Кокер спаньол
Публикувано: 26 November 2006 - 07:05 PM
Публикувано: 26 November 2006 - 08:22 PM
Цитат
За проблемите ви, не трябва да ги гушкате когато лаят, а напротив. Забранителна команда НЕ, и наказание на място. Опитайте така няколко пъти и ако не стане търсете из темите в "обучение" мисля, че срещах някъде подобна тема. Но в никакъв случай не трябва да я успокояваш, lalait, защото тя си мисли, че й е позволено да си лае така. Опитай се да й забраниш.
И как по - точно да й забраня да се страхува?
Кучето не лае, за да привлече внимание и да вдига шум. Нещо я плаши, просто не мога да разбера какво. Мисля, че ещ е къде - къде по - добре да продължа да си я успокоявам в тоюи случай, вместо към страха да добавя и забрана.
Публикувано: 27 November 2006 - 12:49 PM
П.п. Ава още ли е на двора или вече е вътре в къщата?
П.п.2 А и честно да си кажа, съмняваме да лае от страх, по скоро нещо я дразни и ти трябва да покажеш, че не трябва да се обръща внимание и че не е правилно да але като й забраниш да лае в момента. Сара например лае по пиратки, не защото я е страх, напротив, тя иска да ги яде, хапе и т.н. и можеш да се сетиш какво става от средата на ноември до средата на януари. Но със забрана вече само се кокори срещу прозореца, но вече не лае по пиратките.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 November 2006 - 02:56 PM
Определено лае от страх.
Публикувано: 27 November 2006 - 07:15 PM
Прикачени файлове
-
001500171.jpg (33.12K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 27 November 2006 - 07:22 PM

Май няма друг начин. Поне аз не мога да ти предложа такъв.
Сара е страшно сладичка (: Да ти е жива и здрава и много да те радва.
Вече си имаме породист кокер в семейството. Добре дошла.
Публикувано: 27 November 2006 - 08:23 PM

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 27 November 2006 - 11:25 PM
Прикачени файлове
-
S5020031.JPG (605.45K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 28 November 2006 - 08:54 AM
За ушите единственото спасение са кокерските купички, но в началото може да й е доста голяма- не се отчайвай, ще порасне много бързо!
Някъде из кучешките списания бях чела за още един метод, но не съм го пробвала: отрязва се парче от дамски чорапогащник( да стане като ръкавче) и се нахлузва на главата на немирника, така че да прилепи ушите към вратлето. super best
А за номерата- кокерите са много схватливи. С Айра изнасяме цяло представление и шашкаме всички. r) Но най- важното е един да се занимава с обучението. Но за това ще си говорим по- нататък, когато пораснете! victoryVVV

Публикувано: 28 November 2006 - 09:11 AM
Публикувано: 28 November 2006 - 09:31 AM
За снимката се обърни към модератора на раздела, предполагам би могъл да помогне.
За зимните дрешки, не, не е вярно. те, че кокерите обичат снега е вярно, и че могат да стоят и да играят в него с часове също е вярно, но това не значи, че не трябва да е облечено, особено когато е бебе. То всъщност се отнася за всички домашни кучета, които живеят в отопляем апартамент или къща. Смяната на амплитудата от топлия апартамент с външния студ не се отразява добре на организма.
За ушичките незнам как повече да ти помогна, Сара я връзвахме като Авичка на lalait, но откакто яде само гранули /вече 2 години/ то не се налага, защото гранулите не цапат. Та препоръчвам гранули, и тогава цапането на уши спира d)

Публикувано: 28 November 2006 - 10:19 AM
За ушите и ние си ги цапаме нищо, че ядем гранули, ама моя си е мърльо w) . То ги цапа в комбинацията вода-храна-вода и става една каша... За нова година съм му замислила подарък кокерска купа пък ще видим тогава резултата. Иначе ние пробвахме да му ги вържем, но той сяда и почва да гледа едно жално, много е смешен.
Да питам нещо. Миналата седмица му по постригах краката да мога да го мия по-лесно, главно отдолу и малко нагоре. Преди 2 дни срешнах неговата фризьорка /как звучи само/ и тя ми каза да му подстрижа крачетата още, че гъбясвали. Ама на мен не ми се ще. Някак си ми е много сладък с "големи лапи", ако му ги офъкам още ще заприличат на карфички и ще стане много несъразмерен. И без това всеки ден се намира по някои да ми каже, че е много дебел bl) , а пък той не е. Просто козината му израстна.
Та така, "гъбясват" ли лапите на наш'те съкровища? bl)
Публикувано: 28 November 2006 - 10:39 AM
samotnata евала... винаги постовете ти са отлично подредени...
а къде се изгуби Ira ?
Публикувано: 28 November 2006 - 10:41 AM
Ето тук е подстригана цялата миналата пролет
http://bgphoto.net/p...02521562500.jpg

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +