Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1021 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2006 - 08:21 PM

храня я сутрин със смес от консерва на Butchers казва се гастронамия и е със заек, пуйка и зеленчуци и гранулирана храна за малки кученца, тази ми препоръчаха в магазина, когато си взехме Чери и тази и понася най-добре, като беше свършила първия път купихме друга и веднага имаше разтройство, вечер и давам само консерва и така до днес, днес и сложих малко мляко с гранулки и само гранулки и я храних вече 4-ри пъти по мъничко, избрахме да ходим при ветеринаря на майката, помислихме, че е добре да е семеен лекар като при хората, оказа се, че има и някакъв кожен проблем и се наложи да я изкъпем с човешки шампоан против пърхут по препоръка на ветеринаря, понеже според него е по важно да бием всички ваксини и след това да проследим кожния проблем, има малко опадала козинка в областта на очичките, муцунката и преднителапички, като я изкъпахме и се поеазроши и всичките тея неща се скриха се оформи като страшно симпатично пале, взехме си я от едно семейство, познати и по принцип си беше така, аз си мислех, че понеже е бебе и от това, но като гледам снимките на другите сладурковци и виждам че нямат такива проблеми по кожата, както и да е де ветеринаря каза че не е нещо сериозно, за сега няма промяна откакто сме я взели е след като я изкъпахме спря да се чеше, като пощръкляла беше

#1022 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 08:23 PM

що се отнася до снимките имаме страшно много понеже мие огромно удоволствие да я снимам непрестанно, но в момента имаме някакъв проблем с .... ми не съм сигурна с какво точно ама не мога да ги прехвърля от фотоапарата на рс-то

#1023 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 12:00 AM

cherry_spa, нямаме търпвние да видим новото попълнение (: Чудя се колко кокера се събрахме вече...

Сега по няколко думи за всичко...

Много ме изкушава възможността за кокерска среща, просто свучи прекрасно, но ние сме от всякакви краища на България и е почти илюзорно да се съберем на едно място. Може да се видим на някоя изложба, да погледаме как се разхождат аристократите, да си поглезим очите и да се видим по кокерски. Ходя на излжбите като на модни дефилета - снимам непрекъснато, и не знам на кого да се нарадвам по напред. Последната ми любов е едно бебе чау чау, което срещнах на една киноложка изложба в Пловдив. Имам си дори визитка от ния (: Отплеснах се, знам.

...

За злите кучета... наистина си е страшно разбирам ви, но кучето ви се страхува повече от вас. Аз например никога не съм имала страх от животни, не знам защо, но дори тези, които от деца се страхуват - просто трябва да го превъзмогнете, за да не го рехвърлите и на кученцето.

Случи ми се веднъж да срещна едно злобно куче, но не бях с Ава. Извеждахме голдънката на енда приятелка и едно ужасно животно я нападна. Пред собственика О.О който нищо не направи. Беше питбул, отвързан. Два пъти се хвърли да я хапе и аз така се изплаших, че просто втория път се засилих да го ритна, за да не й направи нещо, но като видя, че му нападам кучето, човекът най - сетне си го прибра. Толкова бях възмутена и изплашена, че даже не се сетих да му се развикам, а това е рядкост за мен ^^ И оттогава като видя чуждо куче го наблюдавам отдалече. Свикнала съм от 5 - 6 метра да разпознавам враждебните животни.

Иначе всичките приятели на Ава са по - големи от нея, доста. Някой и от мен са по - големи :Р но тя свикна с тях и не се страхува. Преди беше плаха, а сега дори лае и се ядосва, ако не й се обръща достатъчно внимание ((:

...

Не мога да отуча Ава да си гризе купичката за храна, пластмасовата, която купих от магазина. Прабвах да я сменя с друга, керамична и нея не я гризе, но яде толкова бурно, че вече изхвърли две зад борд и ги счупи (храни се на верандата).

...

Биляна, много се радвам пак да те видя. Изненадващо майсторски си се справила с дрешката. Бтв, по повод последния ни разговор - говорих с бащ ми и решихме, че искаме да имаме поколение от Ава, той дори иска няколко. Тъй че поне следващите 1 - 2 години няма да я кастрираме. Като решим, че нма да ражда повече - тогава. Това няма да й навреди, нали?

Ох, че дългоо....
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1024 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 12:03 AM

Нови снимчици на Ава:

1

2

3

(((:
User's Signature

#1025 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 04:51 AM

много е сладка Ава, истинска принцеса, много се надявам скоро да ми се оправи проблема с прехвърлянето на снимки и да ви покажа моята плюшка непослушка, между другото има си едно плюшено мече, с което понякога доста злобно си играе и размятква, дали има опасност да се превърне в агресивно като порастне?
Целувки на всички по сладките студени черни нослета

#1026 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 04:57 AM

между другото с Чери бяхме направили много крачки напред в обучението първите 3 дни, само първата нощ се будеше през два часа и ни будеше и нас, после постепенно увеличи интервалите и вече става само да пишка, вечер си пишка където трябва на вестника, но през деня е ужас, заиграва се и забравя къде и е тоалетната а ако тръгна да я насочвам си мисли че искам да се включа в игрите и и пак забравя за известно време че и се е пишкало и после хайде пак на килима и така а в началото само на вестниците беше

#1027 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 09:32 AM

Относно изложбите ние не ходим, аз работя в събота, а приятелят ми в неделя и ни е почти невъзможно. Но това е добра идея има отпуски и ако предварително се уговорим ми изглежда постижимо.
Иначе ние пътуваме доста. С варненците може да се видим живот и здраве в началото на лятото пак ще има фест на морска гара и ние сме там.

lalait смени и купичката с метална и си решаваш проблема. И нещо лично ние се нареждаме на опашката за бебе кокер от сега, пиши ни в дългия списък.

Биляна наистина плета шал от миналата зима, някакъв ластик беше, от най-простите и не съм изплела и полувината. Май с гоблените се справям доста по-добре b)

cherry_spa уточни каква точно е гранулираната храна. Нека и другите да кажат, но аз знам, че прясно мляко не се дава, а само кисело. Можеш да и мокриш гранулките с бульонче от супа, като готвиш, но без подправки.
Добре е, че използвате семеен лекар, но според мен обърнете сериозно внимание на кожния проблен. Голяма част от кожнете болести /пр. демодекоза/ се развиват поради отслабената имунна система, а в този случай е по-добре да се изчака с ваксинацията /поне според мен/. Не е лошо, а и никак няма да навреди да потърсите и второ мнение по въпроса /ако уточниш в кой град сте можем да те насочим/. И пак нещо лично - останаха ли кокерчета от това котило, и ако има ще се радвам да ми дадеш телефон, че едни съседи горещо търсят черен мъник, а не искат да е от борса.

#1028 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 09:32 AM

Ние с лошите кучета се справяме така: Знам кои са злобни, защото винаги се разхождаме на едно и също място, и когато видя някое от тях, го заобикаляме отдалеч. А Айра бяга от немските овчарки, познава ги много отдалеч (не знам как), спира и не иска да върви повече.Това е, защото още първите дни след като я взехме(тогава тя беше на 5 години), една много лоша овчарка я нападна, а аз не я бях виждала преди. И оттогава бяга дори от добрите овчарки... s)
Айричка не обича много да се среща с други кучета, предпочита да разхождам само нея. Тя и не е от игривите кучета- страх я е от всички по- големи от нея. Веднъж- два пъти в месеца да се заиграе с една болонка.
User's Signature

Качена снимка

#1029 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 09:39 AM

Аз също бях убедена, че Шаното не се кефи на други кучета /обикновенно сме сами с топката/, но отскоро си има приятел дакел и падат луди игри. Много са смешни защото само се надпреварват кой ще вдигне пръв крак и си пикаят по главите ouu Абе мъжки му работи

#1030 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 11:04 AM

Аууу колко нови постове... а си мислех 4е аз най често проверявам темата за нови мнения... хихихи кокерската среща е добра идея ама е трудноосъщеттвима... честно казано докато разхождам малката съм виждала 2-3 кокера, а стопанката на единия ми каза да не доближавам моито щото нейния е лош и ще я сдави bl) bl) bl) не знаех че има лоши кокери, някак не им отива l)

#1031 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 11:06 AM

lalait колко е голяма Ава? и кой от къде е?

#1032 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 November 2006 - 02:00 PM

lalait радвам се да те видя. Няма проблеми да роди, поне ако е здрава. В смисъл ако на първо и второ разгонване не направи изтечения, фалшива бременност или нещо, свързано с половите хормони няма никакъв проблем да роди даже няколко пъти и тогава, след като сте решили, че повече няма да има малки може и да я кастрирате. Сара не можа да роди, имаше на 2 пъти проблеми и затова направо я кастрирахме.

cherry_spa наистина уточни марката на гранулите. Мое мнение е, че кокерите не е хубави да ядат консерви /и не само кокерите де/ този вид храна е непълноценна. Отделно кокерите са с чувствителни стомахчета, а и кожни алергии правят от някои храни. Мляко както каза Миленка само кисело, и то не по много. Прясното е противопоказно за всички хищници. Лекаря нещо не ми харесва как мисли. Кожен проблем при малко бебе си е много сериозно. Кажи откъде си и можем да дадем съвет за добри лекари, за второ мнение. Все пак няма да е излишно.

Carlie има лоши кокери, Сара е една от тях. С женските кучета хич не се има. Това е заради една черно-бяла кокерка, която още като взехме Сара се опита да я здави. От тогава Сара мрази почти всички женски кучета, въпреки че с една кокерка и една бретонка добре се разбира.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1033 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 02:30 PM

Здравейте отново! Много е хубаво, че кокерската тема се раздвижи! r) Ава е невероятен сладур! w) Помня Беки като беше малка отстрани изглеждаше, сякаш я тормозя. oleeee Казвах и "Ще те изям с парцалите като шоколадче!" n) l)
Аз съм навита за кокерска среща. Като видя друг кокер и имам време винаги се спирам да поприказвам със стопанина. Да го погаля и да се запознаят с Беки, затова много ще ми харесат много кокери на едно място r)
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#1034 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 November 2006 - 03:11 PM

Дааа, и на мен това ми е мечта, защото покрай нас има доста кокери, но почти никой не се спира да си говорим за кокерски неща. Пък с овчарките и шар пея не е същото, те са по-различни, стопаните имат други наблюдения. Представям си 10тина кокера на едно място. Но си представям и как ако има няколко еднакви после някой може да се прибере с чуждо кокерче у дома b) r)
User's Signature

#1035 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 03:26 PM

едва ли някой ще обърка кучето си... а дори и да стане... едва ли ще съм аз l) туй трицветното нема как да се сбърка

#1036 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 November 2006 - 04:40 PM

Туй твойто трицветното го разнасям насам натам, само го хваля на приятели и познати какво е интересно. Пу Пу да ти е живо и здраво d)
User's Signature

#1037 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 05:13 PM

няма измаряне мойта.... само скача като заек... ей ся като я прибирах едно момче и се радва6е и я питаше заек ли е куче ли е l) bl) опита се един кестен да изяде... как се кляка насред улицата с плитки дънки... bl) ама какво да я правя бъркам да го извадя..... а иначе вечер като седна на пц-то...знае че и се полага 2-3-4 4аса сън в мен... и ме гледа с най-милия си поглед... как да не я гушна.... иначе по дивани и легла не и давам да се качва... ама се мъчи, добре че не стига още....

#1038 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 05:27 PM

Ееееееееее, Били, какво палтенце си й направила на Сарка. Да ти пратя мерките на Шели и на нас да направиш? l)
Браво, много е хубаво и със сигурност й топли страшно много! Идеално за големите студове!!!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1039 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 07:57 PM

Цитат

Дааа, и на мен това ми е мечта, защото покрай нас има доста кокери, но почти никой не се спира да си говорим за кокерски неща. Пък с овчарките и шар пея не е същото, те са по-различни, стопаните имат други наблюдения. Представям си 10тина кокера на едно място. Но си представям и как ако има няколко еднакви после някой може да се прибере с чуждо кокерче у дома b) r)

Carlie, Авичка на 20 октомври навърши 4 месеца.

Десет кокера на едно място си е комедия. Поне за кокерите от София може да се организира такова нещо, тук май има поне три софийски кокерчета... или се лъжа? Кажете си кой от къде е. А аз някой път като идвам в Сф ще доведа Ава и ще се видим. И без това съм обещала :Р
User's Signature

#1040 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 08:02 PM

Аз си мислех, че само Ава обича кестени :Р
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа