Signature

#364 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 02:19 PM

омг... наистина ли прочетох всичко това? :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 25 January 2012 - 02:54 PM

Нямах нерви да прочета всичко тъй като за съжаление по-голямата част от темата е нападки и сочене с пръсти, но съществува балканска база данни BalkanPet.Net , която до колкото разбрах не е официална, но работи и върши работа. Аз регистрирах любимците си там и предполагам че ако се популяризира сред хората спокойно ще можем да бъдем събирани с изгубените си приятели благодарения на нея. Ако някой е пуснал линка преди мен се извинявам, защото не съм видяла.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 February 2012 - 05:14 PM

Зададох въпросите си на Столична община, а именно защо след като тя не изпълнява своите задължения, изисква от нас да изпълняваме своите и какъв е смисъла от чипирането без база за данни.
Отговорът им е (нямам скенер):

Информираме ви, че Наредбата за придобиване...на територията на общината е съобразена с изискванията на ЗВМД и ЗЗЖ. Изискването е ... цитират се членовете.
Създаването и поддържането на базата е задължение на БАБХ, съгласно чл.38 от ЗЗЖ...

"При условие, че ветеринарният лекар няма достъп до базата данни, изпраща информацията за кучето и собственика до Областна дирекция по безопасност на храните.
...
До момента, в който получим достъп до системата и с цел осъществяване на ефективен контрол върху собствениците на кучета, постъпилата информация за кучето и неговият собственик в данъчната служба се изпраща до кметовете на съответните райони, които изготвят собствен регистър. По този начин мобилната група на района, при извършване на проверки упражнява пряк контрол върху собствениците на кучета на територията на района."

Излиза, че така наречените мобилни групи, ако имат съмнения или искат да направят някаква справка относно нечии документи - ще се свържат (как?) с някой (кой?), който отговаря за регистъра към съответното кметство.

И също така излиза, че ако намерим куче с чип, то трябва да потърсим инфо за него в Областна дирекция по безопасност на храните.
Още утре ще се обадя да попитам за справка с един номер на чип на намерено куче. Или ще ми кажат, че това ама изобщо не им е в задълженията, защото по закон наистина нямат такова задължение.

Интересно ми е - лекарите дали изобщо изпращат за момента тази информация до Областна дирекция по безопасност на храните или за сега просто трупат хартиен архив?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#367 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 11:23 AM

Изпраща се и още как - лекарите са много нещастни.
Мен най-много ме притеснява, че са хвърчащи листчета. Няколко пъти им предложихме веднага да започнат да въвеждат инфото преди да е започнало да се губи - в прости таблици - нямало човек. Само ние сме им пратили едно поне 600 чипа, представям си какво е като се натрупат от кабинетите...
И какво - като им звъннем за чип те как по-точно ще преровят хиляда листчета? Ъпсуртт.
Иначе наистина ги пращат до съответния район, искаха да ни накарат да пращаме ние, но това е нелепо. Обаче човек осиновява куче и хоп след няколко седмици получава писмо, с което му казват да дойде да си регистрира кучето по адрес на регистрация (както са данните от листчето, което сме пратили).
User's Signature

Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 February 2012 - 11:32 AM

Ясно, благодаря ти.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#369 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 11:52 AM

Показване на мнениетоinsult, в 08 February 2012 - 09:23 AM, написа:

Иначе наистина ги пращат до съответния район, искаха да ни накарат да пращаме ние, но това е нелепо. Обаче човек осиновява куче и хоп след няколко седмици получава писмо, с което му казват да дойде да си регистрира кучето по адрес на регистрация (както са данните от листчето, което сме пратили).

Сигурна ли си ,че това работи, че хептен се обърках - аз например преди месец си чипирах 2 подопечни кучета, пък никакво писмо нямам от общината (листчета попълни вета) . Питах разни познати и те чипирали преди месеци ,не са се регистрирали щото искали да е в началото на тази година, ма и те казаха ,че не са получавали писма .
Изобщо някой да е получавал такова писмо ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#370 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 12:10 PM

Вероятно работи в нещо от типа на 10% от случаите. При нас май само от община Оборище е имало такива като се замисля.
User's Signature

Качена снимка

#371 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 21 November 2012 - 11:13 AM

Ще измине почти година от акцията по чипиране , кастриране , регистриране , ваксиниране . :af_089:
Интересно какви са резултатите и къде са парите :md_064: ?
Защо кучето ми което тактично заобиколи тези процедури е все още живо дздраво , и неразмножено ? :af_089:
Спестените пари ( около 150лв) са вложени в храна за кучето ми - пил.бутчета от топлият щанд на Билла , и кремвиши на Тандем .
Това е личният ми отчет .

#372 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2012 - 08:34 PM

Понеже все си пея песничката за великата наредбичка на общински съвет (Софийския), която си противоречеше откровено, на де що има тежки закони за животинките не мога да не се възрадвам, че Върховният административен съд я обяви за незаконосъобразна. Още не съм си намерил решението за да се накефя тотално на мотивите на съда, но като начало много ми харесва радостната опашка на нечипираното ми куче.
Нека напомня, че ако някой случайно е глобен от общинските органи за неспазването на някой от ЧЛЕНОВЕТЕ на вече отменената Наредба има право да си търси парите, барабар с вредите - обратно. Понякога и злорадството е позитивно качество, особено след като кучето ми едва оживя след разходка в непочистени общински терени.
Поздрави на всички....:db_046:

#373 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2012 - 09:20 PM

На печелившите - честито!

За останалите:
"След отмяната на най-новата наредба остава да действа Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни от 2002 г. "
Т.е. остава в сила забраната

"(2) Забранено е разхождането на животни:
....
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района."

Как да не се радва човек - то си е за радост! :md_064:

#374 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 13 March 2013 - 06:23 PM

Показване на мнениетоwind, в 15 January 2012 - 10:06 PM, написа:

Тъй като трябва да има идентификация, за да има регистър (нали си спомняте, че не съм против регистрите, а съм против чипа), затова бих предпочела татуировката пред чипа. Всеки метод за идентификация е болезнен по един или друг начин, но аз бих избрала татуировката пред това да се вкарва чуждо тяло в организма, защото за мен последното е по-вредно, а освен това дава предпоставка и основа да се ползва за пример и след време да се прокара закон за чипиране на хората.

Принципно не съм чела специална литература за чипиранията и т.н., горното ми мнение е по-скоро в резултат на мои размисли.
Днес обаче от Фейсбук клюкарника прочетох нещо, към което давам линк и копирам някои текстове.
С това аз самата нищо не искам да кажа. Нека всеки, който се интересува, да чете и да мисли, и да избира за себе си. Определено не може да се вярва на 100% на всичко написано, но всяка легенда, всеки мит, всеки слух крие в себе си процент истина.

1. Повече ТУК

Цитат

Кучетата с имплантирани чипове заболяват от рак

Автор: Челси Шилинг (за WorldNetDaily)

Дали имплантираните микрочипове причиняват ракови заболявания сред кучетата и котките? Това е въпросът, който собственици си задават, след като зачестяват случаите, при които около микрочиповете на кучета скоротечно се развиват злокачествени тумори – едни от кучетата умират, други все още берат душа. Собствени...ците им предполагат връзка между чиповете и бързо развиващите се тумори – повод за това дават докладите на патолозите и тези от аутопсиите. Радиоводещата д-р Катрин Олбрехт, която е и авторка на бестселъри, наскоро ни разказа за петгодишния булмастиф на име Сиймъс, който миналия месец почина от саркома – злокачествена форма на рак, който убива дори хора в рамките на три до шест месеца. Д-р Олбрехт е отявлена противничка на чиповете за животни и често е търсена от собственици на болни животни заради чиповете.

2. Повече ТУК

Цитат

ВСЕКИ БЪЛГАРИН С МИКРО-ЧИП ДО СРЕДАТА НА 2013Г !

В Америка е приет закон за здравеопазването от кабинета на Обама, според който на всеки американец ще бъде имплантиран микро-чип в 2013г.

България е на път да вземе пример от Америка и да въведе микро-чипиране на своите граждани.
...
Започва работа по изграждане на система за електронното идентифициране на българския гражданин. Това съобщи Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и секретар на Съвета за административна реформа по време на Десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет”. Идентификацията ще е по желание на българина.

