Кокер спаньол
Публикувано: 31 October 2006 - 08:21 PM
Публикувано: 01 November 2006 - 12:00 AM
Сега по няколко думи за всичко...
Много ме изкушава възможността за кокерска среща, просто свучи прекрасно, но ние сме от всякакви краища на България и е почти илюзорно да се съберем на едно място. Може да се видим на някоя изложба, да погледаме как се разхождат аристократите, да си поглезим очите и да се видим по кокерски. Ходя на излжбите като на модни дефилета - снимам непрекъснато, и не знам на кого да се нарадвам по напред. Последната ми любов е едно бебе чау чау, което срещнах на една киноложка изложба в Пловдив. Имам си дори визитка от ния (: Отплеснах се, знам.
...
За злите кучета... наистина си е страшно разбирам ви, но кучето ви се страхува повече от вас. Аз например никога не съм имала страх от животни, не знам защо, но дори тези, които от деца се страхуват - просто трябва да го превъзмогнете, за да не го рехвърлите и на кученцето.
Случи ми се веднъж да срещна едно злобно куче, но не бях с Ава. Извеждахме голдънката на енда приятелка и едно ужасно животно я нападна. Пред собственика О.О който нищо не направи. Беше питбул, отвързан. Два пъти се хвърли да я хапе и аз така се изплаших, че просто втория път се засилих да го ритна, за да не й направи нещо, но като видя, че му нападам кучето, човекът най - сетне си го прибра. Толкова бях възмутена и изплашена, че даже не се сетих да му се развикам, а това е рядкост за мен ^^ И оттогава като видя чуждо куче го наблюдавам отдалече. Свикнала съм от 5 - 6 метра да разпознавам враждебните животни.
Иначе всичките приятели на Ава са по - големи от нея, доста. Някой и от мен са по - големи :Р но тя свикна с тях и не се страхува. Преди беше плаха, а сега дори лае и се ядосва, ако не й се обръща достатъчно внимание ((:
...
Не мога да отуча Ава да си гризе купичката за храна, пластмасовата, която купих от магазина. Прабвах да я сменя с друга, керамична и нея не я гризе, но яде толкова бурно, че вече изхвърли две зад борд и ги счупи (храни се на верандата).
...
Биляна, много се радвам пак да те видя. Изненадващо майсторски си се справила с дрешката. Бтв, по повод последния ни разговор - говорих с бащ ми и решихме, че искаме да имаме поколение от Ава, той дори иска няколко. Тъй че поне следващите 1 - 2 години няма да я кастрираме. Като решим, че нма да ражда повече - тогава. Това няма да й навреди, нали?
Ох, че дългоо....
Публикувано: 01 November 2006 - 04:51 AM
Целувки на всички по сладките студени черни нослета
Публикувано: 01 November 2006 - 04:57 AM
Публикувано: 01 November 2006 - 09:32 AM
Иначе ние пътуваме доста. С варненците може да се видим живот и здраве в началото на лятото пак ще има фест на морска гара и ние сме там.
lalait смени и купичката с метална и си решаваш проблема. И нещо лично ние се нареждаме на опашката за бебе кокер от сега, пиши ни в дългия списък.
Биляна наистина плета шал от миналата зима, някакъв ластик беше, от най-простите и не съм изплела и полувината. Май с гоблените се справям доста по-добре b)
cherry_spa уточни каква точно е гранулираната храна. Нека и другите да кажат, но аз знам, че прясно мляко не се дава, а само кисело. Можеш да и мокриш гранулките с бульонче от супа, като готвиш, но без подправки.
Добре е, че използвате семеен лекар, но според мен обърнете сериозно внимание на кожния проблен. Голяма част от кожнете болести /пр. демодекоза/ се развиват поради отслабената имунна система, а в този случай е по-добре да се изчака с ваксинацията /поне според мен/. Не е лошо, а и никак няма да навреди да потърсите и второ мнение по въпроса /ако уточниш в кой град сте можем да те насочим/. И пак нещо лично - останаха ли кокерчета от това котило, и ако има ще се радвам да ми дадеш телефон, че едни съседи горещо търсят черен мъник, а не искат да е от борса.
Публикувано: 01 November 2006 - 09:32 AM
Айричка не обича много да се среща с други кучета, предпочита да разхождам само нея. Тя и не е от игривите кучета- страх я е от всички по- големи от нея. Веднъж- два пъти в месеца да се заиграе с една болонка.

Публикувано: 01 November 2006 - 09:39 AM
Публикувано: 01 November 2006 - 11:04 AM
Публикувано: 01 November 2006 - 02:00 PM
cherry_spa наистина уточни марката на гранулите. Мое мнение е, че кокерите не е хубави да ядат консерви /и не само кокерите де/ този вид храна е непълноценна. Отделно кокерите са с чувствителни стомахчета, а и кожни алергии правят от някои храни. Мляко както каза Миленка само кисело, и то не по много. Прясното е противопоказно за всички хищници. Лекаря нещо не ми харесва как мисли. Кожен проблем при малко бебе си е много сериозно. Кажи откъде си и можем да дадем съвет за добри лекари, за второ мнение. Все пак няма да е излишно.
Carlie има лоши кокери, Сара е една от тях. С женските кучета хич не се има. Това е заради една черно-бяла кокерка, която още като взехме Сара се опита да я здави. От тогава Сара мрази почти всички женски кучета, въпреки че с една кокерка и една бретонка добре се разбира.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 November 2006 - 02:30 PM
Аз съм навита за кокерска среща. Като видя друг кокер и имам време винаги се спирам да поприказвам със стопанина. Да го погаля и да се запознаят с Беки, затова много ще ми харесат много кокери на едно място r)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 01 November 2006 - 03:11 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 November 2006 - 05:13 PM
Публикувано: 01 November 2006 - 05:27 PM
Браво, много е хубаво и със сигурност й топли страшно много! Идеално за големите студове!!!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 01 November 2006 - 07:57 PM
Цитат
Carlie, Авичка на 20 октомври навърши 4 месеца.
Десет кокера на едно място си е комедия. Поне за кокерите от София може да се организира такова нещо, тук май има поне три софийски кокерчета... или се лъжа? Кажете си кой от къде е. А аз някой път като идвам в Сф ще доведа Ава и ще се видим. И без това съм обещала :Р
Публикувано: 01 November 2006 - 08:02 PM