Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1241 Потребителят е офлайн   duti Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2006 - 11:43 PM

LALAIT КОЛКО ГОЛЯМА Е ТВОЙТА КУКЛА?МНОГО Е ГОТИНО МЪНИНКОТО БЕБЕ! l)

#1242 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2006 - 08:16 AM

duti,много е сладка,да ти е жива и здрава и да прави по-малко бели.

#1243 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2006 - 08:17 AM

lalait,как успяваш да накараш малкия сладур да търпи това на главата си ,аз се опитах няколко пъти но без успех s)

#1244 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 08:54 AM

duti, Саричка е изключително сладко бебе! w) w) w) Да ви е жива и здрава и послушна като кака си Айра! r)
За ушите единственото спасение са кокерските купички, но в началото може да й е доста голяма- не се отчайвай, ще порасне много бързо!
Някъде из кучешките списания бях чела за още един метод, но не съм го пробвала: отрязва се парче от дамски чорапогащник( да стане като ръкавче) и се нахлузва на главата на немирника, така че да прилепи ушите към вратлето. super best
А за номерата- кокерите са много схватливи. С Айра изнасяме цяло представление и шашкаме всички. r) Но най- важното е един да се занимава с обучението. Но за това ще си говорим по- нататък, когато пораснете! victoryVVV
User's Signature

Качена снимка

#1245 Потребителят е офлайн   duti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:11 AM

ЗДРАВЕЙТЕ !БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОХВАЛИТЕ,НО КАКТО ПИСАХ ВСИЧКИ СА КРАСИВИ!САРА Е НА 2 МЕСЕЦА И ПЪРВИЯТ НИ ЛИЧЕН УСПЕХ С НЕЯ Е ХОДЕНЕТО ПО НУЖДА В БАНЯТА И ДА Я ОТУЧИМ ДА СПИ НА СПАЛНЯТА ПРИ НАС.БЕШЕ БОЛНА И ЗА ТОВА Я КАЧВАХМЕ ГОРЕ ,НО ПОСЛЕ КАКЪВ ЗОР ВИДЯХМЕ ,НЕ Е ИСТИНА.ТЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ИСКА ПОНЕ ПО ДВА ПЪТИ НА НОЩ ,НО САМО КАТО Й КАЖА -САРА КЪДЕ ТИ Е ЛЕГЛОТО И СЕ ПРОМЪКВА КЪМ НЕГО КАТО ПОПАРЕНА.ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ЗИМНИТЕ ДРЕШКИ.ЕДИН СЪСЕД ИМА КОКЕРЧЕ И МИ КАЗА ,ЧЕ АКО ВИДИ ДА ОБЛЕЧЕМ САРА СЪС ЗИМНА ДРЕШКА НЯМА ДА МИ ПРОГОВОРИ , r) ЗАЩОТО КОКЕРИТЕ ОБИЧАЛИ СНЕГА И ЗИМАТА И НЕ ИМ Е СТУДЕНО-ВЯРНО ЛИ Е ТОВА?

#1246 Потребителят е офлайн   duti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:13 AM

ИМА ЛИ НАЧИН ДА МАХНА ГОЛЯМАТА СНИМКА ,ЧЕ УЖАСНО МЕ ДРАЗНИ?

#1247 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 November 2006 - 09:31 AM

Първо здравей и от мен. Добре дошла и на адашката на мойта кокерка. Сара е страхотно бебе, но сега ще започнем да ги бъркаме по имената w)
За снимката се обърни към модератора на раздела, предполагам би могъл да помогне.
За зимните дрешки, не, не е вярно. те, че кокерите обичат снега е вярно, и че могат да стоят и да играят в него с часове също е вярно, но това не значи, че не трябва да е облечено, особено когато е бебе. То всъщност се отнася за всички домашни кучета, които живеят в отопляем апартамент или къща. Смяната на амплитудата от топлия апартамент с външния студ не се отразява добре на организма.
За ушичките незнам как повече да ти помогна, Сара я връзвахме като Авичка на lalait, но откакто яде само гранули /вече 2 години/ то не се налага, защото гранулите не цапат. Та препоръчвам гранули, и тогава цапането на уши спира d)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1248 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:19 AM

Ей още един кокер много хубаво b)
За ушите и ние си ги цапаме нищо, че ядем гранули, ама моя си е мърльо w) . То ги цапа в комбинацията вода-храна-вода и става една каша... За нова година съм му замислила подарък кокерска купа пък ще видим тогава резултата. Иначе ние пробвахме да му ги вържем, но той сяда и почва да гледа едно жално, много е смешен.
Да питам нещо. Миналата седмица му по постригах краката да мога да го мия по-лесно, главно отдолу и малко нагоре. Преди 2 дни срешнах неговата фризьорка /как звучи само/ и тя ми каза да му подстрижа крачетата още, че гъбясвали. Ама на мен не ми се ще. Някак си ми е много сладък с "големи лапи", ако му ги офъкам още ще заприличат на карфички и ще стане много несъразмерен. И без това всеки ден се намира по някои да ми каже, че е много дебел bl) , а пък той не е. Просто козината му израстна.
Та така, "гъбясват" ли лапите на наш'те съкровища? bl)

#1249 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:39 AM

на Лейди и аз и постригах леко лапичките, главно отдолу че е ужас след разходка... за дрешките не сме го измислили още, в процес на "умуване" съм b) за цапането на ушите май съвсем случайно сме взели кокерска купичка... нали от тези дето са много по-тесни отгоре ? абе поне не и се цапат ушите :) видях че доста сте изписали, аз нямах много време да преглеждам форума и сега използвам момента да почета :) а за разходката с Ira миналата събота.... беше чудесно... пуснах без каишка Лейди за малко... а Голди е просто прекрасна w) поздрави на всички :) по късно ще пусна някоя друга снимка от снощи.... научи се малката да се качва на дивана в стаята ми... и ся няма спасение...добре че спа в друга стая сега... иначе щеше цяла нощ да ме рита... аз за 1 час не мога да дремна на дивана от нея, какво остава да спи при мен... малко неправилно си подредих "свободното съчинение" l) обаче ми се спи и не ми се занимава с нови редове навътре и т.н.
samotnata евала... винаги постовете ти са отлично подредени...
а къде се изгуби Ira ?

#1250 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 November 2006 - 10:41 AM

Миленке, да ти кажа дойде ли сезона на дъждовете - пролет и есен, режа козина до кожа по краката. То не е кал, мокро, трънчета и какво ли не още. До гъбясване не сме стигали още, но мисля, че е възможно. С толкова много козина, която Сара например като й измия краката и тя си легне и си свие крачетата под тялото и няма изсъхване. Друга причина ЗА подстригването миналата година зимата Сара я наболо трънче, ние не сме го видели, тя го махнала сама обаче не успяла цялото и една тресчица се забила навътре. И една седмица мъкиии, то се наду, гнояса и на лекар и мазила някакви. Абе кошмар. Та като дойде такова време и аз й правя крачетата смешни, но поне знам, че няма опастност.

Ето тук е подстригана цялата миналата пролет

http://bgphoto.net/p...02521562500.jpg
User's Signature

#1251 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 11:15 AM

Явно ще режа още, а така не ми се ще...Проблема на нас ни е, че козината на гърба му расте на горе, и му увеличава обема многократно. Но ще режем пак, няма да гъбясваме...Аз си мислех, че ме блъфира нещо, ама щом трябва.
Билянче много сте сладки подстригани. Наш'та гад го подстригваме още по късо, направо с машинката, става му по малко от сантиметър козина. Последния път бях сама, значи бръсне си жената, малкия е готов, пускаме го на земята и почва онова търкане и почесване и диво търчане напред-назад. И изведнъж мъж ми се прибира, вижда го, и се обръща обезумял към мен. Ама с един наистина безумен поглед b) и вика: "-Какво е т'ва нещо? От къде го взе т'ва? Шаното къде е?" l) . Фризьорката го погледна много сериозна и му каза: "- И аз си мислех, че ще подстригвам кокер, ама на т'ва ми дадоха..." b) Много му се смяхме, как може да не си познаеш кучето. Иначе е много горд с него навън когато е подстриган. Той малкия заприличва на съвсем друга порода. И става един мъничък и слабичък. А дано дядо Коледа ми изпълни желанието и ми донесе един фотоапарат да мога да пускам снимки по често r)

#1252 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 November 2006 - 11:38 AM

На мен не ми се налага да я бръсна с машинката, защото козината по гърба й е къса и права. На снимката е подстриган само задника под опашката и долу лапичките. Така изглеждаше преди да я кастрираме. Сега навсякъде почти започна да й расте от тази бухналата козина, но гърба й пак си е с прав косъм и пак няма да се наложи да я бръсна, а само малко повече да стрижа. Скоро не съм я снимала, но сега ще я снимам и ще пусна тия дни да сравниш преди кастрация след кастрация каква разлика има. Лекарите казаха, че хормоните й се оправили и козината й станала каквато трябвало да бъде. И е вярно, сега вече не пада.
User's Signature

#1253 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 12:11 PM

От няколко години забелязвам, че масово си прилагат хората "триминг" на кокерчетата - вече сигурно в почти всеки кучешки магазин предлагат такава услуга - до кожичка и няма осили, няма бодили. А й не изглеждат зле кученцата да ви кажа. r)

#1254 Потребителят е офлайн   duti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 12:33 PM

А КЪДЕ ТРЯБВА ДА Я ЗАВЕДА ЗА ДА НАПРАВЯТ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА? КАЧВАМ ЛИНК СЪС СНИМКИ НА НАШАТА САРА,ДАНО ВИ ХАР://www.snimka.bg/album.php?album_id=80130&photo=4ЕСАТ !

#1255 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 01:46 PM

Diyana Char
Хич не изглеждат зле, само не можеш ги позна /в нашия случай/ b) , иначе при нас това е отлично решение. Миналата година бяхме за 1 седмица на село и направо незнам как щях да махам бодилите иначе. А и на няколко пъти намирах много близо да канала заплели се /за щастие/ осили, въпреки минаването с ножица на ухото от вътре.
duti много ви е рано за тази процедура. Изчакай да стане топло. Иначе вече в наистина почти всеки магазин предлагат. Ние лично, ползваме услугите на една жена /ако искаш мога да ти пратя координати на ЛС/ тя идва по домовете и сме много доволни. Като цени взима 15-17лв. толкова е почти навсякъде, само където ние няма как да го заведем. Проблемът при нас беше, че като го взехме той си беше остиган. Когато му порастна козината и дойде време да го подстрижем пак, бяхме си записали вече дата и час, и изведнъж се оказа, че първият път е бил под пълна упойка b) .Как се притесних тогава. Но за щастие нямаше проблем. Седя си момчето кротко, даже на края заспа.

#1256 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 02:11 PM

duti много е красива тази Сара ... сладурче! И кака Сара на samotnata е супер, нищо че е подстригана ;) те кокерите са си големи сладурчета нали w) . Моя Роки има много козинка и аз като вас му подстригвам лапичките, но като гледам резултата какъв е ... oleeee предпочитам да не пробвам по цялото тяло, защото ще прилича като магаренце на пролет d) С машинка пробвах, но ... като започна едно ритане, едно хапане и бягане, защото повече бръмчи и го беше много страх. Иска ми се да го подстрижа, защото миличкия има козина цял пуловер да изплетеш и от всеки вид бодили можеш да намериш по него /пада едно чистене с часове/ ...но явно сама не мога. Трябва да потърся специалист, но пък и това е проблем - в нашия град не съм чула да има. bl) Незнам!

#1257 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2006 - 03:14 PM

Samotnata защо казваш ,че сега козинката на Сара се оправила? Моят Сънчо изглежда по съвсем същия начин - богато окосмен по ушите, краката , дупето и по- рехави отстрани на корема, но гръбчето му е гладичко с къс и по-твърдичък косъм. Не е ли това нормална козина за кокер?

#1258 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 04:38 PM

Така... колко много сте изписали О.О

Почвам отзад напред, дано не пропусна нещо.

Предишният ми кокер го постригвахме всяко лято, а ако ще се ходи някъде, на море, на планина - абсолютно задължително. Помня, че веднъ на морето на Кристофър му се беше забило осилче в козината на корема и ние не сме го забелязали, та беше стигнало до кажата и... точно както при Сара. Много неприятно беше и не знаехме къде да търсим вет, а кучето го болеше и трябваше да се реже там, където се е насъбрала гнойта и т.н. и баща ми реши сам да го направи, че кой знае на какъв вет можем да попаднем. Ама ако някога се озова сама с кучето в такава ситуация вече не зн какво ще правя. Тй че - подстригване.
Купихме си машинка за подстригване и Крис изобщо не изглеждаше зле. Ава още не съм я подстригвала, тя е мъчника, а и козината й не е мн дълга. Ще видим дали ще й пречи.

Авичка хапва кисело мляко от пепелника. Тази снимка е от рожденния ми ден, когато ми я донесоха изгладняла в едно кашонче. Тогава собстениците бяха казали, че се храни с гранули и кисело мляко, но беше неделя и нямаше откъде да взема гранули. А понеже бяхме в едно заведение, пихме кафе сутринта на рд-то ми и ми я донесоха там, да ме изненадат, та затова в пепелник. Чинийките все ги обръщаше. Докато се сетим да и сложим млякото в пепелник омаза целия под ^^ Хубаво че собственика ми е приятел, а и има куче, знае какво е...

На Крис едно време му хващахме ушите с щипка за ране, но те му бяха с мнооого дълга козина. На Авичка козината по ушите не й е толкова дълга, затова ги хвщаме с ластик. Не съм я учила така, тя сама си свикна, още от първия път. Не съм забелязала да се опитва да го махне. В момента и тя се храни с гранули, но ако й сложим манджа, хващаме й ушичките, а тя като се наяде идва сама при мен и навежда главичка да й сваля ластика (((:

Ето ви още няколко снимки, от разходката ни онзи ден с Арета:

(:

((:

и една с лабрадорчето анди
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1259 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 09:43 PM

ей ама вие наистина страшно много сте писали днес, duty и аз да се включа честито ново приятелче да ви е живо и здраво и много да ви радва, малката Саричка е много сладурска наистина bravoS w) , а голямата Саричка е много хубаво подстригана, нашия ветеринар ми каза, че като стане време за излизане ще ми покаже колко и как да я подстригвам по крачетата, не ми се иска и я стрижа цялата, но това с осила в коремчето, дето lalait го писа много ме притесни bl), то не се знае и колко "косичка" b) ще има моето бебе, а а другото е, че много ще ме е страх да я подстригвам и да и режа ноктите сама, като заговорих за нокти дали е рано да се режат, че много ме драска, за вързване на ушета при нас и дума не може да става веднага главата се тръска и се сваля всичко, което дразни, но не мога да кажа, че се е мърляла много ако има нещо го забърсвам b), на нас в понеделник ще ни бият последната ваксина, колко време след това мога да я разхождам, някои ми казват 2 седмици други 1, а тя милата като види отворен прозорец и надига носле и се върти и почва да скрибуца, мирише и на навънка s)

#1260 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2006 - 10:59 PM

аз малката я разходих на 7 ден май.... по принцип след 4-5 нямало проблеми.... айде и 6е го разхождаме

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни