- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Една от многото. Една от малкото. Кучинка ударена на Околовръстното.
Публикувано: 04 January 2012 - 06:06 PM
Грета.
Така е записана в картона си в Амивет.
...
Типичен работен ден за всички. Звъни ми телефона. Човек става свидетел на катастрофа. Първият автомобил удря куче. Вторият автомобил удря първия. Пострадали са малко ламарини и куче. Лежи посредата на Околовръстното! Въпрос на секунди е върху нея да премине следващия автомобил и толкоз. Голямо кърваво петно.
Отне ми около 10 минути да стигна до мястото, катастрофиралите още си пишеха протоколите за застрахователите. Тя (отначало си мислех, че е той) беше зашеметена, но все пак на крака. На 3 крака. Четвъртият го държи в доста неестествена поза. Някякви хора са я преместили с мотокар на банкета. Озъби ми се. Няколко пъти. Междувременно дойде и мъжът ми, станал всъщност свидетел на катастрофата и заедно някак си успяхме да я накараме да влезе в клетката (която винаги си возя в колата). Приклещихме я между колата и някаква ограда, единственият и изход беше да влезе в клетката. Умно момиче.
Амивет бяха само на няколкостотин метра от нас и тя е в момента там. Тазобедрена луксация. Утре ще я оперират. Стискайте палци и лапи.
Е, дойде момента и аз да пололя за финансова помощ. Не знам как ще и покрия разходите, няма да са малко.
Операцията и е 300 лв. с отстъпката (по ценоразпис 580). Стационар - 10 лв. на ден, ще поостане поне десетина дни. Помолих и да я кастрират докато е там - още 40 лв. Други манипулации - рентген, антибиотици и т.н... По груби сметки ще надхвърлим 500 лв. Ще бъда благодарна на всяка троха. Както и на идеи какво да я правим след като живот и здраве оздравее. Голяма е, не твърде социална, практически неосиновяема. Само знам, че няма да я върна пак на Околовръстното.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 04 January 2012 - 07:50 PM

Стискам палци всичко с операцията и възстановяването да е наред!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 04 January 2012 - 08:13 PM
ние минахме покрай катастрофиралите коли, когато ги подминахме, видях, че има кученце на пътя, но нямаше как да спрем, защото и нас щяха да ни блъснат, а и Мини беше на задната седалка... явно сме я видяли малко след като са я блъснали, защото лежеше на земята. ревах, псувах, реших, че са я убили. с приятеля ми решихме да върнем Мини вкъщи и да отидем до мястото, за да видим дали можем да й помогнем. 15 минути по-късно разбрах, че куч не е там вече, явно Ангелът DDG се е била намесила

стискам палци за милата Грета! мисля, че ще мога да пратя някоя и друга трохичка.
Публикувано: 04 January 2012 - 09:28 PM
Вярвам, че ще се оправи момичето.
Ето я и нея:

Снимките са кофти, но разполагах само с телефон. Утре като отида да я видя след операцията ще и направя по-хубави.
И вече имам и физически доказателства, че и мъжът ми е точно толкова "луд", колкото съм и аз

Само дето не харесва името, което и дадох, но...
Всъщност, в картона отначало я/го записахме Гари. Ами на момче ми приличаше, а опашката така завряна под корема, че нищо не се виждаше...
Та като се разбра, че Гари е тя, записах първото което ми хрумна. И ето ти Грета.

Публикувано: 04 January 2012 - 09:43 PM

Публикувано: 05 January 2012 - 09:27 AM
Публикувано: 05 January 2012 - 02:59 PM

DDG, вече ти казах, че твоята "лудост" е заразна!

Късметлийка е Грети! И с много мила муцунка. Дано късмета и да не я напуска никога повече!

Преди началото на февруари няма да мога да помогна с друго, освен със стиснати палци, за съжаление...

Публикувано: 05 January 2012 - 03:14 PM

Публикувано: 05 January 2012 - 03:22 PM
DDG, в 04 January 2012 - 09:28 PM, написа:
ние не успяхме да се върнем - звъннахме по телефона на познат, който минаваше от там и ни каза, че кучът вече не е там, т.е. реално нищичко не сме направили

вие сте ЧОВЕЦИ

стискаме палци, лапи и каквото имаме друго под ръка! сигурна съм, че милата Грета ще продължи да има късмет!
Публикувано: 05 January 2012 - 03:45 PM
Пишете какво става с операцията, а с парички ще мога да помогна, когато изпратя в началото на февруари котето от нас до Германия, за да зная в каква степен и как да си преструктурирам бюджета.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 05 January 2012 - 09:15 PM
Според Проф. Аминков пораженията са доста повече от колкото личеше от пръв поглед. Като видях кучица изправета се надявах, че е ударена само в крака, но уви...
Първо за травмата в крака. Руптура има на кръвоносен съд, който захранва бедрената кост, но това е поправимо.
Отворили са и корема, тъй като поисках и кастрация (ако състоянието и позволява разбира се). Още като са и обръснали козинката са видели кръвонасяданията.
Пикочния мехур е бил вял, отпуснат, не е сигурно, че бъбреците работят. Травми има и на далака и на матката.
Серцето и е с непостоянен ритъм. Пуслът се е колебаел между 40 и 120 удара в минута непрекъснато.
Положението не е никак розово, но все още докторите не са я отписали. Най-малко пък аз.
Ще стане ясно в следващите ден два.
Придължавайте да мислите за милата Грета. Тя много има нужда от кураж и късмет.

Публикувано: 05 January 2012 - 09:28 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 10:04 PM

Публикувам първата касова бележка от вчера, когато я приеха. Платихме 100 лева, които покриват първоначалния преглед с анестезия, рентген, стационар и малка част от операцията.

И не стига това, ами... но за това в една друга тема.

Публикувано: 05 January 2012 - 11:03 PM
след 25то число ще мога да се включа с мъъъничка трошичка, а в последствие може и малко със социализацията й да помогна, защото съм сигурна, че девойката ще се пребори!
Публикувано: 06 January 2012 - 11:55 AM
Пишкала е, пила е вода, което вероятно е добре. Засега отказва храна. Все още не се знае как функционират бъбреците и черния дроб. Поисках кръвна картина.
Трудна е за манипулации, но все пак успяхме с общи усилия с докторката да и включим системата, за да и влеят малко течности и антибиотици.
Ето рентгеновата и снимка от приемането.

Благодаря на всички, които я мислят кучаната!

- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »