Кокер спаньол
Публикувано: 28 November 2006 - 11:15 AM
Билянче много сте сладки подстригани. Наш'та гад го подстригваме още по късо, направо с машинката, става му по малко от сантиметър козина. Последния път бях сама, значи бръсне си жената, малкия е готов, пускаме го на земята и почва онова търкане и почесване и диво търчане напред-назад. И изведнъж мъж ми се прибира, вижда го, и се обръща обезумял към мен. Ама с един наистина безумен поглед b) и вика: "-Какво е т'ва нещо? От къде го взе т'ва? Шаното къде е?" l) . Фризьорката го погледна много сериозна и му каза: "- И аз си мислех, че ще подстригвам кокер, ама на т'ва ми дадоха..." b) Много му се смяхме, как може да не си познаеш кучето. Иначе е много горд с него навън когато е подстриган. Той малкия заприличва на съвсем друга порода. И става един мъничък и слабичък. А дано дядо Коледа ми изпълни желанието и ми донесе един фотоапарат да мога да пускам снимки по често r)
Публикувано: 28 November 2006 - 11:38 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 November 2006 - 12:11 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 01:46 PM
Хич не изглеждат зле, само не можеш ги позна /в нашия случай/ b) , иначе при нас това е отлично решение. Миналата година бяхме за 1 седмица на село и направо незнам как щях да махам бодилите иначе. А и на няколко пъти намирах много близо да канала заплели се /за щастие/ осили, въпреки минаването с ножица на ухото от вътре.
duti много ви е рано за тази процедура. Изчакай да стане топло. Иначе вече в наистина почти всеки магазин предлагат. Ние лично, ползваме услугите на една жена /ако искаш мога да ти пратя координати на ЛС/ тя идва по домовете и сме много доволни. Като цени взима 15-17лв. толкова е почти навсякъде, само където ние няма как да го заведем. Проблемът при нас беше, че като го взехме той си беше остиган. Когато му порастна козината и дойде време да го подстрижем пак, бяхме си записали вече дата и час, и изведнъж се оказа, че първият път е бил под пълна упойка b) .Как се притесних тогава. Но за щастие нямаше проблем. Седя си момчето кротко, даже на края заспа.
Публикувано: 28 November 2006 - 02:11 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 03:14 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 04:38 PM
Почвам отзад напред, дано не пропусна нещо.
Предишният ми кокер го постригвахме всяко лято, а ако ще се ходи някъде, на море, на планина - абсолютно задължително. Помня, че веднъ на морето на Кристофър му се беше забило осилче в козината на корема и ние не сме го забелязали, та беше стигнало до кажата и... точно както при Сара. Много неприятно беше и не знаехме къде да търсим вет, а кучето го болеше и трябваше да се реже там, където се е насъбрала гнойта и т.н. и баща ми реши сам да го направи, че кой знае на какъв вет можем да попаднем. Ама ако някога се озова сама с кучето в такава ситуация вече не зн какво ще правя. Тй че - подстригване.
Купихме си машинка за подстригване и Крис изобщо не изглеждаше зле. Ава още не съм я подстригвала, тя е мъчника, а и козината й не е мн дълга. Ще видим дали ще й пречи.
Авичка хапва кисело мляко от пепелника. Тази снимка е от рожденния ми ден, когато ми я донесоха изгладняла в едно кашонче. Тогава собстениците бяха казали, че се храни с гранули и кисело мляко, но беше неделя и нямаше откъде да взема гранули. А понеже бяхме в едно заведение, пихме кафе сутринта на рд-то ми и ми я донесоха там, да ме изненадат, та затова в пепелник. Чинийките все ги обръщаше. Докато се сетим да и сложим млякото в пепелник омаза целия под ^^ Хубаво че собственика ми е приятел, а и има куче, знае какво е...
На Крис едно време му хващахме ушите с щипка за ране, но те му бяха с мнооого дълга козина. На Авичка козината по ушите не й е толкова дълга, затова ги хвщаме с ластик. Не съм я учила така, тя сама си свикна, още от първия път. Не съм забелязала да се опитва да го махне. В момента и тя се храни с гранули, но ако й сложим манджа, хващаме й ушичките, а тя като се наяде идва сама при мен и навежда главичка да й сваля ластика (((:
Ето ви още няколко снимки, от разходката ни онзи ден с Арета:
(:
((:
и една с лабрадорчето анди
Публикувано: 28 November 2006 - 09:43 PM
Публикувано: 29 November 2006 - 12:53 AM
Много сладки нови муцунки виждам - да са ви живи и здрави!Малката Сара е направо w)
А ето и малко снимки от нашата разходка с Carlie.Беше си доста трудно да ги хвана и двете в кадър и на фокус.Абе луда кокерска му работа!
Публикувано: 29 November 2006 - 12:58 AM
Прикачени файлове
-
P1010346.JPG (57.04K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 29 November 2006 - 01:00 AM
Прикачени файлове
-
P1010348.JPG (52.58K)
Брой сваляния: 47
Публикувано: 29 November 2006 - 01:02 AM
Прикачени файлове
-
P1010350.JPG (54.08K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 29 November 2006 - 01:06 AM
Прикачени файлове
-
P1010356.JPG (63.92K)
Брой сваляния: 49
Публикувано: 29 November 2006 - 01:17 AM
Carlie,като ти премине съвсем страха от големи кучета може да идвате и на кучешката полянка ,където се забавляваме така:
Прикачени файлове
-
P1010329.JPG (55.86K)
Брой сваляния: 44
Публикувано: 29 November 2006 - 02:13 AM
Публикувано: 29 November 2006 - 09:50 AM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +