Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1521 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 26 January 2007 - 07:34 PM

Ira, за кокалите си абсолютно права.
За кожените кокалчета да си кажа и аз така съм чувала. Не помня къде. Когато питах мойта лекарка тя не ми обърна внимание, което означава, че не ме е взела на сериозно, което ме успокоява. То по принцип от всичко може да се запуши, ако не се е разградило по някаква причина. учудващи случаи всякакви по света има. Но ако те тревожи това, просто й купувай друг вид кокали. Сара например ме светна, че е по-добре да й купя едно въженце за дърпане /и гризане/ което обаче не гълта и да си играе с него, отколкото да се тъпчем с кожа, която на всичкото отгоре не е и полезна много.
Та всичко е въпрос на избор, аз й давам такива солетки, но рядко.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1522 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2007 - 08:15 PM

Не го знаех това за кокалите.

Ава от доста време насам се храни само с гранулирана храна. Не излиза толкова скъпо, че да не мога да си го позволя, а и го бях предвидила. Да не говорим, че ми спестява много време. Старото ми куче се хранеше предимно с готвено вкъщи и ми отнемаше по половин час да му приготвя вечерята, а по принцип нямам много време. И без това ни вдигат скандали заради дългите разходки.
Но сменихме Роял Кенин с някаква друга храна, която ни препоръчаха от ветеринарната клиника. Баща ми я взе след последния профилактичен преглед и оттогава взима от нея. Поспорихме малко, но ми се наложи да се съглася, че все пак са я препоръчали от реномирана втеринарна клиника. Трябва да погледна точно името на опаковката, за да ви кажа. Но (да чукна на дърво) още не съм имала никакви здравословни проблеми с Ава, много здраво куче ми е.

Преодоляхме и страха от други кучета. За съжаление пак нямаме възможност да се събираме с породи от нашия кълибър, но тя прекрасно се разбира с по - големи кучета (може да е защото те и позвляват да им се качва на главата :Р). Даже си имаме нов приятел, този път питбул.

Ава май не обича много плодове и зеленчуци. Старото ми куче обожаваше обелките от краставици, маруля, домати, а Ава не ги посреща с особен ентусиазъм. Само наесен забелязах, че се е научила да си къса сама домати от градината и да си прави салатка от време на време (: А мандарини специално съвсем не яде. Винаги ми мрънка, като види, че аз си хапвам, но като и дам, подъвква я малко и я изплюва (и естетсвено иска още:Р).

(:
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1523 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 08:25 PM

Ами ето, който не го е знаел сега го научава. Кокалите са много вредни за кучетата и съвсем безполезни. те нямат почти никаква хранителна стойност. Да сте виждали в природата хищник да яде кокалите?

За гранулите, то не само Роял Канин е хубава, има и много други хубави гранули. Аз на Сара не мога да си позволя РК да й давам, но съм супер доволна от 2-3 други подобни, които не са по-лоши от РК. Въпросът е да не е някоя като любимец например.
А плодовете и зеленчуците могат да се дават, но не е хубаво и с тях да се прекалява.
User's Signature

#1524 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 09:11 PM

Сега се сетих да задам и един друг въпрос. Понеже форумът е пълен с инфо ми е трудно да намер
User's Signature

#1525 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 09:16 PM

Сега се сетих да задам и един друг въпрос. Понеже форумът е пълен с инфо ми е трудно да намеря точно това, което ми трябва.

Става въпрос за повода. Ава в момента е с кожена каишка и синджир. Още като си я взех, исках да й купя нагръдник, защото знам, че е по - удобен за кучето, но ми обясниха, че пречел за развитието на гръдния кош, а вет ми каза й че е по - лесно да я науча на дисциплина по време на разходките, когато е с каишка (неудобството й пречи да се дърпа прекалено много), затова отложих. Въпросът ми е да й взема ли сега нагръдник, доато е още на 7 месеца и да го сменям, но през колко време? Или да изчакам да навърши поне годинка и да й взема тогава. Отделно мисля, че вече е достатъчно послушна, за да й взема и от тези поводи на ролка, но съм чувала, че зависят от теглото на кучето, а не ми се иска да и купяп ет, преди да навърши годинка, по - скоро от гледна точка на това, че ще се отрази груба на финансиите ми, признавам и мисля да отложа това.

Особено ми е интересна Биляна какво ще каже по въпроса - кой е най - добрият вариант.
User's Signature

#1526 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 09:28 PM

Благодаря за.... комплимет си е!
Сара като я взех беше с метален нашийник, мечтата ми от малка беше да имам куче и да му купя метален нашийник от тези двуредовите. Около две години ходи с него, но не й се отразяваше добре. Душеше се много. Така и не можах да я науча на редом. И си имаше проблеми с него, нещо й имаше на врата/гърлото. Когато дърпането стана непоносимо /до такава степен, че тя се самозадушаваше/ реших да й взема нагръдник, 12 лева не са много. Сега е с един много удобен, и мисля, че се чувства много по-добре.
И аз съм чувала, че пречат на развитието, но според мен това е само ако постоянно е с него и постоянно се дърпа. Предполагам, че няма да спре да расте ако й купиш нагръдник, виждала съм толкова бебета с нагръдници, нищо не им е ставало.
Ролковите поводи си имат различни видове за различни килограми. Мисля, че един за до 15 килограма ще ти свърши работа, не вярвам женски кокер да стане повече от 15 кг. Аз много искам да й взема на Сара, но с тези лекари все не стигат парите. А иначе много ги харесвам защото така хем кучето все едно не е на каишка, хем когато се наложи веднага може да се издърпа. Аз на Витоша я водя Сара, но не смея да я пусна от каишката, че да не дръпне нанякъде, а и има улици на често, кучета се разхождат и т.н. та такава каишка за такава разходка ще ми е супер полезна. Мисля, че е хитра идея и я подкрепям, но кога ще я вземеш си е твой избор и не зависи от нищо друго d)
User's Signature

#1527 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:02 PM

За кокалите - давам и да гризе само ако лае толкова непоносимо че не издържам - тогава млъква
За нагръдника - имаме, но не ни харесва
За дърпането.... реших си проблема със строг нашийника - сега върви редом, сложа ли другия пак почва дърпането
А за каишката имам си тази http://www.collarsan...kgbr-p-256.html само че мойта е до 15 кг... и едва ли Ава ще стане повече Голди на Ira е по-голяма от обичайния кокер и е 15 кг

#1528 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 10:07 PM

За кокалите - то тя белята става веднъж, колкото и рядко да давате кокали.
За строгия нашийник, мислех да се обадя, но си премълчах, но сега не мога - еми не виждам как може да се слижи строг нашийник на кокер. Ми много ясно, че ще се дърпа. Сара цял живот се дърпа, неистово, необуздано, нали затова е кокер, а не немска овчарка да върви редом. От личен опит знам, че това няма да има хубав край, кокерите са чувствителни и това няма да й се отрази много добре на вратлето, дори и сега да не й личи. И какво значи, че не харесвате нагръдника, свиква се с всичко, даже и с него.
За ролката - хубава е много.
User's Signature

#1529 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:30 PM

Когато нещо не и харесва скимти и се опитва да го махне - както нагръдника например - върти се гризе го, направо откача
Когато е със строгия нашийник не се дърпа и няма нужда да го затягам така че да и боде, и между другото не боде - пробвах го на себе си a)

#1530 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:26 PM

Не ме притеснява цената на нагръдника, а че ако го купя сега, ще ми се наложи да й купя поне още 3 докато расте и сменя размера. Иначе съм решила, че е по - добър вариант. И Ава се дърпа непрекъснато, просто им е в кокерския характер, а не искам да я боли. Съвсем без въздух остава от тази каишка.
Само съжалявам, дето толкова й отива... Но ще си вземе червен нагръдник, да ни отива още повече. Милата случи на суетна стопанка :Р

И на мен строгия нашийник ми се струва жесток, но в действителност никога не съм го пробвала.

За кокалите - истината е, че и Ава има страшен апетит за тях. Почти нищо друго не взима от земята, но ако някъде намерим кокал - ужас. Не мога да й го извадя от устата. Вижд ми се странно, ако наистина не са полезни... просто обикновенно храните, които така я влудяват, са все полезни. Имах даже чувството, че много добре ги усеща.

Сега си спомних, че не съм влизала от операцията на Саричка до сега. Тя оправи ли се? Какво е това търчене по лекари? Нямах време да прегледам всичко тук, което съм изпуснала... Дано е добре, любимката ми.
User's Signature

#1531 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 January 2007 - 10:51 AM

Няма защо да се притесняваш, че ще се наложи да купуваш 3 нагръдника, защото няма да ти се наложи. Нагръдника се регулира и има доста място за растеж, не е като едновремешните кожени, дето трябва да ги улучиш до милиметър. На Сара нагръдника е черен, и освен на нея може да стане и на далматинец например. Така, че за това не се притеснявай, ами направо отивай и купувай.
За кокалите е вярно, аз поне уча такива неща, няма да ви излъжа или да си го изсмуча от пръстите. Имахме няколко случая на перфорирани стомаси от кокалчета. Умира се ако не се направи операция навреме. И е ужасно едва ли не ти да си виновен за смъртта на кучето си, защото си му дал кокали. Да, може и никога да не се случи, кучката на село живя 19 години на кокали и хляб, но трябва ли да поемаме този неоправдан риск само защото "кучето много скимри и иска да си хапне кокалче"? Не мисля...
За строгия нашийник ти може да си го пробвала, но не вярвам да си се поставила на нейно място, да искаш да си играеш, да ти се търчи и скача, а нещо да те задушава за врата. Строгите нашийници са за гоелмите кучета с издръжливи вратове /дори и за тях не съм толкова съгласна да им се слагат/ А за кокер е направо ужасно да сложиш такова нещо. То е кокер, може би никога няма да спре да се дърпа, защото е енергично куче.
Нагръдника се свиква с него, просто си се отказала много бързо и не си имала нерви да се разправяш с малката за да я научиш да свикне. Имането на куче не се свежда само до разхождането му по много време, а и във отговорността да вземеш правилното и най-добро решение за кучето, да се лишиш от нещо, само и само то да е добре. И е главно търпение да го научиш /и ти да се научиш/ да живеете заедно. Ако само кучето трябва да се нагоди към твоя начин на живот това е много егоистично, мисля.
Сара не е добре. Окото не се оправи след операцията, не се оправи и след още едно лечение с капки, сега ще ходим пак на преглед тази седмица, ще ни гледат на някакъв специален апарат и пак ще назначаваме лечение. Да се надяваме, че ще помогне. Благодаря, че попита :)
User's Signature

#1532 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 11:07 AM

Строгия нашийник го слагаме само докато стингнем от едно място на друго, там където и се позволява да играе е без него и всякакви други каишки и неща които и пречат, не си мисли, че седи нон-стоп с него и не и позволявам да скача и играе - просто си спестих изцапаните хора, разплаканите деца и бъркането в устата на кучето като изяде боклук

#1533 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 January 2007 - 11:18 AM

Не съм си помисляла подобно нещо, все пак казала си го на няколко места, а аз чета всеки пост внимателно. И пак ти казвам, този проблем не се решава така. колкото и кратко да е носенето му гарантирам ти, че ще се отрази. Тя е още малка, това може да й навреди доста. Има други начини за справяне със ситуацията, но ти просто си я решила по най-лесния и най-удобния за теб начин.
В крайна сметка ти си знаеш най-добре, кучето е твое, не мое, мойто се радва на дърпането си към вкъщи и не яде кокали. Мойта съвест е чиста. И аз само се опитвам да помогна кучетата да са щастливи, всъщност на мен това ми е главната цел. Кокерите са най-важни за мен, след това следват стопаните им. Защото когато един ден я загубиш /а това няма как да не стане/ ще се питаш направих ли всичко, ама всичко по силите си, за да бъде тя щастлива или я пренебрегвах за сметка на еди какво си.....
User's Signature

#1534 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 03:41 PM

Значи нагръдник ще взема (: Чудесно.

А колко ще ми струва ролковият повод горе - долу? И дали да си поръчам от нялъде или да си купя от зоомагазин?
User's Signature

#1535 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2007 - 03:53 PM

Цитат

Сара не е добре. Окото не се оправи след операцията, не се оправи и след още едно лечение с капки, сега ще ходим пак на преглед тази седмица, ще ни гледат на някакъв специален апарат и пак ще назначаваме лечение. Да се надяваме, че ще помогне. Благодаря, че попита :)

Успех и дано скоро имаш по-добри новини.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1536 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 04:12 PM

Хайде и аз да се намеся,че не можах да се сдържа.
За кокалите и това колко са хранителни- казах и ако някой не вярва да си направи труда да потърси материали и да почете по темата.Ако пък на някой все пак не му се вярва или си мисли,че на него няма да му се случи -ами негова работа и жалко за кучето!
lalait, това ,че кучето има страшен апетит за нещо не винаги значи,че то е полезно за него.Много кучета обичат на похапват "купчинките" в храстите оставени от хора.Е, дали е полезно?
За нагръдниците - хубаво нещо докато кучето е малко и вратлето му е прекалено крехко или пък когато кучо е с болно гърло.Обаче струва ми се ,че коментарите вървят в погрешна посока.На кучето не трябва само да му се купува това с което най-малко ще му е неудобно докато се дърпа, с кучето трябва да се работи и то трябва да се обучава,за да не ви дърпа като порасне независимо дали е с каишка или с нагръдник.За това има начини и професионалистите са ги отработили отдавна,няма нужда ние да откриваме топлата вода.Ама някой трябва и да чете и да се интересува.....
Самотната,обикновено съм съгласна с мненията ти, но да кажеш, че понеже е кокер може би винаги ще се дърпа....Да кокера е енергично куче,игриво,палаво,лигаво и т.н., но това не значи ,че кокера не може да ви слуша.Кокера е и много умен и мисля,че няма да отречете това.И да кокер МОЖЕ ДА ХОДИ РЕДОМ не по лошо от немска овчарка.Може и да върви нормално до вас без да ви дърпа.Готова съм да демонстрирам на желаещите.Разбира се това не значи да не оставяте кучето си да се наиграе или потича,но трябва да можете да го овладеете щом решите,че например тръгвате и трябва да вървите нормално или в крак.Но за всичко това се иска правилен подход, търпение и постоянство в обучението му.Разходката,по мое мнение трябва да е приятна и за двамата, а не да се превръща в мъчение за вас и постоянно теглене от страна на кучо.Е, ако на някой му е по приятно да го опъват и теглят из градинките -моля!
И за тези които сега ще кажат - ама аз не искам да го тормозя и не искам да му се налагам и искам то да е щастливо.Май е добре да се върнете и в темата за лидерството.Кучето е по-щастливо когато не му се налага то да бъде алфата в глутницата,с други думи когато господаря му е наистина господар в истинския смисъл на думата.Ако обаче то не вижда във вас лидер, то ще се опита да заеме мястото ви в йерархичната стълбица.И тогава не само ще ви тегли на разходка....(може и да ви гризва от време на време както например Лейди си позволява.)Абе има какво да се чете из форума,ама....
От вас зависи не само да купите всичко необходимо на кучето си, но и да го обучите така ,че общуването с него да е удоволствие и за вас и за околните.Съвместния ви живот със сигурност че е по-приятен, вие ще сте горд собственик ,а кучо ще е по-щастлив .Защо ли? Защото ще вижда ,че ви радва а както знаете това за тях си е голяма награда, ще има задачки които да изпълнява - така стимулирате мисленето му и не знам дали сте чували ,но повечето кучета се чувстват по-добре когато имат някаква възложена работа или задача.И не на последно място кучето ще е в по -голяма безопасност ако отговаря на "Ела", "Не","Стой" "Пусни""Редом" и т.н.
А за строгия нашийник на Лейди - видях я с него и съм убедена ,че никак не я боли или души по простата причина ,че тя никак не се дърпа от момента, в който и го сложат.В краткото време ,през което тя е с него й е пределно ясно кой е шефа и кой командва парада.Според мен обаче не трябва строгия нашийник да се използва като решение на проблема.По -скоро той е помощно средство за обучение, и трябва да се работи в такава насока ,че след време Лейди да е също толкова послушна и на обикновена каишка.
И много още мога да говоря по темата, но трябва и на разходка да се ходи b) така че приключвам.
Дано някой не се е почувствал обиден от думите ми, не това ми е било целта.
Хайде сега на поляната!!!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1537 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 06:59 PM

Стискаме палци и лапички Сара да се излекува съвсем скоро!
Поздрави на всички! Ние вече ще се подреждаме пред телевизора за заслужена почивка и порция гушкане след три часовата разходка.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1538 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 07:25 PM

lalait за около 30 лева го взех моя ролков повод от зоомагазин
Ira имаме напредък с хапането

#1539 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 January 2007 - 07:37 PM

Ira, много хубаво си го казала, аз не се чувствам обидена в никакъв случай. Може би не съм се изказала правилно, но явно не е и имало смисъл. Сара не можа да се научи да ходи редом по ред причини, които не мисля да обяснявам тук за да не излезе като "оправдание" но просто така се случи, че не можа да се научи. На други команди отговаря, но за ходене редом не може и дума да става. Всъщност дърпа се само когато си отиваме към вкъщи. В другото време разходката е що-годе нормална. За съжаление здравословното й състояние дълго време не ми разрешава по-сериозно обучение.

Ролков повод гледах за 20тина лева наскоро, беше много хубав.

Буши, благодаря мила. Докторката каза, че самата раничка е заздравяла, но тя все още си държи оченцето затворено и не можем да разберем защо.
User's Signature

#1540 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 09:34 AM

Здравейте.Днес Пърси повърна жълта пяна.А вчера яде мандарине.Е не точно само ги лигави и кокал.А също и малко от гранулите си , които не са от най-хубавите ,защото ги бях взела за награда.От какво може да е това повръщане да не би да някаква болест?

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни