Кокер спаньол
Публикувано: 28 November 2006 - 08:54 AM
За ушите единственото спасение са кокерските купички, но в началото може да й е доста голяма- не се отчайвай, ще порасне много бързо!
Някъде из кучешките списания бях чела за още един метод, но не съм го пробвала: отрязва се парче от дамски чорапогащник( да стане като ръкавче) и се нахлузва на главата на немирника, така че да прилепи ушите към вратлето. super best
А за номерата- кокерите са много схватливи. С Айра изнасяме цяло представление и шашкаме всички. r) Но най- важното е един да се занимава с обучението. Но за това ще си говорим по- нататък, когато пораснете! victoryVVV

Публикувано: 28 November 2006 - 09:11 AM
Публикувано: 28 November 2006 - 09:31 AM
За снимката се обърни към модератора на раздела, предполагам би могъл да помогне.
За зимните дрешки, не, не е вярно. те, че кокерите обичат снега е вярно, и че могат да стоят и да играят в него с часове също е вярно, но това не значи, че не трябва да е облечено, особено когато е бебе. То всъщност се отнася за всички домашни кучета, които живеят в отопляем апартамент или къща. Смяната на амплитудата от топлия апартамент с външния студ не се отразява добре на организма.
За ушичките незнам как повече да ти помогна, Сара я връзвахме като Авичка на lalait, но откакто яде само гранули /вече 2 години/ то не се налага, защото гранулите не цапат. Та препоръчвам гранули, и тогава цапането на уши спира d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 November 2006 - 10:19 AM
За ушите и ние си ги цапаме нищо, че ядем гранули, ама моя си е мърльо w) . То ги цапа в комбинацията вода-храна-вода и става една каша... За нова година съм му замислила подарък кокерска купа пък ще видим тогава резултата. Иначе ние пробвахме да му ги вържем, но той сяда и почва да гледа едно жално, много е смешен.
Да питам нещо. Миналата седмица му по постригах краката да мога да го мия по-лесно, главно отдолу и малко нагоре. Преди 2 дни срешнах неговата фризьорка /как звучи само/ и тя ми каза да му подстрижа крачетата още, че гъбясвали. Ама на мен не ми се ще. Някак си ми е много сладък с "големи лапи", ако му ги офъкам още ще заприличат на карфички и ще стане много несъразмерен. И без това всеки ден се намира по някои да ми каже, че е много дебел bl) , а пък той не е. Просто козината му израстна.
Та така, "гъбясват" ли лапите на наш'те съкровища? bl)
Публикувано: 28 November 2006 - 10:39 AM
samotnata евала... винаги постовете ти са отлично подредени...
а къде се изгуби Ira ?
Публикувано: 28 November 2006 - 10:41 AM
Ето тук е подстригана цялата миналата пролет
http://bgphoto.net/p...02521562500.jpg

Публикувано: 28 November 2006 - 11:15 AM
Билянче много сте сладки подстригани. Наш'та гад го подстригваме още по късо, направо с машинката, става му по малко от сантиметър козина. Последния път бях сама, значи бръсне си жената, малкия е готов, пускаме го на земята и почва онова търкане и почесване и диво търчане напред-назад. И изведнъж мъж ми се прибира, вижда го, и се обръща обезумял към мен. Ама с един наистина безумен поглед b) и вика: "-Какво е т'ва нещо? От къде го взе т'ва? Шаното къде е?" l) . Фризьорката го погледна много сериозна и му каза: "- И аз си мислех, че ще подстригвам кокер, ама на т'ва ми дадоха..." b) Много му се смяхме, как може да не си познаеш кучето. Иначе е много горд с него навън когато е подстриган. Той малкия заприличва на съвсем друга порода. И става един мъничък и слабичък. А дано дядо Коледа ми изпълни желанието и ми донесе един фотоапарат да мога да пускам снимки по често r)
Публикувано: 28 November 2006 - 11:38 AM

Публикувано: 28 November 2006 - 12:11 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 01:46 PM
Хич не изглеждат зле, само не можеш ги позна /в нашия случай/ b) , иначе при нас това е отлично решение. Миналата година бяхме за 1 седмица на село и направо незнам как щях да махам бодилите иначе. А и на няколко пъти намирах много близо да канала заплели се /за щастие/ осили, въпреки минаването с ножица на ухото от вътре.
duti много ви е рано за тази процедура. Изчакай да стане топло. Иначе вече в наистина почти всеки магазин предлагат. Ние лично, ползваме услугите на една жена /ако искаш мога да ти пратя координати на ЛС/ тя идва по домовете и сме много доволни. Като цени взима 15-17лв. толкова е почти навсякъде, само където ние няма как да го заведем. Проблемът при нас беше, че като го взехме той си беше остиган. Когато му порастна козината и дойде време да го подстрижем пак, бяхме си записали вече дата и час, и изведнъж се оказа, че първият път е бил под пълна упойка b) .Как се притесних тогава. Но за щастие нямаше проблем. Седя си момчето кротко, даже на края заспа.
Публикувано: 28 November 2006 - 02:11 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 03:14 PM
Публикувано: 28 November 2006 - 04:38 PM
Почвам отзад напред, дано не пропусна нещо.
Предишният ми кокер го постригвахме всяко лято, а ако ще се ходи някъде, на море, на планина - абсолютно задължително. Помня, че веднъ на морето на Кристофър му се беше забило осилче в козината на корема и ние не сме го забелязали, та беше стигнало до кажата и... точно както при Сара. Много неприятно беше и не знаехме къде да търсим вет, а кучето го болеше и трябваше да се реже там, където се е насъбрала гнойта и т.н. и баща ми реши сам да го направи, че кой знае на какъв вет можем да попаднем. Ама ако някога се озова сама с кучето в такава ситуация вече не зн какво ще правя. Тй че - подстригване.
Купихме си машинка за подстригване и Крис изобщо не изглеждаше зле. Ава още не съм я подстригвала, тя е мъчника, а и козината й не е мн дълга. Ще видим дали ще й пречи.
Авичка хапва кисело мляко от пепелника. Тази снимка е от рожденния ми ден, когато ми я донесоха изгладняла в едно кашонче. Тогава собстениците бяха казали, че се храни с гранули и кисело мляко, но беше неделя и нямаше откъде да взема гранули. А понеже бяхме в едно заведение, пихме кафе сутринта на рд-то ми и ми я донесоха там, да ме изненадат, та затова в пепелник. Чинийките все ги обръщаше. Докато се сетим да и сложим млякото в пепелник омаза целия под ^^ Хубаво че собственика ми е приятел, а и има куче, знае какво е...
На Крис едно време му хващахме ушите с щипка за ране, но те му бяха с мнооого дълга козина. На Авичка козината по ушите не й е толкова дълга, затова ги хвщаме с ластик. Не съм я учила така, тя сама си свикна, още от първия път. Не съм забелязала да се опитва да го махне. В момента и тя се храни с гранули, но ако й сложим манджа, хващаме й ушичките, а тя като се наяде идва сама при мен и навежда главичка да й сваля ластика (((:
Ето ви още няколко снимки, от разходката ни онзи ден с Арета:
(:
((:
и една с лабрадорчето анди
Публикувано: 28 November 2006 - 09:43 PM