Кокер спаньол
Публикувано: 29 October 2006 - 03:10 PM
А вчера с какво голдънче си играхме! На 4 месеца, и пак по- едро от Айри! w) Но за съжаление беше само на гости, иначе е от Пловдив. Беше толкова сладко...
Сигурно и вашите мъници са такива закачки! bravoS

Публикувано: 29 October 2006 - 03:43 PM

Публикувано: 29 October 2006 - 09:39 PM
Публикувано: 29 October 2006 - 10:32 PM

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 30 October 2006 - 09:53 AM
Та в интерес на истината май само по това приличаме на кокер - неуморната игра. Досега не съм забелязала при него никаква лакомия. Често се случва да не си изяжда дори дажбата, и то при условие, че е добре. Може би причината е, че явно е хранен с манджа, а не с гранули.
Някои от вас да е виждал куче, което да плаче за боб? Е аз съм виждала. На всяко ядене му давам задължително по 1-2 залъка хляб, действа му все едно някакво невероятно лакомство за десерт.
Абе кокерски работи странни...
Публикувано: 30 October 2006 - 10:24 AM
Публикувано: 30 October 2006 - 10:52 AM
Прикачени файлове
-
14_10_06_1011.jpg (64.2K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 30 October 2006 - 11:32 AM

Публикувано: 30 October 2006 - 11:43 AM
Публикувано: 31 October 2006 - 10:05 AM
Публикувано: 31 October 2006 - 12:18 PM
Публикувано: 31 October 2006 - 01:03 PM
Знам, че излизате от скоро, но се замисли сещаш ли се кой виждате?
Аз мога да ти изброя почти всичките - 1/един рот много лош, но невероятно дисциплиниран, никога не се отделя на крачка от стопанина си - не е проблем
2/доберман, ЗЪЛ, винаги отвързан, срещаме го сутрин в края на разходката - проблем
3/2 много мили сетърки и 1 пинчер - освен да го накалят друго не му правят
4/неговия приятел дакела - 7,45 всяка сутрин
Списъка е доста дълъг, но горе долу знам кои от къде изкача и съм по подготвена. Пробвай да я викаш в стаята и наистина всеки път похвала и награда, ако имате двор където да я пуснеш и да тренирате още по-добре. Нашия го гледахме от около седмица, когато го пуснахме за първи път /още не беше свикнал с нас, все пак говоря и за пораснало куче/, приятелят ми тичаше с него из парка. А колкото за носа забит в земята, само се прави да знаеш. Викам го - той си души, не идва веднага, но след 1мин. пристига и сяда за награда, значи определено въпреки липсата на реакция ме е чул. b)
Прочети материалите, които mil_ е публикувала във форума /аз лично си ги разпечатах/ просто са много полезни.
Публикувано: 31 October 2006 - 05:09 PM

Всички кокери обичат да излизат навън, но Сара обича и да се прибира, щото вкъщи я чака бисквитка за награда. Не е задължително кокера да е лаком, всичко е въпрос на индивидуалност. Ако кучето яде по-малко, но все пак си яде това не е проблем. Проблем става когато спре да яде изобщо. Но пък и голямата лакомия също е проблем. Слава богу за 2 години успях да науча Сара да не яде боклуци от земята, с много търпение и упоритост.
За излизането на каишка мога да кажа следното: кокерите са много бурни и покрай оживени места и улици е хубаво да не са пуснати, от една страна защото закона го изисква, от друга защото не се знае накъде може да щукне кучето и да стане някоя беля. Но пък поради същата причина кокерите трябва да тичат доста, затова някоя полянка, на която няма кучета и хора е много подходяща за игри и тичане.
И по отношение на срещите с големите кучета - няма как да бъдат избягнати, кучета има навсякъде. Въпросът е да се научат кои кучета са добри и кои лоши. Аз съм научила лошите ни кучета кога ги разхождат и просто сме си направили нещо като неписан график. Добермана го разхождат между 5 и 6 а ние се разхождаме в 3. И така проблеми няма. Но от собствен опит ще кажа, че кучето задължително трябва да има колкото се може повече контакти с кучета, за да се социализира, иначе занапред ще стане проблем това, най-вероятно.
Ама всички сте такива сладури, кога ли ще си направим кокерска среща и ще видя толкова кокери на едно място.... w) d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 31 October 2006 - 05:31 PM
Много хубаво си обяснила всичко samotnata адмирации от мен. Проблема при нас е, че нямаме избор за часовете на разходка нашата е точно от 7 до 8,30 и попадаме на едно проблемно куче всеки ден, а не трябва и да се забравя, че кокера може да бъде и боен, когато реши. Засега нямаме инциденти, но всичко е отложено във времето последните пъти проблемното куче е само на разходките /май на стопаните им е студено да го разхождат/. n)
И да питам - аз имим късокосместо куче /на 9г./, което сега за първа зима ще се облича по здравословни причини, кокера смятах, че няма нужда от дрешки през зимата, а виждам, че вие се киприте, та въпросът е нужно ли е или е нещо строго индивидуално. Да не стане така, че в големите студове да взимам отпуска за да шия и за Шаното палто b)
Публикувано: 31 October 2006 - 05:46 PM
А опитвалили ли сте да поговорите със стопаните на проблемното куче? Аз така имах във входа 4 такива, гледаше ги една жена, откакто говорих с нея си ги водеше на каишка, сега изчезнаха някъде. Освен това като не може часа на разходка да се смени може би мястото може.
За пуловерчето наистина е строго индивидулано. Сара първата зима я водех без такива неща, и на 7 ден от снеговете пред блока тя настина. Започна да препишква всичко вкъщи, а аз нямах представа защо. Оказа се, че било настинка и ми казаха да не я водя много по преспите. Ама как да не я водя, като тя само като я пусна от каишката и право в тях се бухва. И реших да й купя нещо от магазина, но тези готовите първо че не са пуловерчета и второ на корема всички са открити. И аз за два-три дни изплетох едно, което е затворено на коремчето и от тогава не е настивала, а сме ходили на големи разходки из парка за по 2 аса да правим снежни човеци. Резултата е изяден снежен човек и получен снежен кокер b)
Но пък имаме на поляната един черен американец него никога не го обличат, ама той има много козина. Пък и за мъжките кучета мисля, че не е толкова страшно.

Публикувано: 31 October 2006 - 05:55 PM
Публикувано: 31 October 2006 - 06:15 PM
Всичко зависи от това с каква храна я храниш и аккви са витамините. Също така много важно е при какъв ветеринарен лекар я водите. Дай подробности, колкото повече толкова по-добре b)

Публикувано: 31 October 2006 - 06:15 PM
Опитвали сме да говорим, но резултат няма. А и мястото не можем да избегнем, ние се засичаме на влизане/излизане от входа, а те живеят в съседния блок.
А ти сериозно ли го изплете това пуловерче за 2-3 дни? Че аз от миналата зима си плета шал и май и тази няма да е готов b) .
cherry_spa погледна ли това ХРАНЕНЕ там е обяснено по-подробно. Иначе моето мнение е храни я с качествена храна, а витамини само ако вет каже и то каквито каже. С какво я храниш между другото? И снимкииииииии да я видим малка черна топка.
Публикувано: 31 October 2006 - 06:26 PM
А аз сериозно това пуловерче, дето е на снимката, го изплетох за 3 дни. То не е нищо сложно. Сядаш пред телевизора и изплиташ два абсолютно прави правоъгълника, които зашиваш на места и плетеш якичка. И воала - пуловерче. Сега плета още едно, което до утре може би ще е готово, че в калта много често ги сменяме b)