Разбира се, тези които не желаят да бъдат микро чипирани със сигурност няма да имат достъп до много услуги, или най-малкото той ще е максимално затруднен. Ще се предложат и редица “бонуси” за мирко-чипираните граждани, което на практика ще принуди повечето хора да приемат радиочестотния чип (RFID). В САЩ този закон бе прокаран в здравната система – за да се впишат всички граждани в единен медицински регистър. Там това ще бъде задължително и се готвят да имплантират чипове и на всички новородени. До края на юли тази година теоретично трябва да приключи избора на фирма – изпълнител, а цялостният проект, ако няма обжалване, да бъде факт в средата на 2013 година, смята Борисов. Първоначално ще въведат карти с микро-чип за идентифициране, но в последствие след като медицинските услуги и много др. преминат към електронно идентифициране най-вероятно ще последваме примера на САЩ където са въвели карти,а от 2013г. закона за здравеопазването задължава имплантирането на микро-чип.

Целта обаче е една и съща, не зависимо коя държава под какъв предлог прокарва чипирането на хората. Всички ще заживеем в един свят на Оруел, където Големия брат ежедневно засилва контрола си над нас. Много американци възнегодуваха срещу това да бъдат чипирани като домашни любимци и нарекоха микро-чипирането “Mark of The Beast” – “Откровение 13″ – именно така нарича Ричард Никсън тази мярка и категорично отказва да чипира американците по времето на своя президентски мандат.

Каква е гаранцията, че след като правителствата бъдат улеснени да разполагат напълно с нашите лични данни, а ние да носим в телата си радио-честотни микро-чипове, няма да злоупотребят с това?!

3. Повече ТУК

Цитат

Не Искам Да Ми Имплантират Rfid Микро-Чип
Харесвам страницатаХаресано · преди 20 часа
.
От Крум Фильовски

! ВАЖНО ! СПОДЕЛЕТЕ ! ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧВА !
Какво означава RFID чип?:
1.GPS следене във всяка точка на Земното кълбо. Чрез сателити местоположението на имплантирания с микро RFID чип, може да бъде локализирано по всяко време и навсякъде.
... 2.Наблюдение и манипулиране на всички жизнени функции.
3.Контрол над мисълта и емоциите. Субектът може да изпълнява заповеди от оператора на компютъра, чрез подаване на радиосигнал по антената на чипа. Тоест мозъкът на субекта получава електрически импулс, който ще предизвика желаните от оператора:
а)действия.
б)вграждане на мисли
б)емоции - гняв, ярост, еуфория, тъга и т.н.
*колкото и интелигентен да е носителят на импланта, той няма да подложи на никакви съмнения правилността или логиката на заповедта, а ще я изпълни ''слепешката''-научно доказано
4.Халюцинации - звукови и образни.
Как ще ни накарат "доброволно" да си имплантираме RFID чип?
Първата стъпка вече е направена с наскоро приетата наредба - потвърден е проекта за ''Закона за здравето'' на Обама, който ще направи задължително инсталирането на RFID чип за всички американски граждани. През 2013 г. ще бъде задължително имплантирането на микрочип RFID за всички американци,като ги мотивират и прикриват с дълбоката "Здравна загриженост", но всеки знае, че са предназначени за ТОТАЛЕН КОНТРОЛ!
Другият начин за ''поставяне'' на чип ще е ? Ще ги имплантират с ваксини разбира се ! ''Авторът на статията “Имплантиране на чипове чрез ваксинация” Татяна Грачева твърди – в близко бъдеще можем да очакваме масово имплантиране на чипове чрез инжектиране на специални нанопрепарати. А мащабна грипна пандемия е една отлична възможност за глобална ваксинация.
Сега не е трудно да се досетим дали птичия, а после и свинския грип, с психозата за ваксиниране, не са били една лека репетиция за това?
За първи път за нанотехнологиите говори нобеловият лауреат Ричард Файнман, който преди почти 50 години прогнозира, че хората ще могат да коснтруират материалния свят, чрез манипулиране на атоми и молекули, като болтове и гайки.
Същото понятие “нанотехнологии” въвежда през 1974 г. японецът Нора Taнигучи за описване процеса на изграждане на нови съоръжения и материали, чрез манипулиране на отделни атоми. В действителност, това е началото на третата научно-техническата революция. В този случай, учените за пръв път имат възможност по своя воля да създават нова материя, на базата на изкуствена регулация.
Според експертите, в момента е напълно непредсказуемо какво ще правят наночиповете в човешкото тяло. Още през декември 2000 г., бившият ръководител на Министерството на здравеопазването на Финландия Рауни-Лина Лууканен-Килде заяви, че вече е технически възможно да се осъществи имплантиране на всяко новородено микрочип, който ще функционира като контролен апарат в рамките на човек през целия му живот. Такива планове тайно се обсъждат в различни държави.
Днес микрочиповете действат с насочени нискочестотни радиовълни върху тях. Чрез спътник човек с чип може да се проследява във всяка точка на света. Според д-р Карл Сандърс, тази техника вече е тествана по време на войната в Ирак. Сандърс изобретил разузнавателен, с дистанционно управление операторски биотичен интерфейс, който се имплантира в хората. Чрез суперкомпютри в Националната агенция “Сигурност” може да “види и чуе, както и да се проследява поведението на всеки войник на бойното поле с помощта на система за дистанционно управление (RMS).
С помощта на компютър, RMS операторът може да изпраща електромагнитни импулси в нервната система, влияейки по този начин на лицето. RMS ви позволява да заставите напълно здрав човек да види халюцинации и да чува гласове. Електромагнитната стимулация може да повлияе на функционирането на мозъка и мускулната активност, което води до спазми и пристъпи на остра болка, както при изтезания. Използвайки различни честоти, тайният оператор, работейки с компютър може да променя емоционалния живот на човек, което да го води до гняв или апатия. Също така може изкуствено да се повлиява на сексуалната функция на човека и да се контролира не само ума му , но и подсъзнанието. Може да му се вграждат дори и …мечти.
Въвеждането на микрочипове с ваксина е въпрос на близко бъдеще. Производителите на нановаксини ще се опитат да “продадат” идеята на населението. За да го накарат да се съгласи с нановаксинациите, ще бъдат привеждани в действие всички видове сценарии за предполагаемото полезно действие на такива препарати.
Производителите и разработчиците на тези ваксини ще представят свои “документи” и “доказателства”, в които се посочва тяхната “ефективност”. По този начин до 2015 г.корпорациите ще са достигнали търговския етап.''
ИЗТОЧНИК: http://pomnimvse.com/329pb.html
И ЗНАЙТЕ , всички американци ще получат чип през 2013 !
ЛИНК http://worldtruth.tv...-per-obamacare/
2011 Какво всъщност представляват имплантите, и за белега на звяра прочетете Тук http://www.hristiqni...2#ixzz27UrLk0cz Уникална статия
Още ифо Тук 1 http://snaiper-bg.ne...izatsiya-video/
и Тук http://www.otizvora.com/2012/12/5127/
МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ! наночастиците са най-малките обекти, които могат да се движат самостоятелно,един ''нанометър'' представлява една МИЛИАРДНА част от метъра... Хората няма и да разберат КАКВО,та камоли ЗАЩО и КАК се случва...Вижте повече

4. Повече ТУК

Цитат

Как ще ни накарат "доброволно" да си имплантираме RFID чип.
* Първата стъпка вече е направена с наскоро приетата наредба за задължителното маркиране и чипиране на домашните любимци. По този начин целят да ни накарат да привикнем с мисълта за чиповете и да започнем да ги приемаме за нещо обичайно и нормално.
* Ще ни рекламират въпросните чипове, ще ни обясняват и убеждават колко полезни и удобни ...са те.
Случвало ли ви се е някога да си купите нещо, от което нямате нужда и не сте имали намерение да купувате, само защото продавачът доста умело и манипулативно ви го е представил и рекламирал? Случвало ли ви се е да си купите нещо от така наречените "Телешопи", които говорят, говорят и обясняват ли обясняват колко перфектни са продуктите и измислят и изсмукват несъществуващи качества и предимства ... ? А когато ви го доставят в къщи, се оказва, че няма нищо вярно с видяното и чутото по "Телешопа"?
Точно така ще се опитат да ни убедят и за микрочипа. Ще ни залеят с реклами по телевизията, радиото, билбордове .... Докато не ни втръсне и не ни втълпят, че той е необходимо удобство.
* Престъпленията - убийства, кражби, вандалски прояви, терористични актове ... , ще продължават главоломно да се увеличават. Не се заблуждавайте, че това не се прави и осъществява по план.
Когато населението е достатъчно уплашено от тези престъпления, ще му се предложи разрешение на проблема, Но след отказване на човешките права.
Ще бъде обяснено, че за да бъде "защитено" населението, трябва да се дадат повече права на органите на реда и всички да си имплантират RFID чип, за да могат да се проследяват и контролират престъпниците.
* Парите в сегашния им вид ще бъдат премахнати. Ще съществуват само и единствено електронните пари.
Какво лъжливо "логично" обяснение ще ни дадат за това? Обяснението ще бъде, за да се предотвратят кражбите, се налага имплантиране на RFID чип, а парите стават електронни и няма да има какво да се краде.
Преминаването към електронни пари, ако не сте забелязали вече започна. Нямам предвид само въвеждането на кредитните карти (в пластиката на картите има вграден микрочип, в електронните карти за градски транспорт също) - това беше първата стъпка.
Втората въведена вече стъпка - плащания и сделки за суми над 5 000 лева да минават само по банков път. Имаше предложение таванът от 5 000 лева да стане на 1 200 лева. Обяснението беше - "икономиката да излезне на светло".
Когато се въведат изцяло електронните пари, тогава ще се купува и продава посредством имплантираният RFID чип. Баркод четец ще сканира уникалният номер на чипа и ще извършва транзакцията.
С други думи, който няма имплантиран чип, нито ще може да купува, нито ще може да продава, нито ще има пари.

User's Signature

#375 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2013 - 08:26 AM

Ами то аз и сега съм си чипиран. Нали навсякъде си ходя с картата за пазаруване, която е с чип.
Идеята да ми имплантират чип ми харесва. Така ще се намирам по-лесно, когато се загубя - в метафизичен смисъл, разбира се!:ab_041:

#376 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2013 - 11:05 AM

Ето как седят нещата сега.
Отивам в общината да си регистрима кучето като добър гражданин (януари 2013 г).От там ме пращат в данъчното-вече се регистрират там.
След няколко очтиви разговора с общинарите и данъчните (действително хората бяха вежливи,не е ирония) се оказа ,че чипирането не е задължително, в община София засега.Просто ако го чипираш те освобождават от данък една година.Тоест 24 лв данък или 40 лв чип.
Чипирането е една безмислица,докато не се създаде единна система с архив за цяла България и не се назначи действаща адекватно организация за контрол на домашните и бездомни кучета и котки с ясни правила и закон.

В момента някой оператор ти продава сим карта но още няма изградена мрежа и планове - Welcome to Bulgaria :flagbg:

#377 Потребителят е офлайн   sisichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 March 2013 - 10:03 PM

незнам но моето куче си е без чип и си е добре.А и веднъж по новините даваха за чиповете и като видях с каква огромна спринцовка ги слагат направо щях да припадна.Но това не спира хората,които искат да слагат чип на кучето си.

#378 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2013 - 10:09 PM

Има ли някой информация за другите градове как стоят нещата? Искам да го регистрирам моя най-после, но не искам да го чипирам. Или поне не виждам смисъл от това чипиране, за сега.
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2013 - 01:25 PM

Принципно не виждам да е нещо толкова страшно...моя си има чип и да ви кажа не е като да го болеше или да се е стреснал от тази "процедура"....но за сега не виждам смисъм от него, дано да се променят нещата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 07:34 AM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 16 April 2013 - 01:25 PM, написа:

Принципно не виждам да е нещо толкова страшно...моя си има чип и да ви кажа не е като да го болеше или да се е стреснал от тази "процедура"....но за сега не виждам смисъм от него, дано да се променят нещата!

Ами тогава да ти сложим и на теб. Отново няма да има смисъл, ама кой знае - някой ден....!:flagbg:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни