Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1001 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2006 - 03:10 PM

Carlie, не се страхувай толкова от големите кучета! Само ако знаеш, че са агресивни, внимавай много. Съжалявам, ако сте останали с впечатление, че давам съвети да не се среща с никакви кучета. s) Нямах това превид. Просто около нас има няколко големи и наистина злобни кучета (стопаните такива ги искат).
А вчера с какво голдънче си играхме! На 4 месеца, и пак по- едро от Айри! w) Но за съжаление беше само на гости, иначе е от Пловдив. Беше толкова сладко...
Сигурно и вашите мъници са такива закачки! bravoS
User's Signature

Качена снимка

#1002 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 03:43 PM

Току- що разбрах какво означава името "Айра"- бдителен, внимателен, зорък, наблюдателен. Айричка е точно такава! l) Чува, че някой е дръннал купичката й през три врати. Или докато ние се храним, тя уж спи, но само някой да изпусне и най- малката хапка, тя скача и започва да я търси! Не че е умряла от глад, ама знаете какви лакомии са кокерите! l)
User's Signature

Качена снимка

#1003 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 09:39 PM

аз имам страх от ку4ета.... а за като съм с малката направо не знам ко 6е прая ако някое по голямо куче се засили към нас... с един голдън си беше играла ама беше вързан.... и не я отразява6е... тя само го лае6е и маха6е с опашка ама не смееше да го доближава много явно се страхува... а днес подгони един пинчер... май го помисли за котка... щото не се втурва към кучета така.... преди няколко дни се изплаши от един йоркширски териер... маи на 4-5 месеца беше йоркито bl) l)

#1004 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 10:32 PM

Здравейте! Ние също имаме големи проблеми с ушите(и краката, че и дупето oleeee ), след разходките 1 час и отплитам разни семена и тревички l) ... През зимата много се кефим dribble тя търчи, търкаля се хапе и т.н. в снега а аз - като я гледам! r) d) Поздрави на всички и особено на новите попълнения w) d)
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#1005 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 09:53 AM

Ние още не сме имали зима /нашия го гледаме от 6-7 месеца/, но съм убедена, че ще падат луди игри в снега. Иначе някак си калта не ме плаши, прибираме се, къпем се и после си довършваме играта вкъщи /горките съседи/.
Та в интерес на истината май само по това приличаме на кокер - неуморната игра. Досега не съм забелязала при него никаква лакомия. Често се случва да не си изяжда дори дажбата, и то при условие, че е добре. Може би причината е, че явно е хранен с манджа, а не с гранули.
Някои от вас да е виждал куче, което да плаче за боб? Е аз съм виждала. На всяко ядене му давам задължително по 1-2 залъка хляб, действа му все едно някакво невероятно лакомство за десерт.
Абе кокерски работи странни...

#1006 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 10:24 AM

А обичат ли кокерите да излизат навън? Защото във входа имаме един кокер...от километри ще чуеш как лае като тръгнат да го извеждат l) и се дърпа и върти опашка...абе изобщо става голям цирк b) .
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#1007 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 10:52 AM

оoоо Лейди обожава да излиза... направо откача като и сложа каишката и кажа "Хайде на разходка" .... а като види входната врата на връ6тане.... направо не и се прибира и се дърпа.... не че не се дърпа и по време на разходка... l) w) ето я на едната тераса на слънчице :)

Прикачени файлове

#1008 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 11:32 AM

Айра също чува как хващам каишката й през 3 врати. И после следва безумно скачане, въртене на опашката и скимтене от радост. А по стълбите за малко не ме събаря! l) С прибирането също нямаме проблем- не й се иска, но ме слуша. Като кажа "Айра, прибираме се!" тя идва до мен и чака да я вържа.
User's Signature

Качена снимка

#1009 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2006 - 11:43 AM

мен адски мнооого ме е страх да пускам малката без каишка.... иска да си играе със всеки срещнат, а като забие носа в земята не обръща внимание на никои и нищо..... и затва ся сме си на късата каишка и бягам с нея..... вместо само Лейди да бяга.....

#1010 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 10:05 AM

Carlie изчакай да минат няколко разходки и да "опознаеш" кучетата, които срещате. Така ще можеш да се ориентираш кои какъв е. Нормално и адски полезно е за малката да си играе с други кучета, просто социализацията наистина е най-важното. Също толкова нормално е и ти да се притесняваш за нея. Аз лично изтръпвам когато друго куче се доближи да моето /добре, че той обикновенно е на няколко метра от мен и не усеща притеснението ми/, но това /поне при мен/ се случва само с непознати кучета, който прекалено рязко "нахлуват" в нашето пространство. Наистина оглеждай се, кои кучета срещате, какви са, как реагират на малката. И почни да я пускаш от каишката. В джоба с лакомство и едно голямо браааво, когато я извикаш и тя дойде. Между другото аз забелязах, че кокерите забиват главата, НО чуват какво им казваш b) , друг е въпросът, дали изпълняват. Незнам къде я извеждаш по принцип, ако я водиш в морската там просто е перфектно за първи дни без каишка /особено тази част, която се пада под университета в другата към морската гара ми направи впечатление, че имаше много коли с несъобразена скорост/. Дано съм ти била полезна. 1super

#1011 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 12:18 PM

извеждам я около детския кът щото там е най-спокойно и няма големи пуснати кучета... аз имам страх от кучета от малка, вече почнах да посвиквам обаче като съм с малката мнооого се притеснявам... иначе я е страх от други кучета само от един пинчер не се страхуваше ама май го помисли за котка b) а без каишка не смея защото изооообщо не ми обръща внимание като забучи нос в листата... bl)

#1012 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 01:03 PM

Нормално е да се притесняваш от големи кучета, затова ти казвам - наблюдавай. Стреми се да я извеждаш по едно и също време всеки ден. Така ще знаеш, на кои се натъкваш по време на разходките. Ако куче се приближи до вас, дори да е голямо, не истерясвай b) , остави ги да се подушат с малката, дори тя да се уплаши, не я успокоявай/гушкай, опитай се да представиш ситуацията като "какво толкова стана". Недей да насърчаваш страха.
Знам, че излизате от скоро, но се замисли сещаш ли се кой виждате?
Аз мога да ти изброя почти всичките - 1/един рот много лош, но невероятно дисциплиниран, никога не се отделя на крачка от стопанина си - не е проблем
2/доберман, ЗЪЛ, винаги отвързан, срещаме го сутрин в края на разходката - проблем
3/2 много мили сетърки и 1 пинчер - освен да го накалят друго не му правят
4/неговия приятел дакела - 7,45 всяка сутрин
Списъка е доста дълъг, но горе долу знам кои от къде изкача и съм по подготвена. Пробвай да я викаш в стаята и наистина всеки път похвала и награда, ако имате двор където да я пуснеш и да тренирате още по-добре. Нашия го гледахме от около седмица, когато го пуснахме за първи път /още не беше свикнал с нас, все пак говоря и за пораснало куче/, приятелят ми тичаше с него из парка. А колкото за носа забит в земята, само се прави да знаеш. Викам го - той си души, не идва веднага, но след 1мин. пристига и сяда за награда, значи определено въпреки липсата на реакция ме е чул. b)
Прочети материалите, които mil_ е публикувала във форума /аз лично си ги разпечатах/ просто са много полезни.

#1013 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 01:47 PM

здравейте вече и ние с чери можем да се включимр шя е едно малко сладко черно топче, пълно с енергия за 50-дневно мъниче. Днес обаче е много поспалива и доста пръцка, не знам за притеснение ли е или за смях.

#1014 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 31 October 2006 - 05:09 PM

Ето така деца се решава проблема с много големите студове. Сара се научи от първата зима да й слагам пуловерче лична изработка и сега само като ме види да го взимам и вече подскача от радост, че ще излиза.

Качена снимка

Всички кокери обичат да излизат навън, но Сара обича и да се прибира, щото вкъщи я чака бисквитка за награда. Не е задължително кокера да е лаком, всичко е въпрос на индивидуалност. Ако кучето яде по-малко, но все пак си яде това не е проблем. Проблем става когато спре да яде изобщо. Но пък и голямата лакомия също е проблем. Слава богу за 2 години успях да науча Сара да не яде боклуци от земята, с много търпение и упоритост.
За излизането на каишка мога да кажа следното: кокерите са много бурни и покрай оживени места и улици е хубаво да не са пуснати, от една страна защото закона го изисква, от друга защото не се знае накъде може да щукне кучето и да стане някоя беля. Но пък поради същата причина кокерите трябва да тичат доста, затова някоя полянка, на която няма кучета и хора е много подходяща за игри и тичане.
И по отношение на срещите с големите кучета - няма как да бъдат избягнати, кучета има навсякъде. Въпросът е да се научат кои кучета са добри и кои лоши. Аз съм научила лошите ни кучета кога ги разхождат и просто сме си направили нещо като неписан график. Добермана го разхождат между 5 и 6 а ние се разхождаме в 3. И така проблеми няма. Но от собствен опит ще кажа, че кучето задължително трябва да има колкото се може повече контакти с кучета, за да се социализира, иначе занапред ще стане проблем това, най-вероятно.

Ама всички сте такива сладури, кога ли ще си направим кокерска среща и ще видя толкова кокери на едно място.... w) d)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1015 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 05:31 PM

И аз искам кокерска среща, ама като сме се събрали от всички крайща на страната май е невъзможно. b)
Много хубаво си обяснила всичко samotnata адмирации от мен. Проблема при нас е, че нямаме избор за часовете на разходка нашата е точно от 7 до 8,30 и попадаме на едно проблемно куче всеки ден, а не трябва и да се забравя, че кокера може да бъде и боен, когато реши. Засега нямаме инциденти, но всичко е отложено във времето последните пъти проблемното куче е само на разходките /май на стопаните им е студено да го разхождат/. n)
И да питам - аз имим късокосместо куче /на 9г./, което сега за първа зима ще се облича по здравословни причини, кокера смятах, че няма нужда от дрешки през зимата, а виждам, че вие се киприте, та въпросът е нужно ли е или е нещо строго индивидуално. Да не стане така, че в големите студове да взимам отпуска за да шия и за Шаното палто b)

#1016 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 October 2006 - 05:46 PM

Аз съм Биляна, много ми е приятно.

А опитвалили ли сте да поговорите със стопаните на проблемното куче? Аз така имах във входа 4 такива, гледаше ги една жена, откакто говорих с нея си ги водеше на каишка, сега изчезнаха някъде. Освен това като не може часа на разходка да се смени може би мястото може.
За пуловерчето наистина е строго индивидулано. Сара първата зима я водех без такива неща, и на 7 ден от снеговете пред блока тя настина. Започна да препишква всичко вкъщи, а аз нямах представа защо. Оказа се, че било настинка и ми казаха да не я водя много по преспите. Ама как да не я водя, като тя само като я пусна от каишката и право в тях се бухва. И реших да й купя нещо от магазина, но тези готовите първо че не са пуловерчета и второ на корема всички са открити. И аз за два-три дни изплетох едно, което е затворено на коремчето и от тогава не е настивала, а сме ходили на големи разходки из парка за по 2 аса да правим снежни човеци. Резултата е изяден снежен човек и получен снежен кокер b)

Но пък имаме на поляната един черен американец него никога не го обличат, ама той има много козина. Пък и за мъжките кучета мисля, че не е толкова страшно.
User's Signature

#1017 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 05:55 PM

прочетох половината от нещата, които сте изписали до сега, започнах от самото начало и ми беше толкова интересно, че не можех да пропусна нито ред, много съм щастлива, че ви има, оговорих си на много въпроси, нашата Чери е при нас от 11 дни, много смие щастливи с нея, но съм допуснала една много основна, но надявам се не фатална грешка, от както е при нас съм я хранила по два пъти на ден - сутрин и вечер явно не съм разбрала добре като са ми обяснявали или изобщо не са ми обяснили както трябва не знам, днес я храних вече 3-пъти по малко разбира се, тежи 1,8 кг и е на 49 дни играе много и е много активна, давам и и витамини, как мислите правилно ли е?

#1018 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 October 2006 - 06:15 PM

Не се притеснявай, щом си се коригирала навреме надали е фатално.
Всичко зависи от това с каква храна я храниш и аккви са витамините. Също така много важно е при какъв ветеринарен лекар я водите. Дай подробности, колкото повече толкова по-добре b)
User's Signature

#1019 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 06:15 PM

Аз съм Милена и на мен ми е много приятно.
Опитвали сме да говорим, но резултат няма. А и мястото не можем да избегнем, ние се засичаме на влизане/излизане от входа, а те живеят в съседния блок.
А ти сериозно ли го изплете това пуловерче за 2-3 дни? Че аз от миналата зима си плета шал и май и тази няма да е готов b) .

cherry_spa погледна ли това ХРАНЕНЕ там е обяснено по-подробно. Иначе моето мнение е храни я с качествена храна, а витамини само ако вет каже и то каквито каже. С какво я храниш между другото? И снимкииииииии да я видим малка черна топка.

#1020 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 October 2006 - 06:26 PM

Аз затова я попитах с каква храна го храни мъника, защото ако е от качествените няма смисъл от допълнителни неща.
А аз сериозно това пуловерче, дето е на снимката, го изплетох за 3 дни. То не е нищо сложно. Сядаш пред телевизора и изплиташ два абсолютно прави правоъгълника, които зашиваш на места и плетеш якичка. И воала - пуловерче. Сега плета още едно, което до утре може би ще е готово, че в калта много често ги сменяме b)
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена